היום הראשון ללימודים

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

היום הראשון ללימודים

על ידי shnuna24 » 19 אוקטובר 2006, 23:19

ביום ראשון הקרוב אני מתחילה ללמוד שנה א' באוניברסיטה...כן כן אני קצת צעירה...

לרגל פתיחת שנת הלימודים פורסמו כל מיני כתבות שונות ומשונות שנועדו להוריד את מפלס החרדה שלא היה קיים אצלי כ"כ עד שקראתי אותן... :?

אשמח לכל טיפ/המלצה מהמנוסים שביניכם...
איך לשרוד את היום הראשון? איך לא להיות ב :shock: ....בקיצור כל העולה ביד היוצר.

תודה
"מין ארץ איטית!" אמרה המלכה. "כאן, מבינה את, יש לרוץ מהר ככל שאת יכולה כדי להישאר במקום אחד, ואם רוצים להתקדם לאיזה מקום אחר, צריכים לרוץ לפחות במהירות כפולה"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי טריגר » 20 אוקטובר 2006, 00:00

ברוכה המצטרפת לספסל הלימודים.
מה הולכת ללמוד?

אקדמיה היא לא בי"ס ולא צבא.
זה השלב שסוף סוף אנחנו אמורים לממש את האימרה שרדפה אותנו מהילדות:
"אתה לא סטודנט חופשי"
אז זהו שמיום א' את מחוייבת ליישם את זה!

אני מתחיל ביום א' את שנה ג' להנסת תעו"ן.
באופן אישי, בסמסטר ראשון של שנה א' הגעתי לכל הרצאה\תרגול וכו'
ואפילו הגדלתי ראש והייתי הולך לשני תרגולים בחדו"א 1.
לומר לך את האמת - הייתי מטומטם!! ושוקיסט!
בסמסטר האחרון לא ממש הגעתי, וזה הסמסטר הכי מוצלח שהיה לי.
(וזה למרות הבילוי בצפון בתקופת הבחינות)

אז קחי את הזמן לקלוט מה הולך ומה בדיוק מתאים לך:
האם להגיע, מתי, ממה להבריז, האם לכתוב או לצלם וכו' וכו'...
כל אחד לומד אחרת ולוקח את זה בכיוון אחר לגמריי.
ככה שכמעט אף אחד לא ידע לומר לך מה מתאים לך.
פשוט לקפוץ למים ולנסות להנות מזה הכי הרבה... וזה בהחלט יקרה :wink:

ב ה צ ל ח ה !

עמרי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WastedFlame » 20 אוקטובר 2006, 00:02

אני הייתי הולך שיכור. אחלה דרך לקחת הכל בסבבה.
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shnuna24 » 20 אוקטובר 2006, 09:39

תודה על העצות...
העצה של ללכת שיכורה נשמעת מפתה אבל...לא נראה לי...
מתחילה ללמוד מדעי החיים בבר אילן.
עומרי- איפה לומד?
"מין ארץ איטית!" אמרה המלכה. "כאן, מבינה את, יש לרוץ מהר ככל שאת יכולה כדי להישאר במקום אחד, ואם רוצים להתקדם לאיזה מקום אחר, צריכים לרוץ לפחות במהירות כפולה"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Hungarfield » 20 אוקטובר 2006, 13:41

כמה עצות לחיים אקדמיים מוצלחים:
1. מערכת שעות: תבני לך מערכת שפויה, אם את עובדת - כזאת שאפשר לעבוד איתה, ואם לא - כזאת שתשאיר לך לפחות עוד יום אחד חופשי בשבוע. היום הזה יכול להיות מנוצל גם לעבודה מזדמנת, גם ללימודים וגם לניקוי ראש, שהוא מאוד חשוב.
2. קבוצת לימוד: חשוב למצוא מישהו שיש לו גישה לסיכומים טובים, תרגומים טובים (אם אתם עובדים עם חומר מתורגם...) ובנקי שאלות. לפעמים האגודה דואגת לזה, לפעמים על בסיס אישי. אם יש לך קבוצה שיכולה לקמבן דברים כאלה את על הסוס.
3. להכיר את המרצים. אם הם מפרסמים הרבה - לדעת בעיקרון מי הוא מי, מה התחומים שלו ומה הוא פירסם. שאלה מנוסחת היטב בהרצאה, שלקוחה ממשהו שהוא עצמו כתב ויודע לענות עליה היטב תקנה לך נקודות זכות (ואם תקראי את המאמר שלו סביר גם שתביני משהו בתחום...).
4. להתכונן לפני ההרצאות: הרבה יותר קל, והרבה יותר שימושי, לבוא להרצאה כשיש לך כבר מושג על החומר שלה. זה מאפשר לך להפיק ממנה הרבה הרבה יותר משאר הכיתה, וזו יופי של דרך לשמור על לימוד רצוף (אצלי בתואר זה היה שימושי, לא יודע מה התחום שלך).
5. ניקוי ראש: נורא חשוב. סרט טוב, חבר (או חברה, כל אחד לפי הג'נדר והנטייה...), מסעדה פה ושם, כי אי אפשר ללמוד 24 שעות רצוף.
6. סביבת לימודים: שולחן נוח, כיסא נוח, מחשב נורמלי (אולי בספריה?), אירגון נכון של החומר מבסיס: טבלאות, שירטוטים, צבעים...
7. ללמוד איך את לומדת: ייקח לך קצת זמן לראות מה הקצב שלך בלימודים, מה שיטת הלימוד שלך (קריאה בלבד? מירקור? כתיבת סיכומים? דיון בע"פ עם קבוצת לימוד? שילוב שלהם?). אחרי שתארגני לך שיטה, תדבקי בה. כשתדעי את הקצב שלך, אנחנו מגיעים לטיפ החשוב מכולם, והוא
8. חלוקת זמן נכונה: חצי הנושרים אצלנו נשרו לא כי הם לא למדו טוב, אלא כי הם לא חילקו את הזמן נכון. דעי כמה בחינות יש לך, כמה חומר לכל אחת (לארגן אותו מראש, ועדיף אחרי שעברת עליו לפחות פעם אחת בזמן הסמסטר, ראי סעיפים 2 ו-4!), ולפי זה חלקי לך את הזמן לכל בחינה, עם מקדם היסטריה של לפחות 15-20% זמן לעיכובים בלתי צפויים (שתמיד יהיו).
9. בתקופת בחינות: פק"ל מקרר - קולה (או דאייט, לחובבי הז'אנר), שוקולד ללילות עפוצים, למי שנהנה מרעד קל - רד בול (אני לא סבלתי את החומר הזה..), נישנושים לחלוקה לקבוצה שמתאספת אצלך, טלפונים של משלוחי פיצות ושאר עניינים (באתר http://www.10bis.co.il/G3/index.asp
יש המון, פשוט תזיני את הכתובת שלך ותראי מסעדות ששולחות אלייך...), בירה, כי אני למדתי יותר טוב עם קצת אלכוהול מזמזם לי בראש, ומסטיקים לערנות.
זה מה שעולה לי בראש כרגע... שיהיה לך המון בהצלחה!
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי nitz » 20 אוקטובר 2006, 13:43

להיות שיכור זאת גם אחלה דרך להיתקל בעמודים :)

אם לא בדקת אם מגיעות לך מלגות כלשהן, כדאי שתבדקי...יש כל מיני מלגות לאוכלוסיות שונות, (אני יודע למשל על רוסים, מרוקאים, דרוזים, אתיופים וכן הלאה), יוצאי ערים או אזורים כלשהם, לומדים במקצועות שונים, יוצאי יחידות שונות...מלגות שמבוססות על הצטיינות בטח בדקו לך ברישום
יש פה קישור לכתבה ישנה שמצאתי...תסתכלו על התאריך

אתרי החדשות נזכרו יום לפני הלימודים לפרסם עצות...
אני ראיתי את הכתבה הזאת, ויש את האתר יורם שגם בו יש עצות
עוד אתר שמצאתי אצלי בלינקים
אתר ממשלתי בנושא
לא בדקתי אותו לעומק, אבל ייתכן גם שהאתר של אגודת הסטודנטים מכיל תוכן מעניין
רצוי גם לחפש קהילות סטודנטים....אני יודע שיש אחת בתפוז

ולא...לא היה לי כוח לקרוא את כל זה :roll:

אגב, גם אני מתחיל השנה...אריאל (ולמי שישאל...לא בחרתי את המקום בגלל המטווחים :wink: )

נ"ב-אני לא בטוח באיזה מהאתרים זה נמצא, אם בכלל הבאתי את הקישור לזה, אבל היה איזה אתר עם מדריכים נחמדים שאין לי זמן לבדוק איפה הוא....מקסימום אני אערוך ואוסיף אח"כ

שתהיה לכולנו שנת לימודים מוצלחת
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 20 אוקטובר 2006, 13:49

רק לדעת איפה את צריכה להיות ומתי ביום הראשון. השאר יבוא ספונטאנית. תקופת הלימודים היא תקופה קשה ומעצבת, אך יש בה לא מעט הנאה וחוויות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 20 אוקטובר 2006, 16:10

שנונה,

הדבר החשוב ביותר שאת צריכה זו הגישה הנכונה ללימודים.
לימודים זו התמחות בפני עצמה אפילו מקצוע בפני עצמו וככה גם את צריכה להתייחס אליהם ולפתח את המיומנויות המתאימות שיעזרו לך להצליח.

1. תהיי זו שמנהלת את הלימודים שלך ואל תתני ללימודים לנהל אותך

2. מהיום הראשון של הסימסטר, תתמקדי ישר בעבודות ובבחינות שאת צריכה להגיש באמצע ובסוף הסמסטר. בהרבה מקרים מה שתלמדי בהרצאות יהיה שונה בתכלית מחומר הבחינה ואת תמצאי עצמך מבזבזת זמן על דברים שבכלל לא קשורים. לכן את צריכה לברר בדיוק על מה בדיוק את הולכת להבחן ובזה להשקיע.

3. תשקיעי בללמוד את המרצים והמתרגלים שלך ואיזה שאלות הם שואלים בבחינות שלהם. מתחילת הסמסטר, תאספי בחינות משנים קודמות - השאלות לרוב חוזרות על עצמן (לרוב הבחינות הרלוונטיות פתאום נעלמות לקראת מועד הבחינה).

4. ישר מההתחלה, תבני לך קבוצת לימוד 3-5 חברה לא יותר. יותר מזה זה פשוט לא יעיל. לקבוצת לימוד יש שני תפקידים עיקריים:
- ללמוד ביחד "ולפצח" מטלות קשות
- לחלק את העבודה והעומס. נניח צריך לסכם על איזה נושא - אז אחד מהחברה מסכם ומעביר את החומר לאחרים. או נניח שיש מטלה גדולה - אפשר לחלק אותה בין כולם.

5. ליצור קשרים עם סטודנטים משנים גבוהות יותר. הם יכולים להיות מקור לא רע לחומר ולסיכומים.

6. תבני לך מערכת שמתאימה לצרכים וליכולת שלך..לפעמים יש נטיה "לקפוץ מעל הפופיק" ואז נכנסים לסטרס ולחצים מיותרים. אני לדוגמא בניתי מערכת יותר עמוסה בסמסטר חורף, כדי לפנות יותר זמן לעבודה וכיף בסמסטר הקיץ. הכל עניין של טעם אישי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shnuna24 » 21 אוקטובר 2006, 12:44

וואו...

תודה על כל העצות המעולות.

בהצלחה לכל מי שמתחיל מחר :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 22 אוקטובר 2006, 17:21

אז איך היה, שנונה?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shnuna24 » 22 אוקטובר 2006, 19:10

מממ....היי לכולם....

האמת שרק עכשיו חזרתי...

זה היה יום לימודים קצת ארוך (09:00-18:00)

כמובן שלא מצאתי את הכיתה...עד שמישהו ישר זיהה אותי בתור סטודנטית שנה ראשונה והלך איתי ממש עד לחדר בו היה השיעור הראשון...כנראה שאפשר לזהות שוקיסטים בלי בעיה...

אחרי השיעור הראשון הייתי בהלם...(תרגול כימיה)-תבינו לבד...

אז כבר גיליתי את נפלאות "החלון" באוניברסיטה כשהמרצה למתמטיקה הבריזה...

לא ממש ידעתי מה לעשות אז מצאתי לי פינת דשא- כי אמרו לי שלכל סטודנט צריך שתהיה "פינת דשא" משלו...

אח"כ הגיעו השעות הקשות של הצהריים....תרגול פיזיקה, הרצאה של פיזיקה, ביולוגיה וכמובן אי אפשר בלי אנגלית....

חשבתי שאני ממש הולכת לסבול כי אני לא מתחברת בכלל לתחום הפיזיקה אבל היה ממש מעניין...האמת שפשוט המרצה היתה ממש ממש טובה ובאה בגישה של "אף אחד לא בודק אתכם...רוצים-תגיעו לשיעורים לא רוצים-זבש"כם."

בקיצור...חזרתי עם חצי דפדפת מלאה, מלא ש.ב, יד כואבת (מרוב כתיבה), מותשת....

אבל בעיקר מלאת מוטיבציה....

הספקתי להכיר עוד כמה אנשים מהחוג וכמה דוסים (שזה תמיד טוב לרזומה... ) :)

וזהו............

סטודנטית מן המניין....

הייתה חויה....

תודה על כל העצות.....

איך היה לשאר הסטודנטים מביניכם?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דרור_ע » 22 אוקטובר 2006, 22:07

אצלי מתחיל הסמסטר רק מחר - ומי שתוהה... כן, אני ממשיך ללמוד, הסטודנט הנצחי של הסליק. ברוכה הבאה לאקדמיה - רק הערה אחת ברשותך, אותה מרצה אשר לא מעוניינת לבדוק אותכם - זהירות!!!
בד"כ, מנסיוני מדובר במרצה שפחות אכפת לו מהכיתה מחד, ומאידך דרישותיו גבוהות מאוד.ולכן, התיחסי במשנה זהירות לסעיף ה"זבשכ"ם" - כי הבעיה יכולה להיות מאוד גדולה ובד בבד הפיתוי להזניח גדול - בעיקר על רקע העומס הגדול ביתר הקורסים בהם יש חובת הגשה.

בכל מקרה בהצלחה לכולם!!!
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 23 אוקטובר 2006, 18:27

האלו דרורל'ה!

נישאר לך מה ללמוד? אולי מסלול בליסטי של חתול פרסי מנומש שנורה מתוך בליסטראה מעץ אשוח מהודר ? :wink:

בהצלחה...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 23 אוקטובר 2006, 19:16

advocate כתב:האלו דרורל'ה!

נישאר לך מה ללמוד? אולי מסלול בליסטי של חתול פרסי מנומש שנורה מתוך בליסטראה מעץ אשוח מהודר ? :wink:

בהצלחה...

הלו.... זה חומר לבגרות 5 יחידות בפיזיקה לא לאוניברסיטה :lol: :lol:

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 23 אוקטובר 2006, 19:21

דרור_ע כתב:אצלי מתחיל הסמסטר רק מחר - ומי שתוהה... כן, אני ממשיך ללמוד, הסטודנט הנצחי של הסליק. ברוכה הבאה לאקדמיה - רק הערה אחת ברשותך, אותה מרצה אשר לא מעוניינת לבדוק אותכם - זהירות!!!
בד"כ, מנסיוני מדובר במרצה שפחות אכפת לו מהכיתה מחד, ומאידך דרישותיו גבוהות מאוד.ולכן, התיחסי במשנה זהירות לסעיף ה"זבשכ"ם" - כי הבעיה יכולה להיות מאוד גדולה ובד בבד הפיתוי להזניח גדול - בעיקר על רקע העומס הגדול ביתר הקורסים בהם יש חובת הגשה.

בכל מקרה בהצלחה לכולם!!!

מחזק את דבריך,

זה סוג המרצה שיזרוק לכם את החומר לבחינה לקראת סוף הסמסטר - לא בדיוק עברתם על זה בהרצאות והתרגילים - זבשכ"ם תתמודדו... :twisted:

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד