ערכת הישרדות מפני דובים ...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אילן ב כתב:slavochk כתב:לפני אולימפיאדת החורף הקודמת, ספורטאית קנדית בענף הביאטלון נטרפה במהלך האימונים ע"י דב. לא יודע עם הרובה היה איתה, בכל אופן הוא לא ממש היה לעזר רב.
יש לך קישורים ?
אילן,
הדוב אכל אותם ואותה, כנראה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אילן ב כתב:slavochk כתב:לפני אולימפיאדת החורף הקודמת, ספורטאית קנדית בענף הביאטלון נטרפה במהלך האימונים ע"י דב. לא יודע עם הרובה היה איתה, בכל אופן הוא לא ממש היה לעזר רב.
יש לך קישורים ?
תעשה חיפוש בגוגל על BEAR ATTACK ותקבל כמה אלפים טובים של קישורים בנושא הזה...
http://www.google.com/search?hl=en&lr=& ... tnG=Search
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Re: מה אתם רוצים,לעשות "סטייק דוב"?
itamar כתב:yosi254 כתב:זה מספיק לדובים:
http://www.safetygearhq.com/bearspray.htm
חברה,
צחוק בצד אבל בתור ישראלים אנחנו לא כל כך מודעים לסיכון שיש בדובים וחיות בר אחרות.
אנחנו פה חיים בבועה שלנו , אבל המטייל ב-BACK COUNTRY בארה"ב וקנדה חשוף לכל מיני חיות בר שלא רואים פה (פה יש חיות אחרות).
תאמינו לי שזה תענוג מאד מאד מפוקפק להתקל בטעות בדובה זועמת עם גורים. גם האקדח וגם התרסיס האלה לא יעזור (אם בכלל תזכה להגיע אליהם ולהשתמש בהם).
מי שטייל ביוסמיטי פארק בקליפורניה בטח ראה את פחי האשפה המשוריינים והנעולים באתרי הקמפינג בפארק, ואת הארונות המשוריינים כדי לאפסן את מוצרי המזון שלך. הדובים מצליחים לפעמים לפצח גם אותם. מי שהתחכם והשאיר מוצרי מזון באוהל שלו למשך הלילה זכה גם לביקור של דוב סקרן באוהל שלו...ושם דרך אגב, נשיאת נשק אסורה בתכלית.
במקומות יותר נידחים בצפון קליפורניה כמו MOUNT LASSEN ובמדינת וושינגטון אתה יכול למצוא את עצמך לבד ובודד בשטח שגדול פי כמה וכמה מכל מדינת ישראל בלי שום אפשרות להזעיק עזרה וכן אין גם קליטה בטלפונים סלולריים...אם משהו קורה לך אתה לנפשך.
לכן אני רואה מקום לסוג כזה של כלים עם היעוד הנ"ל וכנראה שגם חברות הנשק זיהו את הנישה הזהו וסיפקו לה פתרון.
א.
חבר'ה מנסיון של טיול בארץ הגריזלי (אלסקה) מאוד לא ממליצים על נשיאה של נשק בשטח
לפני שיוצאים לשטח חייבים להירשם אצל הריינג'ר המקומי והוא מעביר גם הדרכה קצרה על התמודדות עם דובים בגדול הדרך הכי בטוחה להתגונן מפני מתקפה של כל חיות הבר היא מה שנקרא פעמון דובים http://www.rei.com/pr/47896102.htmoduct
זה פשוט מאפשר לדובים לשמוע שאדם מתקרב והם נסוגים
- סליקאי כסף

אילן ב כתב:יש לך קישורים ?
http://www.mssltd.com/nwtbiathlon/citizen.htm
http://www.maineguides.org/referendum/bear_attacks14.shtml
בברכה,
גלעד
גלעד
1. מומלץ למי שמתגונן נגד גריזלי באמצעות אקדח או רובה קטן לפרק את הכוונת הקדמית.
2.
2.
The National Park Rangers are advising hikers in Glacier National Park and other Rocky Mountain parks to be alert for bears and take extra precautions to avoid an encounter.
They advise park visitors to wear little bells on their clothes so they make noise when hiking. The bell noise allows bears to hear them coming from a distance and not be startled by a hiker accidentally sneaking up on them. This might cause a bear to charge.
Visitors should also carry a pepper spray can just in case a bear is encountered. Spraying the pepper into the air will irritate the bear's sensitive nose and it will run away.
It is also a good idea to keep an eye out for fresh bear scat so you have an idea if bears are in the area. People should be able to recognize the difference between black bear and grizzly bear scat.
Black bear droppings are smaller and often contain berries, leaves, and possibly bits of fur. Grizzly bear droppings tend to contain small bells and smell of pepper.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אילן ב כתב:(תקף לא טרף)
זכרתי כי לטרוף אינו דווקא לאכול, וכי הדב "טרף", ועל כן בדקתי במלון ראובן אלקלעי:
טÈרÇף, פעל י' [לטרוף, טרפתי, טורף, יטרף] שיסע את טרפו, דרס, קרע לגזרים
נÄטרÇף, נפ' נדרס, הומת; נהרס, טבע
טÑרÇף, פו' נדרס, שוסע ע"י חית טרף: טÈרÑף טÑרÇף יוסף
נÄטÈÌרÅף, נת' נהרס ועמד לטבוע, נטלטל; נתבלבל
מכאן שהמסכנה אכן נטרפה.
בברכה,
גלעד
גלעד
למרות כל הנאמר לעיל...
ולמרות שהייתי מצטייד גם בפעמונים, הזעקה, ספריי פלפל נגד דובים, דיאודרנט וכו.....
הייתי מאד שמח אם בנוסף היה לי כלי נשק שהיה יכול לסייע לי במקרה שאזלו כל האפשרויות האחרות.
ולגבי ריינגרים ועוד כאלה שלא מתלהבים שתסתובב להם עם נשק, זה כבר עניין פוליטי יותר מאשר דבר ענייני.
מאחורי כל הדברים האלה עומדים כל מיני ארגונים של איכות הסביבה, שמירה על החי והטבע, ותקשורת עויינת נשק (כן גם בארה"ב) שאף אחד לא רוצה או מעוניין להכנס להם לתוך הרשתית.
מנסיוני וכמה שנים שחייתי בארה"ב, אני לא מכיר מישהו שיוצא ל-BACKCOUNTRY בלי להיות מצוייד בנשק שיכול להתמודד עם מצבים כאלה. זה חלק מהפק"ל... ושוב אני לא מתכוון ל-NATIONAL PARKS ששם נשיאת נשק אסורה בתכלית..אני מדבר על איזורים נידחים..
א.
ולמרות שהייתי מצטייד גם בפעמונים, הזעקה, ספריי פלפל נגד דובים, דיאודרנט וכו.....
הייתי מאד שמח אם בנוסף היה לי כלי נשק שהיה יכול לסייע לי במקרה שאזלו כל האפשרויות האחרות.
ולגבי ריינגרים ועוד כאלה שלא מתלהבים שתסתובב להם עם נשק, זה כבר עניין פוליטי יותר מאשר דבר ענייני.
מאחורי כל הדברים האלה עומדים כל מיני ארגונים של איכות הסביבה, שמירה על החי והטבע, ותקשורת עויינת נשק (כן גם בארה"ב) שאף אחד לא רוצה או מעוניין להכנס להם לתוך הרשתית.
מנסיוני וכמה שנים שחייתי בארה"ב, אני לא מכיר מישהו שיוצא ל-BACKCOUNTRY בלי להיות מצוייד בנשק שיכול להתמודד עם מצבים כאלה. זה חלק מהפק"ל... ושוב אני לא מתכוון ל-NATIONAL PARKS ששם נשיאת נשק אסורה בתכלית..אני מדבר על איזורים נידחים..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:למרות כל הנאמר לעיל...
א.
יכול להיות שיוצאים עם נשק אבל כנגד דובים זה לא תמיד יעיל, הדובים רצים מהר מאוד הסתערות של דוב (BEAR CHARGE) מתוארת ע"י אנשים כחוויה מפחידה ומשתקת כאשר ברוב המכריע של המקרים מסתיימת בלא כלום, אם לא זזת מהמקום הדוב פשוט יסוג לאחור (אלא אם בחרת ללטף את הדובי הקטן והחמוד בזמן שאמא שלו רחוקה) בזמן ביקורי שם במשך חודשיים דווח בעיתונות על מקרה אחד בלבד של תקיפת דובים - תיירת חכמה החליטה שזה יהיה מגניב לצלם גור דובים מקרוב, התקרבה והתקרבה עד שהאמא קלטה אותה, המזל היחיד של התיירת היה שהיא היתה על גבעה והכפה שהיא קיבלה מהדובה גרמה לה להתגלגל במורד הגבעה והדובה עזבה אותה לנפשה מה שאיפשר לה להתאשפז במצב אנוש מכפה אחת - אבל בחיים. יש הרבה מקרים שבהם פציעה של הדוב החמירה מאוד תוצאות של תקיפה שהיתה יכולה להימנע בהתנהגות נכונה וכיבוד של הטבע.
אני נשאתי את פעמון הדובים הזה תלוי על תרמילי (שלי זה פעמון כפול - יותר רעש) שגורם בוודאות לדובים להתרחק (הסיבה לכל התקפות הדובים היא הפתעה של הדובים ע"י האדם) הבעיה עם הפעמון הזה היא שכל שאר חיות הבר מתרחקות גם הם
הבעיה השניה היא שמתחרפנים מזה..
- סליקאי כסף

slavochk כתב:אילן ב כתב:(תקף לא טרף)
זכרתי כי לטרוף אינו דווקא לאכול, וכי הדב "טרף", ועל כן בדקתי במלון ראובן אלקלעי:טÈרÇף, פעל י' [לטרוף, טרפתי, טורף, יטרף] שיסע את טרפו, דרס, קרע לגזרים
נÄטרÇף, נפ' נדרס, הומת; נהרס, טבע
טÑרÇף, פו' נדרס, שוסע ע"י חית טרף: טÈרÑף טÑרÇף יוסף
נÄטÈÌרÅף, נת' נהרס ועמד לטבוע, נטלטל; נתבלבל
מכאן שהמסכנה אכן נטרפה.
מה שנכון נכון
"ומכל מלמדי השכלתי)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
טוב, הגעתי למסקנה שפעם הבאה שאני טס לניו יורק אני זקוק למטפה כיבוי אש עם תרכובת פלפל וחומצה גפרתית 
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד