רכישת אקדח לצרכי קורס ירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

רכישת אקדח לצרכי קורס ירי מעשי

על ידי pildus2 » 16 אוקטובר 2006, 16:22

שלום רב לכולם.

ראשית אני שמח להצטרף לקהילת חובבי הנשק בכלל ולפורום הזה בפרט.
אנא סלחו לי אם אני שואל שאלות תם או שאלות שכבר נענו בעבר, אף על פי שחיפשתי בפורום תשובות קודם לכתיבת השאלה הזו.

אתמול התחלתי בקורס ירי מעשי אצל חנן אוחיון וההתלהבות שלי בשיאה :D
אני מתנצל אם אני מקדים את המאוחר, אבל רציתי לשאול מספר שאלות:
1. גם לאחר שיעור ראשון או מספר שעורים מועט, האם קיימת האפשרות להגיע למטווח לקיים אימון פרטי גם ללא נוכחות מדריך הקורס עצמו אלא אחד מהמדריכים שבמטווח? או שמא עליי להמתין לסיום הקורס בהצלחה ורק אז מתאפשר להתאמן לבד? עליי לציין כי אין ברשותי לא נשק ולא רשיון, ולהבנתי מלבד מטווח הבזלת אין אפשרות היום לבצע ירי במטווחים שלא במסגרת קורס או לבעלי רשיון ירי.
2. חלף בראשי הרעיון לקנות אקדח פרטי למטרת הקורס ותחרויות בעתיד. מכיוון שאין ברשותי רשיון לנשק, הבנתי מבירורים שקיימת אפשרות לרכוש אקדח, להפקיד אותו בכספת המטווח ולקבל אותו רק לשעות הקורס, אימונים או תחרויות. האם פרוצדורה כזו קיימת באמת? האם היא אפשרית גם למי שנמצא בעיצומו (או התחלתו) של קורס ירי מעשי?

בתודה מראש
אורן פילדוס
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 16 אוקטובר 2006, 19:48

שלום וברוך הבא.
ראשית ברצוני לברך אותך על בחירת קורס ירי מעשי ועל בחירת אחד המדריכים המעולים ביותר שיש לעניין.

לגבי שאלותיך.
אתה יכול להתאמן עם אחד ממדריכי המטווח אבל זה לא מומלץ. כל מדריך ושיטותיו הוא, ואתה בשלב מוקדם מידי ע"מ לערבב ולהבין מה בעצם טוב עבורך. המשך להתאמן עם חנן ותגיע רחוק.

אתה יכול לרכוש אקדח ולהשאירו בכספת והוא יהיה שלך וישמש אותך בקורס ובמועדון לאחר מכן. אבל: האם אתה כבר יודע מה אתה רוצה בשלב כל מוקדם של הקורס? בדקת את כל האפשרויות? ירית ביותר מ 10 אקדחים שונים? אם התשובה לכל השאלות היא "כן" אז לך על זה. אם התשובה היא "לא" אז חכה לסיום הקורס, הירשם למועדון ירי מעשי ואז, לאחר פעילות של שנתיים תוכל לרכוש אקדח משלך (הסדר שנכון להיום...)

בהצלחה :)
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 16 אוקטובר 2006, 23:10

ברוך הבא,

בהמשך לדבריו המלומדים של ידידי, ניתן להגיע כמעט לכל מטווח ולבצע ירי חופשי בהדרכה צמודה, לא רק במטווח הבזלת.

בהצלחה בקורס, יש לך את המדריך, בהא הידיעה !!
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pildus2 » 17 אוקטובר 2006, 00:50

קודם כל תודה רבה על התגובות והעידוד.
אכן אני חש שבחרתי בחירה מוצלחת מאד בלעבור קורס ירי מעשי אצל חנן (חלילה מבלי להמעיט או לפגוע בכל מדריך אחר). משיעור אחד הכימיה איתו והגישה שלו נותנות חיזוק חיובי מאד (מה גם שבמזל של מתחילים פגעתי לא רע :oops: )

לגבי אימון מעבר לשעות הקורס-הכוונה שלי לא הייתה לערב שיטות הדרכה ומדריכים, אלא פשוט לחדד ולהתאמן ולהשתפר במסגרת דברים שיילמדו במהלך הקורס (וגם להשביע כרגע את התיאבון הלא מסופק מירי אחד בשבוע :wink: ). אני מבין מתשובותיכם שבניגוד לרושם שהתקבל אצלי אין בעיה להגיע למטווח ולירות באופן חופשי בליווי מדריך, אז שוב תודה על ההיענות והתשובות.

לגבי רכישת אקדח-זו היתה יותר שאלה כללית/תיאורטית. בהנחה היפותטית שאכן אני יודע בדיוק איזה אקדח ברצוני לרכוש (ורק להרגיע-אין לי עדיין מושג ואני לא מתיימר לדעת איזה אקדח מתאים לי)-מה הפרוצדורה הבירוקרטית לבצע רכישה כזו ללא רשיון? האם אפשרי לרכוש רק נשק חדש מחנות מוסמכת או שאפשרי גם לרכוש נשק יד שנייה?

שמח להצטרף לעולם ולקהילה :D
אורן פילדוס
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 17 אוקטובר 2006, 08:23

אם אתה קונה את האקדח במטווח שבו אתה מתאמן - אין שום פרוצדורה. אם הוא במלאי הוא שלך באותו רגע.
אם אתה קונה ממקום אחר - צריך לסדר רשיון העברה למטווח שבו אתה מתאמן - פרוצדורה די פשוטה שהסוחרים עושים בינם לבין עצמם.
יד שניה - בעל הכלי מוכר אותו לחנות וזו לך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 17 אוקטובר 2006, 10:40

ברוך הבא לקהילה אורן.

אכן מצאת לך רב טוב שידריך אותך וירביץ בך תורה, יש קונצנזוס בנושא :wink:

המלצה אישית, את השאלה באם להכנס למטווח ולירות מחוץ לשיעורים תפנה ישירות לחנן, אתה בתחילת הקורס והערה של מדריך אחר - בעיקר בתחילתו של הקורס - עשויה להפריע בבניה המתודית של היכולת שלך. מתוך היכרות עם החניך (אתה) חנן יוכל להעריך אם תוספת מחוץ לקורס תועיל או תזיק ולכוון אותך מה לעשות באותו פרק ירי נוסף אם בכלל.

בהצלחה וד"ש לחנן 8)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי יאיר אדרי » 17 אוקטובר 2006, 19:07

בכל מקרה שיהיה בהצלחה בקורס ותהנה .. אקדח אני בטוח שתמצא משהו שמתאים ועם הזמן מי יודע..בנתיים יהיה במטווח. 8)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pildus2 » 17 אוקטובר 2006, 19:14

תודה רבה רבה לכולם על התגובות החמות!!!

אני אדבר עם חנן כעצתכם בשיעור הבא.
בינתיים מדגדג לי נורא באצבעות, לירות הרבה ,לקנות אקדח ובאופן כללי להתעמק בתחום, אבל אני אנשוך את השפתיים ואתאזר בסבלנות :) אני מנצל את הזמן לקרוא כמה שיותר חומר ולהתוודע לעולם הנשק בכלל ועולם הירי המעשי בפרט כאן באתר, וגם ב www.******.

אם למישהו יש המלצות נוספות למקורות מידע אני אשמח לשמוע.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד