אסרו חג???
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אסרו חג???
שאלה לכל הדוסים/המבינים בדבר....
בשמחת תורה יש הקפות ראשונות בהן מוצאים כל ספרי התורה מארון הקודש ומקיפים אתם שבע הקפות סביב לבימה בבית הכנסת.
ואז יש גם הקפות שניות...בגלל כל אלה שנמצאים ב"גולה" או יותר נכון לצורך הזדהות עימם.
אז מה הקשר של האסרו חג לכל הסיפור?בגלל העלייה לרגל לבית המקדש?
למה הוא נועד?להמשך החגיגות???
לא ברור לי כל העניין.
סליחה על הבורות....
שנונה24
בשמחת תורה יש הקפות ראשונות בהן מוצאים כל ספרי התורה מארון הקודש ומקיפים אתם שבע הקפות סביב לבימה בבית הכנסת.
ואז יש גם הקפות שניות...בגלל כל אלה שנמצאים ב"גולה" או יותר נכון לצורך הזדהות עימם.
אז מה הקשר של האסרו חג לכל הסיפור?בגלל העלייה לרגל לבית המקדש?
למה הוא נועד?להמשך החגיגות???
לא ברור לי כל העניין.
סליחה על הבורות....
שנונה24
"מין ארץ איטית!" אמרה המלכה. "כאן, מבינה את, יש לרוץ מהר ככל שאת יכולה כדי להישאר במקום אחד, ואם רוצים להתקדם לאיזה מקום אחר, צריכים לרוץ לפחות במהירות כפולה"
- סליקאי ארד

במקור נועד האסרו חג (מופיע בכל 3 הרגלים....) לאפשר לחוגגים בירושלים לחזור לבתיהם בצפון או בדרום.
פשוט מאוד !(אל תאמיני לכל מיני תופעות אחרות בימנו בעיקר "קבליות" וכדומה....)
אמיר
פשוט מאוד !(אל תאמיני לכל מיני תופעות אחרות בימנו בעיקר "קבליות" וכדומה....)
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
Webart כתב:ואני לא הבנתי עד היום למה בכל בתי הספר הממלכתיים שובתים מלימודים באסרו חג![]()
זה כדי שהמורים שחגגו בירושלים יוכלו להגיע לאט ובבטיחות ברגל לבתיהם, על בהמתם וטפם ושאר תרוצים...
ואני עדיין לא מבין למה בבתי הספר בממלכתי דתי ג"כ לא לומדים. סתם עצלות וניצול ציני שלנו - ההורים. בגנים הפרטיים לומדים (גם הדתיים..)
מה 3 חודשים של חופש בשנה לא מספיקים למורים ?!
אמיר
רק בריאות !!!
benbenam כתב:Webart כתב:ואני לא הבנתי עד היום למה בכל בתי הספר הממלכתיים שובתים מלימודים באסרו חג![]()
זה כדי שהמורים שחגגו בירושלים יוכלו להגיע לאט ובבטיחות ברגל לבתיהם, על בהמתם וטפם ושאר תרוצים...
ואני עדיין לא מבין למה בבתי הספר בממלכתי דתי ג"כ לא לומדים. סתם עצלות וניצול ציני שלנו - ההורים. בגנים הפרטיים לומדים (גם הדתיים..)
מה 3 חודשים של חופש בשנה לא מספיקים למורים ?!![]()
אמיר
לא !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
נו באמת
גם אני הייתי רוצה להיות יותר בבית.
תראה לי איש מקצוע (מזן הולך ונעלם ככל שתהיה) שמקבל מעל 3 חודשי חופש בשנה בתשלום ?
היקפי משרה מלאה של 16 שעות שבועיות (בתיכון, משרת אם).
ואל תטיפו לי שיש להם עבודות בערב. תצרפו את השעות ותראו שזה לא מגיע לזמן עבודה ממוצע של גולש אקראי באותו גיל בסליק.
עם הצורך לטייב ולהעלות את המשכורת וההשכלה (הדלה בד"כ) של המורים - אין וויכוח. באותה נשימה להגביר ולהוסיף שעות לימוד ולקצר משמעותית את החופשים (חנוכה, 3 שבועות פסח, לג בעומר, אסרו חגים, חודשיים תמימים בחופש הגדול ועוד יום פה יום שם)
גם אני מכיר מורים מזן הולך ונעלם (שני ההורים שלי למשל...) אבל מעל 3 חודשים בשנה ?
על מה ולמה ?
אמיר
גם אני הייתי רוצה להיות יותר בבית.
תראה לי איש מקצוע (מזן הולך ונעלם ככל שתהיה) שמקבל מעל 3 חודשי חופש בשנה בתשלום ?
היקפי משרה מלאה של 16 שעות שבועיות (בתיכון, משרת אם).
ואל תטיפו לי שיש להם עבודות בערב. תצרפו את השעות ותראו שזה לא מגיע לזמן עבודה ממוצע של גולש אקראי באותו גיל בסליק.
עם הצורך לטייב ולהעלות את המשכורת וההשכלה (הדלה בד"כ) של המורים - אין וויכוח. באותה נשימה להגביר ולהוסיף שעות לימוד ולקצר משמעותית את החופשים (חנוכה, 3 שבועות פסח, לג בעומר, אסרו חגים, חודשיים תמימים בחופש הגדול ועוד יום פה יום שם)
גם אני מכיר מורים מזן הולך ונעלם (שני ההורים שלי למשל...) אבל מעל 3 חודשים בשנה ?
על מה ולמה ?
אמיר
רק בריאות !!!
אין הנחתום מעיד על עיסתו (ואישתו)
אבל לצערי דביר יותר מצודק.
אבל אם תשאל אותי מה אני מעדיף - אז ככה יותר טוב. זה כיף להיות נשוי לפרייר אידיאליסט. זה גם יותר מעניין.
לצערי חלק מאיך שמשרד החינוך נראה זה שועד העובדים שם תומך אבטומטית בכל מורה גם אם היא/ הוא גרועים מאד ולא מקיא מתוכו את הריקבון - כך נחלש מעמדו של המורה הציבורי מתחזק המגזר הפרטי החלשים כל שנותר להם הוא לשבות ולהפריע וחוזר חלילה - מערכת החינוך זקוקה לעניות דעתי לניעור רציני הייתי שמח לראות יותר מורים מחנכים מהזן הנכחד והולך - והייתי אומר כן כמו אישתי למשל (ילללך זר ולא {יהללך} פיך) אך בשביל שזה יקרה צריך להתחיל הכל מחדש.
אבל לצערי דביר יותר מצודק.
אבל אם תשאל אותי מה אני מעדיף - אז ככה יותר טוב. זה כיף להיות נשוי לפרייר אידיאליסט. זה גם יותר מעניין.
לצערי חלק מאיך שמשרד החינוך נראה זה שועד העובדים שם תומך אבטומטית בכל מורה גם אם היא/ הוא גרועים מאד ולא מקיא מתוכו את הריקבון - כך נחלש מעמדו של המורה הציבורי מתחזק המגזר הפרטי החלשים כל שנותר להם הוא לשבות ולהפריע וחוזר חלילה - מערכת החינוך זקוקה לעניות דעתי לניעור רציני הייתי שמח לראות יותר מורים מחנכים מהזן הנכחד והולך - והייתי אומר כן כמו אישתי למשל (ילללך זר ולא {יהללך} פיך) אך בשביל שזה יקרה צריך להתחיל הכל מחדש.
חבר isia זכור !
אילן ב כתב: .... אך בשביל שזה יקרה צריך להתחיל הכל מחדש.....
אל תדאג אילן,
לאירנים יש אחלה תוכניות בשבילנו איך להתחיל הכל מחדש התחלה נקיה...
עם קצת סבלנות וזמן, תראה איך הם אפילו יחזירו אותנו לעידן האבן...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אולי כדאי לשנות את כותרת האשכול....מערכת החינוך הכושלת....
חופשות ארוכות ומיותרות....אפשר להציע
לגמרי לא ברור לי למה היה היום חופש במוסדות החינוך השונים...(נראה לי שכולם הספיקו להגיע בזמן מירושלים....אפילו הודיעו בגלגלצ
)
אבל אני לא יכולה להגיד שזה ממש הפריע לי.
בתור סטודנטית מתחילה דווקא אשמח לחופשות לא ברורות סתם ככה באמצע הסמסטר...
חופשות ארוכות ומיותרות....אפשר להציע
לגמרי לא ברור לי למה היה היום חופש במוסדות החינוך השונים...(נראה לי שכולם הספיקו להגיע בזמן מירושלים....אפילו הודיעו בגלגלצ
אבל אני לא יכולה להגיד שזה ממש הפריע לי.
בתור סטודנטית מתחילה דווקא אשמח לחופשות לא ברורות סתם ככה באמצע הסמסטר...
"מין ארץ איטית!" אמרה המלכה. "כאן, מבינה את, יש לרוץ מהר ככל שאת יכולה כדי להישאר במקום אחד, ואם רוצים להתקדם לאיזה מקום אחר, צריכים לרוץ לפחות במהירות כפולה"
- סליקאי ארד

11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד