נשק בטיול
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נשק בטיול
שלום לאנשי הפורום
חיפשתי באתר ולא מצאתי אזכור בעל מענה מספק...
שאלה לי - נשק בטיול ? ביום ראשון הקרוב אני מתכנן לצאת לטיול בן 4 ימים באזור הצפון
אנחנו שני חברים ואני נושא איתי אקדח SW99. אני מודה שזו התלבטות מוזזרה אבל אני תוהה אם לשאת איתי את הנשק לטיול. מחד - מאפשר הגנה מליסטים ופורעים בדרך אך מאידך מספר בעיות - כמה כבר ליסטים יש בשמורות טבע? לרוב כשאני חושב על איומים אפשרים עבורי אני רואה בעיני רוחי ילד חם מזג עם סכין ביד או בן דוד שהחליט לפרש את האסלאם בצורה מיוחדת. ומכאן הבעיה השניה כיצד לשאת ולאבטח את האקדח בטיול ?
נרתיק פנימי - בעייתי, גם כי חם מאד ואני אזיע על הנשק למוות גם כי מפריע לחגורת המותן של התרמיל וגם כי גיליתי שקצה המחסנית קורע לי את כל התיקים שאני נושא על גבי והיות וכאן מדובר בתרמיל יקר (אגב מחירי ציוד המחנאות יצאו מכל פרופורציה!...) אז חבל...
נרתיק חצוני - גם אין לי.. וגם אם היה עדיין בעיה מבחינת חגורת המותן.
נרתיק ירך - מושך יותר מדי תשומת לב... ואני לא יודע עד כמה נוח לצעוד איתו קילומטרים רבים.
בקיצור אחרי שדשתי בנושא רבות וחפרתי לכם. מה המלצתכם ? לקחת נשק ? ואם כן כיצד לשאת אותו ? ובלילה ? והאם נשיאה לא מוסלקת לא מזמינה רק יותר צרות ? ואז כיצד להסליק ?
אשמח לשמוע דעתכם. מניסיוני באתר תמיד אני לומד משהו...
חיפשתי באתר ולא מצאתי אזכור בעל מענה מספק...
שאלה לי - נשק בטיול ? ביום ראשון הקרוב אני מתכנן לצאת לטיול בן 4 ימים באזור הצפון
אנחנו שני חברים ואני נושא איתי אקדח SW99. אני מודה שזו התלבטות מוזזרה אבל אני תוהה אם לשאת איתי את הנשק לטיול. מחד - מאפשר הגנה מליסטים ופורעים בדרך אך מאידך מספר בעיות - כמה כבר ליסטים יש בשמורות טבע? לרוב כשאני חושב על איומים אפשרים עבורי אני רואה בעיני רוחי ילד חם מזג עם סכין ביד או בן דוד שהחליט לפרש את האסלאם בצורה מיוחדת. ומכאן הבעיה השניה כיצד לשאת ולאבטח את האקדח בטיול ?
נרתיק פנימי - בעייתי, גם כי חם מאד ואני אזיע על הנשק למוות גם כי מפריע לחגורת המותן של התרמיל וגם כי גיליתי שקצה המחסנית קורע לי את כל התיקים שאני נושא על גבי והיות וכאן מדובר בתרמיל יקר (אגב מחירי ציוד המחנאות יצאו מכל פרופורציה!...) אז חבל...
נרתיק חצוני - גם אין לי.. וגם אם היה עדיין בעיה מבחינת חגורת המותן.
נרתיק ירך - מושך יותר מדי תשומת לב... ואני לא יודע עד כמה נוח לצעוד איתו קילומטרים רבים.
בקיצור אחרי שדשתי בנושא רבות וחפרתי לכם. מה המלצתכם ? לקחת נשק ? ואם כן כיצד לשאת אותו ? ובלילה ? והאם נשיאה לא מוסלקת לא מזמינה רק יותר צרות ? ואז כיצד להסליק ?
אשמח לשמוע דעתכם. מניסיוני באתר תמיד אני לומד משהו...
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

בטיולים אני חסיד גדול של נרתיק כתף+ווסט צלמים או חוצלה מעל. אני נושא 2 מחסניות נוספות (בנוסף לזאת שבאקדח), זה מאפשר לאזן את האקדח היטב. גם אם צריך להכנס למים עד למותניים - אין בעיה, האקדח נשאר מעל.
להלן דוגמה מטיול אחרון:
עם חולצה:
http://ft.fotoplenka.ru/ft/75/96/69675/129479/93980ff5.jpg
בלי חולצה:
http://ft.fotoplenka.ru/ft/75/96/69675/129479/2ec552be.jpg
בהצלחה!
יבגני
להלן דוגמה מטיול אחרון:
עם חולצה:
http://ft.fotoplenka.ru/ft/75/96/69675/129479/93980ff5.jpg
בלי חולצה:
http://ft.fotoplenka.ru/ft/75/96/69675/129479/2ec552be.jpg
בהצלחה!
יבגני
- סליקאי טיטניום

אני חושב שאתה יכול להשתמש בתצורת "תיק ההפתעות " האהובה עליי.........
אתה לא יוצא למלחמה וגם לא לקרב, אתה גם לא הולך לטייל באיזור מדבר יהודה ,שם הסבירות שתפגוש ישמעאלים ערלים בני בליעל גבוהה ,אתה הולך לטייל בצפון השקט והפסטורלי שבו מחד גיסא הסיכון שתקלע לקרב פתאומי נמוך ומאידך גיסא אולי אולי תקלע לאירוע מתעצם שבו האקדח בתיק ההפתעות ייתן לך מענה והרגשה בטוחה לאורך כל הטיול.
טיול נעים
אתה לא יוצא למלחמה וגם לא לקרב, אתה גם לא הולך לטייל באיזור מדבר יהודה ,שם הסבירות שתפגוש ישמעאלים ערלים בני בליעל גבוהה ,אתה הולך לטייל בצפון השקט והפסטורלי שבו מחד גיסא הסיכון שתקלע לקרב פתאומי נמוך ומאידך גיסא אולי אולי תקלע לאירוע מתעצם שבו האקדח בתיק ההפתעות ייתן לך מענה והרגשה בטוחה לאורך כל הטיול.
טיול נעים
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

בטיולים אני לרוב נושא את הנשק בנרתיק חיצוני של פובוס שמיועד לגלוק 17 עם פנס.
אפשרות לשליפה מהירה מנרתיק כזה אין אבל:
1. הצינה של האקדח מוגנת לכל אורכה במעטפת הפלסטיק של הנרתיק
2. הלוע חסום מפני כניסת אבק (יש שם איזה קונוס שנכנס ממש לתוך הקנה)
3. הכלי מאובטח מפני חטיפות ונפילות על ידי לשונית עם לחצנית עליה.
4. מרחיק את האקדח מהגוף/זיעה/לחות
(וכל זה כמובן טוב בתנאי שמאמינים בחוזק של הניטים של נרתיקי פובוס שלפעמים נשברים להם).
אפשרות נשיאה נוספת - נרתיק פנימי. יצאתי להרבה טיולים שכוללים הליכות ארוכות עם האקדח בנרתיק פנימי - עד היום לא נתקלתי בשום בעיה פרט לעובדה שבסוף הדרך הנרתיק ספוג כולו בזיעה.
היתה תקופה שהייתי הולך עם פאוץ קדמי כזה עם שני רוכסנים. פעמיים קרה לי שתוך כדי הליכה הרוכסנים זחלו להם לאט לאט, הפאוץ נפתח והאקדח נפל מתוכו למרבה הבושה (שעתיים שמירה). למרבה המזל זה לא קרה במקום כמו מצוקי דרגות שהיה צריך להזעיק את חילוץ עין גדי כדי לחפש את הנשק... בקיצור זנחתי את הרעיון של פאוץ'......
א.
אפשרות לשליפה מהירה מנרתיק כזה אין אבל:
1. הצינה של האקדח מוגנת לכל אורכה במעטפת הפלסטיק של הנרתיק
2. הלוע חסום מפני כניסת אבק (יש שם איזה קונוס שנכנס ממש לתוך הקנה)
3. הכלי מאובטח מפני חטיפות ונפילות על ידי לשונית עם לחצנית עליה.
4. מרחיק את האקדח מהגוף/זיעה/לחות
(וכל זה כמובן טוב בתנאי שמאמינים בחוזק של הניטים של נרתיקי פובוס שלפעמים נשברים להם).
אפשרות נשיאה נוספת - נרתיק פנימי. יצאתי להרבה טיולים שכוללים הליכות ארוכות עם האקדח בנרתיק פנימי - עד היום לא נתקלתי בשום בעיה פרט לעובדה שבסוף הדרך הנרתיק ספוג כולו בזיעה.
היתה תקופה שהייתי הולך עם פאוץ קדמי כזה עם שני רוכסנים. פעמיים קרה לי שתוך כדי הליכה הרוכסנים זחלו להם לאט לאט, הפאוץ נפתח והאקדח נפל מתוכו למרבה הבושה (שעתיים שמירה). למרבה המזל זה לא קרה במקום כמו מצוקי דרגות שהיה צריך להזעיק את חילוץ עין גדי כדי לחפש את הנשק... בקיצור זנחתי את הרעיון של פאוץ'......
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אז ככה: אני בין השאר גם מדריך טיולים, בעבר עבדתי במשרד החינוך, מה שאומר שחוייבתי לשאת את האקדח שלי (כאילו שחשבתי אחרת), שלושה טיולי-יום בשבוע ועשרה מחזורי טיול של כמה ימים, בשנה.
הפתרון של SPY, מקובל עלי בהדרכות של חצי יום, כשאין תרמיל על הגב. תרמיל גב לא מסתדר בכלל (לפחות אצלי) עם נרתיק כתף.
נרתיק פנימי - שלילי חזק, בגלל ההזעה המוגברת והרגשת חוסר נוחות.
הפתרון שלי: נרתיק פנקייק עם קנה סגור מתוצרת ישראל (ירי מבצעי) על חגורת ירי ישנה של פובוס (כפולה), מתחת לחולצה, הכי טוב חולצת כפתורים פתוחה או ווסט קליל מעל טישרט. חגורת המתניים של התרמיל - עניין חשוב מאד בהליכות ארוכות - עברה בין הקת לגוף כשהחולצה הפתוחה מכסה את האקדח לחלוטין מעין זדים.
בכתב-עת אמריקני ראיתי פעם פתרון אחר לגמרי, מעניין אבל קצת בעייתי ליישום: נרתיק שליפה רגיל שחובר לתחתית התרמיל בצורה הדוקה, קשה מאד לראות אותו מסביב והוא נגיש לבעליו בקלות.
הפתרון של SPY, מקובל עלי בהדרכות של חצי יום, כשאין תרמיל על הגב. תרמיל גב לא מסתדר בכלל (לפחות אצלי) עם נרתיק כתף.
נרתיק פנימי - שלילי חזק, בגלל ההזעה המוגברת והרגשת חוסר נוחות.
הפתרון שלי: נרתיק פנקייק עם קנה סגור מתוצרת ישראל (ירי מבצעי) על חגורת ירי ישנה של פובוס (כפולה), מתחת לחולצה, הכי טוב חולצת כפתורים פתוחה או ווסט קליל מעל טישרט. חגורת המתניים של התרמיל - עניין חשוב מאד בהליכות ארוכות - עברה בין הקת לגוף כשהחולצה הפתוחה מכסה את האקדח לחלוטין מעין זדים.
בכתב-עת אמריקני ראיתי פעם פתרון אחר לגמרי, מעניין אבל קצת בעייתי ליישום: נרתיק שליפה רגיל שחובר לתחתית התרמיל בצורה הדוקה, קשה מאד לראות אותו מסביב והוא נגיש לבעליו בקלות.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
גלוקי כתב:שאני יוצא לטיולים ....
אני לוקח מצב רוח מצוין . הרבה מיים וכובע -רצוי רחב שוליים![]()
כי חייבים להיות חכמים בשמש
אגב אם לוקחים מצב רוח מצוין לא זוכרים שהאקדח תקוע
בחגורה ...
דייייייייייייייייייייייייייייייי
למלא את השרת בשטויות
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

גלוקי כתב:שאני יוצא לטיולים ....
אני לוקח מצב רוח מצוין . הרבה מיים וכובע
כי חייבים להיות חכמים בשמש
אגב אם לוקחים מצב רוח מצוין לא זוכרים שהאקדח תקוע
בחגורה ...
דייייייייייייייייייייייייייייייי
למלא את השרת בשטויות
אז למה לטיול טו בשבט באת עם כובע טמבל ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
רשמים מהטיול
שבת שלום...
חזרתי מהטיול שמח וטוב לב. היה ממש כיף קורע לחלוטין ונדהמתי לגלות את הנזק שעוללה מלחמה לצפון היפה שלנו.
בכל מקרה רציתי לשתף אתכם בפתרון שמצאתי לסוגיה - את האקדח הטמנתי בפאוץ של חגור, כזה בעל רוכסן היקפי המאפשר נגישות מהירה. ואת הפאוץ עצמו רכסתי סביב התיק. לתיק שלי ספציפית מערכת הגב הייתה נפרדת קרי היתה רשת שצמודה לגב ומערכת מוטות שמחזיקה את את התיק. הכנסתי את אבזם הפאוץ ברווח והידקתי וכך נוצר מצב בו כאשר התיק על גבי האקדח צמוד ונגיש אך בה באת מוסלק ולא מפריע. מבחינת אבטחתו לא הייתה בעיה שכן התיק היה על גבי בכל שעות היממה והמסלולים (והיו הרבה כאלה...). בלילה כיון שישנו ללא אוהלים ובשקי שינה בלבד נכנס הפאוץ איתי לשק"ש.
זהו לא יודע עד כמה המידע רלוונטי לחברי האתר אבל חשבתי שמי שמאתנו שמטייל ישמח לבחון פתרון זה.
חזרתי מהטיול שמח וטוב לב. היה ממש כיף קורע לחלוטין ונדהמתי לגלות את הנזק שעוללה מלחמה לצפון היפה שלנו.
בכל מקרה רציתי לשתף אתכם בפתרון שמצאתי לסוגיה - את האקדח הטמנתי בפאוץ של חגור, כזה בעל רוכסן היקפי המאפשר נגישות מהירה. ואת הפאוץ עצמו רכסתי סביב התיק. לתיק שלי ספציפית מערכת הגב הייתה נפרדת קרי היתה רשת שצמודה לגב ומערכת מוטות שמחזיקה את את התיק. הכנסתי את אבזם הפאוץ ברווח והידקתי וכך נוצר מצב בו כאשר התיק על גבי האקדח צמוד ונגיש אך בה באת מוסלק ולא מפריע. מבחינת אבטחתו לא הייתה בעיה שכן התיק היה על גבי בכל שעות היממה והמסלולים (והיו הרבה כאלה...). בלילה כיון שישנו ללא אוהלים ובשקי שינה בלבד נכנס הפאוץ איתי לשק"ש.
זהו לא יודע עד כמה המידע רלוונטי לחברי האתר אבל חשבתי שמי שמאתנו שמטייל ישמח לבחון פתרון זה.
- סליקאי ארד

נשמע פתרון מצויין, אבל מתאים רק לתרמיל על מסגרת (חיצונית? חשבתי שכבר אין כאלה...) עם ההפרדה שציינת, אאל"ט תרמיל גדול ליותר מיום אחד. אני לא מכיר הרבה תרמילים קטנים לטיולי-יום - בטח לא תרמילים לחובבים - שיש להם הפרדה כזו.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
BROADAXE כתב:נשמע פתרון מצויין, אבל מתאים רק לתרמיל על מסגרת (חיצונית? חשבתי שכבר אין כאלה...) עם ההפרדה שציינת, אאל"ט תרמיל גדול ליותר מיום אחד. אני לא מכיר הרבה תרמילים קטנים לטיולי-יום - בטח לא תרמילים לחובבים - שיש להם הפרדה כזו.
יש עדיין תרמילים כאלה, וכמובן שלא זולים, אבל מחירים לא בשמיים. ראיתי כזה בחנות "למטייל עודפים" בפ"ת
- סליקאי טיטניום

13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד