הפעם הראשונה....

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עופרת

על ידי donduck » 15 ספטמבר 2006, 00:42

shnuna24 כתב:
benbenam כתב:לירות עם נעליים ולבוש מלא. כובע.
לשטף טוב עם מים וסבון את הפנים והידיים.
לשלוח לכביסה את הבגדים אחרי המטווח.

זה מוריד הרבה עופרת
אם שכחתי משהו תיכף נועם יתקן אותי....

אמיר

אני לא נעם אבל קראתי שגם צריך...

• לקנח את האף ולנקותו מחלקיקי פיח שנשאפו
• לבצע אימוני ירי רק במטווחים פנימיים המאווררים היטב לפי התקן (או במטווחים חיצוניים)
• להניח מגבת ישנה וגדולה על מושב הרכב בעת הנסיעה מהמטווח הביתה
• להתקלח מייד לאחר הביקור במטווח
• לחבוש כפפות גומי בעת ניקוי הנשק ולהקפיד על כל כללי הבטיחות בעת ניקוי הנשק
• לבצע בדיקה רפואית לחשיפה לעופרת אחת לשנה (חשוב במיוחד עבור יורים פעילים או מדריכי ירי)

שכחתם את הדבר החשוב ביותר:
להתרחק ככל יכולתכם ממטוחים סגורים, אפילו מאלו האמורים להיות מאווררים כהלכה.
רק לאחר שתירו באופן סדיר במטווח פתוח תבינו את ההבדל, או יותר נכון לא תבינו איך יכולתם אחרת. מנסיון. :idea:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 15 ספטמבר 2006, 16:12

כמו ש"שנונה24" אמרה בעצמה, גם לדעתי לא יזיקו כמה מטווחים לפני קורס ירי מעשי, ולאו דווקא על 9 מ"מ (למרות שגם הקורס מתחיל בירי "רגיל")...זה לא חובה אבל התנסות נוספת לא תזיק
כדאי לעיין בספר "האקדח" או כל דבר אחר שיעזור...לעבוד על חוזק שרירי היד ובמיוחד כף היד (לדריכת האקדח ואחיזתו)

בסיום קורס ירי מעשי (שחוץ מהדברים שלומדים, גם כיף לעבור אותו :)), בינך לבין קבלת תעודה קבועה של סיום קורס ירי מעשי מהתאחדות הקליעה עומד דבר אחד-רישום למועדון ירי מעשי למשך שנה.

אם יש לך יכולת לממן רישום למועדון, ציוד ותחרויות, זמן להשתתף בהן (אני חושב שזה שתיים חובה לשנה, במשך שנתיים-לתעודת "יורה פעיל"), זמן וכסף שרצוי להשקיע באימונים, ואם את רוצה לעבור קורס ירי מעשי-מומלץ ביותר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: עופרת

על ידי shnuna24 » 16 ספטמבר 2006, 10:14

שכחתם את הדבר החשוב ביותר:
להתרחק ככל יכולתכם ממטוחים סגורים, אפילו מאלו האמורים להיות מאווררים כהלכה.
רק לאחר שתירו באופן סדיר במטווח פתוח תבינו את ההבדל, או יותר נכון לא תבינו איך יכולתם אחרת. מנסיון.

איפה יש כאלה??
"מין ארץ איטית!" אמרה המלכה. "כאן, מבינה את, יש לרוץ מהר ככל שאת יכולה כדי להישאר במקום אחד, ואם רוצים להתקדם לאיזה מקום אחר, צריכים לרוץ לפחות במהירות כפולה"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 16 ספטמבר 2006, 11:59

באיזה איזור את גרה?
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shnuna24 » 16 ספטמבר 2006, 13:06

אזור המרכז
"מין ארץ איטית!" אמרה המלכה. "כאן, מבינה את, יש לרוץ מהר ככל שאת יכולה כדי להישאר במקום אחד, ואם רוצים להתקדם לאיזה מקום אחר, צריכים לרוץ לפחות במהירות כפולה"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 16 ספטמבר 2006, 13:50

מטווחים פתוחים באיזור המרכז:

מטווחי אמפריאל - מול הישוב שוהם
מטווח דני הי קיסריה
מטווח הרצליה - המטווח העליון.
ראי ברשימת המטווחים של הסליק, בטח יש עוד כמה.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 16 ספטמבר 2006, 16:17

אם השאלה היא איפה יש מטווחים פתוחים שעושים בהם קורס ירי מעשי, אז יש גם את אשדוד ורחובות (שבהם מתקיימים אימוני ירי מעשי, אני לא יודע אם פותחים עכשיו קורס באחד מהם)...זה כבר די נחשב דרום, אבל אולי זה קרוב לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 16 ספטמבר 2006, 21:08

הלוואי שהייתי יורה מספיק כדי שכמות העופרת שאני סופג בשעת ירי תהווה בשבילי מקור לדאגה. בינתיים נראה לי שכמות העופרת שאנחנו סופגים באויר של תל אביב הרבה יותר גדולה מאשר יורה ממוצע יספוג במטווח..

לי אישית הרבה יותר חשובים זמינות, קרבה גאוגרפית ונוחות מאשר מטווח פתוח או סגור. לדוגמא, במטווח רמת גן שקרוב מאד לביתי לא ניתן להתאמן בשליפה בגלל הוראה של הבעלים...אז אמנם מטווח פתוח - אבל מה זה שווה?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shnuna24 » 16 ספטמבר 2006, 21:18

אני לא יודעת כמה זה קשור לעופרת אבל אחרי המטווח הרגשתי כאילו מצויים לי המון גרגירים בגרון ולמעשה התחושה עברה רק למחרת.
כלל לא הייתי מודעת לנושא העופרת- עד שנאמר לי שלא מומלץ לשתות במטווח וכדאי לרחוץ היטב את הידיים והפנים בתום הירי.
ברור לי שדרושה כמות אדירה של מטווחים עד שיהיה ואילו הסיכוי הנמוך ביותר להרעלת עופרת אבל למה לא להמנע מראש אם אפשר :?: :?: :?:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 16 ספטמבר 2006, 22:30

חברים.

שנונה 24 מכירה כנראה רק מטווח אחד.

יש בארץ יותר ממטווח אחד שהאוויר בו נקי יותר ויותר ממטווח אחד שבו האוויר נקי פחות.

האחריות על נקיון המטווח נחה על כתפי מנהל המטווח והבעלים, שכן כל מי שנמצא במטווח כולל מי שאיננו חשוף לירי, נחשף לעופרת. (וזה כולל פקיד/ות קבלה, בעלי / מנהלי עסקים, לקוחות וגם כמובן מדריכי הירי..)

ישנם משתנים רבים, לעיתים מערכת חילוף האוויר נהדרת אבל התחמושת ברמה ירודה הגורמת לתחושת מחנק וליחה בגרון.

כמי שעובד יום יום במטווח סגור ונתון לבדיקות קפדניות עד כמה שניתן במסגרת שירותי הבריאות שלנו (אני משתדל להבדק מעבר לדרישות הבסיס של פעם בשישה חודשים לעופרת ומקפיד על בדיקות שמיעה מחמירות יותר מהנדרש) אני חווה על ראותי וגרוני סוגים שונים של שאריות אבש"ר.

אין ספק כי ירי במטווח פתוח הוא עדיף, אין ספק כי שימוש בתחמושת איכותית הוא עדיף, אך כפי שכתב איתמר, אנו חשופים לזיהום כבד הרבה יותר מעשן האוטובוסים.

מישהו חשב פעם על כמות העשן שנפלטת לתוך הרכב כשעומדים ברמזור ליד אוטובוס בעיר ? מישהו חשב פעם על כמות המזהמים המסרטנים שנמצאים במי השתייה בבארות שנסגרו ברמת השרון - שכונת מורשה וסביבתה, בדרך השלום בתל אביב, בנוף ים ובעוד מקומות ? מישהו נשם לאחרונה אוויר ברמת חובב שבנגב ? מי מכם ששירת בצה"ל והשתתף בתרגיל או שניים (או יותר) במרבחים שליד רמת חובב ? אני זוכר יותר מתרגיל אחד בימי המילואים העליזים בו ניווטנו באיזור רמת חובב. כאבי הראש שחוטפים שם, הבחילות הכאבי הבטן, גרועים יותר.

לאיתמר,

למטווח שאינך רצוי בו או מוגבל בביצוע האימון, תמיד יש תחליפים. אתה יודע היכן הם נמצאים.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 17 ספטמבר 2006, 13:56

shnuna24 כתב:אני לא יודעת כמה זה קשור לעופרת אבל אחרי המטווח הרגשתי כאילו מצויים לי המון גרגירים בגרון ולמעשה התחושה עברה רק למחרת.
כלל לא הייתי מודעת לנושא העופרת- עד שנאמר לי שלא מומלץ לשתות במטווח וכדאי לרחוץ היטב את הידיים והפנים בתום הירי.
ברור לי שדרושה כמות אדירה של מטווחים עד שיהיה ואילו הסיכוי הנמוך ביותר להרעלת עופרת אבל למה לא להמנע מראש אם אפשר :?: :?: :?:

גרגרים בגרון..... בכל הפעמים שיריתי במטווח סגור מעולם לא הרגשתי דבר כזה.
במהלך ירי נפלטים מהנשק גרגרי אבק שריפה בלתי שרופים אבל אני לא מאמין שהם הגיעו לקנה הנשימה שלך ועוד נשארו שם עד למחרת.

כמו כן, הפיקות ותוצרי הבעירה של אבק השריפה הם לא קורוסיביים כך שאני לא מכיר נזקים שנגרמים כתוצאה מכך..(מה גם שאני מאמין שהמטווח לא היה מאוכלס בכמות כזו של יורים שלמערכת האוורור היה קשה להתמודד איתה).

מה שנראה לי זה אחת מהשתיים:

1. שאין קשר בין התחושה שלך בגרון למטווח יכול להיות סתם גירוי בגרון
2. מערכת האוורור במטווח פשוט לא עובדת (ואם זה נכון אז זה מדאיג)

בכל מקרה... להרגשה של אין דבר וחצי דבר עם הרעלת עופרת. השפעה של עופרת מהכמויות שסופגים במטווחים היא מצטברת ובאה לידי ביטוי אחרי שנים אם בכלל........

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 17 ספטמבר 2006, 14:49

התרגשות, ירי, רעש, פעם ראשונה... אדרנלין, גרון יבש..

השפעת עופרת אכן ניכרת בטווח הארוך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 17 ספטמבר 2006, 15:42

ברי,

אלו הן בדיוק התופעות שבהן מטפל ג'וני ווקר או ידידו דוקטור סמירנוף :wink:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 17 ספטמבר 2006, 16:03

נועם כתב:ברי,

אלו הן בדיוק התופעות שבהן מטפל ג'וני ווקר או ידידו דוקטור סמירנוף :wink:

ואני חשבתי שתגיד משהו רציני על סכנות העופרת, שכן עסקת בזה לא מעט.
מסתבר שיש עדין שחושבים שהסכנה אינה מספיק מוחשית.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 17 ספטמבר 2006, 16:33

ברווזוני העופרת סתמה לו את המוח !

אז איך אתה רוצה ממנו תשובות רציניות?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.