אימון שוטף

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אימון שוטף

על ידי tomiko » 27 ספטמבר 2006, 21:01

שלום
לפני כחצי שנה קניתי בול צ'ירוקי. את האקדח קניתי למטרות של הגנה עצמית אבל היה לי ברור שאקדח לא ישכב בכספת כל חייו. בד"כ אני הולך עם האקדח עלי כמעט לכל מקום וחשוב לי לשמור על כשירות מינימלית.
מצד אחד אני לא רוצה ללכת לקורס ירי מעשי בגלל העלויות הגבוהות ומצד שני מה עוד נותר לי לעשות במטווח (שאליו אני מגיע פעם בחודש או חודשיים)? התאמנתי על שליפה מהירה מהנרתיק, דריכה וירי, שיניתי מרחקים, יד אחת ושתי ידיים, החלפת מחסניות וכו... כמובן שאפשר עוד להתאמן על הנושאים האלו בלי סוף עד שאגיע לרמה טובה אבל האם יש כאן נושאים שאני מפספס? גם מבחינת העניין שלי אני לא רוצה להגיע פעם בחודש למטווח ,לעמוד כמו עציץ, לרוקן 50 כדור וללכת הביתה...
הצעות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רועי 357 » 27 ספטמבר 2006, 21:37

ירי מעשי יכול לפתור לך הרבה שאלות יש הרבה סגנונות וכדי לך לנסות במקום לשתות 50 כדורים כל חודש תחסוך את הכסף ותעשה קורס ירי מעשי תהנה ותלמד הרבה יותר!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 27 ספטמבר 2006, 22:14

ברוך הבא.

הצעתי :

לבוא למטווח, להתאמן בתוכנית אימונים מסודרת עם מדריך שיחנוך אותך אישית.

בכל מקרה, אימון טוב יהיה לפחות אחת לשבועיים בהתחלה, לאחר מכן פעם בחודש ועם השיפור בביצועים (ובתלות ביכולתך הכלכלית להתמיד) להגיע לאימון אחת לשלושה חודשים. מעבר לכך, תהיה ירידה חדה ביותר בביצועים.

צור קשר באם מעוניין.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 28 ספטמבר 2006, 12:28

לדעתי עם מסתדר לך עם נועם אוו מדריך אחר מהחברה להתאמן בחונחות אישית זה הכי טוב
הדבר הטוב הבא זה קורס הגנה עצמית /ירי מבצאי במתקונת של הקורס הזה http://www.meirroth.co.il/rotharms/hebrew/index.htm
(ואין לי שום אחוזים במטווח הספציפי הזה ,יש גם במקומות אחחרים קורסים דומים תרים טלפונים ותברר) אבל במסגרת יותר מורחבת של כ20 -25 שעות הדרכה.
לגבי ירי מעשי לדעתי אלה עם כן אתה חושב שאיזו שהיאי מסגרת כל שהיא אי שם בעתיד אתה רואה את עצמך עוסק באופן פעיל בתחום הזה עזוב אותך מזה.
נכון אתה לומד ומתרגל שם בקורס הרבה מאד דברים שעולים בקנה אחד עם הגנה עצמית
אבל אתה גם משקיע לא מעט זמן אימון כסף ותחמושת בדברים שכל קשר בינם להגנה עצמית מקרי בהחלט וקשורים ישירות אך ורק לספורט הזה שנקרא "ירי מעשי".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 28 ספטמבר 2006, 12:46

higt-power כתב:לגבי ירי מעשי לדעתי אלה עם כן אתה חושב שאיזו שהיאי מסגרת כל שהיא אי שם בעתיד אתה רואה את עצמך עוסק באופן פעיל בתחום הזה עזוב אותך מזה.
נכון אתה לומד ומתרגל שם בקורס הרבה מאד דברים שעולים בקנה אחד עם הגנה עצמית
אבל אתה גם משקיע לא מעט זמן אימון כסף ותחמושת בדברים שכל קשר בינם להגנה עצמית מקרי בהחלט וקשורים ישירות אך ורק לספורט הזה שנקרא "ירי מעשי".

אני נאלץ לחלוק עליך חד משמעית.
אמנם אם היו בארץ קורסים של IDPA התכנים היו מתאימים יותר, אבל יחד עם זאת אם תבין באמת את התכנים של קורס ירי מעשי ואת ההישג הנדרש תבין גם שאין לו תחליף בתועלת שישיג החניך גם לשם הגנה עצמית.

חניך שמסיים קורס ירי מעשי (או קורס דומה פחות או יותר) אמור לצאת מהקורס עם הבנה בבטיחות, עם מיומנות ויכולת תפעול של הנשק ברמה שתאפשר לו להתמקד במתווה ולא שתשומת לבו תהיה באקדח בלעדית, הבנה של המגבלות הנוכחיות שלו כיורה והבנה של הנדרש מיורה מעשי כספורטאי ומתחרה.

למעט הסעיף האחרון, כל הקודמים לו מרכיבים את מה שדרוש מיורה בהיבט של השימוש בנשק.

טקטיקה וטכניקה של ירי הגנתי ניתן להשלים בקלות יחסית. זה מכיוון שהיורה כבר נמצא מעבר למשוכה של התפעול הטכני הבסיסי של האקדח.

נכון להיום, מתכונת של קורס ירי מעשי מעניקה את המענה הטוב ביותר למי שרוצה לשאת עליו נשק באופן בטיחותי ולהיות בטוח בעצמו וביכולתו וכל זאת תוך כדי הבנה לתחומים בהם נדרש שיפור או התקדמות.

למיטב ידיעתי אין קורס שיכול לתת בסיס טוב יותר נכון להיום.
יש גבול למה שניתן לתת ב-X שעות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי higt-power » 28 ספטמבר 2006, 14:11

אני לא רואה ביננו שום מחלוקת עקרונית ברי
כל מה שאני אומר שעבור אדם שלא מעונין בחלק הספורטיבי עדיף קורס שמכיל את התכנים הרלוונטים להגנה עצמית בלבד .
כאשר מהרגע שהוא נכנס למטווח ועד הרגע בו הוא עוזב אותו מדברים רק על הגנה עצמית נטו .
הקורס יהיה יותר קצר יותר זול ויותר יעיל .
היתרון היחיד שאני מוצא לקורס ירי מעשי זאת האפשרות למסגרת המשך בדמות מועדון
שאת זה אין לך ב"ירי מבצעי" אוו חונכות אישית ואכן יש בעיה להתמיד לבד אחר כך במשטר אמונים ללא הדרכה צמודה ועים כל המגבלות במטווח (עוד יורים על הקו ,מנהלי מטווח שלא מוכנים לירי שונה מירי סטטי ועוד) אבל יחד עם זאת אני לא בטוח שאדם כמו שואל השאלה
יהיה מוכן לשלם מאות שקלים בעבור חברות במועדון ירי מעשי רק כדי לעבור אימון פעם בחודש.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 28 ספטמבר 2006, 15:07

המחלוקת העקרונית בינינו נובעת מההיקף של ה"ספורט" בתוך הקורס.
הספורט של הירי המעשי הוא כל מה שעושה היורה אחרי הקורס.
הקורס נותן לו את הכלים אותם יוכל ליישם במישורים שונים.

40 שעות לקורס זה לא הרבה בהתחשב בהישג הנדרש, ומתוך ה-40 שעות הללו אמנם מוקדש זמן לפאן הספורטיבי אבל העיקר הוא הקניית המיומנות האישית.

אני לא מתייחס בכלל לאובדן כשירות שנובע מאי אימון - למרות שזה גורם חשוב - אך ורק להכשרה עצמה.

הקורס יהיה יותר קצר יותר זול ויותר יעיל

קצר כן.
זול כנראה.
יעיל.. ההמממ...

עדיף קורס שמכיל את התכנים הרלוונטים להגנה עצמית בלבד

אמנם קורס ירי מעשי לא מכיל אך ורק תכנים שמתאימים להגנה עצמית בלבד אבל ב-40 שעות קורס שברוב רובו התכנים מתאימים אתה מקבל מה שלא תקבל בקורס של 20 שעות. וזה בראי של יכולת הגנה עצמית.

יתרה מכך, הגנה עצמית כוללת יותר ממיומנות באקדח, הרבה יותר. אם אתה רוצה להעביר את זה ב-20 שעות, כמה זמן אקדח זה נותן לך ?

מה שאני רוצה לומר זה שבמבחן הרצוי והמצוי קורס ירי מעשי נותן לך את המענה הטוב ביותר כרגע. אחריו אפשר לעשות קצת השלמות טקטיות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי הצעדן » 28 ספטמבר 2006, 17:41

תוספת קטנה:

בעקבות ה"פ שנשלחה אלי כדלקמן
..וגם רוצה לדעת אם יש סיבה למה לא לעשות את הקורס אצל מטוח מאיר רוט

אין שום סיבה שלא.
המטווח הזה הוא אחד המטווחים המטופחים והשמורים בארץ, הסטנדרט גבוה ובשום מקום לא השתמע כאילו יש לי מילה רעה לומר עליהם. ההיפך הוא הנכון.

הדיון נסב מבחינתי על היקף השעות מול חומת המפגע בתכנים רלוונטיים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד