2 שאלות בוערות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
2 שאלות בוערות
יש לי שתי שאלות בוערות שהייתי מעוניין להציג כאן, ועמכם הסליחה על שאני מציף אותכם, חברי פורום יקרים, בשתי שאלות בבת אחת (פשוט אני מעוניין בחוות דעתכם ובנסיונכם העשיר לשם קבלת תשובות על שתיהן):
1. מהם סוגי התחמושת הקיימים כיום, כמו גם הנגישים בכל חנות נשק, המשמשים אקדחי 9 מ"מ, כשהכוונה היא לא לקבל רשימה של חברות שונות המייצרות את אותו סוג של כדור, אלא להבין אילו סוגי כדורים ומה מטרתו או ייעודו של כל סוג קיימים בקליבר זה? אם השאלה כבר הוצגה בעבר, אז עמכם הסליחה (זה לא שלא הקשבתי בשיעור) ובכל זאת אשמח לתשובות שלכם בנושא.
2.מהן הדרכים הקיימות (וההגיוניות ליישום ותפעול בשטח) להסלקת האקדח על גופי בכדי שלא יבחינו בו העוברים והשבים, כאשר המדובר באקדח cz 75 bd police שכידוע לכם, אינו האקדח הכי קטן בעולם מבחינת מידות ומשקל. השאלה בוערת לי בעיקר לקראת הקיץ הבא עלינו לטובה, שהרי מדובר בתקופה שבה אורך הבגדים הולך ומתקצר וכך גם כמותם ועוביים על הגוף ברגע נתון, מה שמקשה עוד יותר את הסלקתו של אקדחי הקשה בין כה וכה (ולא, אל תמליצו לי להחליף אותו- האהבה ביני לבין אקדחי היא "אהבה ממבט ראשון". תודה מראש ושבת שלום לכולם
1. מהם סוגי התחמושת הקיימים כיום, כמו גם הנגישים בכל חנות נשק, המשמשים אקדחי 9 מ"מ, כשהכוונה היא לא לקבל רשימה של חברות שונות המייצרות את אותו סוג של כדור, אלא להבין אילו סוגי כדורים ומה מטרתו או ייעודו של כל סוג קיימים בקליבר זה? אם השאלה כבר הוצגה בעבר, אז עמכם הסליחה (זה לא שלא הקשבתי בשיעור) ובכל זאת אשמח לתשובות שלכם בנושא.
2.מהן הדרכים הקיימות (וההגיוניות ליישום ותפעול בשטח) להסלקת האקדח על גופי בכדי שלא יבחינו בו העוברים והשבים, כאשר המדובר באקדח cz 75 bd police שכידוע לכם, אינו האקדח הכי קטן בעולם מבחינת מידות ומשקל. השאלה בוערת לי בעיקר לקראת הקיץ הבא עלינו לטובה, שהרי מדובר בתקופה שבה אורך הבגדים הולך ומתקצר וכך גם כמותם ועוביים על הגוף ברגע נתון, מה שמקשה עוד יותר את הסלקתו של אקדחי הקשה בין כה וכה (ולא, אל תמליצו לי להחליף אותו- האהבה ביני לבין אקדחי היא "אהבה ממבט ראשון". תודה מראש ושבת שלום לכולם
"20000 כדורים באוויר זה לא כמו כדור אחד לגרון"
('בור ללא תחתית'- סאבלימינל והצל 2002)
לגבי סוגי תחמושת תקבל הסבר מהיותר מומחים בפורום
לגבי הסלקה בקיץ אני ממליץ על פאוץ נשיאה יעודי
של חברת אורפז או אולטימטום
זה עובד בשבילי
בהצלחה
לגבי הסלקה בקיץ אני ממליץ על פאוץ נשיאה יעודי
של חברת אורפז או אולטימטום
זה עובד בשבילי
בהצלחה
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
roibes@HOTMAIL.CO.IL
תחמושת 9 מ"מ מיוצרת במגוון רחב של תצורות.
הנפוצות מכולן הן FMJRN שזה בעברית "מעטפת מתכת מלאה בעלת חוד עגול", שם מפוצץ לתחמושת הסטנדרטית
ישנם קליעים בעלי חוד חלול מסוגים רבים, חלקם ראשי עופרת חשופה, חלקם מצויידים ב"עמוד" הנמצא במרכז החוד החלול (הידרה שוק של פדרל), חלקם בעלי ציפוי מלא גם באיזור החלול, בקיצור, פטנטים למכביר.
מעבר לכך, ברמת התחמיש, ישנן תחמושות המסומנות כ- +P או +P+ שהן תחמושות מוגברות וחזקות באופן ניכר מהתחמושת הסטנדרטית.
תחמושת +P ו +P+ אינן מיועדות לירי בכל אקדח ומגבירות את הבלאי באופן ניכר.
בקליעים רגילים (FMJRN) וגם בחלולי חוד, ישנם קליעים בעלי משקל שונה הנמדד בגריין. הסטנדרטי הנפוץ הוא 115 גריין.
קליעי (HP (HOLLOW POINT נחשבים בעלי כושר עצירה טוב מאשר של קליעים רגילים, ובעלי כושר חדירה פחות (מה שעשוי להפחית את הנזק לאדם חף מפשע הנמצא מאחורי המטרה) אבל קשה מאוד לחזות במדוייק התנהגותו של קליע בשל ריבוי הפרמטרים המשפיעים על מסלולו, צורתו, עוצמתו וכ"ו..
הערה: בלי כל תלות בסוג התחמושת, יישם תמיד את הכלל "היה בטוח במטרתך ובמה שמאחוריה" !!
לא כל אקדח עובד כראוי עם כל תחמושת, יש לנסות את התחמושת בתנאי מעבדה באקדח (קרי - ירי ניסוי במטווח) על מנת להמנע ממעצור בזמן חירום. אם אתה בוחר ללכת עם תחמושת מוגברת יש להקפיד ולוודא כי האקדח מתאים לה !!
המלצתי לך, לך עם תחמושת תקנית אותה אתה יורה באימונים.
בעניין ההסלקה:
נרתיק פנימי וחולצה מחוץ למכנסיים.
נרתיק כלשהוא, חולצה בפנים, ווסט צלמים ממעל.
פאוץ' תמים למראה המכיל את הנשק בתא המיועד לכך.
נרתיק פנימי, חולצה במכנסיים למעט מעל מיקום הנרתיק (מרושל אבל מסתיר).
ישנם נרתיקים מעולים להסלקה בהם יש מן "תושבת" חיצונית לחולצה המאפשרת מראה רגיל עם חולצה בפנים, אם אינני טועה הם מתוצרת BLADE TECH.
מקווה שסייעתי לך.
הנפוצות מכולן הן FMJRN שזה בעברית "מעטפת מתכת מלאה בעלת חוד עגול", שם מפוצץ לתחמושת הסטנדרטית

ישנם קליעים בעלי חוד חלול מסוגים רבים, חלקם ראשי עופרת חשופה, חלקם מצויידים ב"עמוד" הנמצא במרכז החוד החלול (הידרה שוק של פדרל), חלקם בעלי ציפוי מלא גם באיזור החלול, בקיצור, פטנטים למכביר.
מעבר לכך, ברמת התחמיש, ישנן תחמושות המסומנות כ- +P או +P+ שהן תחמושות מוגברות וחזקות באופן ניכר מהתחמושת הסטנדרטית.
תחמושת +P ו +P+ אינן מיועדות לירי בכל אקדח ומגבירות את הבלאי באופן ניכר.
בקליעים רגילים (FMJRN) וגם בחלולי חוד, ישנם קליעים בעלי משקל שונה הנמדד בגריין. הסטנדרטי הנפוץ הוא 115 גריין.
קליעי (HP (HOLLOW POINT נחשבים בעלי כושר עצירה טוב מאשר של קליעים רגילים, ובעלי כושר חדירה פחות (מה שעשוי להפחית את הנזק לאדם חף מפשע הנמצא מאחורי המטרה) אבל קשה מאוד לחזות במדוייק התנהגותו של קליע בשל ריבוי הפרמטרים המשפיעים על מסלולו, צורתו, עוצמתו וכ"ו..
הערה: בלי כל תלות בסוג התחמושת, יישם תמיד את הכלל "היה בטוח במטרתך ובמה שמאחוריה" !!
לא כל אקדח עובד כראוי עם כל תחמושת, יש לנסות את התחמושת בתנאי מעבדה באקדח (קרי - ירי ניסוי במטווח) על מנת להמנע ממעצור בזמן חירום. אם אתה בוחר ללכת עם תחמושת מוגברת יש להקפיד ולוודא כי האקדח מתאים לה !!
המלצתי לך, לך עם תחמושת תקנית אותה אתה יורה באימונים.
בעניין ההסלקה:
נרתיק פנימי וחולצה מחוץ למכנסיים.
נרתיק כלשהוא, חולצה בפנים, ווסט צלמים ממעל.
פאוץ' תמים למראה המכיל את הנשק בתא המיועד לכך.
נרתיק פנימי, חולצה במכנסיים למעט מעל מיקום הנרתיק (מרושל אבל מסתיר).
ישנם נרתיקים מעולים להסלקה בהם יש מן "תושבת" חיצונית לחולצה המאפשרת מראה רגיל עם חולצה בפנים, אם אינני טועה הם מתוצרת BLADE TECH.
מקווה שסייעתי לך.

דוחס חנקן אמנותי לעומק.
צעדן יקר !
תשובתך חשובה ומלומדת
כמו גם תשובותיו של נועם, דונדאק, webart ועוד חברים רבים וטובים
תשובות אלו 'הולכות לאיבוד' במעמקי הפורום
אני מוכן לקחת על עצמי ריכוז תשובות כאלו בטכניקה חשובה שלמדתי בעבר
ואשר נקראת בלעז 'קאט אנד פייסט' או בעברית cut n paste
ולרכז בצורה כזו או אחר של מדור פאק!
(או בעברית faq)
וזאת כמובן אם יש קונים להצעה...
תשובתך חשובה ומלומדת
כמו גם תשובותיו של נועם, דונדאק, webart ועוד חברים רבים וטובים
תשובות אלו 'הולכות לאיבוד' במעמקי הפורום
אני מוכן לקחת על עצמי ריכוז תשובות כאלו בטכניקה חשובה שלמדתי בעבר
ואשר נקראת בלעז 'קאט אנד פייסט' או בעברית cut n paste
ולרכז בצורה כזו או אחר של מדור פאק!

וזאת כמובן אם יש קונים להצעה...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
תשובת אביך
לסיון הצ'כי שמע לעצת אביך ,בוא נחליף בין הכלים ואז לא תהיה לך בעית הסלקה ,אין כמו הסמית תופי להסלקה,(כל הוצאות ההעברה עלי )
אבא
אבא
קולונל נכבד!
לדעתי ההצעה שלך מצויינת (ושליטתך בטכנולוגיית ה-CUT'N'PASTE ההיי טקית) ראויה גם היא להערצה
ולדעתי יש מקום בפורום לעוד כמה פרוייקטים מסוג זה, לדוגמה:
המשמעויות המעשיות של הוראות פתיחה באש, לפי האורים ותומים כבוד האדבוקט (יש אמא יהודיה גאה מאחורי השם הזה...),
צורות הסלקה של נשק,
כוח עצירה של תחמישים שונים ועוד.
את הסיכומים הנ"ל ניתן יהיה לשבץ גם בלוח המאמרים, לתפארת הסליק ולתפארת מדינת ישראל (והתפוצות).
רעיונות נוספים לא יחסרו אני מאמין, ואולי גם סליקאים נוספים שיכולים להקדיש את הזמן והמחשבה לעניין (אני עכשיו, כמו מייקל ג'קסון, תקוע עמוק בילדים...).
לדעתי ההצעה שלך מצויינת (ושליטתך בטכנולוגיית ה-CUT'N'PASTE ההיי טקית) ראויה גם היא להערצה

המשמעויות המעשיות של הוראות פתיחה באש, לפי האורים ותומים כבוד האדבוקט (יש אמא יהודיה גאה מאחורי השם הזה...),
צורות הסלקה של נשק,
כוח עצירה של תחמישים שונים ועוד.
את הסיכומים הנ"ל ניתן יהיה לשבץ גם בלוח המאמרים, לתפארת הסליק ולתפארת מדינת ישראל (והתפוצות).
רעיונות נוספים לא יחסרו אני מאמין, ואולי גם סליקאים נוספים שיכולים להקדיש את הזמן והמחשבה לעניין (אני עכשיו, כמו מייקל ג'קסון, תקוע עמוק בילדים...).
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
לכל מי שניסה לעזור לי - תודה רבה. אני איעזר בניסיונכם בכדי להתגבר על בעיית ההסלקה של הנשק.
לקולונל, לקחתי לתשומת ליבי את המלצתך לגבי סוגי התחמושת השונים וכנראה שאשאר לבינתיים עם התחמושת הסטנדרטית. כמו כן בהצלחה עם הפרוייקט שאתה רוצה להרים- זה נשמע רעיון מצויין שיכול לשמש את כל חברי הפורום.
אגב, לא ציינתי זאת בגוף השאלה, אבל אני כיום הולך רוב הזמן עם הולסטר פלסטי חיצוני של פובוס ומשתדל ללכת עם חולצות מעליו כדי להסתיר את האקדח (יש לי גם נרתיק עור פנימי אבל לא נוח לי איתו).
לקולונל, לקחתי לתשומת ליבי את המלצתך לגבי סוגי התחמושת השונים וכנראה שאשאר לבינתיים עם התחמושת הסטנדרטית. כמו כן בהצלחה עם הפרוייקט שאתה רוצה להרים- זה נשמע רעיון מצויין שיכול לשמש את כל חברי הפורום.
אגב, לא ציינתי זאת בגוף השאלה, אבל אני כיום הולך רוב הזמן עם הולסטר פלסטי חיצוני של פובוס ומשתדל ללכת עם חולצות מעליו כדי להסתיר את האקדח (יש לי גם נרתיק עור פנימי אבל לא נוח לי איתו).
"20000 כדורים באוויר זה לא כמו כדור אחד לגרון"
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד