הסגירה של גדנ"ע קליעה

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי AK » 08 ספטמבר 2006, 11:39

כל יום בא כלב?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 08 ספטמבר 2006, 14:24

AK כתב:חברה,
אני מצטער לומר זאת.
אבל דברים עוברים.
חל שינוי חד בדעתם של המפקדים בחיל חינוך על גדנ"ע קליעה, מסיבות אלו ואחרות שאין אנו יודעים את כולם ובכל מקרה זהו גם לא בדיוק המקום לציין אותם.
מה שחשוב זה העובדה שגדנ"ע קליעה הביאה המון אנשים לתחום הקליעה, ביניהם עבדכם הנאמן.
יש עדיין את הרצון, את האנשים וגם את היכולת אני מאמין.
כולי תקווה שבנס כלשהו גדנ"ע קליעה תמשיך לפעול, גם אם רק במתכונת חלקית.
אבל במקום לבכות פה, צריך להסתכל קדימה ולעשות מה שאפשר כדי להמשיך להתקדם.
בני הנוער יכולים לבוא למועדונים אזרחיים ולהתאמן בהם.
הלוואי ומועדונים אלו היו מקבלים תמיכה כספית ממשרד הבטחון ושימוש חינמי במטווחים שלהם,
אבל זה עולה כסף בעולם האמיתי שמחוץ לצבא ולכן לא ניתן לתת את אותו שירות במחיר הנמוך שנדרש בגדנ"ע קליעה. זה מה יש כרגע.

אני מאחל לכולם הצלחה בכל מה שיעשו בכדי לעצור את מה שקורה.
דרך אגב, בוריס, שמעתי שגם במועדון רעננה אירגנו כמה מכתבים, ובין היתר מנסים ליצור קשר עם העיתונות. שווה אולי לבדוק מה קורה איתם ולאחד את הכוחות.

מתגעגע לימים טובים יותר שראיתי בגדנ"ע קליעה...

אשמח אם תעזור לי לצור קשר עם מפקד המועדון זה יעזור לי, ד"א לפי מה ששמעתי שיש התקדמות בנושא אבל כלום לא מובן, אני שלחתי מכתב לכמה אתרי חדשות ואין תשובה, אני מחכה לתשובה סופית ממשרד הבטחון כדי לשלוח שוב מכתב+ צרוף ציטוט ממשרד הבטחון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מה שקרה לא קרה מהסיבות הנכונות

על ידי Libo » 08 ספטמבר 2006, 16:12

הישיבה הגורלית שבה נכחו הממ"ר, קהלני, רחלי, אהרון, בידיעת קח"ר, היתה חד צדדית ולגמרי לא אובייקטיבית, משפט שדה

לא היה מי שייצג את גדנ"ע קליעה נאמנה, מי שיראה נתונים סטטיסטים של כמות החניכים שנרשמו והשתתפו בפעילויות מהשנים האחרונות, מי שידפוק על השולחן ויגיד שמסורת של עשרות שנים לא מחסלים בלי לבדוק ולדבר עם חניך אחד, הם החליטו לבד שהפעילות לא אפקטיבית, ושהיא לא תורמת לצה"ל בלי בושה לעיניו הפקוחות של הממ"ר זאב שרוני הלא הוא לא אחר מאשר בוגר מועדון קליעה כפ"ס והשתתף בתחרויות אפילו בחו"ל

יש אלפי אנשים שיעידו לטובת הקליעה ביניהם אנשים שיעידו שמועדון הקליעה בשבילם היה חלק גדול בהתבגרות בדרך לצבא, ושלא הכל שחור ולבן

בתקופה שהייתי קצין קליעה לפני שנה וחצי הממ"ר אמר לי שהקליעה חשובה לו ביותר ושהוא יתן כל מה שצריך על מנת לשפר את המצב ובאמת בשנה הזו לראשונה היו כובעים, חולצות, פליירים, פוסטרים, תקציבים לתחרויות מכובדות עם גביעים וכיבוד, ועוד

במשרד הביטחון אמנון היה מצליף במי שרק העז לחשוב על לקצץ או לגעת בקליעה, והיום לצערנו שאמנון כבר לא שם המחטף הזה התאפשר

אני בעד עצומה \ כנס \ פניה רצינית לתקשורת כדי לפחות לנסות לשנות משהו

פשוט לא מרגיש בסדר עם לראות את זה קורה מסיבות של בורות ואטימות

מה אתם אומרים?
אין כמו גדנ"ע קליעה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מה שקרה לא קרה מהסיבות הנכונות

על ידי bor » 09 ספטמבר 2006, 14:22

Libo כתב:הישיבה הגורלית שבה נכחו הממ"ר, קהלני, רחלי, אהרון, בידיעת קח"ר, היתה חד צדדית ולגמרי לא אובייקטיבית, משפט שדה

לא היה מי שייצג את גדנ"ע קליעה נאמנה, מי שיראה נתונים סטטיסטים של כמות החניכים שנרשמו והשתתפו בפעילויות מהשנים האחרונות, מי שידפוק על השולחן ויגיד שמסורת של עשרות שנים לא מחסלים בלי לבדוק ולדבר עם חניך אחד, הם החליטו לבד שהפעילות לא אפקטיבית, ושהיא לא תורמת לצה"ל בלי בושה לעיניו הפקוחות של הממ"ר זאב שרוני הלא הוא לא אחר מאשר בוגר מועדון קליעה כפ"ס והשתתף בתחרויות אפילו בחו"ל

יש אלפי אנשים שיעידו לטובת הקליעה ביניהם אנשים שיעידו שמועדון הקליעה בשבילם היה חלק גדול בהתבגרות בדרך לצבא, ושלא הכל שחור ולבן

בתקופה שהייתי קצין קליעה לפני שנה וחצי הממ"ר אמר לי שהקליעה חשובה לו ביותר ושהוא יתן כל מה שצריך על מנת לשפר את המצב ובאמת בשנה הזו לראשונה היו כובעים, חולצות, פליירים, פוסטרים, תקציבים לתחרויות מכובדות עם גביעים וכיבוד, ועוד

במשרד הביטחון אמנון היה מצליף במי שרק העז לחשוב על לקצץ או לגעת בקליעה, והיום לצערנו שאמנון כבר לא שם המחטף הזה התאפשר

אני בעד עצומה \ כנס \ פניה רצינית לתקשורת כדי לפחות לנסות לשנות משהו

פשוט לא מרגיש בסדר עם לראות את זה קורה מסיבות של בורות ואטימות

מה אתם אומרים?

אני בעד, אני ועוד כמה אנשים שלחנו מכתב למשרד הבטחון וחמכים לתשובה בקשר לעצומה אנחנו חייבים לעשות את זה זה מאוד יעזור
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

סגירת גדנ"ע קליעה

על ידי O.B » 10 ספטמבר 2006, 22:56

שלום לכולם
שמי אורן אני מפקד מועדון רעננה.
קראתי את הטרייד , וברצוני להוסיף...אמר מישהו דבר שברצוני להתייחס אליו:

1. איפה פועלים "משוגעים לדבר" ואיפה חיילים בסדיר/אנשי קבע שחלקם שובצו לתפקיד
1. איפה יש מדריכים שהם קלעים ותיקים ומאמנים בעלי נסיון של שנים רבות, ואיפה בוגרי קורס מדריכי קליעה של שלושה שבועות או חודש
3. מי מארגן 100 תחרויות בשנה (בערך) ומי "קצת" פחות
4. מה נשאר הבית שלך עד גיל 40-50

יש הגיון בדברייך ..אבל המצב שהיה ועדיין קיים לפחות במועדון שלי הוא שונה ממה שאתה מתאר. כל מי שאני מכיר שהיה במטווח רעננה לא שובץ סתם לשם..מטווח רעננה הוא מטווח הדגל של הגדנ"ע קליעה שבו מקבל החניך יותר מאשר במועדונים אחרים .אם בירי ואם בפעילויות רבות שעוסקות מעבר(פאנלים למיניהם, יציאה לשדאות , פעילויות גיבוש והווי וכו...) ומצריכות השקעה רבה מצד המדריכים.נכון לומר שאני בתור מדריך לא מקצועי כמו בן אדם שקלע שנים רבות ..אך המדריכים שיצא לי לעבוד איתם ואנוכי משתדלים לתת את המענה המקצועי ביותר לחניך באשר לירי ובמידה ויש איזושהי דילמה מקצועית אז יש עם מי להתייעץ( מכבי ,הפועל .וכו..).לחניכים שמגיעים אלינו בלי שום ידע בסיסי .אנחנו נותנים את ההכשרה הבסיסית שאנחנו יכולים.ובאשר להתקדמות החניך ,במידה והוא מעוניין בירי שהוא רק ספורטיבי וברצונו להתפתח בתחום יותר מאשר הוא יכול להתפתח בגדנ"ע וכאשר הוא בשל מפנים אותו בנוסף לגדנ"ע גם לאגודות בכדי שיוכל להתעניין..לי לדוגמה יש חניכה שהתחילה לא מזמן להתאמן במכבי. במקביל להשתתפותה בגדנ"ע.

באשר לקורס שנמשך שלושה שבועות. - בקשר למקצועיות..אי אפשר לקבל הנחיה מקצועית במשך זמן כה קצר אבל אפשר לקבל את הבסיס ולפתח אותו משם...במטווחי הגדנ"ע מתאמנים בעיקר בירי צבאי. רוב המדריכים היו מדנ"ים בסיס אשר היו בבסיסי הגדנ"ע וחלק נרחב משרותם היה לאמן בני נוער בירי צבאי...אז לצורכי הגדנ"ע .הקורס הקצר אולי לא מספיק ותמיד יש רצון להאריך אותו..אבל הוא נותן את ההכשרה הבסיסית שצריך בכדי לעבוד במועדון קליעה..ואת שאר ההכשרה מעבירים מפקדי המועדונים לחיילים...

התחרויות בגדנ"ע קליעה לא רבות..אך בנוסף לתחרות עצמה .קיים גם עניין הסימליות. לכן לא תיתכן השוואה בין התאחדות שהמטרה שלה זה ספורט לבין צבא שהמטרה שלו הוא לאמן את החניכים והתחרות היא בעצם פרס....

עכשיו לעניין שלשמו פתחתי את התגובה "סגירת הגדנ"ע קליעה"
לפי מה שאני יודע ההחלטה לסגירת המועדונים התקבלה ..המניעים שלה מאוד לא ברורים, מכיוון שאני חייל אני לא יכול לנקוט באיזשהו צעד מחאתי אלא לעשות מה שפוקדים עליי ..אך כאשר נודע לחניכי המטווח( רעננה) על הכוונה לסגור את המטווח .הם יידעו אותי בכמה צעדים שהם עשו.שברצוני לעדכן אותכם בהם.
א)כתבו מכתב חריף ללשכת קהלני,ממר,מפקד מרחב מרכז,ולעיתונות..

ב)פנו לעיתונות באופן ישיר.לפי מה שסיפרו לי היום..מעריב התעניין ובא לצלם אותם...וייתכן ותהיה כתבה...

אני אישית מקווה שישאירו את הפרויקט הזה שלפי דעתי מכין את הנוער לצה"ל בצורה הטובה ביותר..
לכל שאלה בקשר לפעילות במועדון או לדברים אחרים אפשר לפנות אליי במייל הבא:
dj-oren@bezeqint.net

שבוע טוב ושנה טובה...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 11 ספטמבר 2006, 01:54

ל OB
חבר יקר
הבעיה מתחילה בדיוק היכן שציינת.
במקום שיהיה קצין קליעה גדנ"ע שינחה גם את הבסיסים בקליעה צבאית.
הקליעה הצבאית בבסיסי הגדנ"ע - רמתה נמוכה מים המלח.(קולט מפעל צעצועים כבר אמרנו?)
הכי קשה להוציא הרגלים רעים ! (יותר מאשר ללמד מחדש)
ואח"כ מגיעים המדנ"ים המקולקלים למועדונים עם הכשרה של 3 שבועות................
ועד שהם לומדים הם משתחררים.
והיכן בוגרי המועדונים?
מדי פעם מצליח לנו ויש מקרה בו חניכה או חניך הופכים למדריכים.
בדרך כלל זה לא קורה וקלעים טובים הולכים בצבא לכל מקום אפשרי רק לא לצליפה וקליעה.
טמטום? בזבוז?
מה שתרצה....
חלם זה כאן

לכן מועדוני הקליעה ייסגרו !

והלוואי וטעיתי.(בכל מקרה חייבים להכפיף את המועדונים לענף קל"צ - כמו גדנ"ע אויר)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי O.B » 11 ספטמבר 2006, 11:28

מסכים עם כל מילה.....
רק בוא נהיה ריאלים...לא ישלמו לשום איש קבע בתקופה כזאת של צמצומים להיות קצין קליעה בבסיסי הגדנ"ע.
בקשר להכפפה של הגדנ"ע לקליעה הצבאית...אני ביקרתי במתקן אדם והסא"ל שאחראי על מדור הקליעה שם פשוט דיבר מיואש..וסיפר שהוא כל שנה עשה מפגש עם הגדנ"ע קליעה בכדי ליצור איזושהי אוירה של תיאום פעולה. ועדיין בתקופה הארוכה שהוא שם לא היה לו חייל אחד שהיה בגדנ"ע קליעה..

בכדי להסדיר את האופציה שחניכים יהיו מדריכים בעתיד יש רק דבר אחד שהוא מאוד פשוט ולא עשו אותו. להוסיף את התפקיד במנילה תחת מקצועות חיל החינוך והנוער..כיום אי אפשר להגיע לתפקיד הזה ישירות.

כל הבעיות הנ"ל קורות בגלל חוסר עניין ורצון של הקצינים הבכירים לעשות משהו בנידון...כי אם היה רצון כזה תוך כמה ימים היה אפשר להטיל על מישהו במתקן אדם. שיהיה אחראי לתיאום עם הגדנ"ע קליעה בקשר לקבלת מדריכים מיאתנו (כל החבר'ס בלי הפרופיל לקרבי)..יש לי חניך שניסינו להכניס אותו למתקן אדם וכשלנו בגלל חוסר עניין במז"י להעביר אותו.

מקווה שיהיה טוב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 11 ספטמבר 2006, 13:54

לקצין קליעה אחד בקבע בכל הגדנ"ע אין תקציב ?
צחקת אותי!
אתה יודע כמה מיליארדים נשפכים לריק ?
אין צורך בקצין בכל בסיס !
יש צורך בקצין שכל נושא הקליעה במועדונים ובבסיסים יהיה כפוף אליו מקצועית!
איך שהמדנים בבסיסים מלמדים זה לא רע - זה גרוע !

ואם אין תאום בין אדם לגדנ"ע - צריך לסגור את הגדנ"ע !

(אם לבנות מחדש אז אחרת !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאל » 11 ספטמבר 2006, 17:50

אני יכול לתת לך שמות של כמה אנשים שהיו (גם) בגדנ"ע והיו מילואימניקים של ענף קליעה במתקן אדם, שנזרקו משם בתירוצים קלושים ביותר, שלא היה מאחוריהם כלום; ומה שאלה שאינם אני שכחו בקליעה הקצינים בקל"צ לא ילמדו ולא יבינו כל החיים שלהם.

אז אל תבלבלו לי בקוחונס על ענף קל"צ שבוכה על חוסר בכוח אדם שמבין קליעה.

גם לגבי הגדנ"ע - הייתי מוכן להתנדב - ואילן עד - אבל אין מי שיזיז דברים

מי שרוצה להתעסק בקליעה יבין אחרי זמן-מה, שאין הבדל בין ירי ברובה אויר לירי בכל כלי אחר - אפילו RPG, ומה שאתה לומד בקליעה ספורטיבית נכון גם לקליעה צבאית. בשביל הכנה ליחידה קרבית אפשר לרוץ לבד בים.

ומה שאני חושב על הצבא באופן כללי - יותר טוב שלא אכתוב
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי kashat » 13 ספטמבר 2006, 08:12

מיכאל כתב:מי שרוצה להתעסק בקליעה יבין אחרי זמן-מה, שאין הבדל בין ירי ברובה אויר לירי בכל כלי אחר - אפילו RPG, ומה שאתה לומד בקליעה ספורטיבית נכון גם לקליעה צבאית. בשביל הכנה ליחידה קרבית אפשר לרוץ לבד בים.

תודה לך על המשפט הזה שאני הקטן אמרתי במקום אחר ומייד קפצו עלי כל החכמים להסביר לי שאיני מבין כלום...

גם אני הייתי בגדנ"ע קליעה לפני המון שנים וחבל לי לשמוע על הסגירה.
בסוגריים אני יכול להגיד שאני מתגעגע לירי ברובה צ'כי...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי nitz » 15 ספטמבר 2006, 19:26

השתדלתי לקצר, תאמינו לי :oops:
לא חשבתי שנגיע ליום שבו יסגרו את הגדנ"ע, וחבל שהצבא/משהב"ט לא מתאמץ לשמור את ה"מפעל" הזה על הרגליים...אני חושב על האנשים שאין לי מושג לאן הם ילכו עכשיו, על הציוד שבמקרה הטוב ימכרו אותו למועדון קליעה, במקרה הטוב יותר ימסרו אותו בחינם (אני מקווה שגם האם 16 יעברו למועדונים)...במקרה הרע יזרקו אותו באיזה בסיס נטוש
זה היתרון הנוסף של הגדנ"ע (אמנם לא כל כך משמעותי וקיים רק בחלק מהמועדונים שלו)-האם 16 המוסב והאימון ללא משען (ז"א, מעשיות)...כמובן שעקרונות הקליעה נרכשים במועדוני הקליעה, אבל השאלה היא מה לגבי אימון ללא אמצעים שמסייעים לירי ועם נשק שדומה בתכונותיו לאם 16 האמיתי...חשוב שהחייל/מלש"ב יכיר את הנשק היטב ולמשך תקופה מסוימת כדי שהוא לא יחפש בכלל לשחק איתו (אם כי אני מאמין שגם קלע אולימפי לא ישחק בנשק בצבא), וללמוד כמה שיותר מוקדם תפעול נשק ומעצורים...
הבטיחות היא גם חלק חשוב בגלל שמלמדים את נהלי הבטיחות במטווח...נצירת הנשק לאחר ירי, פריקת הנשק...בטירונות אנשים מדקלמים את התהליך של פריקת הנשק ובעצם אני בטוח שלחלקם אין מושג מה הם עושים (ועוד יותר חמור שבטירונות עושים מתהליך הפריקה תחרות של מי מסיים ראשון...אני בטוח שכמה מהחיילים בטירונות דילגו על שלבים בפריקה או לא עשו את הפריקה באופן איכותי, רק בשביל לסיים מהר)...יותר קל להבין את התהליך כשמכירים את הנשק, ואני יודע שאנשים עשו לא פעם טעויות בפריקה בגלל שהשיטה מועברת כדקלום ולא כהסבר רציני של למה עושים את הפעולות ומה קורה בנשק בזמן הפעולות האלה...
כמו שכולם יודעים, בירי אולימפי יש רובים בריחיים ורובי אוויר...אין רובים חצי אוטומטיים שנטענים ממחסנית ואין בכל רובה נצרה, ולכן חשוב ללמוד פריקה דווקא על האם 16 המוסב, כדי שהפריקה תהיה דומה כמה שיותר למקור...(אפשר ללמוד את זה בצבא...השאלה היא עם איזה ידע החייל יצא מהטירונות...אני הייתי צריך לעזור לרב"ט להרכיב את ידית הדריכה והמכלול באם 16 שלו כשהוא לא הבין למה הוא לא מצליח)
הבעיה של הקליעה בארץ היא שאנשים שאין להם היכרות עם הנושא, בהתחלה רואים בכל הציוד דבר מגוחך ומסתכלים על כל הנושא בצורה ילדותית-ירי אולימפי בשבילם זה "אאוט"...אנשים "רגילים" מחפשים בד"כ מה שהם רואים בסרטי אקשן...רובה ציד למשל זה ענף אולימפי שאנשים חדשים ירצו להיכנס אליו (עד שהם ילחצו על ההדק? :D), ומנגד, רובה אוויר פחות נחשב בעיניהם...
אני למשל מודה שנרשמתי כי המטרה שלי הייתה לרכוש מיומנות בנשק בגלל פיגועי הירי שהיו נפוצים באותה תקופה וגם כהכנה לצבא, ולא כי התחשק לי לירות ברובה אוויר או 0.22 אולימפי. רק בהמשך, כשחשבתי שיש לי סיכוי לזכות במשהו, נכנסה התחרותיות ומאז התמקדתי יותר בירי אולימפי. מה שאני אומר זה שרוב האנשים לא נמשכים באופן טבעי לירי אולימפי, ולדעתי בעיקר הירי הצבאי מגרה אותם להירשם למטווח ואז הם ממשיכים לירי האולימפי (וגם עכשיו, כמו כל "מחזור", החדשים לא כל כך מתלהבים מירי אולימפי)...מתחילים בדבר הבסיסי ואז עוברים למתקדם. אני מתאר לעצמי שיותר מאדם אחד עבר קודם בגדנ"ע לפני שהגיע לירי האולימפי ככה שלדעתי, יקטן במידה מסוימת "קצב ההצטרפות" למועדוני הקליעה.
אני רואה שאנשים לפני צבא שמכינים את עצמם לקראת הגיוס, עובדים על הכושר אבל מזניחים את הקליעה (וגם אלה שלא מכינים את עצמם בכלל)...חושבים שהם יכולים על הפעם הראשונה להכניס כדור בתוך כדור על האיקס...דברים כאלה נדירים מדי (אם הם קיימים בכלל)
יש בתי ספר שלא שולחים תלמידים לשבוע התנסות בבסיס גדנ"ע, אז במקומו, שישלחו כל כיתה ליום במטווח ותוך כדי התלמידים יקבלו שיעור על הצבא.
הגדנ"ע הוא גם המקום שבו אפשר להתגבר על פחד ירי (סה"כ 0.22 ונשק אוויר) לפני שמגיעים לטירונות.
אם הבעיה היא שהעסק לא משתלם, במקום להשקיע כספים בדברים מיותרים מארה"ב כמו דברים שיש לנו בארץ או סתם דברים שלא צריך, כדאי לרכוש תחמושת 0.22 בכספי הסיוע...אם יאמנו גם את החיילים הרגילים במסגרת מטווחי הגדנ"ע (או בכל מטווח אחר) עם 0.22, זה כבר ישתלם כי התחמושת אמורה להיות זולה יותר מ5.56, וחוץ מההדף+רעש, הירי הוא אותו ירי.(אגב...מה המחיר האמיתי של כדור 0.22 לעומת 5.56? כמה המדינה משלמת בפועל?)
אם הבעיה היא שאין מספיק דגש על דברים צבאיים, אפשר להגביר את הפעילות באם 16 ולעשות אימוני ירי לאחר מאמץ...אולי גם ירי בלילה וירי באקדחי 0.22
חניכי הגדנ"ע יכולים לתרום לצבא כשהם משמשים "מדריכי ירי לא רשמיים"...הם יכולים לתת טיפים לחברים בטירונות ולהעיר הערות בשיעורי הירי/נשק. הם גם יכולים להעיר לחברים שלהם שמתנהגים באופן לא בטיחותי...הצבא יכול לעשות קד"צ "מדריך ירי/קליעה" לבוגרי גדנ"ע וככה הוא ירוויח מדריכים בעלי ניסיון...אם יהיו פחות פליטות כדורים או משחקים בנשק, אם חיילים יוכלו לפגוע במחבל בכדור ראשון ולא לרסס עשרות כדורים ובסוף מה שפוגע במחבל זה רק הרסיסים, זה לא משתלם?
בתחרות חנוכה הקודמת הייתה הבטחה לפתוח מטווחים סגורים ולהקים בהם מועדונים חדשים...במקום להמריא אנחנו מדוממים מנוע :?. יש דרישה לגדנ"ע קליעה ביישובים חסרי גדנ"ע כמו ראשל"צ (ומה לגבי בירת ישראל?) או יישובים שבהם המטווח נמצא בקצה העיר (כמו חיפה). לפחות בערים שיש בהן מטווח, אפשר להכשיר את המטווחים לפעילות של גדנ"ע במקום להקים מטווח חדש (או לארגן הסעות למטווח אחר). יש גם בעיה עם חלק מהציבור הדתי שלא מוכן לערבב בנים ובנות ואני מקווה שימצאו פתרון לזה. אם אין מספיק כסף לפתוח מחדש הרבה מטווחים, אפשר לבדוק ססטיסטית איפה יש כמות גבוהה של מתגייסים שפונים ליחידות קרביות ושם להשקיע (מה עם המטווחים של יו"ש?).
אין הרבה אנשים כי:
*לא כל אחד יבוא לעיתים קרובות מעיר אחרת בשביל מטווח (יישובים חסרי מטווח-להקים מטווחים).
*לא תמיד קל להגיע למטווח בערים גדולות (חוסר בקווי אוטובוס/מיקום רחוק-אולי מין הסעה או הסדר עם חברות האוטובוסים כמו כרטיס "חוגר" שיקל על תשלום הנסיעות).
*לא כולם שומעים על המטווח (פרסום בכל מיני אמצעים) ולא כולם (ממי ששמע על גדנ"ע קליעה) מבינים את החשיבות של לשפר את יכולות הקליעה שלהם לפני הצבא (הרצאות עם תכנים מתאימים?).
הפרסום זאת הבעיה העיקרית-מרגע שמישהו ישתכנע שכדאי לו יבוא, הוא יבוא גם מעיר אחרת...לא מספיק לתלות פוסטרים של הגדנ"ע בכל מקום-צריך לפעול ב"מגרש הביתי" של הנוער ובשיטות שמשפיעות עליהם (לדעתי צריך לשים דגש על אינטרנט), צריך שיתוף פעולה של בתי ספר ומועצות התלמידים/ועדי ההורים או המועצה המקומית/עירייה (וזה לא תמיד קורה).
אולי הצבא פשוט מעדיף לחזור לימים שבהם חיילים צעדו בשורות לקול תופים וירו ביחד כמות גדולה של כדורים
אגב, אם כבר מישהו הזכיר את עצמו כגדנ"עי לשעבר...אולי נבדוק לטובת העצומה, מי עוד היה פעיל בגדנ"ע? אפשר לבדוק כמה מהצלפים/קלעים בצה"ל (או תפקידים אחרים שקשורים בקליעה/נשק) היו בגדנ"ע, זה גם יכול לעזור...
אני אשמח אם מישהו שהיה באותו דיון, יוכל לספר לנו (או בפרטי) למה ומי רוצה לסגור את הגדנ"ע, ואני מקווה שיעצרו את זה בזמן...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי BigfOoT » 15 ספטמבר 2006, 20:37

הבאת נקודות ורעיונות חשובים מאוד, כל הכבוד... אבל עד כמה שאני אופטימי, אני באמת מקווה שנוכל ליישם אותם, ולא רק להעלות אותם לאוויר.
כמו שאתם יודעים, דברים שמעלים לאוויר ולא עושים משהו בקשר אליהם- מהר מאוד מתפוגגים, במיוחד כאן. מישהו (או הרבה אנשים, אפשר בקלות לארגן עצומה) חייב/ים לנקוט עמדה , לקחת יוזמה, ולרוץ עם זה עד הסוף- הטוב או המר.
נקווה לטוב.
practice makes perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 17 ספטמבר 2006, 11:35

nitz כתב:השתדלתי לקצר, תאמינו לי :oops:
לא חשבתי שנגיע ליום שבו יסגרו את הגדנ"ע, וחבל שהצבא/משהב"ט לא מתאמץ לשמור את ה"מפעל" הזה על הרגליים...אני חושב על האנשים שאין לי מושג לאן הם ילכו עכשיו, על הציוד שבמקרה הטוב ימכרו אותו למועדון קליעה, במקרה הטוב יותר ימסרו אותו בחינם (אני מקווה שגם האם 16 יעברו למועדונים)...במקרה הרע יזרקו אותו באיזה בסיס נטוש
זה היתרון הנוסף של הגדנ"ע (אמנם לא כל כך משמעותי וקיים רק בחלק מהמועדונים שלו)-האם 16 המוסב והאימון ללא משען (ז"א, מעשיות)...כמובן שעקרונות הקליעה נרכשים במועדוני הקליעה, אבל השאלה היא מה לגבי אימון ללא אמצעים שמסייעים לירי ועם נשק שדומה בתכונותיו לאם 16 האמיתי...חשוב שהחייל/מלש"ב יכיר את הנשק היטב ולמשך תקופה מסוימת כדי שהוא לא יחפש בכלל לשחק איתו (אם כי אני מאמין שגם קלע אולימפי לא ישחק בנשק בצבא), וללמוד כמה שיותר מוקדם תפעול נשק ומעצורים...
הבטיחות היא גם חלק חשוב בגלל שמלמדים את נהלי הבטיחות במטווח...נצירת הנשק לאחר ירי, פריקת הנשק...בטירונות אנשים מדקלמים את התהליך של פריקת הנשק ובעצם אני בטוח שלחלקם אין מושג מה הם עושים (ועוד יותר חמור שבטירונות עושים מתהליך הפריקה תחרות של מי מסיים ראשון...אני בטוח שכמה מהחיילים בטירונות דילגו על שלבים בפריקה או לא עשו את הפריקה באופן איכותי, רק בשביל לסיים מהר)...יותר קל להבין את התהליך כשמכירים את הנשק, ואני יודע שאנשים עשו לא פעם טעויות בפריקה בגלל שהשיטה מועברת כדקלום ולא כהסבר רציני של למה עושים את הפעולות ומה קורה בנשק בזמן הפעולות האלה...
כמו שכולם יודעים, בירי אולימפי יש רובים בריחיים ורובי אוויר...אין רובים חצי אוטומטיים שנטענים ממחסנית ואין בכל רובה נצרה, ולכן חשוב ללמוד פריקה דווקא על האם 16 המוסב, כדי שהפריקה תהיה דומה כמה שיותר למקור...(אפשר ללמוד את זה בצבא...השאלה היא עם איזה ידע החייל יצא מהטירונות...אני הייתי צריך לעזור לרב"ט להרכיב את ידית הדריכה והמכלול באם 16 שלו כשהוא לא הבין למה הוא לא מצליח)
הבעיה של הקליעה בארץ היא שאנשים שאין להם היכרות עם הנושא, בהתחלה רואים בכל הציוד דבר מגוחך ומסתכלים על כל הנושא בצורה ילדותית-ירי אולימפי בשבילם זה "אאוט"...אנשים "רגילים" מחפשים בד"כ מה שהם רואים בסרטי אקשן...רובה ציד למשל זה ענף אולימפי שאנשים חדשים ירצו להיכנס אליו (עד שהם ילחצו על ההדק? :D), ומנגד, רובה אוויר פחות נחשב בעיניהם...
אני למשל מודה שנרשמתי כי המטרה שלי הייתה לרכוש מיומנות בנשק בגלל פיגועי הירי שהיו נפוצים באותה תקופה וגם כהכנה לצבא, ולא כי התחשק לי לירות ברובה אוויר או 0.22 אולימפי. רק בהמשך, כשחשבתי שיש לי סיכוי לזכות במשהו, נכנסה התחרותיות ומאז התמקדתי יותר בירי אולימפי. מה שאני אומר זה שרוב האנשים לא נמשכים באופן טבעי לירי אולימפי, ולדעתי בעיקר הירי הצבאי מגרה אותם להירשם למטווח ואז הם ממשיכים לירי האולימפי (וגם עכשיו, כמו כל "מחזור", החדשים לא כל כך מתלהבים מירי אולימפי)...מתחילים בדבר הבסיסי ואז עוברים למתקדם. אני מתאר לעצמי שיותר מאדם אחד עבר קודם בגדנ"ע לפני שהגיע לירי האולימפי ככה שלדעתי, יקטן במידה מסוימת "קצב ההצטרפות" למועדוני הקליעה.
אני רואה שאנשים לפני צבא שמכינים את עצמם לקראת הגיוס, עובדים על הכושר אבל מזניחים את הקליעה (וגם אלה שלא מכינים את עצמם בכלל)...חושבים שהם יכולים על הפעם הראשונה להכניס כדור בתוך כדור על האיקס...דברים כאלה נדירים מדי (אם הם קיימים בכלל)
יש בתי ספר שלא שולחים תלמידים לשבוע התנסות בבסיס גדנ"ע, אז במקומו, שישלחו כל כיתה ליום במטווח ותוך כדי התלמידים יקבלו שיעור על הצבא.
הגדנ"ע הוא גם המקום שבו אפשר להתגבר על פחד ירי (סה"כ 0.22 ונשק אוויר) לפני שמגיעים לטירונות.
אם הבעיה היא שהעסק לא משתלם, במקום להשקיע כספים בדברים מיותרים מארה"ב כמו דברים שיש לנו בארץ או סתם דברים שלא צריך, כדאי לרכוש תחמושת 0.22 בכספי הסיוע...אם יאמנו גם את החיילים הרגילים במסגרת מטווחי הגדנ"ע (או בכל מטווח אחר) עם 0.22, זה כבר ישתלם כי התחמושת אמורה להיות זולה יותר מ5.56, וחוץ מההדף+רעש, הירי הוא אותו ירי.(אגב...מה המחיר האמיתי של כדור 0.22 לעומת 5.56? כמה המדינה משלמת בפועל?)
אם הבעיה היא שאין מספיק דגש על דברים צבאיים, אפשר להגביר את הפעילות באם 16 ולעשות אימוני ירי לאחר מאמץ...אולי גם ירי בלילה וירי באקדחי 0.22
חניכי הגדנ"ע יכולים לתרום לצבא כשהם משמשים "מדריכי ירי לא רשמיים"...הם יכולים לתת טיפים לחברים בטירונות ולהעיר הערות בשיעורי הירי/נשק. הם גם יכולים להעיר לחברים שלהם שמתנהגים באופן לא בטיחותי...הצבא יכול לעשות קד"צ "מדריך ירי/קליעה" לבוגרי גדנ"ע וככה הוא ירוויח מדריכים בעלי ניסיון...אם יהיו פחות פליטות כדורים או משחקים בנשק, אם חיילים יוכלו לפגוע במחבל בכדור ראשון ולא לרסס עשרות כדורים ובסוף מה שפוגע במחבל זה רק הרסיסים, זה לא משתלם?
בתחרות חנוכה הקודמת הייתה הבטחה לפתוח מטווחים סגורים ולהקים בהם מועדונים חדשים...במקום להמריא אנחנו מדוממים מנוע :?. יש דרישה לגדנ"ע קליעה ביישובים חסרי גדנ"ע כמו ראשל"צ (ומה לגבי בירת ישראל?) או יישובים שבהם המטווח נמצא בקצה העיר (כמו חיפה). לפחות בערים שיש בהן מטווח, אפשר להכשיר את המטווחים לפעילות של גדנ"ע במקום להקים מטווח חדש (או לארגן הסעות למטווח אחר). יש גם בעיה עם חלק מהציבור הדתי שלא מוכן לערבב בנים ובנות ואני מקווה שימצאו פתרון לזה. אם אין מספיק כסף לפתוח מחדש הרבה מטווחים, אפשר לבדוק ססטיסטית איפה יש כמות גבוהה של מתגייסים שפונים ליחידות קרביות ושם להשקיע (מה עם המטווחים של יו"ש?).
אין הרבה אנשים כי:
*לא כל אחד יבוא לעיתים קרובות מעיר אחרת בשביל מטווח (יישובים חסרי מטווח-להקים מטווחים).
*לא תמיד קל להגיע למטווח בערים גדולות (חוסר בקווי אוטובוס/מיקום רחוק-אולי מין הסעה או הסדר עם חברות האוטובוסים כמו כרטיס "חוגר" שיקל על תשלום הנסיעות).
*לא כולם שומעים על המטווח (פרסום בכל מיני אמצעים) ולא כולם (ממי ששמע על גדנ"ע קליעה) מבינים את החשיבות של לשפר את יכולות הקליעה שלהם לפני הצבא (הרצאות עם תכנים מתאימים?).
הפרסום זאת הבעיה העיקרית-מרגע שמישהו ישתכנע שכדאי לו יבוא, הוא יבוא גם מעיר אחרת...לא מספיק לתלות פוסטרים של הגדנ"ע בכל מקום-צריך לפעול ב"מגרש הביתי" של הנוער ובשיטות שמשפיעות עליהם (לדעתי צריך לשים דגש על אינטרנט), צריך שיתוף פעולה של בתי ספר ומועצות התלמידים/ועדי ההורים או המועצה המקומית/עירייה (וזה לא תמיד קורה).
אולי הצבא פשוט מעדיף לחזור לימים שבהם חיילים צעדו בשורות לקול תופים וירו ביחד כמות גדולה של כדורים
אגב, אם כבר מישהו הזכיר את עצמו כגדנ"עי לשעבר...אולי נבדוק לטובת העצומה, מי עוד היה פעיל בגדנ"ע? אפשר לבדוק כמה מהצלפים/קלעים בצה"ל (או תפקידים אחרים שקשורים בקליעה/נשק) היו בגדנ"ע, זה גם יכול לעזור...
אני אשמח אם מישהו שהיה באותו דיון, יוכל לספר לנו (או בפרטי) למה ומי רוצה לסגור את הגדנ"ע, ואני מקווה שיעצרו את זה בזמן...

אני מסכים איתך ב 100000%, אין מה לעשות בארץ זה ככה, תשובה ממשרד הבטחון אין אני ישלח מכתב חדש.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד