אלימות כלפי שוטרים - סרטון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אלימות כלפי שוטרים - סרטון

על ידי יובי » 11 נובמבר 2006, 21:59

הנה קישור לסרט ממצלמות המועדון בעפולה בו הותקפו שני שוטרים (ליתר דיוק, מפקח של השיטור העירוני ושוטרת שח"מ, אבל מה זה משנה?) בסוף השבוע.איפה ג'וליאני כשצריך אותו...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3326810,00.html
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trooperglock » 12 נובמבר 2006, 00:10

ג'וליאני בניו-יורק...

אבל צריך לדייק.... ג'וליאני לבד לא היה מצליח לעשות דבר נוכח הפשע בניו-יורק..... אילוליי פרנסי העיר, המחוקקים, מערכת המשפט, הציבור והמשטרה לא היו כולם מתגייסים לטובת המטרה דבר לא היה קורה.

פרנסי ניו-יורק הבינו שהפשע עולה המון...לא רק הנזק הישיר מהאקט הבודד אלא נזק כבד מאד לתיירות ביו-יורק.... אחד מעמודי התווך של הכלכלה בעיר. לאור נסיגה מתמשכת של מספר התיירים שבקרו בעיר חלחלה ההבנה שהשקעה כספית היום תניב פירות בעתיד.

משנרתמו כל הכוחות לטובת מאמץ משותף אחד הותרו חרצובות המימון...גויסו אלפי שוטרים, הוספו ציוד וניידות...נחקקו חוקים ותוקנו תקנות... מערכת המשפט החלה להחמיר בענישה, הציבור תמך כמעט ללא סייג... גם השמאל החברתי הבין שאין ברירה וצריך לקצץ בזכויות העבריינים...

התוצאה... ידועה..

מתי אצלנו? כנראה אף-פעם :evil:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 12 נובמבר 2006, 08:19

אני אגיד בצורה מאוד זהירה, וכמובן ללא כל כוונה לפגוע בשוטרת המסכנה שחטפה: איזה מין מצב מוזר זה ששוטרים שנמצאים האזורים אלה בדיוק למטרת התמודדות עם אלימות ובריונות, לא מסוגלים להתמודד עם אדם מתפרע? איך השותף לסיור שנמצא בניידת נותן למצב להדרדר עד כדי מה שראינו ולא מתערב?? למי האזרח צריך לפנות לצורך הגנה, לשוטרים שלא מסוגלים להגן על עצמם???
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Maze » 12 נובמבר 2006, 09:04

spy כתב:אני אגיד בצורה מאוד זהירה, וכמובן ללא כל כוונה לפגוע בשוטרת המסכנה שחטפה: איזה מין מצב מוזר זה ששוטרים שנמצאים האזורים אלה בדיוק למטרת התמודדות עם אלימות ובריונות, לא מסוגלים להתמודד עם אדם מתפרע? איך השותף לסיור שנמצא בניידת נותן למצב להדרדר עד כדי מה שראינו ולא מתערב?? למי האזרח צריך לפנות לצורך הגנה, לשוטרים שלא מסוגלים להגן על עצמם???

למיטב הבנתי את הסיפור מדובר בשיטור משולב של פקח ערייה ושוטר, במקרה הזה שוטרת שח"מ, לא נראה לי שיכולה להתקיים סיטואציה שבה שני שוטרים מגיעים לאירוע כזה ואחד מהם נשאר בניידת (אני ממש מקווה)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 12 נובמבר 2006, 10:01

הסיפור עוד יתבהר בעתיד (אני מקווה). בכל מקרה, צוות שלא מסוגל להתמודד עם מצב שראינו, וממש לא חשוב ממי אותו הצוות מורכב, עדיף שלא יגיע לאזור.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אילן ב » 12 נובמבר 2006, 11:34

טרופר
פגיעה בזכויות העבריינים ?
אתה השתגעת ?
לא יהיה כדבר הזה בחיילהם.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 12 נובמבר 2006, 11:51

משמיעת עדות קצרה של השוטרת בטלוויזיה הבוקר, מסתבר שבמהלך התקיפה נחטף גם אקדחה מנרתיקו ע"י התוקפת, לאחר שהסייר העירוני שליווה את השוטרת הבחין בדבר, הוא חטף את האקדח חזרה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי higt-power » 12 נובמבר 2006, 13:34

מצתרף למה שנאמר עד כה ועוד.
צוות של השיטור המשולב (גם כשהוא מתוגבר במתנדב "קלאסי") הוא ממש לא צוות הכי מתאים לטפל באורע כזה ,בטח ובטח שהוא מאויש בשוטרת שח"מ (עם כל הכבוד לשח"מ ) חסרת ניסיון .
למה בכלל נשלח הצוות הזה לשם?
למה הוא נשלח כצוות יחיד ?
מרגע שהחל הארוע ,למה לא צימצמו לשם צוותים נוספים?
סביר מאד מאד להניח שצוות מיומן שהיה מגיע למקום ומראה לחברה שם "נחישות משטרתית" מהיא היה גומר את הארוע עוד לפני שהוא בכלל התחיל!!

מחשבה שניה שעולה לי כאשר אני מסתכל על הפקח
הוא נראה אבוד לגמרי בארוע הזה ,לא ממש מבין מה הוא עושה שם הוא בכלל קיבל הכשרה לרשום דחות חניה איך זה קשור בכלל עילו .
ואולי בצדק
איזה הכשרה מקבלים החברה הללו (חוץ ממטווח 50 כדור באקדח) שמכשיר אותם לסיע לשוטר
בארוע שהוא מעבר לפסולת במקום אסור אוו סיכסוך שכנים על שעות מנוחה?
אילו סמכויות ניתנות לו , כן כתוב שם בחוק משהוא על אזרח שמסיע לשוטר כדין שוטר אוו משהוא כזה אבל עד כמה ?
מה הביטוח /סעד משפטי שיש מאחורי פקח עיריה שכזה?
אני יודע שאני כמתנדב כל עוד אני פועל במסגרת החוק הוראות הקבע של המשטרה והנחיות המפקדים אני מגובה גם בסעד משפטי וגם בביטוח רפואי !
אני גם עברתי הכשרה לצורך ביצוע התפקיד הספציפי הזה
(לרבות סמכויות/חיפוש/מעצר /עיכוב /שימוש בכוח).

שימו לב למתנדב הקלאסי שפורק מהדלת האחורית של הנידת כאשר הארוע בשיאו .
הבחור יורד בשיא הנונשלנטיות ,קופץ להגיד שלום למאבטח בכניסה למועדון ורק אז מתפנה לטפל
בענין הקטן הזה של תקיפת השוטרת .
ואז אנחנו המתנדבים זועמים על שוטרים שלא רוצים מתנדבים איתם בנייידת :x :x :x
האים הבחור הזה עשה לפחות את המינימום של לתפוס קשר להזעיק סיוע??
למה הוא לא פרק מהנידת מייד עם תחילת הארוע?
למה הוא לא לובש שום סוג של אמצעי זיהוי שמסמן אותו כאיש משטרה?
וזה מביא אותי לכל אותם "סירות הורים" וכל מתנדבי המשא"ז האחרים שנפרסים בכל איזורי הבילוי הללו הם אומנם "חמושים" בהמון רצון טוב ומוטיבציה אבל עד כמה יש להם את הכלים
לבצע את העבודה שם ??
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 12 נובמבר 2006, 14:28

trooperglock כתב:משנרתמו כל הכוחות לטובת מאמץ משותף אחד הותרו חרצובות המימון...
התוצאה... ידועה..

מתי אצלנו? כנראה אף-פעם :evil:

אפרופו חרצובות המימון...היום זכיתי לבקר בחצר האחורית של משטרת מרחב דן...הם משפצים את הלובי אז כדי להגיע ליומנאי צריך להכנס מסביב ולעבור את כל המבנה....
איזו עליבות ואיזו הזנחה... משרדים עם טיח מתקלף, דלתות שבורות ומטולאות, ציוד משרדי שבור ובלוי, כסאות מתפרקים, חוטים תלויים בכל מיני מקומות ..

אני לא מבין איך אדם ועוד אחד שאמון על שמירת החוק יכול לעבוד בסביבת עבודה כזו בלי להרגיש מושפל מול האנשים בהם הוא אמור לטפל ולתת להם שירות...
ממש בושה וחרפה..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 12 נובמבר 2006, 16:11

האמן לי איתמר כשאומר לך שכאדם שקיבל ממך משכורת אי שם בעברי ומכיר את המערכת לעומק, עוד לא ראית כלום. עצוב אבל זו המציאות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Maze » 12 נובמבר 2006, 16:27

איתמר,
מכיוון שמרחב דן מוכר לי לפני ולפנים עצוב לי לשמוע על המראות שניגלו לעיניך ועצוב לי
עוד יותר שאין לי שום דבר שיסתור את טענותיך אכן המבנה ישן ומוזנח, כך גם חלק מהניידות שמגיעות כמו כלום לחצי מליון ק"מ ועדיין שולחים אותם לתיקונים
המבנה של משטרת מרחב דן מוגדר כמבנה לשימור שלא ניתן לשפץ את חזיתו או לשנות את צורתו וזה מהווה אחלה תירוץ למה לא לשפץ גם את תוכו.

מי יתננו תחנה חדשה כדוגמת מטה מחוז ת"א החדש
יש לי אפילו רעיון למיקום חדש ומעולה - בבניין שכבר 100 שנה בבניה בצומת בן גוריון ז'בוטינסקי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובי » 12 נובמבר 2006, 19:27

צריך לזכור שהשמיכה קצרה, המשימות רבות והתקציב זעום. בואו נניח שבעתיד הקרוב לא תקום רשות לאומית לבטחון פנים. האם הייתם מוכנים, במקום זה נניח, לקצץ 25% אחוז מתקציבן של היחידות היקרות ביותר של המשרד (קרי, ימ"מ+מצדה, למשל. נניח גם הימ"ס) והעברת הכספים הללו ישירות למשרדי הסיור בתחנות (לא ל"חבלה". לא לבילוש ולא לצח"מים!). תחשבו על זה-25% מתקציב הימ"מ הימ"ס ומצדה.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 12 נובמבר 2006, 22:49

יובי כתב:צריך לזכור שהשמיכה קצרה, המשימות רבות והתקציב זעום. בואו נניח שבעתיד הקרוב לא תקום רשות לאומית לבטחון פנים. האם הייתם מוכנים, במקום זה נניח, לקצץ 25% אחוז מתקציבן של היחידות היקרות ביותר של המשרד (קרי, ימ"מ+מצדה, למשל. נניח גם הימ"ס) והעברת הכספים הללו ישירות למשרדי הסיור בתחנות (לא ל"חבלה". לא לבילוש ולא לצח"מים!). תחשבו על זה-25% מתקציב הימ"מ הימ"ס ומצדה.

בלי מחשבה נוספת !!!

אבל לפני זה הייתי מעביר את הכספים למשכורות למורים והקטנת כיתות הלימוד ..
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי konen1 » 13 נובמבר 2006, 00:25

רק בשביל לסבר את "האוזן" כיצד המדינה פושטת רגל מבחינת ביטחון האזרח הקטן
שבוע שעבר בשעה 23:00 באזור מגורים הומה במרכז הארץ הגעו 3 מכוניות לבית מרקחת. אחת המכוניות קשרה חבל לסורגים ועקרה אותם מהמקום ושאר השודדים בזזו את בית המרקחת, בעיקבות הרעש הרב, אחד השכנים יצא ואויים באקדח שאם לא יעלם ירו בו ושאר השכנים מהפחד לא עשו כלום אלא התקשרו למשטרה
תוך מספר דקות מועט נעלמו השודדים עם הסחורה והמשטרה מחפשת אוויר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 13 נובמבר 2006, 03:05

ממעט הניסיון שלי בחיים בישראל, האזרח הקטן מתלונן גם כאשר המשטרה קטנה וענייה מדי וגם כאשר היא גדולה, עשירה ומקצועית מדי. בכלל יש לנו ממשלה גדולה ויקרה שלקחה על עצמה הרבה משימות ובקושי עומדת בהן.

בתקופתי בצבא קצינים בכירים ביצעו אבטחת יישובים. האם יש משהו דומה במשטרה - שרפ"קים ונצ"מים ייצאו לסיורים ולאכיפה?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד