נשק בבריטניה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי slavochk » 05 ספטמבר 2006, 01:16

שחר, שאלתי לגבי אקדח חופשי ואקדח סטנדרט.
לעניין מועדונים ואישור משטרתי, מדוע אם כך ספורטאים נוסעים ליבשת ע"מ להתאמן בענפים אלו?

אגב, קיימות מספר מוטציות של אקדחים חופשיים, שיוצרו במיוחד בכדי להתאים לחוק, ואורכם מעל 60 סנטימטרים, לדוגמא:
http://www.targetshooting.ca/graphics/equip-guns/pardini/pardini_uk_fp.jpg
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 05 ספטמבר 2006, 01:23

למשחקי ה-Commonwealth Games שנערכו באנגליה ב-2004 נתנו ויתור מסוים - אפשרו תחרות אקדחים במטה ה-NRA הבריטי בקריית המטווחים ב-Bisley. כמובן האקדחים הוסעו לאתר תחת אבטחה משטרתית כבדה וגורשו מאנגליה מיד אחרי. מתכוונים לחזור על ההצגה הגדולה באולימפיאדה של 2012 ככה"נ.

אגב גם באי מאן אין איסור על אקדחים, אך משום מה ספורטנאים מעדיפים אם כבר לטוס להתאמן אז לשוויץ.

עוד כמה סיבות לכך שאני לא גר באנגליה יותר בהקשר של כלי ירייה וחופש בכלל ניתן למצוא בכתבה כאן, על מאמצי ריסון כלי הירייה של אנגליה במאה האחרונה:
http://www.guncite.com/journals/okslip.html

עם זאת, ניתן למצוא בשוק באנגליה כלים מעניינים, כגון AR-15 או קלשניקוב חצי אוטו בקוטר 0.22LR.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 ספטמבר 2006, 08:55

WastedFlame כתב:(אגב, אם הם לא היו חמושים - מי טיפל במפגעים שיצאו מהIRA? היו להם אי-אלו פיגועים שם...)

הצבא טיפל בהם - היית צריך לבקר בבלפסט באותן שנים סוערות..עם כל המחסומים והבריקדות זה נראה כמו שכם או ג'נין. וכמובן שהבולשת והשירותים החשאים MI-5 שהיו חמושים מאז ומתמיד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי wroclaw » 05 ספטמבר 2006, 13:19

itamar כתב:
WastedFlame כתב:(אגב, אם הם לא היו חמושים - מי טיפל במפגעים שיצאו מהIRA? היו להם אי-אלו פיגועים שם...)

הצבא טיפל בהם - היית צריך לבקר בבלפסט באותן שנים סוערות..עם כל המחסומים והבריקדות זה נראה כמו שכם או ג'נין. וכמובן שהבולשת והשירותים החשאים MI-5 שהיו חמושים מאז ומתמיד.

א.

ה IRA לרוב לא ביצע פעולות טרור "פראיות" אלא פעולות ממוקדות ונגד מטרות ברורות ולרוב תוך נסיון להשיג אלמנט תעמולתי. בלא מעט מקרים הם העבירו התרעה לפי קוד מוסכם למשטרה המקומית כדי שזו תפנה את האזור. באחת הפעולות הגדולות האחרונות שלהם, הם כמעט והחריבו את מרכז מנצ'סטר כמעט ללא אבידות מקרב האזרחים...

מה שכן, ההתמודדות של הממסד הבריטי מול האלימות המאוד נפוצה שם, וזאת ללא נשק, בהחלט מעוררת התפעלות. אנשי הבטחון (של חברות אבטחה) שם מאוד יעילים נגד רוב האיומים. פעם יצא לי לראות אותם מנהלים מרדף אחרי גנב מחנות יוקרתית באוקספורד ST והיה מאוד מרשים לראות את התיאום בינהם ואיך הם משתלטים על אדם אלים. בפעם אחרת ראיתי אנשי בטחון מפרקים את הצורה לחבורת חוליגנים שיכורים שהתפרעו במופע רוק באלברט הול. גם שם היה מאוד מרשים לראות את הטקטיקות שלהם - ממש יחידה מובחרת חמושה בארופים והמון שכל ישר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 05 ספטמבר 2006, 17:18

slavochk כתב:שחר, שאלתי לגבי אקדח חופשי ואקדח סטנדרט.
לעניין מועדונים ואישור משטרתי, מדוע אם כך ספורטאים נוסעים ליבשת ע"מ להתאמן בענפים אלו?

אגב, קיימות מספר מוטציות של אקדחים חופשיים, שיוצרו במיוחד בכדי להתאים לחוק, ואורכם מעל 60 סנטימטרים, לדוגמא:
http://www.targetshooting.ca/graphics/equip-guns/pardini/pardini_uk_fp.jpg

אם תמשיך לשאול שאלות מטומטמות אני אגלה אותך לאנגליה.
אין בעיה לאקדח חופשי - רק לצנטר פייר.
גם אני אם הייתי גר באנגליה הייתי מחפש כל תרוץ אפשרי לצאת משם ולהתאמן ביבשת
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 05 ספטמבר 2006, 18:28

חברים.

אני קורא אתכם לסדר.

הבריטים עדיין כאן. התנהלות משרד הפנים מעלה לעיתים חששות כי הושארו בארץ הוראות סודיות לצמצום כלי הירייה אצל המתיישבים בקולוניה על מנת למנוע מרידות ומהומות כנגד המלכה...

:shock:

בן אדם שקיבל רישיון בתבחין "מתאמן ירי פעיל" לפני שנת 1996 - קיבל היום תבחין "החזקה". רוצה להחליף אקדוח ? אין בעייה. תביא אישור שאתה "יורה פעיל" לפחות 5 פעמים במטווח במהלך השנה.

אבל ... הנחייתו של מנהל המינהל לרישוי כלי ירייה (ויש לי את זה כתוב שחור על גבי E MAIL) גורסת כי כל אדם המחזיק כלי ירייה כחוק מעל 10 שנים, יורשה להמשיך ולהחזיק את כלי הירייה ללא תצורך בהוכחת העילה הראשונית. מכאן .. שאין צורך להביא אישורי פעילות במטווח.

מה טוענת הפקיד/ה ?

להד"ם. שיגיש בקשה לשינוי ייעוד הכלי (מהחזקה לנשיאה) ונראה מה אפשר יהיה לעשות בשבילו. טוב, הוא יושב מולך, תגידי לו שיכתוב על נייר ותשני לו במקום בבקשה... לא ! אני לא מטפלת בזה במקום... "אבל זה בניגוד להנחייה של יעקב עמית ..." ... "זה לא מעניין אותי" ...

כל הכבוד...

להמשיך ?

אדם שקיבל רישיון בתבחין מתנדב משא"ז / מתמ"יד - קיבל חידוש רישיון. עד כה - היה במעמד "נשיאה" ... לחיג\דוש הרישיון מה קיבל ? "החזקה" ...

לשמחתנו, הבחור קיבל באותו היום שהתלונן שינוי ייעוד מיידי לנשיאה....

:?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 05 ספטמבר 2006, 18:51

נועם כתב:אדם שקיבל רישיון בתבחין מתנדב משא"ז / מתמ"יד - קיבל חידוש רישיון. עד כה - היה במעמד "נשיאה" ... לחיג\דוש הרישיון מה קיבל ? "החזקה" ...

לשמחתנו, הבחור קיבל באותו היום שהתלונן שינוי ייעוד מיידי לנשיאה....

:?

נועם, למי הבחור התלונן, כיצד ומה הוא אמר? ייתכן שאחדים מאתנו יצטרכו לשנן את הטיעונים שהוא עלה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 ספטמבר 2006, 21:33

אצל פקיד/ת הרישוי המחוזי/ת שלו.

מה אמר ? לא יודע, אבל הייעוד שלו שונה.

את מצליח אתה מכיר ?

אם יש משהו שקשה לי להסכים עימו מקצועית, זהו תבחין "החזקה".

אדם מקבל רישיון לנשק לשלוש שנים, לא עובר אימון, תזכורת על כללי הבטיחות ותפעול הנששק, אינו יורה אך מורשה להחזיק נשק בביתו.

ואם יום אחד ירצה לנקות אותו ? הרי הוא זוכר שצריך לפרוק אותו (אף אחד לא הזכיר שצריך להוציא מחסנית טרם הפריקה, זה מיותר...) "בום". פליטת כדור.

אדם אינו יודע כי העילה שלו "להחזקה בבית" איננה מאפשרת לו לשאת את הנשק שקיבל בעבר לצורך הגנה עצמית, לטיולים וכו', אלא לשאתו ארוז בתיק אל המטווח לירי (מה שכמעט אף אחד אינו עושה) ובחזרה לביתו.

אדם מגיע למטווח ורוצה לירות. למה לא לתת לו ? הרי יש לו רישיון לנשק ויש לו נשק... אבל האם בטיחותית הוא זוכר כיצד להפעילו ? מספיק גם ככה אנשים מגיעים למטווח לחדש רישיון ואינם זוכרים לאחר שלוש שנים (כי קודם כל לא קיבלו בסיס מתאים ונאות הכולל הכשרה בסיסית - מקיפה לתפעול הנשק, משהו בסגנון 20 עד 40 שעות + מבחן ושימור ידע שנתי) אז למה אתה המדריך מעיר לו ?

אדם מבוגר שפסלתי בשבוע שעבר חזר למטווח וקילל אותי על שלא העברתי אותו את האימון.

כשאותו אדם איננו מבין שאני מציל את חייו (ואת חיי וחיי המתאמנים האחרים במטווח) בכך שאני מונע ממנו לירות במטווח בו אני מפקח על קו היורים ואחראי לחייו ולחיי האחרים על קו היורים, כאשר אני מרחיק ממנו נשק טעון ומסביר לו את עברת הבטיחות שזה עתה ביצע... אני לא בסדר..

אותו אחד טרח לציין בפני כי הוא מבוגר יותר ממני ומסבא שלי (הוא רק אינו יודע כי שניהם ז"ל מבוגרים יותר ממנו, שרדו את השואה והקימו את המדינה) והוא לטענתו "עוד לפני שסבא שלך נולד" ישב על התעלה במצריים... אז מי אתה שתגיד לי לא להחזיק נשק ?

בקיצור, לא אלאה אתכם בכתיבה..

בת יענה פראיירית לעומת ההתנהלות הזו.

לא ככה מצמצמים את כמות הנשק שבידי הציבור.

את כמות הנשק צריך לצמצם *** ! נשק צריך להיות בידי אלו שיוכשרו לכך ולא לכל אחד שעונה לתבחין, תבחינים שאותם כמובן צריך לבטל כמעט כליל ולהתאים מחדש. ראו תבחינים חדשים בחתימתו של שחריקו.

*** כשמחזיק נשק יידרש לאימון שנתי ולא לאימון פעם בשלוש שנים, כשאנשי הקבע יידרשו לשאת נשק לאחר מעבר הכשרה איכותית יותר ממה שיש היום (מישהו זוכר למלא את פקודות פרק 3.3 בהוראות מז"י מבק"א יבשה בנושא נשיאת נשק אישי - אימון והכשרה לנושאי אקדחים פרטיים וצבאיים / רובים ? ) ויצטרך להוכיח פעילות במטווח , ידע לתפעל נשק במצבים בסיסיים ויוכיח כושר קליעה בסיסי, יירדו מספר האוחזים לרמה אחרת לחלוטין, אבל אז נרוויח אוחזי נשק איכותיים.

כשמבטלים את תבחין משא"ז כי למישהו זה לא נוח (מבלי להכנס לפרטים הידועים לי בנושא) וזה עלול להכתים את תיקו האישי ולפגוע בקידומו ...

כש... וכש... כשכולם פועלים לכיסוי הישב* ביום הקמת וח"ק כך נראה המצב.

כשחברי/חברות כנסת טוענים שאין צורך שהציבור יחזיק בנשק, ככה נראית המלחמה הבאה שלנו. רק ללחוץ על הכפתור ולהוסיף מים. האינסטנט כבר בפנים ?

הגיגים .. (ואחרי שאני חושב על משה לוי, זה די דומה למה שהוא כותב.. מההיכרות שלי איתו, זה כואב לו ומאוד..)

:roll:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד