נשיאת אקדח ביד ע"י אנשי ברינקס

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Webart » 04 נובמבר 2006, 09:57

איתמר,
יש להם רשיון רכב חרום.
בנוסף, גם אם לכאורה הם רכבים פרטיים, הם מחוייבים להגיש עזרהבמקרה ונקלעו, לדוגמא, לתאונת דרכים, ורכביהם ניתנים לגיוס כרכב הצלה לא רק בעת מלחמה, אלא גם בעת פיגוע.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ליאור45 » 04 נובמבר 2006, 10:22

אגב האם החוק בישראל מבדיל בין שוד לחטיפה?

אחד זה הגבלת חירות תוך שימוש בכוח במטרה להשיג דבר.
השני זה הגבלת חירות תוך שימוש בכוח במטרה להשיג דבר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 04 נובמבר 2006, 10:25

עמרי כתב:מאיפה אני יודע שהמיומנות שלהם באקדחים גבולית?
מהאופן בו נשאו את האקדח ביד...(רמז: חמש האצבעות היו על הקת, כמו שמחזיקים נבוט)
אני לא מצפה לגדולות ונצורות ממי שמחזיק ככה אקדח.

בהנחה שהם רכשו את המיומנות שלהם בירי במטווחים אזרחים בארץ ולא במתקנים צבאיים/ממשלתיים או בחו"ל, אז בטח מדריכי הירי ומפקחי המטווחים שקוראים את השירשור הזה ראו אותם בפעולה במטווח. נו? מה תגידו? מיומנות גבולית או לא גבולית?

עמרי,

יצא לי לראות אותם לא מזמן באיזור ראשל"צ. על מנת שלא לפגוע בעבודתם הלא מיומנת ולספק מידע / מל"מ לחבורת " שאסי&קלאצ' ", לא אכנס לפרטים, אבל זה בהחלט יכול להיות משהו מעניין לתצפית של "איך לא לעשות"... "איך לא להתנהג מבצעית" ואיך "לא לשאת נשק".

אתה צודק.

בנוסף, לא די באימון במטווח, יש צורך בלימוד מעמיק בשיטות אבטחה וחשיבה הפוכה - מה היריב שלי עשוי לעשות ולנהוג באופן דינמי למניעה.

הבעיה שמרבית מועסקי ענף השמירה אינם עוברים אימונים רציניים, למעט אימון קצר במטווח ותדריך ממפקח בחברת השמירה שגם הוא אינו מבין יותר מדי.

:?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Maze » 04 נובמבר 2006, 11:05

itamar כתב:אילן,

אני רוצה ברשותך לחדד להבהיר איזו נקודה שלא כל כך ברורה לי.
אתה מדבר על רכבים של מועצות מקומיות (שהן רשויות ציבוריות).

חברת נטלי וחברת שח"ל הם גופים פרטיים לחלוטין שמוכרים בכסף טוב שירותי חיבור למוקד (כמו מוקד אמון או חברת השמירה) למי שהפרוטה מצוייה בכיסו.

האם גם הם זכאים להיתר של רכב ביטחון? אם כן אז מודע לא זכאיות חברות שמירה למיניהן?

א.

איתמר, ישנם הרבה חברות אמבולנסים פרטיות שמחזיקות אמבולנסים שהם רכבי בטחון עפ"י החוק לכולן אישור לנסיעה עם אורות מהבהבים וצופר בשעת חירום
למיטב זכרוני כל מי שמפעיל רכב בטחון מסוג אמבולנס מחוייב כלפי משרד הבריאות במספר כללים וביניהם היכולת לגייס את הרכב בנוהל מקוצר ואני מבטיח לברר אבל אני ממש בטוח שיש עוד דברים שבהם המדינה יכולה להשתמש באמבולנסים לצרכיה אפילו שהם פרטיים לכאורה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 04 נובמבר 2006, 11:35

על התנאים וההרשאות להפעלת אמבולנס אפשר לקרא כאן

לגבי אנשי ברינקס, אחד מהם סיים אצלי לא מזמן קורס ירי מעשי.
למרות שהתכנים בקורסים הם עם דגש על הפן הספורטיבי של הירי ובעיקר על בטיחות, לא התרשמתי יתר על המידה מיכולותיו, אבל זה רק אדם אחד שאולי לא מייצג את הכלל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 04 נובמבר 2006, 13:36

נועם כתב:היגיט,

הכל טוב ויפה, רק צריך לזכור שאין הבנות בין משטרת ישראל וחברות השמירה ...

כשתייריה הירייה הראשונה, לא הבנות ולא נעליים.
אני לא מכיר שום הבנות כאלו גם היום !!!
כמו שאני לא מכיר (גם אחרי פניות לכל ""הפרקליטים"" למיניהם שיאירו את עיני) שום חוק הוראה או תקנה שאומרת שחור על גבי לבן שאקדח חייב להנשא בנרתיק /תיק או מוסלק או לא יודע מה או איזה תחמושת וכמה יש לטעון באקדח אוו באיזה מצב האקדח חייב להיות .
וכל עוד שזה המצב איזו מניעה יש שאני אסתובב עם אקדח שאני נושא כדין עם כדור בקנה ובלי נצרה כאשר הוא תלוי בחוט על צווארי ומקושט בפונפון וורוד ,כול עוד לא פלטתי כדור לא איימתי על אף אחד (ואתה כנראה יודע ממסגרות אחרות קצת עד כמה קשה להוכיח איום בבית משפט)ולא יריתי באף אחד ,על איזה חוק אני בדיוק עובר שיצדיק התערבות משטרתית ??
(להפך שיתערבו ,למה לא , אחר כך אני אלך יגיש תלונה במח"ש על הטרדה שלא לצורך ואתבע
מיליונים בבית משפט)
זה שה 99.9999% אחוז נוהגים בדרך א' או ב' זה לכל היותר נוהג לא תקנה מחיבת,וכמו שתמיד המורה שלי בבית הספר היתה אומרת "אם כולם יקפצו מהגג אז גם אתה תקפוץ ?!"

בחקירה במשטרה ובמיוחד בבית המשפט, לא יעמוד לזכותם שום דבר. אתה עצמך היית בהרצאה המלומדת והמעמיקה של ידידינו האדווקט.

לכשתגיע התלונה הראשונה מצד אזרח, היא תהא חייבת להחקר. סגירת תיק חקירה באמתלת "אין עניין לציבור" עשוייה להיות קייס מעניין.

[color=red]שוב איזה חקירה ? בעוון מה? עובדה שהחברה הזאת נוהגת כך עשרות שנים וכל יום נחשפים לנוהג הזה עשרות אלפי אנשים (ומיליונים רבים בעולם כולו ) ואף אחד לא מרגיש מאוים מפעולת המאבטחים (או לפחות לא מתלונן)!
חוץ מזה על תשכח ש"ברינקס" זה לא אני או אתה בתלונה הראשונה הם יציבו סוללה של עורכי דין מהארץ ומהעולם וצי של עדים ממוחים שיוכיחו שלא רק שאין לך אחות אלה שאם היתה אז היא היתה אלרגית למיץ תפוזים . [/colo]

כמו כן, מעניין להפנות את השאלה בנושא האיום בנשק (שכן אי אפשר לפרש אחרת את נשיאת הנשק באופן מאיים שכזה על ידי גוף אזרחי ללא סמכויות בטחוניות סטטוטוריות ומתועדות באופן אחר...) אל משטרת ישראל ...

נוו אני בטוח שאתה כמדריך ירי ולוחמה יודע לפרש החזקת אקדח מחוץ לנרתיק בעוד כמה דרכים נאמר הגברת כוננות בנקודת תורפה קריטית אוו במעבר מתא שטח "מזוכה"
לתא שטח חדש ולא מוכר ..........

נעם.

נועם כתב:

בנוסף, לא די באימון במטווח, יש צורך בלימוד מעמיק בשיטות אבטחה וחשיבה הפוכה - מה היריב שלי עשוי לעשות ולנהוג באופן דינמי למניעה.

הבעיה שמרבית מועסקי ענף השמירה אינם עוברים אימונים רציניים, למעט אימון קצר במטווח ותדריך ממפקח בחברת השמירה שגם הוא אינו מבין יותר מדי.

אלא אם כן משהוא דרסטי השתנה מאז שמכר שלי עבד אצלם,
גיוס של יוצאי יחידות חי"ר ומעבר של קורס בין חודש וקצת ע"פ תו"ל שגובש מניסיון של מעל 100 שנה של הובלת כסף ודברי ערך ברחבי העולם +אימונים והדרכות שוטפים זה מתכון די בטוח להצלחה כמובן שלא כל הבוגרים של כל קורס שהוא הם ברמה אחידה ולא כולם גם בוחרים לבצע
על בסיס יומי את מה שנלמד ומי מאיתנו שעבד אי פעם באבטחה/ שמירה לא מכיר את בעית השיגרה היום יומית של פעולה שיגרתית חסרת ארועים חריגים והשחיקה שהיא יוצרת.
(כל האמור על חברת "ברינקס" בלבד אין לי מושג מה הולך בחברות המתחרות)

:?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ori » 05 נובמבר 2006, 12:10

itamar כתב:1.

3. לגבי ברינקס - יש מה שנקרא הבנות לא כתובות עם המשטרה. קח לדוגמא שירותים כמו נטלי או שח"ל שהם פרטיים לחלוטין. אין להם שום היתר בחור לסירנה ופנס אדום לא כל שכן לעבור על חוקי התנועה - ובכל זאת הם עושים את זה והמשטרה מעלימה עין...

א.

אהלן איתמר-

מעניין אותי לדעת על מה ביססת את המשפט הנ"ל של שח"ל ונטל"י.
בעובדה הראשונה אכן הינך צודק - אלו הם ארגונים פרטיים בניגוד למד"א שהינו לאומי-פרטי (אף אחד לא יודע באמת מה החלק היחסי של כל צד).
מכאן והלאה - אשמח אם תראה לי על מה התבססת.
אמבולנס מוגדר כרכב חירום וככזה עליו להיות עם רשיון מתאים.
כרכב בטחון יש לו זכות לעבור על חוקי התנועה אולם האחריות כולה עליו בזמן התעלמות מחוקי התנועה ולא קיימת שום העלמת עין של מ"י.
אגב- לצבא,למשטרה,לממשלה וכו' ישנם גם רכבי בטחון שונים שגם להם מותר הנ"ל.
מה שכן ישנם מספר כללים שאיני זוכר את כולם אבל ביניהם-
חובת הפעלה סירנה עם אורות מהבהבים (כן...באותו הזמן....וכל אלו שנוסעים רק עם אורות עוברים על החוק למרות שלדעתי זה בניסיון לשמור על השמיעה....),
מיקום הצופר בקידמת הרכב,מיקום הרולרים במקום נראה לעין ועוד ועוד......

באם תרצה הינך מוזמן לפנות למשרדי שח"ל או נטלי (יגאל אלון,ת"א) ולהיווכח במו עיניך
בכתוב ברישיון הרכב וברשיונם של הנהגים....

כל טוב,
אורי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 05 נובמבר 2006, 12:18

נועם כתב:לעניין נט"לי / שח"ל ואחרים ?

במידה והרכב קיבל כחוק אישור ממשרד התחבורה כ "רכב ביטחון" וזה רשום ברשיון הרכב, מותר להם לעשות שימוש בכריזה ואורות מהבהבים, ממש כמו למד"א. מד"א הוא גוף אזרחי, לא ממשלתי כמו מ"י / צה"ל / משרד הביטחון ואחרים..

בכל מקרה, כשתהיה תאונה, לא תעמוד לאף אחד שום זכות. חובה על כו-לם לנהוג כחוק ובזהירות.

נעם.

שלומות נועם,
ראשית,
הינך צודק במאת האחוזים לגבי גרימת תאונה.נהגי רכב בטחון מחוייבים לנהוג במהירות המתאימה למצב הדרך בה הם נוסעים ואין ולא יהיה תירוץ לתאונה.
שנית,
לפי חוקי התעבורה הנוגעים לרכבי בטחון חובה על המדליק אורות מהבהבים להדליק סירנה ולהיפך.
שלישית,
ניסיתי לברר דרך גורמים וארגונים אין ספור כיצד מוגדר ארגון מד"א והעליתי חרס.
למיטב הבנתי מד"א מקבל כספי מדינה כלשהם מה שהופך אותו בחלקו לארגון ממשלתי מה שכן מד"א מוגדר לענייני מס כמלכ"ר מה שמעיד שיש גם חלק אזרחי בגוף זה....
אשמח אם תוכל להבהיר לי נקודה זו.

כל טוב,
אורי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 05 נובמבר 2006, 12:22

אילן ב כתב:
itamar כתב:1.

קח לדוגמא שירותים כמו נטלי או שח"ל שהם פרטיים לחלוטין. אין להם שום היתר בחור לסירנה ופנס אדום לא כל שכן לעבור על חוקי התנועה - ובכל זאת הם עושים את זה והמשטרה מעלימה עין...
א.

אז לפני שכותבים !!!
לכל רכב בטחון יש היתר בחוק.
על נהגו לעבור השתלמות ומבחן !!!
תקופת הכשרה בנסיעות מנהלתיות של 1/2 שנה.וכן במקרים מסוימים יש לו היתר לחרוג מהחוק. (כמו שוטר שיכול להגיד עמוד בירוק או סע באדום ואתה חייב לציית כי שוטר הוא מעל להוראות רמזור)
לידיעתך.

מהיכן לקחת עובדה זו ?
ישנם סוגי רכבי בטחון שונים של גורמים שונים.
אין דין אמבולנס כדין רכב ממשלתי או רכב משטרתי או צבאי.....
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 05 נובמבר 2006, 15:27

אורי,

מצטער, לא יודע לענות לך על השאלה.. :?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי advocate » 05 נובמבר 2006, 18:51

כל מי שרוצה לדעת מה לשון החוק יכול לשלוח אי מייל למשרד הפנים מחלקת רישוי כלי נשק וירייה.

הוא כמו כן גם מוזמן להעלות את התגובה לאתר בכפוף לאישורו של וובי....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 05 נובמבר 2006, 22:35

אורי
תקרא בבקשה את כל האשכול ולא רק משפט אחד.
נהגי אמבולנס מוזהרים בהשתלמות לא לחרוג מהחוק למעט במקרים של סכנת חיים. לאחר מבחן תאורטי וטסט יש להם 1/2 שנה של נהיגה מנהלתית לפני קבלת אישור נסיעת חרום - אם תלך לקורס נהגי אמבולנס תלמד ותדע.
לגבי רכב בטחון - כמו מכבי אש חלים עליו אותם כללים של מד"א. אבל בעוד מד"א הוא אזרחי מכבי אש שייך למשרד הפנים. רכב צבאי על פי הנחיות צבא משטרתי על פי הנחיות משטרה. גופים נוספים עם הנחיות שלהם שאיני מכיר. רכב בטחון אזרחי "מורשה" בד"כ לרשויות מקומיות פקחי חקלאות(פיצוח) פקחי שמורות טבע וקק"ל. גם רכבים אלו מקבלים רישוי מיוחד. מגבלות חובה עליהם 25 שעות ביממה להגיש עזרה בכל מקרה של בעיה........ולדווח לגורמים האחראים - משטרה מד"א וכו'. לעומת זאת במקרה צורך של הצלת נפשות, דינם כדין רכב ביטחון (וכדי לא לספק לעברינים חומר - לא אפרט.) יש להם אפשרויות חריגה אולם בכל מקרה חובת ההוכחה במקרה פגיעה יהיה עליהם.
אם אתה יודע משהו אחר אשמח ! (אנא לא לפרט נהלי מרדף היתרים והגבלות - תודה)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: נשיאת אקדח ביד ע"י אנשי ברינקס

על ידי ארנון » 06 נובמבר 2006, 12:31

ברצוני להתייחס לנקודה אחרת בפוסט של עומרי:

עמרי כתב:ועוד אנקדוטה: אחד מהם החזיק שקית כסף ביד אחת וגלוק ביד השניה.
ומה קורה כשצריך עכשיו להשתמש באקדח (להגנה עצמית כמובן)? דורך עם יד אחת? עוזב את השקית ומתפעל את הנשק? מבקש מהחבר שלו שידרוך לו? או שהוא הולך ברחוב עם גלוק ביד + כדור בקנה + + מיומנות גבולית בנשיאת נשק (ברררר....מפחיד....)

כנראה שהתשובה היא שהוא צריך להשתמש באקדח רק כשהיד עם השקית לפתע "התפנתה"...

עמרי.

1. כל אדם שעבר קורס ירי מעשי למד לתפעל את האקדח בשתי ידיים, ביד החזקה, ביד החלשה.
התיפעול כולל שליפה, דריכה, ירי והחלפת מחסנית.

2. אני מניח שאנשי ברינקס מיומנים ולא "גבוליים", כפי שטרחת לציין (לא צריך ברררר...לפחד כל כך).

עוד סיבה לעבור קורס ירי מעשי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 06 נובמבר 2006, 12:55

אני ראיתי שהם יצאו פעם מהרכב והעמידו אותו באמצע הכביש חסמו את התנועה לאיזה חמש דקות
ושאחד מהם יצא הוא דווקא הוציא אקדח תופי (היה לו גלוק בנרתיק) והוא נפל ונפלו לו כמה כדורים...
תחשבו אנשים עם נשקים (לשני היה עוזי פיסטול בנוסף לגלוק) עם שקי כסף מרימים כדורים באמצע רחוב סוען....
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 06 נובמבר 2006, 13:41

אני משכפל לפה תגובה מאשכול אחר כי היא יותר רלוונטית ברובה לפה
המקור
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... 5400#85400
higt-power כתב:
נועם כתב:היגיט,

יש הבדל תהומי בין שימוש בנשק חם / קר ולבין שימוש בתרסיסי הגנה (מדמיע / פלפל)

תרסיס מדמיע / פלפל מוגדר בחוק כלי ירייה כיוצא מהכלל ואיננו נכלל בהגדרות החוק.

עם זאת, שימוש באמצעי תקיפה כלשהו מותלה בנסיבות האירוע ועל הצד המשתמש בו להוכיח לאחר מעשה כי לא הייתה לו דרך אחרת בנסיבות העניין לסגת / למנוע את התקיפה או להמנע מכל העניין..

תרסיס פלפל / מדמיע / שוקר חשמלי / אלה ודומיהם אינם דורשי רישוי, נשק חם לעומתם, (כהגדרתו בחוק כלי הירייה) כן.

לא אמרתי שאין שום הבדל אמרתי שהחוק (חוק העונשין )לא מבדיל באמצעי שאותו אתה מפעיל ובכל מיקרא דורש שקודם לכן תהיה "תקיפה שלא כדין"אוו סיברות הגיונית לתקיפה כזאת שעומדת להתרחש בטווח הזמן המידי ושאין לך דרך אחרת למנוע אותה אלה ע"י הפעולה שאותה נקטתה (שימוש ידים/במקל/אלה/שוקר/גז מדמיע/נשק חם)ושהפעולה שאותה נקטתה סבירה בנסיבות הענין (התוספת),אז נכון יש מצבים ששימוש בגז מדמיע אוו אמצעי פחות קטלני יהיה סביר בנסיבות הענין ושימוש בנשק חם לא אבל זה לא אומר שיש להקל ראש בשימוש באמצעי כזה (למעשה שימוש באמצעי כזה רק כי נראה לך שאתה הולך להיות מותקף יכול יופי להביא לזה שאתה תואשם בתקיפה,אם כי במקרא שתואר לפננו סביר להניח שהתיק יסגר כי אף אחד מהם לא בדיוק היה צדיק גמור ולכל אחד מהם יהיה אינטרס לסגור את הענין ללא כתב אישום)
את האשכול הזה ניתן לחבר עם האשכול של "ברינקס".

עדיף שמאבטחי ברינקס ישאו תרסיס מדמיע / פלפל / שוקר חשמלי או אמצעי אחר ולא ישאו נשק באופן מופגן שכזה, לא משנה מה הכשרתם.

אני לא חושב שאם תשים את עצמך לרגע בנעלו של אותו איש ברינקס היתה רוצה להכנס למארב
חמוש לצורך שוד מזוין עם גז מדמיע ביד אחת ושקית כסף שאתה לא יכול לזרוק בשניה כאשר האקדח בחגורה (עד כמה שאני יודע יש ברשותך מטווח ותחמושת קח תעשה דימוי של שוד כזה
ותחזור ותספר לנו אים אתה עומד בתקן של 1.5-2 שניות שעלו דיברנו בהרצאה של האדווקאט,ואתה עוד יורה מעשי ומדריך ירי ותיק ....... )

החוק זהה (ואכיפתו על ידי מ"י כולל יישומו על ידי מערכת המשפט, כך אני מקווה) לכולם.
נכון אלה שוב אין פה שוםעברה על שום חוק [/b] יש פה אולי חריגה מנוהג מקובל ע"י נוהג אחר, מקובל ומוכר מזה עשרות שנים .
רוצה לומר אולי אם אני יתחיל באמת להסתובב עם אקדח קשור לצווארי ופונפון יש סיכוי שאני יצוד את עינו של סיור משטרתי מזדמן בגלל החריגות של הענין ואולי אפילו יבחר הנ"ל "לתפוס" את הנשק בחשד סביר שאני קצת קוקו ומהווה סכנה לעצמי ולאחרים אבל במקרא של ברינקס אותו סיור לא יתן פעמים את הדעת לכך משום שזה מוכר וידוע ולא חריג בשטח.
באמת שאין לי צל של מושג מאיפה אתם מביאים את החייובים הללו שאקדח חייב להיות בנרתיק שאסור לנוע עם כדור בבית הבליעה וכו.........
חברים אתם חייבים להבדיל בין חוק ,תקנה ונוהג ההבדל בנהם הוא תהומי למשל זה שמשטרת ישראל החליטה לאסור בפקודה/ תקנה נשיאת נשק עם כדור בקנה אצל השוטרים המתנדבים והגופים שתחת פיקוחה לא קשור כהוא זה אלי כאזרח פרטי ,ירצו יואילו נע ליעץ למשרד הפנים להוציא תקנה כזאת גם לאזרחים יקבל המשרד את היעוץ ויפרס ברשומות תקנה כזאת אוו אז זה יחיב אותי כאזרח עד אז....
(לא שמצאתי בנהול לגופים מאובטחים ולא איזכור לכך שאקדח חייב להנשא בנרתיק
ענין ערך מאבטחי "רכבת ישראל" וגם אם היה אז חברת ברינקס לא נכללת בקטגוריה של" גוף מונחה" אלה של " מפעל ראוי" )
ואגב אם הנ"ל היו נושאים במקום אקדחים תתי מקלע "מיקרו" לסוגהם איך היתה אז מתיחס לכך ?
למה תת מקלע (שהוא כלי יותר ""קרבי"") זה בסדר ,אבל אקדח לא?

אני רק מנסה לדמיין מה יקרה אם מישהו חמוש ייקלע לתקרית בה יירו לעברו קליעים בקרב בין נבחרת "ברינקס" לנבחרת "שאסי וקלאץ' " ... :? הקטע ההזוי הזה עלול להסתיים ממש לא טוב.
בוא אני יעזור לך קצת עם הדימיון.
יקרא בדיוק אבל בדיוק מה שיקרא אם אותו אזרח יקלע לאזור של קרב בין שוטרים לאותה נבחרת
אוו לזירת קרב בין מאבטחים בגוף כזה אוו אחר לבין מחבלים אוו לזירה של אזרח אחר שיורה לעבר
מחבל ,אנשי ברינקס מזוהים היטב ע"פ ביגדהם והמצאות הרכב בקרבת מקום וככה שלא צריכה להיות שום בעיה .
אוו בקיצור יש לך שתי אופציות
1)לתפוס מחסה ולחייג ל100 ולדווח להם מה קורה
2)להתערב בתקרית לצורך הגנה על חיים של חיפים מפשע (אנשי ברינקס) ולצורך מניעת פשע
(שוד מזוין עד כמה שאני יודע הוא עדין פשע חמור במדינת ישראל ).

יש מאמר מעניין של עו"ד פרי נובוטני באחד מגליונות עיתון "הביטחון" בנושא הפעלת כוח על ידי גורם אזרחי.
לא מכיר את המאמר ב"הביטחון" אבל מכיר את המדור שלו ב"מוגן " ז"ל ואני מנייח שגם פה זאת אותה גברת בשינוי עדרת .
בכל מיקרא הניתוח שלו הוא חכם ומיקצועי אבל מתאים לסמכויות הנלוות למצב של אין סכנת חיים מוחשית (סילוק של גורם בעיתי מתחומי המתחם ,חיפוש גופני /בכליו ,דרישת הזדהות) ברגע שיש סכנת חיים GAME OVER נלחמים לשמירת החיים /מניעת מסוכנות !!!!
נעם.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד