תרבות דיבור

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תרבות דיבור

על ידי דוד69 » 02 מרץ 2003, 11:13

ברצוני לפתוח דיון בנוא תרבות הדיבור באתר:

אני לא יפה נפש ואולי אני רגיש מידי.
זכותם המלאה של אנשים להביעה את דעתם גם בלשון מליצית וגבוהה.
זכותם המלאה של אנשים ללגלג על חולשותיהם של אחרים -כן אני כותב עם "שגיאוט" כתיב כי אני דיסגרפי. אני לא מתבייש בזה.
מקובל עלי שאנשים מעבירים ביקורת זה על זה או על נשק זה או אחר. דעתם מכובדת וזכותם.
חורה לי עם שאנשים מסוימים עוברים לפסים פחות מכובדים: שימוש במושגים כגון "גרוטאת פח" "הנסמכת על שגיונותיך ההזויים" או שבוחרים לכתוב הודאות שברובן הנן ביקורת על אחרים ולא מידע צרוף.
חזרה על אותה המנטרה ואותן הדעות בכל אשכול ואשכול לפעמים ללא שייכות לנושא הנה פעולה הגורמת בחלק מהמקים סטייה מהנושה או לפעמים סתם מעיקה.

ולידידי volunteer הייני מתחייב בזאת מעל גלי האתר למלות אחרי המלצתך ובכדי לא לפגוע בך או בעדת מעריצך פשוט לדלג על הודאתך.

בכבוד רב
דוד
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 02 מרץ 2003, 11:17

Nail, אני מסכים שלא צריך לרדת חזק מדי על אנשים. בסה"כ אני אישית כמעט ולא מכיר אף אחד מהפורום באופן אישי, אבי אני רואה בו מעגל חברים מורחב.
כאשר אני רואה אשכול גידופים, אני מעדיף להיכנס לכוננות ספיגה ולא לתרום לו, אפילו אם יש לי מה לומר. התלהטות הרוחות אצלנו בפורום תמימה יחסית לאחרים, אבל בכל זאת עדיף שלא להיכנס לזה.

עכשיו, על מנת להצדיק את קיום האשכול בפורום הנשק, אני רוצה להפנותך לאשכול הפאוץ' האחרון שלי. עם כל הצער, הומלץ לי שלא לקנות גלוק 26 (מסיבות משטרתיות) :( .

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

רמת כתיבה נמוכה

על ידי מיכאל מס » 02 מרץ 2003, 14:27

דוד היקר
שמת לב בודאי שלפעמים אנשים כותבים "פלוני היקר" או " מר אלמוני" ואתה מרגיש את חיצי הלעג המכוונים.
אז דוד היקר (ובאמת ללא חיצים ח"ו)
מנהל האתר סגר אשכול שגלש לפסים מגעילים שאינם תורמים כלל להבנת ההבדלים בין הקלר לגלוק , אך תורמים לנו בהחלט להבין............
מהי תרבות כתיבה והגבה ומהי לזות שפתיים וקולמוס.

אל תיגרור אותנו שוב לשיעור בו אנו צריכים ללמוד איך לא לנהוג :!:

חשבתי לתומי שהפורום הזה לפחות חופשי מדריכות על היבלת ע"מ להכאיב..
כל אשר נשאר לי לאמר בנושא זה.. בואו נשמור על ניקיון הלשון..נתיחס בעינייניות ואהדה מקסימליים לכל אחד מחברי הסליק ובכלל..
ואם מישהו יצית מדורה .. נכבה אותה ולא ניתן לה להתלקח.
גם כך, אנו נמצאים בעידן מתוח מסיבות רבות ואין צורך להוסיף מתיחות מיותרת.
ראו כמה דיברי חוכמה, עצות טובות, חברות פירגון והומור נכתבים בפורום זה מבלי ששמים כלל לב לפולמוסים הנמוכים הנכתבים לעיתים.

די, מספיק, נמאס :!:
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חנן אוחיון » 02 מרץ 2003, 15:04

לדוד ידידי
תרשה נא לי להביע הזדהות עם דברייך המנומקים להפליא אין לי אלא להצטער ולרחם על כל
המשמיצים המלעיגין והמתנשאים הדבר נובע בעיקר מרגשי נחיתות אני כשלעצמי הרגשתי זאת
על בשרי לשמחתי גיליתי שרוב רובם של חברי הפורום הם אנשים מביני עיניין שכאשר אתה
מעמיד אותם על טעותם יודעים להתנצל וגם עושים זאת ברוח טובה.
מי יתן ודברייך יפלו על אוזניים קשובות כך שאיכות חיינו בפורום ובכלל יהיו טובים יותר

בכבוד רב
חנן
מדריך ירי מעשי

על ידי Webart » 02 מרץ 2003, 15:33

כתב מיכאל מס ידידי (שלצערי הרב, עד כה עדיין לא פגשתיו בפועל):
ואם מישהו יצית מדורה .. נכבה אותה ולא ניתן לה להתלקח.

מניסיון אינטרנט של "מעט" זמן, הדרך הטובה ביותר לכבות מדורה מסוג זה הוא פשוט לא לענות... תגובות אוהדות או "מכסחות" לא רק שאינן תורמות לכיבוי המדורה אלא מוסיפות לה דלק, ללא קשר לתוכנן.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי חרב פיפיות » 02 מרץ 2003, 16:25

חברים,

זכרו תמיד ש"דרך ארץ קדמה לתורה"...
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ" (משלי י"א,י"ד).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 02 מרץ 2003, 19:47

מר Nailicq

קצת יומרני מצידך לפתוח אשכול בנושא תרבות דיון ולצאת נגד התבטאויות כאלה ואחרות שאני או אחרים כתבנו, כאשר אתה עצמך חוטא באותה התנהגות ממש.

רוצה אתה לנהל דיון בלשון נקייה ?, אין שום בעייה, אבל אז שים לעצמך את אותם חסמים שאתה דורש מאחרים. משפטים כמו "מספיק כבר לנדנד", או "לפגוע בך או בעדת מעריצך". מאידך אם יש בנפשך להתבטא באופן ציני, או אחר, גם כאן אין כל בעייה, אבל אז אל תצא נגד מי שעונה לך באותה מטבע. שנאמר נאה דורש נאה מקיים.

אני ממש לא רואה כל בעייה עם יפי נפש, או עם רגישויות כאלה ואחרות של הגולשים, מנקודת השקפתי, לכולנו יש, אז איפה הבעייה ?.

אני אחרון האנשים על הגלוב שאלגלג עם חולשות של בני אנוש. וההערה שהערתי על המילה "העירו", כתחליף ל- "האירו", לא נבעה מלגלוג כלל ועיקר. ההבחנה שעשיתי, משום שבסיטואציה הנדונה לשתי המילים יש משמעות נכונה במשפט למרות שמשמעותן שונה והן נגזרות משורשים שונים . אי לכך רק חידדתי את הפירוש שלי מהמשפט. בעניין זה, לטעמי אתה רואה צל הרים כהרים.

צר לי כי אתה לוקח באופן אישי את המושג "גרוטאת פח", ומקבל זאת כפגיעה אישית. ככל שהדבר נובע ממני, הדברים נאמרים עם יותר משמץ של חיוך, ובהחלט באוירה קלילה. אם בכל זאת אתה לוקח את הדברים לתוך ליבך פנימה, אין לי אלה להצטער על כך, אולם אין בדעתי לשנות את הילך מחשבתי בעניין וגם על זכותי להגיב אני עומד.

אין לי כל בעייה שתצטט אותי, רק חבל שאינך מביא גם את המובאה שאליה מתייחס הציטוט. בכך אתה פוגע בעניין העקרוני שאתה מנסה להעלות כאן, ולמעשה נוקט עמדה. לא שזה רע או פסול, אבל גילוי נאות היה רצוי כאן.

כמספר הגולשים כך מספר הדיעות, כל אחד כותב ע"פ מיטב הבנתו שיפוטו ויכולתו. ביכולתך או לבקש מהנהלת האתר להקצות לך פורום פרטי בו תוכל להזמין לכתוב רק את מי שחשקה נפשך, או לחיות עם המגבלות ממש כפי שאני חי איתן. האמן לי כי חלק מהפרסומים כאן בהחלט מעיקים עלי לא פחות מאשר עליך ואולי יותר.

חזרה על אותן דיעות/מנטרות/נושאים, נו כאן הלכת טיפה רחוק מדי, שאני אזכיר לך כמה נושאים ניטחנו עד דק שוב ושוב ושוב בעניין ההדק בגלוק, המחסנית של הגלוק, הכוונות של הגלוק ? כניראה כשמזכירים את השם המפורש זה כבר לא מנטרה מעיקה.

איש יקר, בי לא פגעת, ואני שמח כי מצאת את שביל הזהב להלך בו כך שגם אתה תוכל לקרא כאוות נפשך, וגם אני אוכל לכתוב ע"פ הבנתי.

ולגבי "עדת המעריצים" אני מאמין כי תסכים להקבלה מול "עדר התועים". אתה רואה לעניין תרבות הדיון, אנחנו תחת אותו סד.

להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי ACSman » 02 מרץ 2003, 20:46

חברים,

כמי שהיכה על חטאו ברבים עקב תגובה מרה ונמהרת, אני יכול לבקש ולהמליץ,
אנא - קיראו את הכתוב היטב פעם ופעמיים לפני כתיבת תגובה, על אחת כמה וכמה תגובה שאינה "מקצועית" / "טכנית" אלא המופנית אישית אל נשוא תגובתכם...

רבות נאמר על ידי חז"ל על כוחה של המילה, וכן רבות נאמר על ידי חברינו לאתר,
לכן בנוסף לקריאה, אבקשכם לקרוא גם את תגובתכם פעם נוספת לפני שליחתה.
מילים שנאמרות משולות לקליע הנורה מקנה האקדח, לאחר שנורו, אין להשיבם אחור...

חלקנו בורכו ביכולת כתיבה בהירה וברורה, חלקנו כתיבתם לוקה בשגיאות כתיב, לחלקנו העיברית אינה שפת האם, ולחלקנו יכולת כתיבה חדה ומושחזת...

כולנו נמצאים כאן למטרת העשרת הידע, למטרת הקהילה החיה והתוססת שנוצרה [לשמחתי] אך בואו נשים לנו למטרה גם את הנימוס ונועם הליכות בכתיבתנו, על מנת שהאתר בו אנו רואים גם בית, יהיה מקום נעים לשהות בו ושאליו נרצה לחזור ולהביא חברים נוספים...

נקודה למחשבה, ללא כיוון חיצים לכותב זה או אחר.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 02 מרץ 2003, 21:28

לא מצאתי לנכון להגיב עד כה כיוון שאני לא מבין על מה ...
הפורום הוא מקום בו אני בא גם כדי ללמוד ולפגוש אנשים חדשים ולהרחיב אופקים
אך גם כדי לפוש מתלאות היום (עבודה, לימודים, אינדיאנים בכבישים וכיו"ב)
וכיוון שכך, אני משתדל לקחת את הכל בקלות כיאה למקום שבאים לנוח בו.

למה אף אחד לא קם נגד הדיון אילו כדורים לשאת ? למה אין אביזרים לשטייר ? ועוד דיונים
שחוזרים על עצמם ושזורים לאורכו ולרוחבו של הפורום כחוט השני ?
למותר לציין שדיון הקלר גלוק אינו דיון במובן הדיוני של המילה אלא החלפת מהלומות חברית
וכך אני רואה אותו וצוחק כל פעם מחדש שנזכר באשכול המקור בהייד-פארק....
מי שלא מוצא חן בעיניו שלא יטרח להתעכב על הודעות אלו ובטח ובטח שלא יקח אותן ללב

גם בין חברים הטובים ביותר יש עקיצות וירידות שזר לא יבינן ולכן לו הן יראו כעוברות את
גבול הטעם הטוב

לחבר טוב שלי יש בול, למרות שעבדתי עליו קשות שיקנה גלוק וגם ביננו יש ירידות אחד על
אקדחו של השני, במשא"ז תמיד יש תחרות מי יותר משופצ"ר וגם על זה תמיד יש ירידות
והערות אך המשותף לכל המקרים הוא שהכל נעשה ברוח טובה וחוזר על עצמו שוב ושוב
ושוב כפולקלור ולא כמלחמה.

לכן ידידי (כך אני רואה אתכם, ברשותכם) קחו את זה בקלות
ואם תנשמו שניה אחת, תקראו את ההודעה שוב, תבינו שהשד לא נורא כל כך
עד כדי כך שלא ניתן להמשיך הלאה, תנו חיוך ועברו להודעה הבאה.
קשה לכם לחייך ?! עברו להודעה הבאה בלי לחייך
ב easy ... הפורום הוא לידע והנאה ולא לקרבות ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רונן » 02 מרץ 2003, 21:37

הדיון הזה מטופש כמו האנשים שמנהלים אותו

תחזרו להתעסק בנשק
רונן

על ידי Colonel » 02 מרץ 2003, 21:50

רונן כתב:הדיון הזה מטופש כמו האנשים שמנהלים אותו

תחזרו להתעסק בנשק
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תרבות

על ידי מיכאל מס » 02 מרץ 2003, 22:27

ACSman

היטבת לנסח את אשר בוודאי נמצא על לב כולנו...
אנא שימרו את האנרגיות ואת שרירי האצבע המקלידה לצרכי הכלל ולא לצרכים וסיפוק אישיים בלבד.
ריכוז האינטלקט מבוזבז על מטרות סרק.
זה הופך להיות אונס בהצצה לויכוחים פרטיים.

האמינו לי שהנני חפץ לקרוא את דיברי הטעם, השאילתות, פינות היעוץ של מקצועני הפורום, ומחכה בשקיקה לכל אשכול או תגובה.

ההתפלמסות ההופכת להיות בין אישית ומושחזת, אינה מעניינת ומרגיזה. לא נוח לנו לראות דו-קרב מילולי בין חברים לפורום, אשר מזמן הפסיק להיות ויכוח מקצועי.

הרשו נא לי ממרומי גילי המתקדם לקרוא ל-צו פיוס
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד