שיתוף בחוויית העברה מפאוץ' לנרתיק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שיתוף בחוויית העברה מפאוץ' לנרתיק

על ידי ליאור45 » 28 פברואר 2003, 21:02

ערב טוב לכל חברי הפורום.
פתחתי אשכול זה על מנת לשתף אתכם בחוויה שהייתה לי. מדובר באחד הלילות הקרים והגשומים של השבוע, כאשר אני לובש מדי משטרת ישראל ונושא אקדח ברטה אחושילינג בנרתיק מרעום דולפין (OWB מחוץ לחגורה).

זו הייתה הפעם הראשונה שאני בא למשמרת כאשר האקדח בנרתיק. בד"כ אני לובש פאוץ' בהצלב, מתחת למעיל. פשוט אני דוחה את ההשקעה בחגור מסודר עד שאוציא רשיון נשק פרטי. בפאוץ' אני בדרך כלל נושא תרסיס גז, כלי ויקטורינוקס (ש- WEBART מכר לי) כובע בילוש וסלולרי.

הערב כל הציוד הזה התפזר בכיסים ובחגורה, ובקיצור לא היה נוח. שיא ההתרגשות של הערב היה שהורדתי את המעיל, שמתי במושב האחורי, ותרסיס הגז נפל החוצה על המושב בדיוק כאשר מעוכב נכנס על דעת עצמו לניידת וישב לידו. למזלי, למרות החושך רצתי לצד השני של הרכב וחילצתי את כל הציוד, אבל זה לא היה נחמד.

המסקנה: לכל פריט ציוד מבצעי צריך להיות אשפה או פאוץ', ואין להסתפק בכיסים. חבל שאני לומד את זה רק בגיל 31, אבל אף פעם לא מאוחר מדי, ואמשיך להשתמש בפאוץ' אולטימטום בזמן הקרוב, כי אפשר להכניס לו הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nhftk33 » 01 מרץ 2003, 01:19

אני אישית מעדיף לא להשתמש בפאוצ' מכמה סיבות:
1. אני מעדיף שהאקדח יהיה תמיד נגיש בזמן הקצר ביותר.
2.במקום שממנו אני מתאמן ורגיל לשלוף שם יהיה האקדח.
3.את הפאוצ' אני תמיד שוכח בכל מיני מקומות.
4. כבר קרה לחבר שהלך לדוג והפאוצ' השתחרר לו מהגוף ונפל מהסירה לעומק של 30מ'
(אחרי שבוע של צלילות מצאו לו את האקדח).
אבל זו כמובן העדפה אישית שלי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ג'וקר » 01 מרץ 2003, 10:55

ארנולד

אין סיבה שכל הציוד לא יהיה על החגורה ,ישנם נרתיקים\פונדות\... לכל ציוד שרק תרצה ,וגם המחירים לא יקרים .

נשק רצוי שיהיה כמה שיותר קרוב ונגיש -חגורה ביחוד בפעילות מסוג זה .
נוח גם שכל שאר הדברים עליך .ירדת מהרכב,והגז במעיל שנשאר ברכב ....תבקש סליחה כדי לחזור לקחת אותו?

חוץ מזה שבד"כ יש מקום על החגורה לפחות לפריטים ה"MUST" (אקדח+מחסניות+גז+פנס+אזיקים)ואולי גם לשאר פריטי ה"מותרות".(וכאן כל אחד והעדפותיו לגבי החשובים יותר או פחות ).

:lol:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Danik » 01 מרץ 2003, 12:18

אני גם מאמין שעדיף שאקדח היה על החגורה
ולא בפאוץ כי כמו שאמר nhftk33 אפשר לשכוח אותו באיזה מקום
לעומת זאת לאבא של חבר שלי יש גלוק והוא נושא אותו בפאוץ
מיוחד והוא שולף אותו בשניה וכבר ניכנס למצב
אבל זה אחרי המון אימונים(תפקיד קודם...מסווג)
חוץ מזה עם אתה שוטר יש לך המון פונדות או נרתיקים להכל...
לי לדוגמא יש לאקדח,אזיקים ושתי מחסניות נוספות
מעבר לזה אני לא שם כי זה מגביל אותי.........
לא לשכוח שיש גם את המכשיר קשר לפעמים
אז תעשה חושבים ותראה מה נוח לך...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שרגא » 01 מרץ 2003, 13:49

ארנולד ידידי,
מה זה בדיוק ברטה אחושילינג? זה דגם חדש של העולם התחתון?
:lol:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבהרות

על ידי ליאור45 » 01 מרץ 2003, 22:50

רבותיי, תודה על התגובות.

1. ברטה אחושילינג: אני מתכוון לברטה 71 בקוטר 0.22 שמתנדבים חותמים עליה לצורך המשמרת. לא נשק מי יודע מה יעיל, אבל זה האקדח הכי קל להדרכת מי שמעולם לא נגע באקדח.

2. אני מתנדב מתמי"ד, אין לי רשיון נשק, אני לא החלטתי איזה נשק לקנות, לכשאהיה זכאי לכך, ולכן אני לא משקיע בפונדות. בנושא זה, הרמק"מ שלנו אמר שלא כדאי למתנדב לקנות גלוק 26 (כי הקנה באורך 3.46 אינץ', כאשר המשא"ז מאשר לשימוש אקדחים בעלי קנה באורך 3.50 אינץ' לפחות לשימוש). הסיבה היא שלא שווה להיכנס לוויכוחים עם המערכת המסורבלת והשמרנית מדי של המשטרה בנושא.

3. מתנדבים אינם מקבלים ניפוק של חגורים, אזיקים או מחסניות נוספות. הם קונים מכיסם. רובם מנסים להידמות לשוטרים כמה שיותר במסגרת החוק.

4. יש לי הסתייגות כבדה מנשיאת אקדח על החגורה כאשר אני יושב מאחור בניידת עם מעוכב או עצור, כאשר האקדח ביני לבינו. על אחת כמה וכמה כאשר אנו שותפים לאזיקים כאשר היד היורה כבולה.

5. קשה לי מאוד לשלוף אקדח מחגורה בזמן ישיבה בתוך ניידת, גם בלי חגורת בטיחות.

6. אני מופתע בכל פעם מחדש שאף אחד לא מעיר לי על הופעה "לא-חיילית" כאשר אני נושא פאוץ' בהצלב במדים. אני לא אומר שזה בסדר, אבל כל עוד אני לא רשאי לקנות נשק משלי, אין לי סיבה להתחיל להשקיע באביזרים.

מתנדבי מתמי"ד זה עניין של הכשרה וציוד אד הוק. הם משלימים את השורות של השוטרים, ועושים עבודה מצוינת ביחס למושקע בהם ולמצופה מהם.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nhftk33 » 02 מרץ 2003, 12:47

ארנול ,אני לא בטוח שאסור לשאת גלוק 26 במסגרת מישטרתית. הרי רוב הניצבים במישטרה נושאים גלוק 26 (סטייל) ואים להם מותר אז גם לך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יהודה צ. » 02 מרץ 2003, 14:39

ארנולד
למיתנדב אסור להיות "אזוק" לעצור - חבל לך לתת אחר כך הסברים.
תמיד תשב כאשר האקדח שלך בצד החופשי אתה הוא שמחליט היכן לשבת.
אני מעדיף אקדח על החגורה בנרתיק-כאשר אני במדים אני מאבטח את האקדח בעזרת השרוך
השחור.
יהודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 02 מרץ 2003, 15:15

ארנולד, בפעילות המצריכה ממך כושר שיפוט בסביבה לא ידידותית (במיוחד כשבסביבה ישנם "בדוקאים"), מומלץ לשאת את הנשק על הגוף בצורה מאובטחת (ולא ניכנס לפרטים כיצד), בנרתיק מתאים !!!

אולם, נשיאת אקדח בפאוץ' היא נשיאה מאוד נוחה ומאפשרת הכנסה של הארנק, מחסנית נוספת (שאני לא סוחב איתי), טלפון נייד, מפתחות ועוד. הפאוץ' תמיד, אבל תמיד עלי מסביב למותניים או בהצלב !!! כשאני פותח את הרוכסן, אני פותח אותו כשהוא מופנה מעלה בלבד ופותח מעט ושולף את מה שאני צריך בכדי ששום דבר לא יפול לו החוצה !!!

הכל עניין של מודעות, מודעות ומודעות !!! תתרגל לשאת פאוץ' עם הארנק שלך בפנים במשך כמה ימים...תוף שבוע הפאוץ יהיה חלק בלתי נפרד ממך.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד