שאלה עקרונית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה עקרונית

על ידי tomiko » 27 נובמבר 2006, 00:18

אני רוצה להקדים ולומר שאני מכיר את לשון החוק (בגדול, לא עו"ד) ואיני יודע שהנשק שלי הוא לשימושי ושהוא צריך להיות בבית נעול ומופרד מהתחמושת אבל בימים אלו שאשתי בבית עם התינוק, אני בעבודה ויש איזה פסיכופת שמסתובב אני רוצה לתת לאשתי יכולת מינימלית להגן על עצמה.

חשוב לומר שהיא מגיעה איתי למטווחים והיא ירתה בנשק שלי+ הדרכה ממדריך מוסמך וכו...

השאלה היא: אני רוצה לשים את האקדח בבית דרוך ונצור מוחבא באחת המגירות הנגישות בבית. מבחינה בטיחותית אשתי לא תוציא אותו אלא במצב חירום. התינוק לא מהווה סכנה בטיחותית ולא ישחק עם האקדח... גנב שיפרוץ הביתה גם ככה ייקח את הכספת עם האקדח אז מה המניעה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 27 נובמבר 2006, 01:20

אשכול ה נו נו נו התלת חודשי .. מדי פעם זה חייב לבוא .. ? !!

אל תפגע - קח את הדברים באופן חיובי על מנת ללמוד, להפנים ולהגן. (על עצמך, אשתך והתינוק, כולל שאר בני התמותה בסביבה)

אני חושב שמי שמהווה כאן בעייה בטיחותית זה אתה, לא אשתך או התינוק.

עם כל הרצון הטוב, זו לא הדרך.

מבחינת הרישוי - הרישיון אישי ואינו ניתן להעברה.

מבחינת אחסנה - יש הוראות מסודרות של משרד הפנים והמשטרה - ראה בחוברת שקיבלת עם חידוש הרישיון.

מבחינת השימוש בנשק והחוק ... אוי אוי ... כבר דשנו בזה לא מעט...

.... אפשר להמשיך, אבל אתה כותב שאתה מכיר את הנהלים....

_________

רכוש עבורה תרסיס פלפל "סברה רד" במיכל אישי (מיובא על ידי פרונט ליין, 03.9519460 קבל הפנייה לחנות הקרובה לביתך) זוהי אחת ההגנות הטובות שאתה יכול לספק לה ולתינוק, מעבר לנעילת הבית וחשיבה "אחרת" לאור המצב.

בהצלחה.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 27 נובמבר 2006, 08:36

האפקט העיקרי של בריחת האנס הנדון הוא מכירת עיתונים והפחדה של הציבור.

תמיד היו אנשים מסוכנים בחוצות ישראל. לא התחדש דבר.

על פי המדיניות הנהוגה בארצנו, עדיף שיהיו יותר קורבנות אונס מאשר אנשים הנהנים מגישה מיידית לכלי ירייה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 27 נובמבר 2006, 09:59

מעבר לדברי נועם, תשקול עוד שני דברים:
1. כלב. יש כמה גזעים שאחרי חינוך מתאים :!: הופכים מצד אחד לחברים נהדרים של הילדים ומצד אחר למכונות מלחמה וכשמישהו תוקף את המשפחה שלהם, הם לא נובחים (אף פעם), אלא פשוט מגינים ועושים זאת בצורה מאוד יעילה. מה שחשוב כאן הוא בחירת הכלב וחינוך ובזה צריך להשקיע המון. גם לברדור ללא חינוך יכול להיות מאוד מסוכן. אל תשכח רק לשים שלט אזהרה על הדלת, אחרת עוד יאשימו אותך.
2. אם יש אפשרות, תדאג לאישתך לרישיון נשק משלה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 27 נובמבר 2006, 10:40

c425x כתב:מעבר לדברי נועם, תשקול עוד שני דברים:
1. כלב. יש כמה גזעים שאחרי חינוך מתאים :!: הופכים מצד אחד לחברים נהדרים של הילדים ומצד אחר למכונות מלחמה וכשמישהו תוקף את המשפחה שלהם, הם לא נובחים (אף פעם), אלא פשוט מגינים ועושים זאת בצורה מאוד יעילה. מה שחשוב כאן הוא בחירת הכלב וחינוך ובזה צריך להשקיע המון. גם לברדור ללא חינוך יכול להיות מאוד מסוכן. אל תשכח רק לשים שלט אזהרה על הדלת, אחרת עוד יאשימו אותך.
2. אם יש אפשרות, תדאג לאישתך לרישיון נשק משלה.

אאאאאאאמן !!!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי yoavp » 27 נובמבר 2006, 12:37

זהו מישהו הזכיר את המילה כלב :D :D :D
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 נובמבר 2006, 14:21

האמת שגם אני התחבטתי בנקודה הזו די הרבה כי אני הייתי מרבה בנסיעות ארוכות לחו"ל...

בשורה התחתונה:

- אתה מחוייב לפי חוק לאחסן את הנשק בארון נעול כשהתחמושת מופרדת (לא חייב להיות כספת) כאשר אתה לא נושא אותו עליך

- אשתך גרה בבית ואני לא חושב שהחוק לא אומר שאסור שגם לה יהיה מפתח או את הקוד של הכספת. סך הכל זה בית שלה כמו שזה בית שלך נכון?

- במידה והיא חס וחלילה מותקפת והיא הצליחה להגיע לנשק ולתחמושת שלך בזמן ולהגן על עצמה או על הילדים, אז אין שום הבדל בחוק אם היא השתמשה בסכין, מערוך, בקבוק, או הנשק שלך - כל עוד השימוש היה מוצדק!! במידה והשימוש לא היה מוצדק (קרי לא להגנה עצמית) אז לא יעזור לך דבר גם אם הנשק היה ברשיון.

- עכשיו לגביך... יכול להיות שהמשטרה תנסה לפתוח נגדך בהליכים על זה שאדם בלתי מורשה עשה שימוש בנשק שלך, ויכול להיות שתורשע, וסביר שהנשק יוחרם אבל אתה יודע מה... בארה"ב בה יש חבר מושבעים נהוג להגיד את הפתגם "...עדיף להשפט על ידי 12 מאשר להנשא על ידי 6..."

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 27 נובמבר 2006, 14:49

בארץ נהוג שרק ארבעה נושאים :(
שלא לדבר על זה שרק אחד שופט...

או בקיצור - אנחנו לא בארה"ב, תפנימו!
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי higt-power » 27 נובמבר 2006, 15:11

itamar כתב:בשורה התחתונה:

- אתה מחוייב לפי חוק לאחסן את הנשק בארון נעול כשהתחמושת מופרדת (לא חייב להיות כספת) כאשר אתה לא נושא אותו עליך

- אשתך גרה בבית ואני לא חושב שהחוק לא אומר שאסור שגם לה יהיה מפתח או את הקוד של הכספת. סך הכל זה בית שלה כמו שזה בית שלך נכון?

א.

אז קודם כל לא החוק מחיב אלה תקנה של משרד הפנים
ומשרד הפנים דורש ואני מצטט"באכסנת כלי היריה בבית עלך להקפיד להניח את כלי היריה במקום נעול,מחוץ להישג ידם של אנשים,מבוגרים כילדים."
(מתוך המדריך לשימוש והחזקת כלי יריה של משרד הפנים)
מה שאומר שאם אשתך הגיעה לנשק אז הוא לא היה מחוץ להישג ידה הסבירה (לא היתה צריכה לשבור מנעול /מגירה נעולה ).
אבל במבחן המציאות עם הארוע קורא בבית שלך ,והירי היה מוצדק סביר מאד להניח שלא ינקטו
שום הליכים לא נגדך ולא נגד אשתך הבעיה מתחילה מה קורה אם הצדקת הירי גבולית אוו מוטלת בספק?
אוו איך אומר השרקן על זה "לך תוכיח שאין לך אחות" ואני מוסיף שגם אים היתה לא היתה אוכלת גבינה .
לגבי העדרות ממושכת מהבית (מעל 48 שעות ע"פ משרד הפנים אם אני לא טועה ) חובה לאחסן
את הנשק אצל סוחר נשק מורשה.
לא איחסנתה ע"ע לא נעלתה.
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 28 נובמבר 2006, 10:31, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 נובמבר 2006, 15:31

מה שאני אומר זה "ירית -> הסתבכת" וברגע שהסתבכת ופגעת במישהו אתה צריך להוכיח שאין לך אחות, ומתוך שבעת מדורי הגהנום שתצטרך לעבור שאלת הרשיון היא כבר כסף קטן...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 27 נובמבר 2006, 19:42

היגיט,

ההוראות לאחסנה אינן "תקנה" ולא פורסמו ברשומות, הן העתק של הוראות הקבע של משטרת ישראל שאומצו על ידי משרד הפנים והועברו לציבור.

הוראות אלו מתייחסות לאחסנת נשק על ידי נושאו - אדם החבר בארגון שהוכר כארגון ראוי / גוף מונחה.

ההוראות ניתנות לקריאה בעיקר בחוברות ההדרכה שפרסם משרד הפנים לאחראי הנשק בארגונים אלו.

בפתח החוברות נכתב כי במידה ותהייה "אי הבנה" בין הכתוב בחוברת ונוסח החוק, יגבר נוסח החוק.

משמע - כתבנו, אנו מבקשים שתנהג כך וכך, אבל קח בחשבון כי זה עשוי שלא לעמוד לשירותך בבית המשפט.

תקנו אותי אם אני טועה.. :?:

נעם.

הודעה נערכה - תוקנה שגיאת כתיב
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 28 נובמבר 2006, 12:09, נערך פעם אחת בסך הכל.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 28 נובמבר 2006, 10:30

טוב אני לא משפטן בהכשרתי אבל
אני לא מצאתי שום חוק שהנ"ל עומד בסטירה לו !
החוק כלי היריה קובע שבמקרא של אבדה של כלי היריה חייב האדם המחזיק בו ע"פ דין לדווח תוך 48 שעות למשטרה ואם החזיק באת בכלי ב"תנאים סבירים בנסיבות הענין " אז לא ישא באחריות פלילית .
מזה "תנאים סבירים" ?
לא מוסבר ,בה החוברת ומפרשת נעילה של הכלי במקום בו רק לבעלים יש גישה כשהכלי מופרד מתחמושת.
עכשו אם זאת תקנה (צריך לבדוק ) אז יש לה תוקף מחייב
ואי מילואה הוא לא רק אי מילוי תקנה אלה עברה על החוק (חלק מתפקידי תקנה כמו שלמדנו באזרחות הוא לפרש במקום בו החוק סתום),אם זאת המלצה ..............
בכל אופן פחות קשור לעניננו כי מדובר באבדה .

בה חוק העונשין וקובע
ש"המחזיק משאיר אוו מפקיר כלי יריה ................ללא נקיטת אמצעי זהירות סבירים למנוע מאדם אחר מלגרום נזק........... "
מזה אמצעי זהירות סביר ?
לא מפורש בלשון החוק .
אז מצד אחד וולאה תעשה מה בה לך למשל התמונה הזאת שהיתה פה לפני שבוע אוו משהוא
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... 9%F2%E9%EC
לי זה נראה סביר לך לא ולפופטיץ אולי .................
אבל מי שיקבע מה היה סביר ומה לא יהיה חוקר המשטרה במקרא הטוב אוו (שופטים במקרא הפחות טוב ) שישפוט על סמך מה שהוא מכיר
ופה הבעיה .
ופה דעתי הלא מלומדת היא שדווקא החוברת הזאת היא המגן שלי
"אדוני השופט/חוקר זה מה שמשרד הפנים שלח לי זה מה שלימדו אותי במעמד קבלת/ חידוש רשיון זה מה שאני מכיר כפרוש מוסמך לחוק"
לא עמדתי בתנאים הללו נשארתי ללא הגנה ובמקרא הזה בו אנו דנים יש סיכוי שלא ילכו על הסעיף הזה בחוק העונשין אלה דווקא על "רשלנות פושעת" אם החליטו למצות איתי את הדין.
לא שאני לא מכיר מקרים חמורים יותר ממה שמציע ידדנו פה שעברו עלהם לסדר היום עם מכה קלה על הפרק אבל שם לא נהרג /נפצע אף אחד.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 28 נובמבר 2006, 11:14

שלום tomico
גם אני במצב משפחתי כשלך, אבל הנשק נעול בכספת ורק לי יש את קוד הפתיחה.
תזכור שלבית עלולים להגיע חברים/קרובי משפחה של אשתך, עוזרת בית, מטפלת וכד'.
מישהו מהם עלול להיות חטטן ולפשפש במגרות, ולמצוא את האקדח.
מישהו מהם עלול להתלהב ולעשות שטות שאתה תצטער עליה כל ימיך (חוץ מהמשפט כמובן).
חוץ מזה, אם אשתך לא מיומנת מאד בהפעלת הנשק הוא עוד עלול להגיע לידיים של התוקף.
מעבר לכך אם התוקף רץ אליך ממרחק של 7 מטרים ופחות לא תספיק בכלל לשלוף את האקדח, לדרוך ולירות.
לקרב מטווח אפס עדיף שתבדוק את הנושא של שוקר חשמלי/תרסיס פלפל, והכי חשוב למגן את הבית - סורגים/אזעקה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי sabi » 28 נובמבר 2006, 12:08

גם האישה היא בעלים של הנשק ... לפי חוק רכוש משותף...?

כמו האוטו , גם עם אין לה רשיון נהיגה... כמו הטוסטר.. ומדיח הכלים.

קצת הומור אבל זה בדיוק כך... :lol:

תקנו אותי עם אני טועה???!!!

למרות שאין לה רשיון לנשק. :evil:
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....

-----------------------------------
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 28 נובמבר 2006, 12:15

סבי - לא. לא מדובר על בעלות אם כי על רישיון להחזקה / נשיאה / הפעלה.

רישיון לכלי הירייה מהווה גם רישיון להפעלתו תחת התנאים שקבע החוק ותקנות שפרסם מ.הפנים.

(ילד זה לא כבל מאריך"..)

להיגיט -

אתה עושה מכל אשכול כזה חוחה ואיטלולה... למה לסבך דברים ?

איך לאחסן ? קבעה משטרת ישראל ופרסם משרד הפנים.

מי יחקור לאחר אירוע ? מ"י.

מי ייתן את הדין אם תתבקש ? אתה.

לפישוט הנושא - פעל כלשונו - מצא לעצמך "מתקן בטוח ונעול" , פרוק את הנשק והרחק תחמושת. זה כל מה שביקשו. לא נאמר כספת (נכתב כי מ"י ממליצה על כספת) ולא נקבע מספר וסוג המנעולים (נו, שני מנעולים לא נכתב באזרחות וגם לא בצבאות, ראה נוהל אחסנת הנשק בצה"ל, הוראות בטיחות מז"י / מבק"א יבשה / כרך א' / פרק 3.3 )

לאנשים שגבנו להם את הנשק ואחסנו אותו עם המחסנית ועם הכדורים לא עשו כלום, כי אף אחד לא יכול להוכיח את הדברים ואף אחד לא יבוא אלייך הבייתה לפקח על כך.

גם משטרת ישראל איננה אוכפת את נוסח הוראותיה על עובדיה - שוטרי משטרת ישראל. המשטרה מאחסנת את כלי הירייה בתחנה בארון נעול ואת התחמושת בארון נעול ? לא נראה שבכל התחנות מתבצע כך.. בצה"ל נוהגים כך ? (ראית את מערכות האזעקה החדשות שנפרשו סביב מצבורי התחמושת בצה"ל ? :twisted: )

שוטר שמגיע הביתה, פורק את הנשק ? מאחסן אותו במתקן בטוח ונעול ? הרי כולם יאמרו לחוץ - הן, ולפנים ינהגו כפי שנהגו מימים ימימה... המחסנית בהכנס, הנשק בארון הבגדים או במגירה בשידת הלילה הצמודה למיטה..

כשתגיע לבית המשפט, בדוק את עצמך והפנה את תשומת ליבו של השופייט אם תרצה, לנורמה הרווחת בקרב הציבור. לא שאני מעודד אותך לעשות "מה שכולם עושים" (כי הרי תקפוץ על כך מייד) אלא שמי שיעיר לך על נוהגך לאחסון הנשק לאחר מעשה, אומור לו שגם הוא ראוי להבדק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד