תחרות ליגה אוקטובר 2006 משוב על התרגילים

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

תחרות ליגה אוקטובר 2006 משוב על התרגילים

על ידי מזרחי » 21 אוקטובר 2006, 23:26

ערב טוב ושבוע טוב לכל היורים והקוראים.

קודם כל המסור את הערכתי לצוות הנהלת התחרות על ארגון מצויין ולשופטים שבלעדיהם התחרות לא היתה מתקימת ישר כח.
ברכות לזוכים והצלחה לכולם בתחרויות הבאות.

אבל דבר אחד אני רוצה להעיר -על התרגילים.
ניראה שהיו בתחרות 2 תרגילים בלבד!
שמחולק תרגילים 1-2-3 ,4-5-6
כל מה שאני רושם נשמע בין הרבה יורים בתחרות (והיה אורח חשוב שכולנו מעריכים שחושב אותו דבר).
התרגילים לא היו מהתגרים ולא ניראה שהקדישו בהם הרבה מחשבה.
תרגיל טוב זה תרגיל שלפחות ירו אותו ב-3 דרכים שונות היורים הטובים.
מי שמשקיע זמן בבניה גם דואג להסתיר מטרות ופופרים שלא רוצה שירו בהם מנקודה מסוימת(כמו בתרגיל 5 לדוגמא ויש עד דוגמאות)
תרגיל 6 בא להכשיל יורים (המטרה השמאלית ביותר),צריך להשקיע קצת זמן בתיכנון ובבניה
וזה עדיף מהזמן שמתכנני התרגיל השקיעו בלרדת על מתכנני תרגילים בעבר מעל גבי אתר זה.
תיכנון ובנית תרגילים זו עבודה קשה מאד (מי כמוני יודע) ואני מעריך כל מי שלוקח על עצמו את המשימה כי זה מאתגר להביא דברים חדשים ושימצא את יכולות היורים,אבל בתחרות זו לא ניראה לי שמי שבנה את התרגילים ידע מה הוא לוקח עליו וחשב שזה משחק ילדים!
מי שרוצה להנות מהדמוקרטיה צריך להלחם בדיקטטורה.
כאדי להנות מהצלחה יש לקחת חלק בפעולה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי efifirst » 22 אוקטובר 2006, 07:58

לפחות הם לא שמו 9 פופרים בסוף העולם שצריך לירות עליהם בשכיבה דרך שלושה פתחים שהמחשבה היחידה של הרבה המתחרים הייתה, מה לעשות שתיגמר התחמושת.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מזרחי » 22 אוקטובר 2006, 10:47

אפי ידידי לירי בוקר טוב

ישנם יורים מעולים שקטונתי מהם שלפי דבריהם כל מי שלא פוגע בוכה.

לידיעתך :1-באליפות ארה"ב שהסתימה שבוע שעבר היו מטרות במרחק 40 ו-50 מטר .
2-את התרגילים בתחרות האחרונה תיכנן לא אחר מאשר חיים גל שלדעתי האישית יש להרבה יורים בענף ללמוד ממנו ולהעריך את הידע שיש לו .
3-יורה שחושב על גמר תחמושת בזמן שהוא יורה תרגיל צריך ללמוד שהוא צריך להתרכז בלהפיל פופר בכל יריה ואז לא יצטרך לחשוב מה יעשה אם תיגמר לו התחמושת.

שיהיה לך המשך יום מהנה .
מי שרוצה להנות מהדמוקרטיה צריך להלחם בדיקטטורה.
כאדי להנות מהצלחה יש לקחת חלק בפעולה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי efifirst » 22 אוקטובר 2006, 11:35

שמוליק ידידי

טוב שאתה משווה את תחרויות הליגה שלנו לאליפות ארה"ב בירי מעשי. כנראה שהתקדמנו די הרבה.
אתה הייתה מנהל של תחרות ליגה 3 . לא הייתי נוכח בתחרות אבל מהתגובות בסליק ומהתגובות מהאנשים איתם דיברתי אני יכול לאמר שמארגני תחרות ליגה 3 הם האחרונים שיכולים להעביר ביקורת על התרגילים של תחרות ליגה 4. זה בכלל לא משנה כמה קומפלימנטים תיתן למתכנן התרגילים, התוצאה בשטח הראתה אחרת ובמיוחד התרגיל אותו הזכרתי שכמה מחברך הטובים ביותר תארו אותו בפשטות כביזיון.
ולעצם העניין. חברי ירי מעשי הפכו להיות מבקרי תרגילים? בתור אחד שהיה אחראי על ארגון תחרויות, אתה צריך לתת כבוד למארגני תחרות ולא להסתכל על חצי הכוס הריקה. התחרות אתמות הייתה תחרות טובה, מאורגנת, זרמה כצו שצריך ונגמרה בזמן ללא כל תקלות מיוחדות. זה מה שצריכה להיות תחרות ירי מעשי. רמת התרגילים לא צריכה להיות נושא לביקורת או דיון. לא לכל אחד יש את האמצעים ואת היכולת לתכנן ולבנות תחרויות ירי מעשי שכל תרגיל יהיו לו 3/4 פתרונות ואני לא חושב שזה מה שצריך לדרוש ממארגני תחרויות. כמובן שזו זכותו של כל אחד להביע את דעתו אבל התוצאה הסופית תהיה שפחות ופחות אנשים ירצו לתת את ידם לנושא. אנו צריכים לתמוך בכל אחד שמוכן לבנות תחרויות ולא לחפש מה לא בסדר ועוד בתחרות מוצלחת.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 22 אוקטובר 2006, 12:45

efifirst כתב:ולעצם העניין. חברי ירי מעשי הפכו להיות מבקרי תרגילים? .......

. רמת התרגילים לא צריכה להיות נושא לביקורת או דיון.
לא לכל אחד יש את האמצעים ואת היכולת לתכנן ולבנות תחרויות ירי מעשי שכל תרגיל יהיו לו 3/4 פתרונות ואני לא חושב שזה מה שצריך לדרוש ממארגני תחרויות. כמובן שזו זכותו של כל אחד להביע את דעתו אבל התוצאה הסופית תהיה שפחות ופחות אנשים ירצו לתת את ידם לנושא. אנו צריכים לתמוך בכל אחד שמוכן לבנות תחרויות ולא לחפש מה לא בסדר ועוד בתחרות מוצלחת.

לדעתי כן!
היורים שלנו יודעים כבר להעריך תרגיל טוב ותחרות טובה וזכותם המלאה להביע דעה, ביקורת בונה, ולקיים דיון תרבותי פרודוקטיבי ומנומס על איכות התרגילים בתחרות זו או אחרת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי efifirst » 22 אוקטובר 2006, 13:06

donduck כתב:
efifirst כתב:ולעצם העניין. חברי ירי מעשי הפכו להיות מבקרי תרגילים? .......

. רמת התרגילים לא צריכה להיות נושא לביקורת או דיון.
לא לכל אחד יש את האמצעים ואת היכולת לתכנן ולבנות תחרויות ירי מעשי שכל תרגיל יהיו לו 3/4 פתרונות ואני לא חושב שזה מה שצריך לדרוש ממארגני תחרויות. כמובן שזו זכותו של כל אחד להביע את דעתו אבל התוצאה הסופית תהיה שפחות ופחות אנשים ירצו לתת את ידם לנושא. אנו צריכים לתמוך בכל אחד שמוכן לבנות תחרויות ולא לחפש מה לא בסדר ועוד בתחרות מוצלחת.

לדעתי כן!
היורים שלנו יודעים כבר להעריך תרגיל טוב ותחרות טובה וזכותם המלאה להביע דעה, ביקורת בונה, ולקיים דיון תרבותי פרודוקטיבי ומנומס על איכות התרגילים בתחרות זו או אחרת.

אני לא זוכר שפתחתי סקר בנושא. אתה כהרגלך יכול תמיד לעשות כן. הבעתי את דעתי אולי בצורה קצת קיצונית, כהרגלי, אבל זה כדי להעביר מסר ולא על מנת לסתום פיות ואף נימקתי זאת. אתה תמיד מחפש את הצדק האולטימטבי וחבל שכך. אם גם בתחרות כזאת שלכל הדעות הייתה מוצלחת ביותר, יתחילו קיטורים על רמת התרגילים, אני לא רואה איך בעתיד תהיה הרבה מוטיבציה לאחרים להשתתף בתכנון והקמת תחרויות.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי חנן אוחיון » 22 אוקטובר 2006, 14:40

ידידי היקרים
אפי פירסט דנדוק ומזרחי
אתם מזכירים לי את הבדיחה על שני האברכים שהלכו לרב אחד אמר לרב שחברו גנב לו את התרנגולת ענה הרב אתה צודק החבר אמר שהוא לא גנב ענה הרב גם אתה צודק אישתו של הרב
אמרה אם כך תעשה צדק אף אחד לא יבוא ענה הרב גם את צודקת.
לשימחתי הרבה כולכם צודקים אפי צודק בכך שצריך לעודד את העושים במלאכה בלעדיהם אין
קיום לענף מזרחי והברווזון החמוד צודקים שניתן לבקר(השאלה רק אך עושים זאת) יש ביקורות
בונות וכאלה שהורסות(יותר אנשים מוכנים לההרס ממחמאות מזוייפות מאשר מביקורת בונה)
אני רק שמח שכולכם עושים למען הענף שאנו אוהבים ואני מקווה שהרעות והאחווה תשרור תמיד
במחוזותינו ואני מברך אותכם במשפט קינאת סופרים תרבה חוכמה
אוהב אותכם
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

תשובה !

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 22 אוקטובר 2006, 22:32

לכל היורים שלום !
אני רוצה להביא לצומת כל היורים בירי מעשי מספר דברים די חשובים שהמחשבה לחילוקי דעות או בקורות ישארו רק בגדר מחשבה. אני תכננתי את התרגילים וגם בניתי. אבל כששלחתי לנחום את התרגילים הוא שינה אותם, לידיעה כללית אני בונה תרגילים משנת 88 וחנן יכול לערוב לי על כך עוד שנחום היה בגדר עלמוני.מאז שנחום קבל את תפקיד RD התרגילים תמיד בעלי דפוס קבוע שלא נותן ליורה להביע את יכולתו ומחשבתו בתרגיל. אין ארבה אנשים שבאים לבנות תחרות שלמה,אבל יש ארבה אנשים שלא יודעים עד כמה זה קשה.לכן אני חושב שצריך לתגמל אנשים שמוכנים לבנות ולשמור על סוג ספורט מיוחד זה.ומזרחי אני לא יוגע מה הפז"מ שלך בירי מעשי תקבל את מה שאפי אומר ,תקבל את מה שיש ובאהבה ותהנה. תודה יורם שטיינר :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד