התאבדות במטווח,

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי kashat » 22 אוגוסט 2006, 12:57

יובל ,

כדאי שגם תקשיב לאחרים ולא רק תצעק את משפטך.

לשמחתי לא שמעתי עדיין על מישהו שהרג את עצמו על ידי הפלת מצבר כנ"ל על ראשו.
כמו כן בשביל להיות בן אדם לא צריך רשיון אבל כן צריך רשיון בשביל להיות אקדח (תחפש שוב בחוק כלי היריה כנ"ל...).
ובנוסף לכך במשפט הקופיצים המבואר שהבאת לפנינו שכחת לציין כי במדינת ישראל אף אחד לא הרג את עצמו או את אשתו או אחרים על ידי אקדח אויר שהוא כלי אולימפי תחרותי ולא אקדח תפוחי אדמה.
ובנוסף אולי שכחת שסמכותה של המדינה להחליט סתם כך (ליעקב עמית יש סמכות כזו...) שאורחים מזדמנים במטווח יירו רק בכלי אויר שאינו הורג. כי אחרת היו יכולים ללכת למשרד הפנים ולהתחנן לרשיון לאקדח אמיתי ואז היו יורים באקדח 9 מ"מ מגנום שמגנום וכיו"ב שיהיה בידם ברשיון.
ואולי לא שמעת על משחקי איציק למיניהם שאף אחד לא רצה להרוג בהם אף אחד אבל למרבית ביש המזל אי אילו אנשים נהרגו מכך "בלי כוונה". אז אם היו משתמשים ברובי מים היו רק נרטבים אבל באקדח או רובה שהורגים - נהרגים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoav30 » 22 אוגוסט 2006, 13:13

קשת.

אולי לך מאוד כיף לירות עם אקדח אוויר, אבל לדעתי, זה אינו נשק (על כך מה שמשתמע מזה), וכן, היו כאלו שנפגעו גם מאקדח אוויר. (חשוב מה עלול לקרות לעין של מישהו אם פוגע בו חלקיק העופרת המצחיק הזה).

תחת ידי וידי חבריי עברו אלפי חניכים בשנים האחרונות, חלקם טובים יותר, חלקם טובים פחות, אולם כולם, ללא יוצא מן הכלל, יצאו מההדרכה כשהם מכירים את נהלי הבטיחות ויודעים את הסכנות הטמונות באדם האוחז אקדח (ולא באקדח עצמו).

חץ של קשת מסוכן עשרות מונים על כדור אקדח, ולא ראיתי אותך יוצא כנגד ספורט זה,

רציחות בכל סוג של סכין בוצעו בשנים האחרונות, הרבה יותר מאקדחים ולא ראיתי אותך יוצא נגד מכירת סכינים.

הרוצחים הגדולים ביותר נמצאים מדי יום על הכביש (ולכך כן צריך רשיון) ולא ראיתי אותך יוצא כנגדם.

זהו? רק אקדחים מטרידים אותך?

לידיעתך, ירי באקדח אוויר מול ירי באקדח בקוטר גדול (0.22 ומעלה) משול לנסיעה על סקטבורד מול נהיגה במכונית.

אינני שולל את זכותך להביע את דעתך כלל וכלל, אולם נראה לי כי אינך מכיר את נושא הנשק בכלל.
לשיטתך כולנו צריכים לעבור לירות בנשק אוויר, וטוב שדעת משרד הפנים אינה כדעתך.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 22 אוגוסט 2006, 13:23

קשת רבאאאאק !
היום מעמידים שני מגבניקי"ם לדין על משחק בנשק.
(באחת הפעמים הם גם פלטו כדור ופצעו מישהו)
לפי המסקנות שלך צריך להפסיק לגייס לצה"ל.

ירי בנשק, כמו צניחה במצנחי רחיפה או גלשן אויר, כמו ספורט ימי, סנפלינג,טיפוס על קירות, ירידה למערות, נהיגה אתגרית ועוד..............
הם עיסוקים שבאים לגרד את מעטפת היכולת, זה מה שמאתגר וזה הכיף. אקדח אויר טוב לקליעה נטו או ליסודות, הוא לא הדבר האמיתי. גם על ספורט מוטורי יש הגבלות (פעם בכלל היה אסור)
וגם אופנוענים נהרגים........ ובכל זאת אנשים ממשיכים לרכב על אופנוע, לצנוח, לדאות, וזה שפעם טייס שחטף דיכאון לקח מטוס ותקע עצמו לקרקע ברמת הגולן ( התאבד) לא גרם להפסיק לתת לאנשים לעשות רישיון טייס.

צריך לאפשר לאנשים לבוא ולירות להנאתם !!!!
למדריך הירי הסמכות לסנן!!!!
לא תמיד הוא מצליח !!!!
מי שהחליט להתאבד יעשה זאת אם לא במטווח אז במקום אחר.
הבעיה שלי בלבד היא הרגשתו של מדריך הירי לאחר הארוע.
תפקידו של מפקח /מדריך במקרה כזה היא אחת ! למנוע סיכון לסובבים.
מי שעבר את גיל 18 ורוצה לשים קץ לחייו - רצונו של אדם כבודו.
אם היה חוק שמאפשר לי לתתת לו לעשות את זה במיזבלה, טוב. אבל אין אז הוא עושה את זה במטווח - אז מה? זו סיבה למנוע מפסיכים כמוני לשכור נשק ולירות בכיף.
שאלת את עצמך למה בשביל לירות בכיף ל 300 מ' אני צריך להסוע לחו"ל?
ההגיון המטורף הזה בדיוק של כסתח"ים ואיבודי פרופורציות מוביל אותנו מדחי אל דחי.........
אולי כדאי להחליף את המשפט "סנוב באילת כבר היית?"
במשפט : " סנוב בלבנון כבר היית?"
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי advocate » 22 אוגוסט 2006, 13:27

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

כשהרפתן כועס, הפרות שותקות והעגלים מקשיבים.....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yuval » 22 אוגוסט 2006, 13:45

קשת,

נראה לי שמתקיים כאן דו שיח של חרשים.

צד אחד - נשק זה מסוכן צריך לאסור כל שימוש בנשק!

צד שני - האדם הוא המסוכן ולכן ננסה במידת האפשר ללמדו כיצד לנהוג בנשק כך שלא יסכן את עצמו וסביבתו.

לשיטתך - יש לאסור באופן גורף שימוש בכלי רכב כולל אופניים אופנועים מכוניות רכבות מטוסים ועוד מה שלא חשבתי עליו מאחר ומכל אחד מהם אנשים נהרגים (במספרים יותר גדולים מאשר מנשק בשימוש נכון בשניהם)
יש לאסור בנית גשרים ומבנים גבוהים מאחר ואנשים עלולים להתאבד מהם. יש לחסום גישה לים ולסגור אתבריכות השחיה כיון שאנשים טובעים ומתים שם...

אגב מקרה המוות היחיד במשפחתי שלא היה מיתה טיבעית או מחלה היה במלחמת השחרור מאבן! אז נאסור שימוש באבנים?

נכון - נשק הינו מסוכן בידי מי שלא יודע איך להשתמש בו אבל גם חשמל מסוכן בידי מי שלא יודע כיצד להשתמש בו ולא ראיתי הצעות לאסור על שימוש בחשמל מאחר ואנשים מתים משימוש לא נכון.

אגב סיגריות הורגות יותר מהכל ועדיין לא אוסרים עישון (למעט במקומות שזה מפריע לאחרים) ועדיין לא נידרש רשיון לעישון.

אתה לא חייב לענות לי ואל תעלב אם לא אגיב יותר באשכול זה מאחר ואני זמין לאינטרנט באופן לא רצוף לאורך השבוע.

בברכת
יום טוב ובטוח
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 22 אוגוסט 2006, 15:16

עצוב אבל הינה זה מגיע

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/159129
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Maze » 22 אוגוסט 2006, 16:51

זה הגיע יותר מהר ממה שחשבתי
כנראה שמשרד הפנים קורא את הסליק,
לדעתי הדבר יביא לכך שאנשים לא יבואו יותר
בכל מקרה זאת מכה קשה במיוחד לבעלי מטווחים בקניונים
ובמרכזי הערים - חבל
:(
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Hungarfield » 22 אוגוסט 2006, 17:23

זה שווה הגשת בג"צ...
אלא אם יסכימו הרשויות להחיל את הכלל הזה על כל השכרה/מכירה של מוצר שיכול להרוג, החל מקשת, דרך סכינים, השכרת כלי רכב (מסוכן ביותר!) שכירת חדר במלון בקומה מעל 2 וריצה עם מספריים.
לצורך ההשוואה, לפי מחקר של סטיבן לויט (כלכלן מארה"ב), בהשוואה בין הסיכונים, נמצא שברבה יותר מסוכן להיות בעליה של בריכת שחיה לעומת בעליו של אקדח בבית שיש בו ילדים - פקטור של פי 100 יותר מסוכן.
האם על בעלי הבריכות לוודא כשירות המתרחצים? מתקיני הבריכות ידרשו אישור רופא משפחה?
אבסורד.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי riko » 22 אוגוסט 2006, 19:44

ואני חייב להבין מה חתימת רופא / תעודת יושר מהמשטרה יתרמו ???
הרופא לא יודע אם האדם כשיר לעשות שימוש באקדח - ומי שרוצה להתווכח על זה שיעצור, יחשוב טוב ויבין שהיחיד שיכול לאשר או לפסול בגין כשירות הוא מדריך הירי במטווח. כמו כן הרופא לא יכול לקבוע כשירות נפשית ..
ותעודת יושר ?? על זה בכלל אין לי מה לומר ..

שתי השיטות הנ"ל אם יצאו לפועל בבסיסן עומדת אך ורק תאוות בצע , אפילו לא כסת"ח כי אין בכך כסת"ח אלא רק דרך לגבות עוד כסף מאזרחים (כנ"ל לגבי חתימת הרופא בחידוש הרשיון) ..ומה שבטוח הוא שרווח לא יהיה מזה כי אנשים פשוט יפסיקו לבוא למטווחים, לא תהיה חשיפה לספורט והעסק ימשיך לגסוס ..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 22 אוגוסט 2006, 21:36

חברים,

עד כה לא התערבתי באשכול, מסיבות שונות.

אני מוצא לנכון לומר מספר דברים (או רק להקליד אותם)

1. צודק כל מי שאמר שמי שמבקש לאבד את נפשו יעשה זאת בכל דרך והמטווח הוא אחד המקומות בהם ניתן לנצל זאת. כמו כן, אפשר אצל לובלינסקי (כתוב על השלט שמוכרים סכיני מילה ושחיטה והוא לא נדרש לתעודות רפואיות ומשטרתיות לצורך מכירות מרכולתו. עם לובלינסקי הסליחה אך אני לוקח אותו כדוגמא הטובה ביותר לנושא הסכינים המשובחים ועסק רציני בתחום)

2. משרד הפנים - יושבים שם אנשים ששמו לעצמם והונחו לביצוע מדיניות צמצום והגססת ענף הירי על כל שלוחותיו. מרביתם אינם יודעים כיצד נראה מטווח, כיצד מנהלים מטווח ובכלל מאיזה כיוון יורה הנשק, שלא לדבר על קיום הוראות החוק כלשונן. (ישנם רבים המפרשים את החוק כיצד שמוצאים לנכון לאותה השנייה וממציאים חידושים והמצאות על ימין ושמאל. אני עומד מאחורי הדברים)

3. כמי שחווה אירוע לא נעים במטווח (אדם שהתגלה לפתע כי "שכח" לקחת את הכדורים שמסדרים את הראש ועושים "גוטה גוטה" להתנהגות, אחד שהרופא חתם עליו כי הוא כשיר לירי, החל להשתולל לי בטונל ולהוציא אותו לקח כשעתיים, כולל עבודת שוטרים חסונים וגברתניים, זו לא בדיחה) אני חש אמפטיה עמוקה לחברי המדריכים, כולל למדריך אשר חווה את שני האירועים במטווח בת ים. לא נעים להיות במצבים הללו.

4. מרבית האנשים המגיעים למטווח, כולל אלו המחזיקים ברשיון תקף מימי המנדט הצלבני, חוטאים בחטא הבטיחות, אולי אכנה זאת חטא ההיבריס. (הגאוותנות, הבטחון העצמי המופרז המוביל לשגיאות ותקלות) כולם שירתו בצבא (לא חשוב איזה, העיקר שירו בתול"ר 285 מ"מ והכניסו פגז רותע לאחור לתוך חלון זכוכית בלי לשבור אותו, פגעו במטרה ואח"כ שתו אורנג'דה עם הפ"פ בקנטינה של רפיח וחזרו עם משאית האספקה בלי שהמ"פ הרגיש) וכולם יודעים טוב יותר מהמדריך איך, כיצד, למה ובמיוחד לאיזה כיוון צריך להשתמש בנשק. להאיר, להעיר וללמדם, זה אסור, כי הם יודעים הכל ויכולים ללמד אותך. תחתום מותק, תחתום, אני מחזיק נשק יותר זמן ממה שאתה חי..

5. המצאות כגון תעודות יושר, חתימות רפואיות ועוד, הן כיסוי ועלה תאנה ענקי ללא כיסוי אמיתי, דבר זה נועד להשיט את המצפון אך לא לטפל בבעיה.

6. כל עוד הדברים מתנהלים ככה, לא נגיע רחוק. ראו לדוגמה את המלחמה בצפון, רבים (בהנהלת צה"ל והמדינה) חושבים ובטוחים שפעלו לאורך הזמן כשורה, העדויות מראות שלא כך הוא הדבר.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלכס_ל » 22 אוגוסט 2006, 22:56

לאנשים יש זכות לעשות טעויות ולשלם עליהם - על חשבונם. מדינה איננה מסוגלת לעמוד כל הזמן אחרי כל אחד ולנקות לו את האף. ואסור לחייב בכך מדריכים.

כמה אפשר כבר להסיק מסקנות מכל אירוע? בא לי להקיא מהתנהלות של המדינה. עוד מעט נעבור את צפון קוריאה.

אגב, משהו קורה בעיניין התארגנות של חובבי ירי? או שעדיין כולם מרוצים?
נערך לאחרונה על ידי אלכס_ל בתאריך 23 אוגוסט 2006, 22:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 23 אוגוסט 2006, 09:04

כולם כ"כ מרוצים שהם בהלם ובאלם.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי yuval » 23 אוגוסט 2006, 09:14

אין לי מה לאמר - אז אני שותק.

אני ושכמותי חשודים באי הבנת נושא הנשק ולכן חבל על כל מילה שנאמר.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי wroclaw » 23 אוגוסט 2006, 09:22

pilot כתב:עצוב אבל הינה זה מגיע

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/159129

ואיזה מזל שמלון אמבסדור באילת ביטל את מסלול ה"עודים" שבמסגרתו היה אפשר כחלק מחופשה ספורטיבית לרדת למטווח ולהשתעשע עם ברטה 0.22 עם קנה ארוך.... היה פופולרי במיוחד אצל הבריטס שראו בזה את ההילייטס של החופשה שלהם.

מעניין איזו תעודת יושר תדרש מתייר והאם מי שנתפס על עבירות מס הכנסה לפני עשור הוא בהכרח אדם מסוכן יותר מנהג משאית עם 25 דוחות תנועה.

כסת"ח מיותר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 23 אוגוסט 2006, 09:26

חברים,

חלם זה כאן.

תייר לא נדרש ולא יידרש לתעודות יושר ורפואה, לא ניתן לדרוש זאת ממנו, כי הוא, אעפס, תייר.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד