אלימות כלפי שוטרים - סרטון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 13 נובמבר 2006, 12:54

ליאור45 כתב:ממעט הניסיון שלי בחיים בישראל, האזרח הקטן מתלונן גם כאשר המשטרה קטנה וענייה מדי וגם כאשר היא גדולה, עשירה ומקצועית מדי.

בוא תזכיר לנו מתי מאז קום המדינה הייתה משטרת ישראל גדולה, עשירה ומקצועית מדי??
כמו כן, אני לא חושב שרפ"קים או נצמי"ם צריכים ללכת למשימות סיור (למעט להכיר את הגיזרה שלהם ואת הנפשות הפועלות), כמו שאני לא חושב שקצינים גבוהים צריכים ללכת למשימות אבטחה. אני מאמין גדול במקצועיות ובהתמקצעות..אם יש מצוקה בכח אדם, אז צריך לפתור אותה בעזרה של תגבור בכח אדם מקצועי ומאומן למשימה שאותו הוא אמור למלא - ולא על ידי סתימת חורים בכל מיני דרכים יצירתיות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 13 נובמבר 2006, 14:35

itamar כתב:בוא תזכיר לנו מתי מאז קום המדינה הייתה משטרת ישראל גדולה, עשירה ומקצועית מדי??
א.

בכל פעם שיש מבצע של מתנ"א.
אתמול עליתי צפונה ממועצה אזורית אשכול לכיוון כביש שש ועברתי בערך תרי"ג ניידות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 13 נובמבר 2006, 15:16

ליאור זו שיטת השמיכה הקצרה,

אם יש לך תרי"ג ניידות בכביש 6 אז בשאר הכבישים יש לך בקושי רב ג' ניידות ....
אין מה לעשות, המשטרה צריכה דחוף תוספת כח אדם ותקציבים בשביל להתמודד עם הפשיעה... ויותר מזה, היא צריכה גיבוי של הפרקליטות, בתי המשפט והאזרח ברחוב...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 13 נובמבר 2006, 16:00

itamar כתב:ליאור זו שיטת השמיכה הקצרה,

אין מה לעשות, המשטרה צריכה דחוף בשביל להתמודד עם הפשיעה... גיבוי של הפרקליטות, בתי המשפט והאזרח ברחוב...

א.

ואו אז תראה שאם מה שיש אפשר לעשות הרבה יותר.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יובי » 13 נובמבר 2006, 19:24

ובכן, ליאור, אנחנו היינו קוראים לזה "מסדר כרס" (האמת היינו קוראים לזה בשם קצת פחות סימפאטי, אבל זה יכול להספיק כרגע). כלומר, לאחר כל ארוע בצבא, אחרי שאחרון הלוחמים עזב את השטח, באלונקה, בשקית או בהאמר, ולאחר שעשן היריות נגוז לחלוטין, תמיד היו גולשות חרש חרש מכוניות צבאיות מדוגמות ונוצצות, מהן היו יורדים קצינים בכירים במדי ב' מצוחצחים ומגוהצים, נשק אלק-מקוצרר בתלה-כתף, מבט חמור בעיניים ו...כרס משתפלת. רבותי, וזה קשור למלחמה האחרונה- מכירים "הדג מסריח מהראש"? כל מילה במשפט הזה שווה את משקלה בפלטינה.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 13 נובמבר 2006, 19:39

blamestorming...

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 13 נובמבר 2006, 20:44

higt-power כתב:
צוות של השיטור המשולב (גם כשהוא מתוגבר במתנדב "קלאסי") הוא ממש לא צוות הכי מתאים לטפל באורע כזה ,בטח ובטח שהוא מאויש בשוטרת שח"מ (עם כל הכבוד לשח"מ ) חסרת ניסיון .
למה בכלל נשלח הצוות הזה לשם?

הצוות הנ"ל לא נשלח לשום אירוע - עפ"י מה שנאמר בעיתונים הוא הגיע לשם במהלך סיור שגרתי, דבר שנעשה עשרות פעמים ביממה בכל הארץ. שולחים למקומות כאלה ניידת שיטור משולב מאחר ולפקח יש סמכויות אכיפה שאין לשוטר (עבירה על תקנות עירוניות אינה עבירה פלילית). זוהי בדיקה שגרתית לראות שהכל רגוע. לאירוע של ממש - כגון דווח על קטטה - לא ישלחו ניידת שיטור משולב (בהנחה שראש המשמרת נמצא בתפקידו יותר מעשר דקות, והוא לא אדיוט מוחלט). ולגבי סיוע - ברגע שאירוע כזה מדווח כל הניידות בסביבה יגיעו בנסיעת חירום - עם סירנות, תוך מעבר רמזורים אדומים וכן הלאה. אבל גם זה לוקח זמן - ומהווידאו עולה שכל האירוע היה מהיר מאד עד שכולם ברחו - אמנם יש שם חיתוך, אבל מדדתי פחות מדקה וחצי.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אדי. » 13 נובמבר 2006, 21:09

לפני מס' ימים מכר שלי היה עד לתקיפה.מפני שהוא ראה את התוקפים הוא הצטרף לניידת סיור.
התרשמותו היתה שעיקר המאמץ הושקע כדי לא להתקל בהם.
האם הוא טעה. :(
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 13 נובמבר 2006, 23:46

אדי כתב:
לפני מס' ימים מכר שלי היה עד לתקיפה.מפני שהוא ראה את התוקפים הוא הצטרף לניידת סיור.
התרשמותו היתה שעיקר המאמץ הושקע כדי לא להתקל בהם.
האם הוא טעה.

בהחלט יכול להיות. למרבה הצער יש במשטרה גם שוטרים שבאים לעבודה, לא באים לעבוד. אם הוא נפל על אחד כזה שלא רוצה להכנס לצרות, אין לו כח אחר כך לכתוב את הדוחו"ת על זה, או סתם חפפן - אז אפשרי. אני רוצה לקוות שהוא נפל על שוטר לא מייצג.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 17 נובמבר 2006, 23:17

מה אמור לעשות שוטר/פקח כאשר מנסים לחטוף את נשקו?

מה אמור לעשות אזרח נושא נשק:
א. כאשר מנסים לחטוף את נשקו האישי?
ב. כאשר הוא רואה שמנסים לחטוף את נשקו של שוטר/חייל כפי שהוצג בסרטון?

לדעתי זה המפתח לניתוח האירוע שהתרחש, שרק בנס ובזכות עירנותו של הפקח שהיה עימה לא הסתיים בירי בשוטרת ע"י אקדחה שלה שהיה בידי פורעי חוק.

ברור לי כי היה צריך לאמן את השוטרת להתמודדות עם מצב שכזה, אבל למעשה, במצב אליו הגיעה מדינתנו מבחינת תוקפנות האנשים, חשוב לרענן את הנהלים לכל נושאי הנשק בעת חידוש הרישון במטווח. אחרת, הנשק שלנו במקום להגן עלינו עוד עלול להיות מופנה נגדנו.

האם קיימים נהלי תגובה לאנשים המחזיקים בנשק ברישיון במצבים כמו שראינו?

האם השוטרת נהגה נכון (ואין הכוונה לחוכמה בדיעבד) כשלמעשה ויתרה על נישקה ונותרה חשופה ללא מגן למכות שהפליאו בה התוקפים?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 18 נובמבר 2006, 10:30

קראון כתב:מה אמור לעשות שוטר/פקח כאשר מנסים לחטוף את נשקו?

מה אמור לעשות אזרח נושא נשק:
א. כאשר מנסים לחטוף את נשקו האישי?
ב. כאשר הוא רואה שמנסים לחטוף את נשקו של שוטר/חייל כפי שהוצג בסרטון?

לדעתי זה המפתח לניתוח האירוע שהתרחש, שרק בנס ובזכות עירנותו של הפקח שהיה עימה לא הסתיים בירי בשוטרת ע"י אקדחה שלה שהיה בידי פורעי חוק.

ברור לי כי היה צריך לאמן את השוטרת להתמודדות עם מצב שכזה, אבל למעשה, במצב אליו הגיעה מדינתנו מבחינת תוקפנות האנשים, חשוב לרענן את הנהלים לכל נושאי הנשק בעת חידוש הרישון במטווח. אחרת, הנשק שלנו במקום להגן עלינו עוד עלול להיות מופנה נגדנו.

האם קיימים נהלי תגובה לאנשים המחזיקים בנשק ברישיון במצבים כמו שראינו?

האם השוטרת נהגה נכון (ואין הכוונה לחוכמה בדיעבד) כשלמעשה ויתרה על נישקה ונותרה חשופה ללא מגן למכות שהפליאו בה התוקפים?

ידידי,

"רענון נהלים" על ידי מי ?

על ידי מדריכי הירי ?

בשום אופן לא.

מדבריך אני מניח כי אינך עוסק בהדרכה או בעל תעודה בנושא, ואינך מוטרד מתביעה עתידית.

הסיבה פשוטה מאוד. משרד הפנים אינו נותן ואינו מוכן לתת גיבוי וסיוע משפטי למדריך אשר ייקרא לתת הסברים לפעולתו של פלמוני בבית המשפט / חקירה משטרתית.

במסגרת ההדרכה הנדרשת כיום, (שעתיים על הנייר כשעה בפועל) לחידוש הרשיון, שגם ממנה סולדים מרבית בעלי הנשק בארץ, אתה רוצה שאנשים יעברו הדרכה בנושא נהלים ? רעיון טוב. קודם לכן, צריך לאפשר ולחייב קיום (על ידי תקנון תקנות נדרשות) הדרכה ברמה נאותה של מספר שעות מינימלי, אימון כשירות שנתי וחידוש גדול תלת שנתי, הקלה בעלויות כספיות כתשלום למדינה (למטווחים, על מנת להוזיל עלויות למתאמנים) ועד ועוד..

מדריכי הירי היו שמחים להעביר הדרכות ארוכות יותר ובעלות נפח לימודי נרחב, מי שמסכל את המהלך הם שניים - כנסת ישראל ונבחריה ומאידך בעלי מטווחים ומדריכים המחפפים בהדרכות בשיטת הדלת המסתובבת. (אשר מונהגת בסיוע חברות השמירה הדורשות אימון מהיר בשיטת ח"ל) לאזרחים מאידך, חלק עמוק עוד יותר כיוון שהם אלו שאינם מוכנים לעבור הדרכות מסודרות ומעמיקות (מטרד תלת שנתי) ומרביתם אינם "סגורים" על השתייכות לצד זה או אחר מבחינת נשיאת הנשק.

תאמין לי (או לא) הכל נכתב מתוך כאב עמוק למצב הפקקטה השורר בשוק הזה.

בתקווה לשינוי חיובי.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 18 נובמבר 2006, 15:39

אני מסכים כמעט עם כל מילה שלך, נועם.

אבל לא ענית על הנקודות הבעייתיות שהעלתי.

אני סבור שמי שמחזיק באקדח, לא מספיק שידע לתפעל אותו נכונה.

גם אם תעביר כל מחזיק בנשק 10 שעות הדרכה שנתיות לגבי מיומנות בהפעלת הנשק בוודאי תשפר את יכולת הפגיעה שלו אך לא פתרת את הבעייה החשובה של מתי צריך להשתמש בנשק ומתי לא.
יש מצבים שברור שאסור לפתוח באש ויש מצבים שברור שמותר, אבל הבעייה היא שהרבה סיטואציות, לדעתי, נופלות בתחום הלא מוגדר.
על טעות מסוג ראשון ושני (למי שלמד סטטיסטיקה) במקרה של פתיחה/אי פתיחה באש משלמים בחיי אדם.
לכן חשוב מאד שיהיה גוף שילמד את המחזיקים בנשק כיצד עליהם לנהוג באותם מצבי תחום אפור. חשוב גם לנתח החלטות שגויות באמצעות ניתוחי אירוע, כדי ללמוד מהן מה לא לעשות, וכיצד היה אפשר לעשות דברים אחרת בנקודות שונות במהלך השתלשלות האירוע.

היה מקרה לפני כעשר שנים של חייל שנסע בטרמפ באזור יהודה ושומרון והרכב נרגם באבנים ע"י המון פלסטיני. הנהג ברח מייד, החייל נתפס ברכב ע"י ההמון, נשקו נלקח והוא חטף מכות קשות. כל האירוע צולם והופיע במהדורות החדשות. למיטב זכרוני הייתה כוונה להעמידו לדין על התנהגות שאינה הולמת חייל. קצינים התראיינו בטלויזיה וטענו שהיה עליו לעשות שימוש בנשקו ולא להפקירו לתוקפים.
המקרה של השוטרת בעפולה היה דומה אם כי בעוצמה פחותה (בכל זאת מדובר בתוקפים משלנו).
מה באמת כל אחד מהם אמור לעשות במצב כזה?
התוצאה של חוסר הבהירות בנושא עלולה לגרום או לירי לא מוצדק או להפקרת נשק ואף לשלם בחייך ע"י נשקך שלך.
הגיע הזמן שמי שמעוניין, ואולי אף בתשלום, יוכל לעבור קורס בנושא של התגוננות בנשק מבחינת חוקיות השימוש ולאו דווקא מבחינה טכנית תפעולית.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 18 נובמבר 2006, 18:06

שמו של החייל - אסף מיארה. המיקום - הכניסה הצפונית לרמאללה.

הדיבורים יפים, אך מאידך, אני רוצה לראות את אותם הקצינים שדיברו באותו המצב. אני לא בטוח שהיו נוהגים אחרת.

אני לא שופט אותו. אולי עצם העובדה כי לא הפעיל את כלי נשקו הצילה אותו... אני חושב כי יותר מאשר העובדה כי לא הפעיל את נשקו הצילו אותו המצלמות של רשתות ה TV הזרות ונוכחותם של שו"פים בסביבה אשר מנעו הדרדרות. נשקו של החייל הוחזר מעט לאחר האירוע בהנחייתו של גבריאל רגב, מפקד הבטחון המסכל בגדה באותם הימים.

בימים אלו אנו (קבוצת מדריכי ירי) שוקדים על הכנת תוכנית אימון מסודרת אשר תכלול אימון מורכב לאזרחים, הכולל גם הנחייה על ידי עורכי דין. לכשתושלם התוכנית, אני תקווה כי תאומץ על ידי הגורמים הרלוונטיים.

כאשר משפטן / עו"ד מעביר את ההדרכה, הוא מוכשר ומורשה על ידי המדינה לתת ייעוץ משפטי, מדריכי הירי לעומת זאת, לא.

בקורסי הכשרה למאבטחים, משננים את ההוראות ומתרגלים סימולציות שונות, כי אלו הן הדרישות בקורס. לאזרח, אין דרישה שכזו לעבור סימולציות בהדרכה.

הכל עניין של החלטה כלכלית וממשלתית, כמו גם רצונם ומידת התעניינותם של האזרחים נושאי הנשק.

נעם.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 19 נובמבר 2006, 17:53

יש התפתחות ... מעשה אמהות סימן לבנות (ובנים) :evil:

הדור הולך ופוחת.

לעניין ההתגוננות וההתרעה : לדעתי, במידה וימומנו השוטירם (והשוטרות) בשימוש באלה (טונפה) ונשיאתה כחובה - חלק מהציוד האישי, יוכלו להעלות את רמת ההרתעה ויכולת ההתגוננות של השוטר/ת.

נשיאת אקדח איננה מבטיחה שרידות, לעיתים משמשת כמכשול, שהרי האירוע הזה איננו אירוע המצדיק שימוש בנשק - לשוטרת הייתה האפשרות שלא להכנס לאירוע ולקרוא לתגבורת טרם נסיון העיכוב של החשודים.

נעם.

כתב אישום נגד תוקפי השוטרת בעפולה

הפרקליטות הגישה כתבי אישום נגד חבורת הצעירים שהוסרטו כשהם מכים שוטרת מכות נמרצות. לתדהמה שגרר הסרט, נוסף מידע מפתיע לא פחות: אמם של שניים מהנערים המכים חזתה באירוע ובמקום להרחיק את ילדיה, מיהרה לסייע להם בתקיפה

שרון רופא-אופיר פורסם: 19.11.06, 17:16

לפני כשבוע הזדעזעה המדינה מסרט וידאו שהציג צעירים בכניסה למועדון ה"קיובר" שבעפולה כאשר הם חובטים ללא רחם בשוטרת שהגיעה למקום בעת מילוי תפקידה. היום (א') הואשמו בתקיפה אם ושני ילדיה, ושלושה חשודים נוספים - בהם נערה בת 16. השישה מואשמים בתקיפת שוטר, גרימת חבלה, החזקת נשק ואיומים.

מכתב האישום עולה כי הנאשמת המרכזית, יוליאנה פרחומנקו (21), השליכה אל עבר הניידת סיגריה בוערת, תוך שהיא מבצעת בידיה תנועה מגונה ומקללת את השוטרת. השוטרת, לירן בן חמו, ביקשה לעכב אותה בגין העלבת עובד ציבור. אחיה של פרחומנקו, קיריל בן ה-18 שעמד בסמוך, דרש מהשוטרת להניח לאחותו, קילל אותה ואיים כי אם לא תעזוב אותה לנפשה, הוא וחבריו יפגעו בה.

תמונה

אירוע תקיפת השוטרת (צילום: באדיבות משטרת ישראל)

בשלב זה הודיעה השוטרת לפרחומנקו כי היא מעוכבת. בתגובה לכך, התנפלו על השוטרת האח, נערה בת 16 שהיתה איתו וצעירה נוספת שבילתה איתם - ויקטוריה שירוקוב, בת 18. מן הצד צפתה בהתרחשות אמם של יוליאנה וקיריל, נטליה, 41, שישבה ברכב שחנה בקרבת מקום. כשראתה האם כי בנה תוקף את השוטרת, יצאה מן הרכב וניגשה לסייע לו. חבורת הנערים והאם היכו את השוטרת, בעטו בה סטרו לה והפילו אותה אל הקרקע.

אבל פרחומנקו לא הסתפקה במכות יבשות - לפי הנטען בכתב האישום היא שלפה את אקדחה של השוטרת מן הנרתיק, כיוונה אותו לעברה ואיימה לרצוח אותה. באותו רגע הגיע למקום הפקח שהיה עימה בניידת ,והשוטרת הצליחה להתגבר על תוקפיה ולקום על רגליה.

אלא שאז הצטרף אל התוקפים פאדי מוסטפא, צעיר בן 21 מנצרת, שלא איפשר לפקח לסייע לשוטרת, ומילט את הנאשמים מן המקום ברכבו.

במקביל לכתב האישום, שהוגש לבית משפט השלום בנצרת, הוגשה גם בקשה למעצר עד תום ההליכים. בבקשה נכתב כי מדובר ב"אנשים מסוכנים שללא כל התגרות קודמת תקפו שוטרת בתפקיד, לבושת מדים אשר הגיעה למקום בניידת משטרה...

"מעבר לעצם התקיפה החמורה, לאכזריות בה בוצעה ולאלימות הקשה שהופעלה, הרי שבמעשיהם שיקפו הנאשמים את יחסם המזלזל בחוק", נכתב במסמכים שהוגשו לבית המשפט.

המקור : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3329941,00.html
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 20 נובמבר 2006, 08:00

לגבי אסף מיערה - החוכמה שלנו היא בדיעבד, שכן הוא יצא משם חי. לו היה נתקל בהמון קצת יותר משולהב, או במישהו חמוש אפילו בסכין בתוך ההמון - יתכן שהוא לא היה פה, והיינו מדברים אחרת.
לגבי השוטרת, זו הפעם הראשונה שאני רואה את התאור לפיו התוקפת כוונה אליה את האקדח ואיימה לרצוח אותה. זה כבר משהו שהיה גורם לי לשקול להוציא נשק (יש כאן גם את השאלה אם הבחנתי בודאות שהיא לא דרכה את הנשק), כי לדעתי (הלא משפטנית) לאור ברוטליות התקיפה שם, חטיפת הנשק וכוונו לעבר השוטרת מהווה סכנת חיים מוחשית ומיידית. כמובן שלאחר מכן צריך לקוות שאלה מתחת לניאון יקבלו את הפעולה כסבירה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד