וסט לוחם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לידיעתך

על ידי סאגר » 26 אוקטובר 2006, 20:26

לידיעתך כמו שכתבתי למעלה הכסף מגיע מתרומות שהפלוגה מסדרת לבד ולא מכספי משלם המיסים!!!
אז אם זה חומר שאני משיג לבד ומכונות שאני קונה מכסף שנאסף מהחבר'ה ואני יוצר את זה על הזמן החופשי שלי מה איכפת לך?
לא, אבל אתה תכתוב בוא נמכור לבנות חבלה וזחלי טנק, אז בוא אני אפתיע אותך יש גם אנשים כאלו בצבא ואני ממש אבל ממש לא אחד מאלו, אבל לקנות חומר מכסף שקיבלתי במתנה מתורם כדי לעזור לפלוגה ואני עושה בדיוק מה שטוב לפלוגה גם מייצר בשילה ציוד איכותי יותר ממה שמספקים וגם מיצא החוצה מהפלוגה את הסחורה שלי כך שיהיה עוד כסף לעוד חומר ועוד ציוד טוב שישאר שנים בפלוגה.
אבל אתה יודע מה אתה יכול להמשיך ולסמוך על כך שהצבא יספק לך את הציוד ביום פקודה ובאמת כך נראו פני הדברים במלחמה האחרונה...
חוץ מזה אתה פוגש באפוד פעם.. פעמים בשנה? אצלינו זה ביום יום ואם אין ציוד טוב אין מקצועיות!!!
הרוח הכח הניצחון
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: לידיעתך

על ידי נועם » 26 אוקטובר 2006, 20:54

אחיה סגרון כתב:חוץ מזה אתה פוגש באפוד פעם.. פעמים בשנה? אצלינו זה ביום יום ואם אין ציוד טוב אין מקצועיות!!!

אחיה,

מכיוון שאנו לא מכירים, אז קצת על עצמי : אני כבר לא נפגש יותר עם אפודים, ווסטים, מילואים ארוכים, אוהלים, קווים, צירים ועוד כהנה וכהנה. כל זאת, שלא מרצוני.

תודות לצה"ל - הפעילות האינטנסיבית בו, ובעקבות הפציעה השנייה (אחת בסדיר והשנייה במילואים) אני כבר לא נמנה על יחידת מילואים לוחמת אלא מתנדב בתפקידי הדרכה בתחום הנשק והקליעה ותורם ממה שאני יכול לתת, ללא תמורה...
(אלא אם אפשר לקרוא למה שביטוח לאומי משלם, תמורה.)

עם זאת, (למרות שבזמן האחרון לא כל כך יצא לי) אני מתנדב ותורם לחברה במסגרת ההתנדבות למשטרת ישראל / משמר הגבול.

אל תיקח את הכל אישית ... אבל ...

אני לא מוצא שום דבר חיובי בכך שהיחידה שלך משקיעה את זמנה בפיתוח אפודים ומכירתם, את הזמן הזה, עדיף ורצוי שהצבא - החיילים והמפקדים, ישקיעו באימון, פיתוח תרגולות והתאמתן למצב הקיים, יתאמן וילמד לקלוע למטרה, יפתח את הכושר הגופני ויתמקצע בתחומים שונים ... לא באיך מייצרים ציוד לבד ומרוויחים כסף. זה צבא, לא בורסה.

לצה"ל יש את מרכז הציוד והאגפים הטכנולוגיים לפיתוח. הם אלו זצריכים לדאוג לציוד. מכיוון שהם אולי אינם עונים לדרישת היחידה שלך, הצבא חוטא בכך שמאפשר להפוך את חצרותיו לזירת מסחר שכזו.

כשתהייה אזרח, תסתכל על הדברים באופן שונה, רחב יותר.

לזמנים טובים.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 26 אוקטובר 2006, 21:27

נועמיקו, יש מצוי ויש רצוי.

חלק מההפרטה הלא רשמית בצבא זה לתת ליחידות ל"קמבן" ו"לדגם" לעצמם ציוד, רשמי או לא. בחלק מהיחידות יש תקציב לזה, בחלקן זה מגיע מתורמים שלא שכחו מי שומר על ארץ הקודש ובחלקן מדובר בשילוב של השניים.

הציוד הונפק לא תמיד מספיק ולפעמים הוא אפילו בגדר בושה לשמה.

בשורה התחתונה הלוחמים נאלצים לפעמים לדאוג לעצמם לפעמים בחזקת אם אין אני לי, מי לי.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 26 אוקטובר 2006, 21:42

ברי,

1. לגבי תרומות מחו"ל - במקום בו גרתי עד לא מזמן והתנדבתי בצוות הכוננות של המועצה, את מרבית הציוד - התקבל מתרומות של אנשים טובים מארה"ב. זו תרומה לגוף אזרחי - המשטרה נותנת חסות חוקית לפעילות. לתרום כסף לצבא ? שיתחילו לקצץ היכן שצריך, יש הרבה. הצבא לא צריך לחיות מתרומות של נדבנים, יש לו תקציב וסיוע חוץ לא קטנים. הצבא איננו חברת היי-טק, מי שמשרת שם, משרת ולא נמצא רק בשביל הכסף, אם אני לא טועה.
(למרות שהצבא הוא אינקובטור לא רע, יחסית לשוק האזרחי הפרוע)

2. לגבי הצבא : הייתי שם כחייל / לוחם / מילואמיניק, הייתי שם כאח בוגר לאח צעיר ביחידה לוחמת והרגשתי ממש כמו אבא לחייל בצבא, במשך שלוש שנות השירות שלו...
דאגתי לו ולחבריו ליחידה לציוד כשהיו צריכים, מכספי ובכיתות רגליים באיתור והבאת "דבר מה" כשהיה צורך.

עדיין, לא סחרו בציוד.

ה "הפרטה" הזו בצבא, התמיכה במעשים, גוררת את הצבא למה שהוא נראה כיום, התוצאות היכו בפנים של כולנו. (lebanon 2.0 .exe )

3. אני לא רואה עניין להמשיך ולדון בזה, כנראה שיש מי שמוכן לכך בצה"ל, אני כנראה מדור מיושן מדי ואידיאליסטי מדי.

זה מתחיל להיות דו שיח של חרשים והצהרות "יד הנפץ" . לא מתאים לי, אנחנו גם ל אחייבים להסכים.

בהצלחה.

נעם.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 27 אוקטובר 2006, 07:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי עמרי » 27 אוקטובר 2006, 02:08

אחיה,

אין לך מושג עד כמה העיסוק במכירת אפודים ווסטים "מתוצרת עצמית" הוא חמור!

תאר לעצמך את אחת מסיטואציות הבאות:
1. קצין ים מעביר, תמורת תשלום לקופת הספינה, הדרכות עיוניות בבית ספר לסקיפרים.
2. רופא שיניים צבאי מקבל פאציינטים במרפאה הצבאית בתעריפים מוזלים ומעביר את הכסף לקופת היחידה.
3. מדריכת הספורט ביחידה פותחת את חדר הכושר אחרי שעות הפעילות לטובת מתאמנים אזרחים (דמי המנוי קודש לטיול השנתי של היחידה).
4. במתפרה של מצל"ח מקבלים עבודות תיקון לשמלות וחצאיות תמורת דמי כיס לשיפורי מזון בארוחות הצהריים.
5. שאני אמשיך או שהעקרון מובן?

זה לא מכירה של לבנות חבלה, זה לא מכירה של אמל"ח, אבל זה ניצול ציני של כישורים ומתקנים לטובת עשיית רווח לא כשר!
לא חייבים למכור תחמושת צה"לית כדי לחצות את הגבול! אפשר גם סתם ככה לשלוח את הטנדר הצבאי עם כמה חיילים חסונים לעשות הובלות חאפר בעיר או לסייד דירות פעם בשבוע ע"ח הפז"מ.

גם מי שתרם לך כסף או חומרי גלם - לא ציפה שזו תהיה נקודת מוצא לעשיית רווחים (לא לפני שמשקיעים זמן של חיילים בהפיכת חומרי הגלם למוצרים).

אגב, למה למכור דווקא וסטים? אולי מתח הרווחים במוצר אחר גדול יותר?
אפשר לתפור תיקי טיולים, אוהלים, שימשיות, כיסויים לרכבים ועוד הרבה מוצרים שימושיים.
כשאתה לא משלם שכר לעובדים, לא משלם מיסים, לא משלם לתחזוקת המכונות, לא משלם חשמל וארנונה ומקבל חומרי גלם בשנור - אז באמת אפשר לפתוח מפעל תחרותי שרק ירוויח...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 27 אוקטובר 2006, 07:35

עמרי כתב:אחיה,
אגב, למה למכור דווקא וסטים? אולי מתח הרווחים במוצר אחר גדול יותר?
אפשר לתפור תיקי טיולים, אוהלים, שימשיות, כיסויים לרכבים ועוד הרבה מוצרים שימושיים.
..

ומי אמר לך שלא עושים את זה?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 27 אוקטובר 2006, 08:13

נועמיקו,

אני לא מבין את:" זה מתחיל להיות דו שיח של חרשים והצהרות "יד הנפץ" "

בכל מקרה, אנחנו יותר מסכימים ממה שאתה חושב, רק שאני לא כועס על החיילים הצעירים שמעשיהם הם התוצר של המערכת. מצידם הם אומרים ומיישמים: גם מלימון אפשר לעשות לימונדה.

מבחינת קיצוץ בצבא, מקצצים יופי. רק לא מאיפה שצריך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי דורגל » 27 אוקטובר 2006, 16:22

[/quote]אני חייל בסדיר והחומרים לאמלחי"ה של הפלוגה שלי באים חלק מתרומות וחלק מזה שאנחנו מוכרים ציוד מפאוצ' לפלאפון דרך ירכית לאקדח ועד וסטים מתואמים אישית, זה שרוב הקלינטים הם חיילים אני לא צריך להסביר למה, אבל אני לא רואה בזה שום נזק למכור החוצה וסט[quote]

איפה עו"ד ברס שיסביר לאחיה מיודענו מתי מומלץ גם קצת ... לשתוק ?!
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

כמה הבהרות

על ידי סאגר » 28 אוקטובר 2006, 19:06

כמה הבהרות: 1.קודם כל אני לא האמלחיס"ט ולא עושה את זה הדיבור עד עכשיו הוא בגוף ראשון מטעמי נוחות גרידא
2.העניין אצלי בוויכוח הוא שאני מכיר את התופעה אצל המון יחידות ואני כשלעצמי לא רואה בזה פסול מהסיבות שהזכרתי לעיל
3.ישראלי כמו ישראלי אם יתנהג כמו כבש יטרפו אותו זאבים וגם לצערי זוהי מדינת הקומבינות וה"שמור לי ואשמור לך" ולכן אחד מתקמבן ע"י שעובד בשחור ואחד ע"י לא יודע מה וכן החייל שרוצה ציוד איכותי ונתקל בבירוקרטיה מקים אמלח"יה
4.אני מצטער אם מישהו הרגיש שתקפתי אותו לא ניסיתי לפגוע באף אחד

כל טוב
הרוח הכח הניצחון
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 28 אוקטובר 2006, 21:58

דורגל כתב:
איפה עו"ד ברס שיסביר לאחיה מיודענו מתי מומלץ גם קצת ... לשתוק ?!

אני דווקא מאד בעד לשבור את קשר השתיקה בנושאים האלה ולו רק כדי לעצור ולשרש את התופעה המבישה הזו. יש לצבא כסף, יש תקצבים, והצבא חייב לדאוג לכל הדברים האלה בצורה מסודרת מקטן ועד גדול.

אנחנו בתור חיילים וביחוד כמילואימניקים לא פחות אשמים במחדל הזה כי הרגלנו את הצבא שאנחנו מסתדרים עם מה שיש. חסרים אפודים? נקנה מקופת הפלוגה, חסרות קסדות? "נשלים מגולני". חסרים פנסים? אין דבר, נזמין SURE FIRE מפרו-טק...מזמינים אותנו לאימונים בצאלים ואין אוכל? נרוץ לגזלן... למה לעשות רעש? אין דבר יהיה בסדר... התרבות הזו של הקומבינה בסופו של דבר מתנקמת בנו בגדול.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דורגל » 28 אוקטובר 2006, 21:59

אחיה,

אתה לא פוגע באף אחד, במקרה הגרוע ביותר אתה עשוי לפגוע רק בעצמך.

בשרשור הזה אפשר לספור לפחות בשלוש הזדמנויות שונות את הודאתך במעורבות שלך במה שנראה על פניו כעבירה פלילית.

אתה אולי חושב שזה בסדר, ומפאת גילך אתה גם נכון להתווכח על זה בלהט הראוי... אבל אם אומרים לך פעם ופעמיים שזה לא כך, למה שלא תשקול להגביל קצת את הלשון שלך??!

שיהיה שבוע טוב לכולם.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 28 אוקטובר 2006, 22:11

אנחנו בתור חיילים וביחוד כמילואימניקים לא פחות אשמים במחדל הזה כי הרגלנו את הצבא שאנחנו מסתדרים עם מה שיש.

דרכת לי על היבלת... :?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי עמרי » 28 אוקטובר 2006, 23:40

תגיד אחיה,

בתקופות שאין פעילות ביחידה, המחירים יורדים? (אתה יודע, כוח העבודה פתאום זמין יותר...)
ואחרי מבצע מוצלח המחירים עולים? (המוניטין של היחידה בעלייה...יש יותר ביקוש למוצרים...)
ומה יותר יקר: ווסט שקונים מפלס"ר או ווסט שקונים מיחידת עילית? יש קורלציה בין היוקרה של היחידה והמחיר של הסחורה?
והכי חשוב: יש הנחה לסליקאים? (איך לא שאלו את זה עד עכשיו?)

תשלח את התוכנית העסקית המפוארת הזו למפקד שלך. מעניין מאוד מה יהיה לו לומר על זה.

אחיה, אתה מבין שהקטע הזה הזוי לחלוטין? יש קו דק (אבל ברור!) בין חייל שקונה לעצמו מדרסים נוחים או גופיות ארוכות בריקושט לבין חיילים שפותחים בתוך הבסיס הצבאי אמלח"יה-באסטה ומוכרים ציוד אישי ללוחמים מתוצרת עצמית לטובת העשרת קופת היחידה.

זה מסוג החומרים שכרמלה מנשה יכולה לעשות ממנו מטעמים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 29 אוקטובר 2006, 07:49

עמרי כתב:......
זה מסוג החומרים שכרמלה מנשה יכולה לעשות ממנו מטעמים...

למה לא מצ"ח? הרי ברור לכל שמדובר כאן על עבירות של ממש :!: :twisted:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 29 אוקטובר 2006, 08:23

דון הצחקת אותי........
מי אתה חושב מדגם את השיפורים והצ'ופרים למצח ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד