תחרות דירוג 4 2006 - משוב

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי efifirst » 22 אוקטובר 2006, 06:58

doron-30 כתב:דון

אני יודע שהרישום של חברי המועדון לתחרות נעשה בזמן ונידחה ע"י RD בגלל שאין מקום.

לגביי ראש המועדון ורעייתו - הם נרשמו כשופטים.

לגביי טענות להנהלת המועדון אין לי,כי מה שהם עושים עבור המועדון ,באף מועדון אחר ההנהלה לא עושה.

ביי דורון

דורון יקירי

מאד נהנתי לקרא את דברך על מה הנהלת המועדון שלך עושה עבור המועדון שבאף מועדון אחר לא עושים.
מה למשל? הם מארגנים חופשות סקי בארופה? אתה בכלל יודע מה עושים במועדונים אחרים? ונניח שהם כל כך דואגים למועדון היקר, מה זה בכלל קשור לעניין ואת מי זה צריך לעניין. אם היית יודע איך התנהלה ההרשמה לא היית כל כך קופץ בראש.
בכלל המועדון שדואג תמיד להזכיר את גודלו לא מסוגל לארגן אפילו תחרות ליגה אחת בשנה אבל רוב העצות והטענות תמיד באות מהכיוון שלו.
אתה מצהיר שאין בררה אלא שתהיה תחרות של יומיים. אתה מוזמן לארגן תחרות של יומיים. לא אני ולא אף אחד שאני מכיר מוכן ויכול לארגן תחרות של יומיים. אם אתה לא יודע אני אגלה לך סוד קטן: את תחרויות הליגה מארגנים המועדונים. לא ההתאחדות ולא אף אחד אחר.
כל כך הרבה עצות לארגון תחרות שמעתי מכיוון המועדון שלך אז קדימה לעבודה אני בטוח שמועדון עם כל כך הרבה חברים ורעיונות נפלאים יהיה מסוגל פעם אחת גם לבצע אותם.
הנהלת המועדון שעושה כל כך הרבה עבור המועדון תוכל גם לעשות משהו עבור ירי מעשי חוץ מלבקר ולתת עצות.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יונה » 22 אוקטובר 2006, 08:21

efifirst כתב:
דון

. לא אני ולא אף אחד שאני מכיר מוכן ויכול לארגן תחרות של יומיים. .

הייתה תחרות של יומיים באיילת השחר.

יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 22 אוקטובר 2006, 09:07

לאפי, דורון, רובי ובעצם לכולם,

כל הכתוב כאן נכון לגבי תחרויות הדירוג בכלל ולא רק לתחרות דירוג 4.

כמי שיורה בירי מעשי כעשרים שנה, אני חושב שאני יכול לומר בוודאות שהירי המעשי במדינה עלה וגדל והתמסד בצורה מרשימה.

יחד עם זאת, אין מחלוקת כי העושים במלאכה עושים מלאכה סיזיפית שכן עבודתם העצומה הינה בהתנדבות !!! איני מכיר אם תחום אחר בקליעה שבו נוהגים כך ויש אולי להעלות בישיבת ההתאחדות הצעה ליתן לפחות החזר הוצאות לבעלי התפקידים... :?

בנוסף, אין ספק שישנן לאקונות בשיטות התחרות כיום. מה ניתן לעשות? לא יודע, יש חכמים ממני.

מבלי רצון לקנטר, הייתי רוצה להעלות מספר סוגיות שלדעתי רצוי היה לתת עליהם את הדעת.

1. כמות יורים וירי "אל תוך הלילה" - בעיהה שהיתה עצומה בעבר וטופלה חלקית ע"י הגבלת כמות הנרשמים.

2. עיוות ע"י דירוג - טרם טופל ועדיין יכול להיות מצב שאלירן יתחרה שלישיית תחרויות ובכולם יהיה ראשון עם (100%) וימצא את עצמו הרבה אחרי מתחרה שהתחרה בשמיניית תחרויות והיה בסוף עם (40%) בממוצע. השיטה מוסיפה את האחוזים כך שבמקרה לעיל (אלירן =3*100 לחלק ב-8 ) והיורה החלש 8*40 לחלק ל-8...

3. רישום/תשלום מאוחר או מוקדם - עצם העובדה שבעיות מעין אלו קורות עדיין מציג בעייה לכאורה - הצעתי היא כי כשם שמודיעים מועד לתחרות יש גם להודיע מועד אחרון להרשמה, מועד אחרון לתשלום ומועד אחרון לביטול. רק לאחר הגדרות ברורות מעין אלו, תימנע הבעייתיות ואי הנעימות שמעיבה שלא לצורך על ספורט מדהים עם אנשים מדהימים.

שלא תבינו אותי לא נכון, איני מלין! אני מברך ומודה מעומק ליבי לכל העושים במלאכה ובהתנדבות! כל שאני עושה הוא מציע לשיקול קברניטי הספורט לשקול דרכים לשיפור...

הישארו בטוחים,
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי efifirst » 22 אוקטובר 2006, 09:43

יונה כתב:
efifirst כתב:
דון

. לא אני ולא אף אחד שאני מכיר מוכן ויכול לארגן תחרות של יומיים. .

הייתה תחרות של יומיים באיילת השחר.

יונה

יונה ידידי

אני מדבר על היום ולא על הסטוריה רחוקה. גם אני בעבר הרחוק ארגנתי תחרות של יומיים ולא פעם אחת. אין היום מועדון ירי מעשי פעיל שמוכן לקחת על עצמו ארגון של כזה דבר ומעבר לכך צריך גם מטווח ליומיים ושופטים ליומיים.
את המושג תחרות של יומיים אפשר למחוק בשקט מהלקסיקון של ירי מעשי ולהפסיק לנפנף בזה כפתרון של פלא כל פעם שיש בעיית רישום לתחרות.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי efifirst » 22 אוקטובר 2006, 09:56

advocate כתב:לאפי, דורון, רובי ובעצם לכולם,

מבלי רצון לקנטר, הייתי רוצה להעלות מספר סוגיות שלדעתי רצוי היה לתת עליהם את הדעת.

1. כמות יורים וירי "אל תוך הלילה" - בעיהה שהיתה עצומה בעבר וטופלה חלקית ע"י הגבלת כמות הנרשמים.

2. עיוות ע"י דירוג - טרם טופל ועדיין יכול להיות מצב שאלירן יתחרה שלישיית תחרויות ובכולם יהיה ראשון עם (100%) וימצא את עצמו הרבה אחרי מתחרה שהתחרה בשמיניית תחרויות והיה בסוף עם (40%) בממוצע. השיטה מוסיפה את האחוזים כך שבמקרה לעיל (אלירן =3*100 לחלק ב-8 ) והיורה החלש 8*40 לחלק ל-8...

3. רישום/תשלום מאוחר או מוקדם - עצם העובדה שבעיות מעין אלו קורות עדיין מציג בעייה לכאורה - הצעתי היא כי כשם שמודיעים מועד לתחרות יש גם להודיע מועד אחרון להרשמה, מועד אחרון לתשלום ומועד אחרון לביטול. רק לאחר הגדרות ברורות מעין אלו, תימנע הבעייתיות ואי הנעימות שמעיבה שלא לצורך על ספורט מדהים עם אנשים מדהימים.

שלא תבינו אותי לא נכון, איני מלין! אני מברך ומודה מעומק ליבי לכל העושים במלאכה ובהתנדבות! כל שאני עושה הוא מציע לשיקול קברניטי הספורט לשקול דרכים לשיפור...

הישארו בטוחים,

תשובה לסעיף 2: מה שפורסם זה לא הדרוג זה סתם טבלה חסרת משמעות והסיכומים בסוף גם הם מיותרים. הדרוג הוא ממוצע של 5 תחרויות הטובות ביותר מכל העונה כאשר אליפות ישראל נחשבת כ 2.
תשובה לסעיף 3: יש מועד הרשמה אחרון גם לתשלום וגם לביטול. איך זה בדיוק יפתור את הבעיה כאשר כולם יעמדו במועדים ועדיין יש מספר מקומות מוגבל לכל תחרות? נכון לעכשיו הרישום הוא לפי כל הקודם זוכה עד שנשנה את השיטה.

ועכשיו שאלה קטנה: האם אתה חבר במועדון ירי מעשי? (אני מניח שכן) האם אתה יודע שיש תקנון תחריות ליגה ודרוגים וכו'? מדוע ראש המועדון שלך לא מעביר לך את האינפורמציה הנ"ל וחוסך ממך את השאלות והרעיונות המיותרים בפורום. לא שאכפת לי לענות על השאלות ולהתייחס לרעיונות שאתה מעלה, אבל חלק מתפקידו של ראש מועדון הוא להעביר לחברי המועדון את כל הדברים האלו.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 22 אוקטובר 2006, 10:19

לאפי שלום,

אם שמת לב, נמנעתי מכל דיון במקרה ספציפי כזה או אחר היות ואיני מכיר את כל הפרטים וכל הדעות... גם אם כן, ספק אם הנני מעוניין להיכנס באמצע...

לגופו של עניין, במידה ואוכל לעזור לתכנן, לבנות לארגן וכד' אני מתנדב!

לעניין ציון המועדים, לא אמרתי שזה יפתור את ריבוי היורים אלא שעשוי להקטין ו/או למנוע ויכוחים חוזרים של אנשים (שוב, השיקול הוא שלכם בלעדית - זו רק הצעה).

אולי יש מקום להחזיר עטרה ליושנה ברמה של חצאי גמר ובמידה ויידרש ניתן לבצע רבעי גמר...

מובטח שלגבי כמות היורים, פותר את הבעייה לחלוטין...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 22 אוקטובר 2006, 12:28

לקוח מאשכול אחר - אפי כתב:אנו צריכים לתמוך בכל אחד שמוכן לבנות תחרויות ולא לחפש מה לא בסדר

בעקבות כמה שיחות טלפון שהיו לי בנושא והתחילו פחות או יותר ב: "איך אתה יכול לכתוב שהיתה תחרות טובה.. כש.."

פשוט מאוד. שפטתי בתחרות ונהנתי מהקולגות ומכל רגע. פשוט תענוג ואחלה פירגון. יריתי את התחרות ונהנתי מהתרגילים ומחברת היורים בסקוודים השונים איתם יריתי את התרגילים.
מרבית היורים ציינו שהם נהנים מהתחרות ושקצב מעבר הסקוודים זורם בסדר.

אז היו כמה דקות איחור בסגירה של התחרות (זה נגרר כתוצאה מאיחור בבוקר בשל חוסר באביזרי מטווח מסויימים שלא הגיעו לרשות בוני התרגיל מהמטווח בזמן), בד"כ לא היו תקיעות של סקוודים, אנשים חייכו בתחרות וניכר היה שהם נהנים וזה מה שחשוב למרבית היורים. האוירה היתה מצויינת.

מרבית הטענות ששמעתי לא היו ענייניות ובאו מחברי מועדונים שלא אירחו תחרויות ובוודאי לא תחרויות בנות יומיים (פתרון פלא שכזה שעובד יופי כל עוד לא אתה צריך לארגן את התחרות). כמו שאפי כתב, צריכים שופטים ליומיים וצריכים מטווח ליומיים, למה אין תחרויות כאלה ? כי מישהו דופק קופה ומשתמש בכסף כדי לטוס לחופשה באיי סיישל ???? נו באמת !!

בקיצור, מי שיש לו טענות קונקרטיות שיעלה אותן בצורה מסודרת ויציע פתרונות מעשיים, רצוי גם כמובן שיקח על עצמו את הביצוע לפחות פעם בעונה - בשביל ההרגשה הטובה של כולם...
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי lior086 » 22 אוקטובר 2006, 20:07

אילן יקירי ו-Donduck ידידי,

[/quote]למה אתה לא בא בטענות לראש המועדון שלך שרשם את עצמו ואת רעייתו לתחרות ולא דאג לשאר?
למה התחרויוות שאתם מארגנים לא נמשכות יומיים?[/quote]

עשיתם עוול לראש המועדון ורעייתו. אני מניח שכתבתם את מה שכתבתם כי לא כל העובדות היו ידועות לכם.
מי כמונ יודע כמה עשה ראש המועדון בנושא הרישום לתחרות הנ"ל וכמה לחץ לבצעו בהקדם ואם היה עכוב או בלאגן בהרשמה הן נבעו מסיבות שאינן נוגעות לו לחלוטין ובטח לא לרעייתו.
מה גם שהם היו אמורים להשתתף כשופטים ולא במסגרת היורים.....ועל אחת כמה וכמה, הם בסופו של דבר לא השתתפו כמו ששאר חברי המועדון שמהם נמנעה ההשתתפות. על כן אני חושב שמגיעה להם התנצלותכם.

לגבי נושא אי עריכת תחרויות על ידי המועדון, הנושא כלכלי גרידא. איני יודע מה קורה עם מועדונים אחרים, אך מבירורים שעכרנו ובדקנו אצל מי שקשור להקמת תחרות ראוייה, יוצא שבידי המועדון נשאר סכום זעום כל כך (בהנחת 120 יורים ובנכוי עלות שכירת מטווח, שכירת אביזרים וארגון מינהלות) עד כדי אי-כדאיות. אם בעלי המטווחים או בעלי הציוד היו יותר "רחמנים" ומשאירים "עצם" למארגני התחרות אני מניח שההחלטה הייתה משתנה בהתאם.

בברכת בטיחות,
Lior086
נערך לאחרונה על ידי lior086 בתאריך 22 אוקטובר 2006, 20:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יונה » 22 אוקטובר 2006, 20:29

[quote="efifirst
יונה ידידי

אני מדבר על היום ולא על הסטוריה רחוקה..[/quote]

אמנם ממחר אני סניור, :oops: :oops: :oops: אבל זיכרוני עדיין מתפקד.
התחרות הייתה לא כל כך מזמן, רק לפני שנתיים....

בידידות
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 22 אוקטובר 2006, 23:15

lior086 כתב: יוצא שבידי המועדון נשאר סכום זעום כל כך (בהנחת 120 יורים ובנכוי עלות שכירת מטווח, שכירת אביזרים וארגון מינהלות) עד כדי אי-כדאיות.

סליחה על ההתפרצות הבוטה, אבל מועדון הוא לא מלכ"ר?
למה בדיוק מועדון צריך להרוויח מתחרות?
פוגע לחשוב שעלות התחרות כיום מורכבת גם מרווח למועדון המארח, זה לא היה בתכנון, עד כמה שאני יודע. במיוחד כשיורים רבים כ"כ אינם מרשים לעצמם לירות בגלל עלות התחרויות.

פעם היו יורים שזעמו על גביית 5 שקלים עבור מה שכונה "תרגום החוקה" (מעין מס להתאחדות שכיסה, לעניות דעתי, כבר כמה וכמה תרגומים קדימה) אבל רווח למועדונים? על שום מה ולמה?

:evil:
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי efifirst » 23 אוקטובר 2006, 00:00

יונה כתב:[quote="efifirst
יונה ידידי

אני מדבר על היום ולא על הסטוריה רחוקה..

אמנם ממחר אני סניור, :oops: :oops: :oops: אבל זיכרוני עדיין מתפקד.
התחרות הייתה לא כל כך מזמן, רק לפני שנתיים....

בידידות
יונה[/quote]

שנתיים זה הסטוריה מאד רחוקה במיוחד כאשר הדיון מתנהל על הווה ועתיד.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

שלום!

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 23 אוקטובר 2006, 07:09

שלום למש' היורים :!: :P
עלויות של תחרות צריכות להיות כמו הקשתות ובירי האולימפי, צריך לחשוב איך להוריד את המחירים כי עלות הכדורים מרקיע שחקים.רק מחיר תחרות וכדורים זה 250 ש"ח שלא לדבר על יום עבודה לאנשים שעובדים ביום זה. כמו ש-web חושב כך כולם צריכים, יש לשבת עם הועדה לירי מעשי ולהגיע להחלטה. מחיר התחרות מחולק מכמה חלקים 1. מחיר המטווח,2.מחיר הגביעים, 3.מחיר לאיגוד (שזה דבר חדש, וגם שאנחנו משלמים דמי חבר).4.מחיר כלכלה לשופטים .אפשר לעשות תחרות בלי רווח :?: :!: .תודה יורם שטיינר :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 23 אוקטובר 2006, 10:59

אני לא מבין. למה מועדון שלוקח חלק בהקמת התחרויות במהלך השנה צריך לראות את ההקמה דרך החור שבגרוש ? המועדון חייב להרוויח ?? אני לתומי חשבתי שמדובר בהשתתפות פעילה בענף הספורט. אם מצליחים לאזן את הקופה אחרי התחרות מה תהיה הבעיה ?
אנחנו בענף בשביל רווח ????
נערך לאחרונה על ידי הצעדן בתאריך 24 אוקטובר 2006, 12:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 23 אוקטובר 2006, 11:06

הצעדן כתב:אני לתומי חשבתי

זו בדיוק הבעיה שלך :oops:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 23 אוקטובר 2006, 11:10

ידידי ברווז הנפץ :wink: אם כך ההתפכחות צריכה להיות לא רק שלי אלא של כולם, וכל מי שמספר למה לקחו לו, שתו לו, או לא עשו לו, שיתנצל בפני מי שכן עושה. כי אם הם מצליחים להרוויח מזה כנראה שהם מוחות כלכליים מבריקים מאוד שמתבזבזים פה במקום להריץ את הבורסות בעולם, ואם הם לא מצליחים להרוויח ובכל זאת מקימים תחרויות הם קדושים ולא פחות מכך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד