תחמושת ממוחזרת של תע"ש ומעצורים רצופים ב... גלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחמושת ממוחזרת של תע"ש ומעצורים רצופים ב... גלוק
תיסכולים של בעל גלוק מול... FN !
בקורס ירי מעשי יריתי תחמושת ממוחזרת של תעש, ארוזה בקופסאות לבנות של 50.
תוך כדי ירי, מעצור אי הזנה ותקיעת מחלק במצב של תקיעה מוחלטת, כ חצי ס"מ לפני סגירת הבריח. רק סדרה של שקשוקים אגרסיביים ומכות על הנשק שיחררו את הכדור הלכוד.
הכדור עצמו היה עם דפיקה רצינית באמצע הדרך בין שפת התרמיל לכרכוב (כתוצאה מהתקיעה על טס ההזנה).
הכדור הוזן לתוך מחסנית של FN של המדריך ויצא מיד למטרה.
מספר דקות לאחר מכן, שוב אותו הדבר ! שוב סדרה של דחיפות, מכות ומשיכות של המדריך לחלץ כדור תקוע בטס ההזנה. הכדור היה מעוך באותו המקום ונורה שוב על ידי ה FN.
המדריך הסביר כי תחמושת ממוחזרת יכולה להיות עם בליטה חדה בין שפת התרמיל לכדור עצמו ושם הבעייה. את זה אני מבין ואין לי בעייה. הבעייה שלי היא איך יריחו, FN, זיג, ברטה 92 וטנפוליו אכלו את כל זה ללא מעצורים ואיך גלוק חדש עם פחות מ 1000 כדור ונקיון שבועי לא הזין.
נכון, גלוק זה לא פתרון קסם וגם לא יש כאלו דברים אבל ההסתברות לא הגיונית. בנוסף, כבר יריתי ממוחזרת משקיות ללא בעיות מיוחדות (הייתה תקלה זהה לכך בעבר הרחוק אך לדעתי התרמיל היה קרוע לחלוטין שכן נתקע בבית הבליעה ולא יצא ללא ג'בקה !).
מה זה?
בקורס ירי מעשי יריתי תחמושת ממוחזרת של תעש, ארוזה בקופסאות לבנות של 50.
תוך כדי ירי, מעצור אי הזנה ותקיעת מחלק במצב של תקיעה מוחלטת, כ חצי ס"מ לפני סגירת הבריח. רק סדרה של שקשוקים אגרסיביים ומכות על הנשק שיחררו את הכדור הלכוד.
הכדור עצמו היה עם דפיקה רצינית באמצע הדרך בין שפת התרמיל לכרכוב (כתוצאה מהתקיעה על טס ההזנה).
הכדור הוזן לתוך מחסנית של FN של המדריך ויצא מיד למטרה.
מספר דקות לאחר מכן, שוב אותו הדבר ! שוב סדרה של דחיפות, מכות ומשיכות של המדריך לחלץ כדור תקוע בטס ההזנה. הכדור היה מעוך באותו המקום ונורה שוב על ידי ה FN.
המדריך הסביר כי תחמושת ממוחזרת יכולה להיות עם בליטה חדה בין שפת התרמיל לכדור עצמו ושם הבעייה. את זה אני מבין ואין לי בעייה. הבעייה שלי היא איך יריחו, FN, זיג, ברטה 92 וטנפוליו אכלו את כל זה ללא מעצורים ואיך גלוק חדש עם פחות מ 1000 כדור ונקיון שבועי לא הזין.
נכון, גלוק זה לא פתרון קסם וגם לא יש כאלו דברים אבל ההסתברות לא הגיונית. בנוסף, כבר יריתי ממוחזרת משקיות ללא בעיות מיוחדות (הייתה תקלה זהה לכך בעבר הרחוק אך לדעתי התרמיל היה קרוע לחלוטין שכן נתקע בבית הבליעה ולא יצא ללא ג'בקה !).
מה זה?
ובכן,הארוע שעברת התרחש גם לי,ומאחר ומבחינתי היה מדובר בתחמושת האמורה היתה להיות מבצעית (כך מסר לי המוכר בחנות),הארוע מבחינתי היה חמור מאוד,לא רק מהבחינה הצרכנית (הונאת לקוח ע"י חנות כלי נשק מוכרת ומבוססת בדרום),אלא בעיקר מההיבט הבטיחותי-מבצעי.לכן,דאגתי להפיק את מירב הלקחים.מקווה שיהיו לך לעזר:
תחמושת ממוחזרת כוללת,לעיתים,אבק שריפה מסוג מסויים,המפיק פחות לחץ.לכן,כוח הגאזים המשתחררים הינו מופחת בהשוואה לאבק שריפה "רגיל".ברוב הנשקים,יש קפיץ בעל מקדם-כח נמוך,כך שהגאזים המשתחררים בעוצמה נמוכה יחסית מספיקים לדרוך אותו.בגלוק,יש קפיץ בעל מקדם-כח גבוה יחסית,ולכן הצינה לא נעה לכל אורך המסלול המיועד לה,כך גריפת הכדור נפגעת,הנעילה של הצינה לא מושלמת,והיכנשהו בין הגריפה הלקוייה,והנעילה החלקית,נפגם התרמיל.גלוק,ככל מוצר טכנולוגי מאיכות גבוהה,מחייב דיוק מקסימאלי של כל הפרמטרים.
האים ניסית לחלוץ את הכדור ולירות אותו באופן בודד,בלי מחסנית,בגלוק?
תחמושת ממוחזרת כוללת,לעיתים,אבק שריפה מסוג מסויים,המפיק פחות לחץ.לכן,כוח הגאזים המשתחררים הינו מופחת בהשוואה לאבק שריפה "רגיל".ברוב הנשקים,יש קפיץ בעל מקדם-כח נמוך,כך שהגאזים המשתחררים בעוצמה נמוכה יחסית מספיקים לדרוך אותו.בגלוק,יש קפיץ בעל מקדם-כח גבוה יחסית,ולכן הצינה לא נעה לכל אורך המסלול המיועד לה,כך גריפת הכדור נפגעת,הנעילה של הצינה לא מושלמת,והיכנשהו בין הגריפה הלקוייה,והנעילה החלקית,נפגם התרמיל.גלוק,ככל מוצר טכנולוגי מאיכות גבוהה,מחייב דיוק מקסימאלי של כל הפרמטרים.
- סליקאי זהב
תודה יובל על התשובה. אז ככה. זו התחמושת בקורס וכמובן לא לשימוש בשטח. לא ניסיתי לירות שוב בגלוק המדריך לקח וירה בשלו, עם דריכה וגריפה. בפעם הבאה שזה יקרה אני יכול לנסות ולהזין שוב ידנית או עם מחסנית אבל לא זו הבעייה. הבעייה היא תקלת הגריפה וההזנה לאור העובדה שרמפת ההזנה של הגלוק מתוכננת להזין כל דבר בתחום ה 9X19 ללא שום בעיות.
הקפיץ שלי חדש ואכן חזק ואולי מומנט הגריפה היה חזק מידי ותרמיל מחודש עם זיזים בולטים מה שגרם לתקלה. הבעייה היא בתקיעה מוחלטת של האקדח ללא אפשרות לבצע ירי מחודש אלא לאחר כחצי דקה ואף דקה של תנועות שונות ומשונות. מעצור הזנה פשוט, ארובה, פליטה לקוייה מטופלים בשניות. השאלה שלי מדוע התקיעה הזאת במצב שלא ניתן לדרוך מחדש או לשחרר כדור תקוע.
הקפיץ שלי חדש ואכן חזק ואולי מומנט הגריפה היה חזק מידי ותרמיל מחודש עם זיזים בולטים מה שגרם לתקלה. הבעייה היא בתקיעה מוחלטת של האקדח ללא אפשרות לבצע ירי מחודש אלא לאחר כחצי דקה ואף דקה של תנועות שונות ומשונות. מעצור הזנה פשוט, ארובה, פליטה לקוייה מטופלים בשניות. השאלה שלי מדוע התקיעה הזאת במצב שלא ניתן לדרוך מחדש או לשחרר כדור תקוע.
בד"כ כדי למנוע בעיות בחליצת תרמיל עושים צבר טיפה יותר צר מהבסיס(ליד הכרכוב).
יכול להיות שבגלוק בית הבליע בחלק צבר התרמיל בעל רוחב זהה לבסיס.
אז בתרמילים שעוברים עיבוד וירי חוזרים (יכול להיות שלא פעם)..נוצרים סדקים זעירים שבגללם התרמיל "מתנפח" ונתקע בבית הבליע.
(לא יודע אם זו באמת הבעיה...רק ניחוש שלי)
יכול להיות שבגלוק בית הבליע בחלק צבר התרמיל בעל רוחב זהה לבסיס.
אז בתרמילים שעוברים עיבוד וירי חוזרים (יכול להיות שלא פעם)..נוצרים סדקים זעירים שבגללם התרמיל "מתנפח" ונתקע בבית הבליע.
(לא יודע אם זו באמת הבעיה...רק ניחוש שלי)
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
trail, האם המעצור התרחש לאחר ירי של מספר כדורים רצוף? אם כן,ייתכן שחום הקנה גרם להתרחבות התרמיל הממוחזר,ולתקיעתו.כך או כך,נסה לבחון את הגלוק שלך בירי מהיר ורצוף,לוודא תקינות.בדר"כ,לאחר "מאבק"עם האקדח עדיף לפנות למומחה,שיבחן את הנשק ויבדוק האם המסילות לא התעוותו,בית הבליעה לא נחרץ או השן החולצת נפגמה.
- סליקאי זהב
הנה לפניכם ניסוי קטן שערכתי הערב:
מטרת הניסוי: האם גלוקים מסדרה C יכולים לירות תחמושת חלשה ללא מעצורים?
חומרים ושיטות:
אקדח G19 רגיל,
אקדח G17C
30 כדור 9ממ תת קוליים.
30 כדור 9ממ על קוליים (תע"ש)
15 כדור SUBSONIC נורו מהG19 בקצב של 2 כדורים לשניה. מס מעצורים - 0 (אפס)
15כדור SUBSONIC נורו מהG17C בקצב של 2 כדורים לשנייה (לפחות ניסיתי...). מס מעצורים - 10(עשרה !)
לאחר מכן נורו 15 כדורים רגילים בכל אקדח באותו קצב עם 0 (אפס) מעצורים בכל אחד מהכלים.
דיון:
8 מהמעצורים היו בדיוק כמו שתאר אותם טרייל: המחלק לא ננעל על כדור שנעצר על הרמפה.
5 מהם טופלו ע"י מכה קלה על חלקה האחורי של הצינה והירי נמשך.
3 הצריכו פריקה ושקשוק במחלק. הכדורים שנחלצו בדרך זר - הוזנו שנית למחסנית ונורו לאחר דריכה ידנית.
2 מעצורים היו עקב חוסר תנועה כלל של המחלק לאחור לאחר הירי. דריכה ידנית פתרה את הבעיה מיידית.
מסקנה:
G17C אינו מתאים לירי של תחמושת חלשה, בעוד שגלוקים ללא מפצצה סטיה מתמודדים עימה הייטב.
אם נאמץ את המסקנות של ניסוי זה - על בעליהם של אותם גלוקים מסדרה C להקפיד הקפדה יתירה על איכות התחמושת שהם מזינים אותו ולהישמר משימוש בתחמושת עם מהירות לוע נמוכה (לא בהכרח RELOADS).
בפעם הבאה: איך ניתן לפתור את הבעיה.
מטרת הניסוי: האם גלוקים מסדרה C יכולים לירות תחמושת חלשה ללא מעצורים?
חומרים ושיטות:
אקדח G19 רגיל,
אקדח G17C
30 כדור 9ממ תת קוליים.
30 כדור 9ממ על קוליים (תע"ש)
15 כדור SUBSONIC נורו מהG19 בקצב של 2 כדורים לשניה. מס מעצורים - 0 (אפס)
15כדור SUBSONIC נורו מהG17C בקצב של 2 כדורים לשנייה (לפחות ניסיתי...). מס מעצורים - 10(עשרה !)
לאחר מכן נורו 15 כדורים רגילים בכל אקדח באותו קצב עם 0 (אפס) מעצורים בכל אחד מהכלים.
דיון:
8 מהמעצורים היו בדיוק כמו שתאר אותם טרייל: המחלק לא ננעל על כדור שנעצר על הרמפה.
5 מהם טופלו ע"י מכה קלה על חלקה האחורי של הצינה והירי נמשך.
3 הצריכו פריקה ושקשוק במחלק. הכדורים שנחלצו בדרך זר - הוזנו שנית למחסנית ונורו לאחר דריכה ידנית.
2 מעצורים היו עקב חוסר תנועה כלל של המחלק לאחור לאחר הירי. דריכה ידנית פתרה את הבעיה מיידית.
מסקנה:
G17C אינו מתאים לירי של תחמושת חלשה, בעוד שגלוקים ללא מפצצה סטיה מתמודדים עימה הייטב.
אם נאמץ את המסקנות של ניסוי זה - על בעליהם של אותם גלוקים מסדרה C להקפיד הקפדה יתירה על איכות התחמושת שהם מזינים אותו ולהישמר משימוש בתחמושת עם מהירות לוע נמוכה (לא בהכרח RELOADS).
בפעם הבאה: איך ניתן לפתור את הבעיה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יובל,

תע"ש מייצרת תרמילים ולא אבק שריפה. את אבק השריפה (אבש"ר) קונה התעשייה הצבאית בחו"ל אצל היצרן מס' 1 בעולם. תע"ש לעומת זאת, מייצרת תרמילים באיכות הגבוהה ביותר בעולם, עם עובי דופן הרבה יותר גדול מאשר יצרנים אחרים, לכן ניתן למחזר את התרמילים של תע"ש מספר פעמים ללא חשש. מכאן, אבק השריפה שיש בתחמושת הממוחזרת של תע"ש, איננה ברמה נמוכה יותר, וזה לא סוד, זה ידוע לכל. מעבר לכך, לא מגיעה לישראל למיטב ידיעתי תחמושת ממחוזרת הנושאת את לוגו "התעשייה הצבאית לישראל" וארוזה באריזות המוכרות והמתוארות לעיל.
נעבור לאופן הפעולה באקדח :
הקפיץ המחזיר מותאם לכל אקדח (דגם) במיוחד ולאחר שעבר בחינות אצל היצרן. הנשק היחיד בו "משחקים" עם כוח הקפיץ הוא נשק ייעודי לירי מעשי, שם מביאים את הקפיץ לרמת הקפיציות הנמוכה ביותר שהוא מסוגל להמשיך ולתפקד בה. כמעט כל יורי הירי המעשי שאני מכיר, אינם משתמשים באקדח הזה ספציפית גם לצרכי נשיאה יומיומית, גם בשל העובדה כי מותקנים עליו אמצעים אופטיים מגושמים שאינם נוחים לנישאה יומיומית. באקדחים כדוגמאת גלוק, הקפיץ המחזיר חזק יחסית לאקדחים אחרים, אך קיימים כאלו שקפיציותם רבה יותר. מה שאתה מתאר, עלול לקרות בכלל בנשק בעל קפיץ מחזיר חלש מדי, כזה שלא יגרוף את הכדור התורן במלואו אל בית הבליעה וישאיר אותו בחלקו מחוץ לבית הבליעה ומשם יתהווה המעצור המתואר. כוח הגאזים שהודף את המחלק לאחור, עושה שימוש גם בתרמיל הנמצא בבית הבליעה - משתמש בו כבוכנה / כוסית גאזים המסייעת לאגור אנרגיה על מנת לפתוח את נעילת המחלק (בגלוק - נעילת "בראונינג", נעילה גאומטרית.) והתרמיל נחלץ מבית הבליעה קודם כל על ידי השן החולצת ורק אח"כ נכנסת לפועלה השן הפולטת, שתפקידה להדוף את התרמיל הריק אל מחוץ לאקדח והרחק מסביבת היורה עצמו.
המגלש / משטח ההזנה של בית הבליעה באקדחי גלוק הוא גדול ורחב הרבה יותר מאשר בכמעט כל אקדח אחר, מה שמאפשר לו לעשות שימוש גם בתחמושת מאיכות נמוכה. הגלוק בנוי לירי בתנאים של לכלוך, אבק, בוץ וכו', שאינם בד"כ בנמצא ב"מטווחי המעבדה" בישראל.
(אך גם ה FN הוא אקדח שהוכיח את עצמו.)
בדר"כ,לאחר "מאבק"עם האקדח עדיף לפנות למומחה,שיבחן את הנשק ויבדוק האם המסילות לא התעוותו,בית הבליעה לא נחרץ או השן החולצת נפגמה.
על מנת לחרוץ את המתכת ממנה עשוי הקנה, תזדקק לקצת הרבה יותר אגרסיות מאשר מאבק או עשרה של נסיונות לחליצת תרמילים סוררים. (ולא רק בגלוק, אלא בכל אקדח בתקן צבאי ומאיכות גבוהה.) המסילות והשן החולצת אינן נפגעות כל כך מהר ובוודאי שאינן מתעוותות. על מנת לעוות את מסילות הגלוק עלייך לגרום לפיצוץ רציני שיגרור קודם כל לשבירת מסגרת הפולימר של האקדח.
התרחבות התרמיל כתוצאה מחום הקנה ובית הבליעה לאחר ירי של 100 באימון אינה באה בחשבון ולא יכולה להוות גורם למעצור מכיוון שהמעצור המתואר מתרחש לפני שהתרמיל נכנס במלואו לבית הבליעה. המצב אותו אתה מתאר אמור להביא להתבשלות הכדור בבית הבליעה.
לסיכום:
הגורמים למעצורים מעין אלו עשויים להיות -
1) אחיזה רפוייה של האקדח, הגורמת לביטול חלק מאנרגיית הירייה לפתוח את המחלק עד לקצה המהלך, על ידי כך שהאנרגיה עוברת ליד היורה ולא מופעלת על המחלק. גם אחיזה בצוואר הקת, אחיזה נמוכה מדי, עשוייה לסייע למעצור זה להתהוות.
2) דריכה לקוייה ולא נמרצת דייה, אשר גורמת למעצור הזנה.
3) תרמיל בלוי, כפי שתואר על ידי ידידינו "בולטיק". מעצור הנגרם על ידי שפתי תרמיל גסות או סדוקות.
4) מחסנית שאינה נעולה היטב בבית המחסנית וגורמת למעצור הזנה. (הכדור התורן אינו מוגש היישר למגלש ונתקע בשפתי המגלש.
בהמשך למה שכתב דונדאק - תחמושת בעלת מהירות לוע נמוכה אכן אינה מתאימה לשימוש בדגמי C של גלוק, גם לי היו מעצורים בעת ירי של תחמושת תת-קולית או ישנה מאוד.
אשמח לענות על שאלות נוספות.

נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 28 פברואר 2003, 00:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד