נשיאת אקדח ביד ע"י אנשי ברינקס
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נשיאת אקדח ביד ע"י אנשי ברינקס
היום שמתי לב לשני אנשי ברינקס שיוצאים מקניון עירוני ומיד עם יציאתם משערי הקניון הם מעבירים את האקדח מהנרתיק ליד. זה בטח לא אילתור מקומי של הצמד הזה אלא הנחיות מפורשות שמגיעות מהחברה עצמה.
אותי לימדו "אקדח ביד = הצהרת כוונות" והמראה הזה של שני קונילמל עם אקדחים בידיים באמצע היום עשה לי רע. אם אני אסתובב ככה בלב העיר כנראה אגיע לקלבוש והאקדח יוחרם לאלתר ועוד לא אמרנו מילה אחת על בטיחות בנשיאת נשק.
לי כאזרח אסור להשתמש בנשק האישי שלי על מנת להבריח שודדים או לאיים על גנבים שכל מטרתם היא כסף. להם כעובדים בחברה פרטית-מסחרית מותר? המשטרה מעלימה עין מהנוהל הזה של ברינקס? ואם מישהו חטף לי או להם שקית ובה כסף מזומן הרי אסור לירות בו, אז מה הסיפור של אקדח ביד? רק דאווין והרתאה?
ועוד אנקדוטה: אחד מהם החזיק שקית כסף ביד אחת וגלוק ביד השניה.
ומה קורה כשצריך עכשיו להשתמש באקדח (להגנה עצמית כמובן)? דורך עם יד אחת? עוזב את השקית ומתפעל את הנשק? מבקש מהחבר שלו שידרוך לו? או שהוא הולך ברחוב עם גלוק ביד + כדור בקנה + + מיומנות גבולית בנשיאת נשק (ברררר....מפחיד....)
כנראה שהתשובה היא שהוא צריך להשתמש באקדח רק כשהיד עם השקית לפתע "התפנתה"...
עמרי.
אותי לימדו "אקדח ביד = הצהרת כוונות" והמראה הזה של שני קונילמל עם אקדחים בידיים באמצע היום עשה לי רע. אם אני אסתובב ככה בלב העיר כנראה אגיע לקלבוש והאקדח יוחרם לאלתר ועוד לא אמרנו מילה אחת על בטיחות בנשיאת נשק.
לי כאזרח אסור להשתמש בנשק האישי שלי על מנת להבריח שודדים או לאיים על גנבים שכל מטרתם היא כסף. להם כעובדים בחברה פרטית-מסחרית מותר? המשטרה מעלימה עין מהנוהל הזה של ברינקס? ואם מישהו חטף לי או להם שקית ובה כסף מזומן הרי אסור לירות בו, אז מה הסיפור של אקדח ביד? רק דאווין והרתאה?
ומה קורה כשצריך עכשיו להשתמש באקדח (להגנה עצמית כמובן)? דורך עם יד אחת? עוזב את השקית ומתפעל את הנשק? מבקש מהחבר שלו שידרוך לו? או שהוא הולך ברחוב עם גלוק ביד + כדור בקנה + + מיומנות גבולית בנשיאת נשק (ברררר....מפחיד....)
עמרי.
1. אני משער שחברות אבטחה גובות יותר על שירותי אבטחה כאשר השומרים חמושים (אפילו עם אקדחים פרוקים - העיקר שבהסכם כתוב שהם חמושים באקדחים).
2. אני משער גם שיש מחיר אחר לאבטחה באקדח שלוף או ארוך מהרגיל (עוזי פיסטול, פלקון, אקדח עם מכתוף).
3. עוד לא ראיתי אזרח שהסתבך מכיוון שהשתמש במכתוף בנשיאת אקדחו, על אף שהאקדח עצמו לא בנרתיק. זה לא אומר שזה לא קרה ולא יקרה.
4. אנשי חברת ברינקס מניחים שקרימנילים לא יודעים לזהות אקדח גלוק דרוך או לא דרוך לפי עמדת ההדק. בינתיים זו לא הייתה טעות פטאלית.
2. אני משער גם שיש מחיר אחר לאבטחה באקדח שלוף או ארוך מהרגיל (עוזי פיסטול, פלקון, אקדח עם מכתוף).
3. עוד לא ראיתי אזרח שהסתבך מכיוון שהשתמש במכתוף בנשיאת אקדחו, על אף שהאקדח עצמו לא בנרתיק. זה לא אומר שזה לא קרה ולא יקרה.
4. אנשי חברת ברינקס מניחים שקרימנילים לא יודעים לזהות אקדח גלוק דרוך או לא דרוך לפי עמדת ההדק. בינתיים זו לא הייתה טעות פטאלית.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
1. עצם נשיאת נשק מהווה על הצהרת כוונות (אחרת הוא היה נשאר בבית בארון לא?)
2. נגעת בנשק == שימוש בנשק תלוי בסיטואציה. לדוגמא אם אני רוצה לסדר את הנרתיק שתקוע לי במכנסיים ותוך כדי כך אני נוגע בנשק אז מגיע לי להכנס לכלא על זה?
3. לגבי ברינקס - יש מה שנקרא הבנות לא כתובות עם המשטרה. קח לדוגמא שירותים כמו נטלי או שח"ל שהם פרטיים לחלוטין. אין להם שום היתר בחור לסירנה ופנס אדום לא כל שכן לעבור על חוקי התנועה - ובכל זאת הם עושים את זה והמשטרה מעלימה עין...
דעתי האישית,
נשק זה לא קישוט - תפקידו להגן על חייך בשעת הצורך וגם להרתיע כאלה שרוצים לפגוע בך. אני חושב שבמסגרת העבודה שהם עושים יש בהחלט סיבה מוצדקת ללכת עם נשק ברמת המוכנות הגבוהה ביותר (שלוף ביד). במידה והם לא הולכים עם כדור בקנה, הייתי שוקל להחזיר אותם חזרה לאקדחי תופי שכל מה שהם צריכים זה רק ללחוץ על ההדק.
א.
2. נגעת בנשק == שימוש בנשק תלוי בסיטואציה. לדוגמא אם אני רוצה לסדר את הנרתיק שתקוע לי במכנסיים ותוך כדי כך אני נוגע בנשק אז מגיע לי להכנס לכלא על זה?
3. לגבי ברינקס - יש מה שנקרא הבנות לא כתובות עם המשטרה. קח לדוגמא שירותים כמו נטלי או שח"ל שהם פרטיים לחלוטין. אין להם שום היתר בחור לסירנה ופנס אדום לא כל שכן לעבור על חוקי התנועה - ובכל זאת הם עושים את זה והמשטרה מעלימה עין...
דעתי האישית,
נשק זה לא קישוט - תפקידו להגן על חייך בשעת הצורך וגם להרתיע כאלה שרוצים לפגוע בך. אני חושב שבמסגרת העבודה שהם עושים יש בהחלט סיבה מוצדקת ללכת עם נשק ברמת המוכנות הגבוהה ביותר (שלוף ביד). במידה והם לא הולכים עם כדור בקנה, הייתי שוקל להחזיר אותם חזרה לאקדחי תופי שכל מה שהם צריכים זה רק ללחוץ על ההדק.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

Re: נשיאת אקדח ביד ע"י אנשי ברינקס
עמרי כתב:היום שמתי לב לשני אנשי ברינקס שיוצאים מקניון עירוני ומיד עם יציאתם משערי הקניון הם מעבירים את האקדח מהנרתיק ליד. זה בטח לא אילתור מקומי של הצמד הזה אלא הנחיות מפורשות שמגיעות מהחברה עצמה.
מי אמר שתגיע לכלבוש ?
אתה יכול להראות לי מצין מקום בחוק אוו בהוראה אחרת שמיועדת לנושאי נשק ברשיון שמורה
בבירור האקדח צריך להנסא בצורה א' אוו ב' ?
אגב בריקנקס כאמור אינם היחידים שנושאים אקדח מחוץ לנרתיק
קודם כל אל תזלזל ב"דוואין" הסתבר שלא פעם זה כל מה שצריך כדי למנוע פשע אוו אפילו פיגוע חבלני.
שנית גם להם אסור להשתמש בנשק להגנה על הכסף אלה אם כן מתלווה ללקיחת הכסף גם סכנת חיים עכשו נראה לי לא סביר משהוא שיש אי שם בחוץ פושע שמתכוון
לגנוב את הכסף ע"י כך שהוא הולך לאיש ברינקס ואומר לו "שלום לך ידידי ,תן לי בבקשה את הכסף ותזכה למצוות".
יותר סביר להניח שלקיחת הכסף תהיה בצורה מסוימת של שוד אוו ניסיון לחטיפה של הכסף עם האנשים גם יחד (להוציא את שוד הברינקס הגדול לפני כמה שנים )
ופה יש כבר אלמנט של סכנת חיים.
אם נאמר שעד לפני כמה שנים מאבטחי ברינקס נשאו אקדחי תוף במשך עשרות שנים זה כבר עונה לך לתהית מצב הנשק שלהם ?
מה שלא ברור לי זה מאיפה אתה יודע שהמיומנות שלהם היא "גבולית "?
עמרי.
היגיט,
הכל טוב ויפה, רק צריך לזכור שאין הבנות בין משטרת ישראל וחברות השמירה ...
כשתייריה הירייה הראשונה, לא הבנות ולא נעליים.
בחקירה במשטרה ובמיוחד בבית המשפט, לא יעמוד לזכותם שום דבר. אתה עצמך היית בהרצאה המלומדת והמעמיקה של ידידינו האדווקט.
לכשתגיע התלונה הראשונה מצד אזרח, היא תהא חייבת להחקר. סגירת תיק חקירה באמתלת "אין עניין לציבור" עשוייה להיות קייס מעניין.
כמו כן, מעניין להפנות את השאלה בנושא האיום בנשק (שכן אי אפשר לפרש אחרת את נשיאת הנשק באופן מאיים שכזה על ידי גוף אזרחי ללא סמכויות בטחוניות סטטוטוריות ומתועדות באופן אחר...) אל משטרת ישראל ...
לעניין נט"לי / שח"ל ואחרים ?
במידה והרכב קיבל כחוק אישור ממשרד התחבורה כ "רכב ביטחון" וזה רשום ברשיון הרכב, מותר להם לעשות שימוש בכריזה ואורות מהבהבים, ממש כמו למד"א. מד"א הוא גוף אזרחי, לא ממשלתי כמו מ"י / צה"ל / משרד הביטחון ואחרים..
בכל מקרה, כשתהיה תאונה, לא תעמוד לאף אחד שום זכות. חובה על כו-לם לנהוג כחוק ובזהירות.
נעם.
הכל טוב ויפה, רק צריך לזכור שאין הבנות בין משטרת ישראל וחברות השמירה ...
כשתייריה הירייה הראשונה, לא הבנות ולא נעליים.
בחקירה במשטרה ובמיוחד בבית המשפט, לא יעמוד לזכותם שום דבר. אתה עצמך היית בהרצאה המלומדת והמעמיקה של ידידינו האדווקט.
לכשתגיע התלונה הראשונה מצד אזרח, היא תהא חייבת להחקר. סגירת תיק חקירה באמתלת "אין עניין לציבור" עשוייה להיות קייס מעניין.
כמו כן, מעניין להפנות את השאלה בנושא האיום בנשק (שכן אי אפשר לפרש אחרת את נשיאת הנשק באופן מאיים שכזה על ידי גוף אזרחי ללא סמכויות בטחוניות סטטוטוריות ומתועדות באופן אחר...) אל משטרת ישראל ...
לעניין נט"לי / שח"ל ואחרים ?
במידה והרכב קיבל כחוק אישור ממשרד התחבורה כ "רכב ביטחון" וזה רשום ברשיון הרכב, מותר להם לעשות שימוש בכריזה ואורות מהבהבים, ממש כמו למד"א. מד"א הוא גוף אזרחי, לא ממשלתי כמו מ"י / צה"ל / משרד הביטחון ואחרים..
בכל מקרה, כשתהיה תאונה, לא תעמוד לאף אחד שום זכות. חובה על כו-לם לנהוג כחוק ובזהירות.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם,
מאז שאני זוכר את עצמי כילד, וזה היה לפני די הרבה זמן אני זוכר את אנשי ברינקס הולכים עם נשקים שלופים ביד...30 וכמה שנים זה זמן מספיק כדי ליצור סטטוס קוו..אבל יכול להיות שבעידן של תשקורת עויינת בנושא כלי נשק וזכויות העבריין על פני האזרח שומר החוק תתנהג המערכת אחרת...
כל ארוע ירי בין אם נעשה על ידי איש חוק מטעם המדינה, או אזרח חסר סמכויות לחלוטין (ובכלל זה איש חברת שמירה כזו או אחרת) יחקר לגופו של עניין ויוחלט אם היה מוצדק או אם יש מקום לפתוח בהליך הגשת כתב אישום פלילי כך שזה ממש לא משנה...
כנ"ל לגבי כל רכב נושא סירנה וצ'קלקה. גם אם יש אישור לרכב כרכב ביטחון וגם אם לא - פגע הרכב והיו נפגעים תהיה חקירה ואם ימצא לנכון יוגשו כתבי אישום.
לגבי נטלי ושחל, אני לא בטוח לגבי המעמד שלהם - לגבי מד"א אמנם הוא גוף אזרחי אבל יש לו מעמד בחוק בתור שירותי הצלה כמו מכבי אש.
א.
מאז שאני זוכר את עצמי כילד, וזה היה לפני די הרבה זמן אני זוכר את אנשי ברינקס הולכים עם נשקים שלופים ביד...30 וכמה שנים זה זמן מספיק כדי ליצור סטטוס קוו..אבל יכול להיות שבעידן של תשקורת עויינת בנושא כלי נשק וזכויות העבריין על פני האזרח שומר החוק תתנהג המערכת אחרת...
כל ארוע ירי בין אם נעשה על ידי איש חוק מטעם המדינה, או אזרח חסר סמכויות לחלוטין (ובכלל זה איש חברת שמירה כזו או אחרת) יחקר לגופו של עניין ויוחלט אם היה מוצדק או אם יש מקום לפתוח בהליך הגשת כתב אישום פלילי כך שזה ממש לא משנה...
כנ"ל לגבי כל רכב נושא סירנה וצ'קלקה. גם אם יש אישור לרכב כרכב ביטחון וגם אם לא - פגע הרכב והיו נפגעים תהיה חקירה ואם ימצא לנכון יוגשו כתבי אישום.
לגבי נטלי ושחל, אני לא בטוח לגבי המעמד שלהם - לגבי מד"א אמנם הוא גוף אזרחי אבל יש לו מעמד בחוק בתור שירותי הצלה כמו מכבי אש.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מאיפה אני יודע שהמיומנות שלהם באקדחים גבולית?
מהאופן בו נשאו את האקדח ביד...(רמז: חמש האצבעות היו על הקת, כמו שמחזיקים נבוט)
אני לא מצפה לגדולות ונצורות ממי שמחזיק ככה אקדח.
בהנחה שהם רכשו את המיומנות שלהם בירי במטווחים אזרחים בארץ ולא במתקנים צבאיים/ממשלתיים או בחו"ל, אז בטח מדריכי הירי ומפקחי המטווחים שקוראים את השירשור הזה ראו אותם בפעולה במטווח. נו? מה תגידו? מיומנות גבולית או לא גבולית?
מהאופן בו נשאו את האקדח ביד...(רמז: חמש האצבעות היו על הקת, כמו שמחזיקים נבוט)
אני לא מצפה לגדולות ונצורות ממי שמחזיק ככה אקדח.
בהנחה שהם רכשו את המיומנות שלהם בירי במטווחים אזרחים בארץ ולא במתקנים צבאיים/ממשלתיים או בחו"ל, אז בטח מדריכי הירי ומפקחי המטווחים שקוראים את השירשור הזה ראו אותם בפעולה במטווח. נו? מה תגידו? מיומנות גבולית או לא גבולית?
itamar כתב:1.
קח לדוגמא שירותים כמו נטלי או שח"ל שהם פרטיים לחלוטין. אין להם שום היתר בחור לסירנה ופנס אדום לא כל שכן לעבור על חוקי התנועה - ובכל זאת הם עושים את זה והמשטרה מעלימה עין...
א.
איתמר כל רכב חירום כגון אבולנס או רכב ביטחון של רשות מקומית, המורשה ככזה חלות עליו ההגדרות הבאות :
הוא מקבל היתר לאמצעי הזהרה - כגון צ'קלאקות וסירנות (גם אם הוא לא של מד"א).
נהגו חייב להיות מורשה לנהיגה באמבולנס / רכב בטחון וזה מצויין ברישיון הרכב !!!!
לנהגים אלו חובה לציית לחוקי התנועה !
יש להם את ההקלות הבאות : במקרה של סכנת חיים בלבד, יפעילו אורות חירום (וסירנה רק במידת הצורך) יודיעו למוקד על נסיעה דחופה, בכל מקרה לני כניסה לצומת מרומזר או בעל עדיפות תנועה לציר החוצה יאטו עד כדי עצירה אם נדרש ויכנסו לצומת רק אם קיבלו זכות קדימה.
כל נהג כזה מחוייב לעשות הכל כדי להמנע מתאונה ואם חס וחלילה היתה כזו הוא עומד לדין כאחד האדם.
דוגמאות נהג אמבולנס שהפך רכב עם חובשים ונוסעת בפנים הורשע על נהיגה שלא בהתאם לתנאי הדרך. כמובן שזה גרר ביטול הרשאה לאמבולנס.
לעומתו אחר שפגע בהולך רגל בשטח עירוני זוכה כיוון שנסע עם אורות וסירנה בנסיעה דחופה (מעל 50 קמ"ש) והולך הרגל התפרץ לכביש בין מכוניות חונות ושלא במעבר חציה.
אז לפני שכותבים !!!
לכל רכב בטחון יש היתר בחוק.
על נהגו לעבור השתלמות ומבחן !!!
תקופת הכשרה בנסיעות מנהלתיות של 1/2 שנה.
וכן במקרים מסוימים יש לו היתר לחרוג מהחוק. (כמו שוטר שיכול להגיד עמוד בירוק או סע באדום ואתה חייב לציית כי שוטר הוא מעל להוראות רמזור)
לידיעתך.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן,
אני רוצה ברשותך לחדד להבהיר איזו נקודה שלא כל כך ברורה לי.
אתה מדבר על רכבים של מועצות מקומיות (שהן רשויות ציבוריות).
חברת נטלי וחברת שח"ל הם גופים פרטיים לחלוטין שמוכרים בכסף טוב שירותי חיבור למוקד (כמו מוקד אמון או חברת השמירה) למי שהפרוטה מצוייה בכיסו.
האם גם הם זכאים להיתר של רכב ביטחון? אם כן אז מודע לא זכאיות חברות שמירה למיניהן?
א.
אני רוצה ברשותך לחדד להבהיר איזו נקודה שלא כל כך ברורה לי.
אתה מדבר על רכבים של מועצות מקומיות (שהן רשויות ציבוריות).
חברת נטלי וחברת שח"ל הם גופים פרטיים לחלוטין שמוכרים בכסף טוב שירותי חיבור למוקד (כמו מוקד אמון או חברת השמירה) למי שהפרוטה מצוייה בכיסו.
האם גם הם זכאים להיתר של רכב ביטחון? אם כן אז מודע לא זכאיות חברות שמירה למיניהן?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר אתה מפנה לרפתן שאלה של אדווקט,
וגם רוצה תשובה?
פוס
איפה אני לא יודע לא עונה.
איפה אני יודע כן עונה.
בטבריה יש חברת אמבולנס פרטי (מריזן) וכיוון שאני מכיר אותם היטב - יש להם אישור של אמבולנס ברישיון הרכב ולכן רכב החירום הזה מחייב נהג אמבולנס שיש לו רשיון לכך.
לסייר החקלאי ולרכז הבטחון של המועצה שלנו (עמק הירדן) יש רכב אזרחי טוטאל שהוגשה עבורו בקשה לציוד ביטחון. הבקשה אושרה ע"י משרד התחבורה ומאותו רגע כתוב שהנוהג חייב להיות נהג רכב בטחון. המעט המורשים לנהוג ברכב הנ"ל, הם בוגרי השתלמות (אורגן ע"י המרכז החקלאי) ויש להם אישור של משרד התחבורה הצמוד לרישיון.
לגבי חברות שמירה - או שיש להם ואנחנו לא יודעים.
או שמשרד התחבורה חכם והבין שבעית חברות שרותי שמירה היא בעית משאבי האנוש שלהם ולכן החליט לא לאפשר להם כלום.
וגם רוצה תשובה?
פוס
איפה אני לא יודע לא עונה.
איפה אני יודע כן עונה.
בטבריה יש חברת אמבולנס פרטי (מריזן) וכיוון שאני מכיר אותם היטב - יש להם אישור של אמבולנס ברישיון הרכב ולכן רכב החירום הזה מחייב נהג אמבולנס שיש לו רשיון לכך.
לסייר החקלאי ולרכז הבטחון של המועצה שלנו (עמק הירדן) יש רכב אזרחי טוטאל שהוגשה עבורו בקשה לציוד ביטחון. הבקשה אושרה ע"י משרד התחבורה ומאותו רגע כתוב שהנוהג חייב להיות נהג רכב בטחון. המעט המורשים לנהוג ברכב הנ"ל, הם בוגרי השתלמות (אורגן ע"י המרכז החקלאי) ויש להם אישור של משרד התחבורה הצמוד לרישיון.
לגבי חברות שמירה - או שיש להם ואנחנו לא יודעים.
או שמשרד התחבורה חכם והבין שבעית חברות שרותי שמירה היא בעית משאבי האנוש שלהם ולכן החליט לא לאפשר להם כלום.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד