הערות בנושא סיכום ישיבת ועדת הספורט מיום 22.11.06
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
4 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
הערות בנושא סיכום ישיבת ועדת הספורט מיום 22.11.06
הנדון: סיכום ישיבת ועדת הספורט מיום 22.11.06
משתתפים:
1. יצחק יונסי יו"ר הוועדה.
2. דודוביץ' יאיר מנכ"ל ההתאחדות.
3. דוד פאר חבר הנהלת ההתאחדות.
4. אופיר גולדשטיין מאמן.
5. חיה קירשנר חברה.
6. חגי וידלנסקי חבר.
סיכום ע"פ הנושאים שנדונו:
.....
2. קבוצות מעורבות בתחרויות לאומיות -
הועלתה לדיון הצעת המאמנים לאפשר קיום קבוצות מעורבות ג'נדריאלית בתוך המועדונים לצורך תחרויות לאומיות בכדי לקיים עניין בתחרויות אלה אשר אינו מושג בשל חוסר יכולתם של רוב המועדונים להעמיד קבוצות הומוגניות בכל מקצוע. כמו כן סבורים המאמנים כי ריבוי קבוצות יתרום להעלאת רמת הקליעה בארץ. המאמנים מביאים דוגמה ממקצועות האוויר בו קיימת היום אפשרות כזו.
הוועדה סבורה כי רמת הקליעה בארץ לא תועלה עקב הרשאה לעירוב ג'נדריאלי אלא יתכן ותושג תוצאה הפוכה לקיבוע רמת גיוס קלעים חדשים למועדונים בכדי לקיים קבוצות הומוגניות.
בנוסף, אין האישור הנוהג היום לגבי קבוצות מעורבות במקצועות האוויר כדי להכשיר הקרקע לאישור דומה במקצועות אחרים וראוי לבחון עניין זה מחדש, קרי: יש לבחון באם ראוי להמשיך לערב קבוצות במקצועות האוויר. הוחלט כי עניין זה יובא לדיון בפני הנהלת ההתאחדות בישיבתה הקרובה ב- 29.11.06.
כמו כן, הועלתה הצעה נוספת לאישור ההנהלה אשר תוכל לתרום למוטיבציה של המועדונים לגייס קלעים חדשים ולהעמיד קבוצות הומוגניות בכל מקצוע: "מועדון אשר יעמיד קבוצה הומוגנית בכל המקצועות האולימפיים באליפות הפועל או אליפות ישראל, יקבל בונוס של 5,000 ¤ שיתורגמו לתחמושת".
......
6. סיכום הנושאים שיועלו לדיון בישיבת ההנהלה הקרובה-
......
ג. קבוצות מעורבות כן או לא.
ד. ביטול הקבוצות המעורבות במקצועות האוויר.
ה. בונוס למועדונים שיעמידו קבוצות הומוגניות בכל המקצועות האולימפיים.
.....
ב ב ר כ ה ,
י צ ח ק י ו נ ס י
יו"ר וועדת הספורט
להלן התייחסותי לחלקים שצוטטו:
1. תקנון הליגות איננו מתייחס כלל למין הקלע, לא הוגדרו ליגות נפרדות לנשים ולגברים, ומכאן שאין הגבלה בעניין המין, ואין צורך ב"אישור" או "הכשרת קרקע" לקבוצות מעורבות בכל אחת מן הליגות השונות, הפועלת מכח תקנון הליגות.
2. בניגוד לדעת הועדה, דעתי היא כי לרמת הקליעה אין קשר להרכב הקבוצות, אלא ליכולות הקלעים ואימוניהם. קבוצות מעורבות נוצרו בשל רצון המועדונים להציב את הקלעים הטובים ביותר בקבוצה הבכירה, ולא בשל גחמה של יצירת קבוצה מעורבת לשוא.
3. גם לגיוס קלעים חדשים אין קשר עם הנושא. דומה כי אין מועדון שיסרב להגדלת מצבת חבריו, בכדי להגדיל את התחרות בתוך המועדון ובכדי להגדיל את ההכנסה ממיסי החבר. מסיכום הישיבה ניתן לחשוב כי עשרות מרטינובים וקירייקובים ממתינים לגיוסם, ורק "חוסר מוטיבציה" של המועדונים מונע זאת. לכל היותר, מועדונים ימנעו משיקולים עניינים של שיבוץ קלעים בקבוצות בהתאם לרמתם, ויציבו קבוצות חד מיניות בשל בצע כסף (שיתורגם לתחמושת....)
4. לעת עתה, צברה ישראל 0 (אפס) קווטות. האם הועדה תולה את האשם בקיום קבוצות מעורבות? כמו בישראל, גם בבונדסליגה הקבוצות מעורבות (והירי הינו של 40 כדור). נוסף על הקלעים הגרמנים, הבונדסליגה מושכת קלעים מכל קצוות תבל, הקליעה בגרמניה הינה ענף ספורט מקובל (שלא כמו בישראל) ולעניין הרמה המקצועית: 14 קווטות לגרמניה (מהן 4 בנשק אויר), וקווטות רבות למתחרים לא גרמנים.
5. בליגה הלאומית באקדח אויר, החלטה כגון זאת שקולה לאיסור על השתתפות קלעיות בליגה הלאומית, אם כי ניתן לפצות על כך עם כרזה נוספת בכיכובן של מיטב הקלעיות. שהשתתפותן בליגה נאסרה...
6. למען הגילוי הנאות, אציין כי קבוצתי (הפועל חדרה) תפגע מהחלטה האוסרת על שיתוף נשים בליגה. מבט חפוז בטבלאות, יגלה קבוצות נוספות שיפגעו, כגון:
רובה: הפועל אפרא מעברות, המרכז האולימפי הרצליה, קלעי מכבי רעננה, הפועל רחובות קלעי אשקלון.
אקדח: הפועל חדרה, המרכז האולימפי הרצליה, קלעי חיפה-אקדח זעיר+ אויר, הפועל נירים /אשכול, הפועל חדרה והפועל מחוז תל-אביב.
בברכה,
גלעד
גלעד
לגלעד
הערה טכנית:
א. השינוי אם יתפוס רק בעונה הבאה !
ב. ועדה ממליצה הנהלה מחליטה. (שמות חברי ההנהלה באתר ההתאחדות)
ג. זה פורסם כדי שמועדונים יוכלו להציג את עמדתם.
(אני תומך בכיוון הועדה - במבט לטווח הארוך יועיל - גם אם יפגע בטווח קצר בקבוצות)
הרבה יותר חשוב מה שלא עובר כבר שנים - קבוצתי 6 מחזורים מלאים !!! עם 3 קלעים בקבוצה !!!
אחרת אוטומטית יורדים ליגה - הביזיון נמשך רק בגלל דמעות התנין של המועדונים.
לכן ראית הנהלת ההתאחדות וועדותיה צריכה להיות ראיה לאומית ולא מועדונית.
הערה טכנית:
(אני תומך בכיוון הועדה - במבט לטווח הארוך יועיל - גם אם יפגע בטווח קצר בקבוצות)
הרבה יותר חשוב מה שלא עובר כבר שנים - קבוצתי 6 מחזורים מלאים !!! עם 3 קלעים בקבוצה !!!
אחרת אוטומטית יורדים ליגה - הביזיון נמשך רק בגלל דמעות התנין של המועדונים.
לכן ראית הנהלת ההתאחדות וועדותיה צריכה להיות ראיה לאומית ולא מועדונית.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
למרות ששמי מופיע כמשתתף בדיון שצוטט מעלה, אני רואה מקום להביע כאן את דעתי, שכן לא הייתי שותף לקבלת ההמלצה שרשומה כאן (השתתפתי רק בחלקו האחרון של הדיון שנגע לעניינים אחרים)
נושא הקבוצות המעורבות עלה עקב הצעת 3 מאמני הנבחרת (שנדיר שמסכימים פה אחד...) לקיים תחרות קבוצתית מעורבת בתחרות הרובה ב-3 מצבים, ע"י חישוב 20 הכדור הראשונים מכל מצב ירי של כל גבר בקבוצה, או סיכום התוצאה של כל אישה, כך שלמניין הקבוצתי יובאו בחשבון סה"כ 180 כדור.
ההצעה באה לספק מענה לאי קיום תחרות קבוצתית במקצוע זה בשנים האחרונות, וע"מ להעלות את מוטיבציית המועדונים לשתף קלעים בתחרות זו, ע"י הוספת תחרות קבוצתית.
במצב הקיים היום, ודווקא בגלל מצב זה, אין מוטיבציה למועדונים לעודד קלעים להשתתף במקצוע זה (3 מצבים רובה), שכן זה הוא המקצוע התובעני והקשה ביותר במקצועות הירי, והבדלי הרמה בין הקלעים הם גדולים ביותר. המצב בפועל הוא שתוך שנתיים ירדנו מכמויות של כמעט 30 משתתפים בתחרות הגברים והנוער בלבד, למצב בו אין כמות מספקת של משתתפים ע"מ לקיים תחרות פיינל, ולעיתים אף אין כמות מספיקה ע"מ שהתחרות תוכר כאליפות (5 משתתפים...)
עד לפני שלוש שנים מותר היה לשתף נשים בתחרות ה"גברית" כמשלימות קבוצה, והמועדונים בארץ העמידו מספר לא מבוטל של קבוצות. כמות המשתתפים אף הביאה לקיום ליגה נסיונית במקצוע זה. עם ההפרדה הכפויה והאיסור על עירוב קבוצות החלה דעיכה במקצוע זה, ואף פוזרה הליגה הנסיונית, עקב מיעוט משתתפים.
לעניות דעתי, ישנו הכרח לאפשר למועדונים להרכיב קבוצות מעורבות, וייסלחו לי כל ידידי וידידותי ה"מלומדים", אין כל סתירה מול החוקה הבינ"ל, שכן התחרות הקבוצתית אינה אולימפית, ובנוסף, כל הירי בתחרויות בארץ אינו מתנהל ע"פ החוקה בדיוק... (מי אמר 5 כדורים למטרה....)
הגברת התחרותיות, והרחבתה לתחרות בין מועדונים, ולא רק בין אינדיבידואלים, לא רק שלא תפגע בענף, אלא תועיל ותגדיל אותו, שכן היא תספק למועדון מוטיבציה להעמיד קבוצה (היום אין טעם להעמיד קבוצה כאשר ידוע מראש שלא תהיה תחרות קבוצתית כי אין 5 מועדונים המסוגלים להתחרות....) ותדחף אותו לעודד קלעים מתחילים להיכנס לתחום.
בנוגע לקבוצות המעורבות בנשק האויר - גם כאן דעתי שונה מעט.
אני מתבונן מנקודת המבט המקצועית כמאמן, המעוניין לראות הן את קלעיו, והן את קלעיותיו "מתאמנים" בתחרויות המקומיות ובליגה בדומה ככל האפשר לאופן בו ייתחרו בתחרויות בינ"ל. (לאלו שלא ירדו לסוף דעתי: בנות - 40 כדור, בנים - 60). שוב, הנימוקים בעד קבוצות מעורבות הן זהים לאלו שנרשמו למעלה, וגם כאן, יש מקום למצוא דרך לבניית קבוצות באופן שלא ייפגע בתרגיל האישי של כל משתתף.
בעבר "נאלצו" קלעיות שהשלימו קבוצה לירות 20 כדורים נוספים מכיוון שהוחלט כי התחרות הקבוצתית היא ב-60 כדור. כיום מחושבים לקבוצה 40 הכדור הראשונים של קלעים גברים, מאותה הסיבה (התחרות הקבוצתית היום היא 40 כדור). ואני אומר שהפיתרון כאילו יושב מול עינינו כל הזמן ואנו נמנעים מלראות אותו...
חישוב התוצאה במערכות המדרגות את המתחרים בזמן אמת נעשה בכל העולם (וגם אצלנו) ע"פ חישוב סט ממוצע של היורה במהלך הירי (שימו לב שבעצם כך נעשה גם בגמר הירי, בעצם אין כל הבדל בין 591 לבין סט ממוצע של 98.5 לדוגמא...). צורת תצוגה זו "מנרמלת" את הירי של כל הקלעים, ללא הבדל מין (או דת, או גזע...), וכמובן שאינה מביאה בחשבון את אורך התרגיל. שימוש באופן חישוב זה לתוצאה הקבוצתית יאפשר קבוצות מעורבות, תוך שמירה על תרגיל מתאים לבנים/בנות. התוצאה הקבוצתית תהיה מורכבת משלושה "סטים ממוצעים" כאלו, ותשקף באופן מלא את יכולתו של כל קלע בקבוצה, בתרגיל המתאים למינו.
בשיטה זו יוכלו גם נשים סופסוף לקבוע או לעדכן את שיאי ישראל בתחרויות הליגה, וכן יימנעו "עיוותי" צדק כאשר קלע יורה טוב יותר או טוב פחות את 20 הכדור האחרונים מתוך ה-60 שלו, אך אלו לא נלקחים בחשבון לחישוב הקבוצתי, למרות שנורו במהלך התחרות!
באופן זה ניתן לקיים את התחרויות הקבוצתיות בכל מקצועות הרובה והאקדח בהם מתקיימות אליפויות המדינה, כאשר התחרויות לנשים/גברים כבודדים יהיו נפרדות (בדיוק כפי שהדירוג בליגה הלאומית מופרד בתום העונה בשנתיים האחרונות)
טוב, נסחפתי קצת, והשעה מאוחרת, אז רק עוד הערה אחת קטנה לאילן:
אז זהו, שהמסמך לא פורסם למועדונים!!
המסמך הוא טיוטת פרוטוקול הוועדה המקצועית, שנשלח בתפוצה מצומצמת של חברי ההנהלה וועדת הספורט בצירוף הכיתוב "חברים, לידיעתכם לקראת ישיבת הנהלת ההתאחדות ב- 29.11.06"
אין לי מושג כיצד הגיע מסמך זה לידי גלעד, או מדוע הוא רואה לנכון לצטט טיוטה שעוד לא הובאה אפילו לדיון (לא רק זו, אלא ציטוט חלקי...)
אני מניח שבמידה וחלק מתוצאות דיוני וועדת הספורט יאושרו בהנהלה, תצא הודעה מסודרת, כפי שיוצאת בסיום כל ישיבת הנהלה. עד אז, אני ממליץ לגלעד ולשאר החברים להתרכז בשיפור מיומנויות הקליעה, ולא בציטוט מסמכים לא להם, וללמוד להתאזר בסבלנות לפירסום החלטות רשמיות, ולא להיזון משמועות!!!
נושא הקבוצות המעורבות עלה עקב הצעת 3 מאמני הנבחרת (שנדיר שמסכימים פה אחד...) לקיים תחרות קבוצתית מעורבת בתחרות הרובה ב-3 מצבים, ע"י חישוב 20 הכדור הראשונים מכל מצב ירי של כל גבר בקבוצה, או סיכום התוצאה של כל אישה, כך שלמניין הקבוצתי יובאו בחשבון סה"כ 180 כדור.
ההצעה באה לספק מענה לאי קיום תחרות קבוצתית במקצוע זה בשנים האחרונות, וע"מ להעלות את מוטיבציית המועדונים לשתף קלעים בתחרות זו, ע"י הוספת תחרות קבוצתית.
במצב הקיים היום, ודווקא בגלל מצב זה, אין מוטיבציה למועדונים לעודד קלעים להשתתף במקצוע זה (3 מצבים רובה), שכן זה הוא המקצוע התובעני והקשה ביותר במקצועות הירי, והבדלי הרמה בין הקלעים הם גדולים ביותר. המצב בפועל הוא שתוך שנתיים ירדנו מכמויות של כמעט 30 משתתפים בתחרות הגברים והנוער בלבד, למצב בו אין כמות מספקת של משתתפים ע"מ לקיים תחרות פיינל, ולעיתים אף אין כמות מספיקה ע"מ שהתחרות תוכר כאליפות (5 משתתפים...)
עד לפני שלוש שנים מותר היה לשתף נשים בתחרות ה"גברית" כמשלימות קבוצה, והמועדונים בארץ העמידו מספר לא מבוטל של קבוצות. כמות המשתתפים אף הביאה לקיום ליגה נסיונית במקצוע זה. עם ההפרדה הכפויה והאיסור על עירוב קבוצות החלה דעיכה במקצוע זה, ואף פוזרה הליגה הנסיונית, עקב מיעוט משתתפים.
לעניות דעתי, ישנו הכרח לאפשר למועדונים להרכיב קבוצות מעורבות, וייסלחו לי כל ידידי וידידותי ה"מלומדים", אין כל סתירה מול החוקה הבינ"ל, שכן התחרות הקבוצתית אינה אולימפית, ובנוסף, כל הירי בתחרויות בארץ אינו מתנהל ע"פ החוקה בדיוק... (מי אמר 5 כדורים למטרה....)
הגברת התחרותיות, והרחבתה לתחרות בין מועדונים, ולא רק בין אינדיבידואלים, לא רק שלא תפגע בענף, אלא תועיל ותגדיל אותו, שכן היא תספק למועדון מוטיבציה להעמיד קבוצה (היום אין טעם להעמיד קבוצה כאשר ידוע מראש שלא תהיה תחרות קבוצתית כי אין 5 מועדונים המסוגלים להתחרות....) ותדחף אותו לעודד קלעים מתחילים להיכנס לתחום.
בנוגע לקבוצות המעורבות בנשק האויר - גם כאן דעתי שונה מעט.
אני מתבונן מנקודת המבט המקצועית כמאמן, המעוניין לראות הן את קלעיו, והן את קלעיותיו "מתאמנים" בתחרויות המקומיות ובליגה בדומה ככל האפשר לאופן בו ייתחרו בתחרויות בינ"ל. (לאלו שלא ירדו לסוף דעתי: בנות - 40 כדור, בנים - 60). שוב, הנימוקים בעד קבוצות מעורבות הן זהים לאלו שנרשמו למעלה, וגם כאן, יש מקום למצוא דרך לבניית קבוצות באופן שלא ייפגע בתרגיל האישי של כל משתתף.
בעבר "נאלצו" קלעיות שהשלימו קבוצה לירות 20 כדורים נוספים מכיוון שהוחלט כי התחרות הקבוצתית היא ב-60 כדור. כיום מחושבים לקבוצה 40 הכדור הראשונים של קלעים גברים, מאותה הסיבה (התחרות הקבוצתית היום היא 40 כדור). ואני אומר שהפיתרון כאילו יושב מול עינינו כל הזמן ואנו נמנעים מלראות אותו...
חישוב התוצאה במערכות המדרגות את המתחרים בזמן אמת נעשה בכל העולם (וגם אצלנו) ע"פ חישוב סט ממוצע של היורה במהלך הירי (שימו לב שבעצם כך נעשה גם בגמר הירי, בעצם אין כל הבדל בין 591 לבין סט ממוצע של 98.5 לדוגמא...). צורת תצוגה זו "מנרמלת" את הירי של כל הקלעים, ללא הבדל מין (או דת, או גזע...), וכמובן שאינה מביאה בחשבון את אורך התרגיל. שימוש באופן חישוב זה לתוצאה הקבוצתית יאפשר קבוצות מעורבות, תוך שמירה על תרגיל מתאים לבנים/בנות. התוצאה הקבוצתית תהיה מורכבת משלושה "סטים ממוצעים" כאלו, ותשקף באופן מלא את יכולתו של כל קלע בקבוצה, בתרגיל המתאים למינו.
בשיטה זו יוכלו גם נשים סופסוף לקבוע או לעדכן את שיאי ישראל בתחרויות הליגה, וכן יימנעו "עיוותי" צדק כאשר קלע יורה טוב יותר או טוב פחות את 20 הכדור האחרונים מתוך ה-60 שלו, אך אלו לא נלקחים בחשבון לחישוב הקבוצתי, למרות שנורו במהלך התחרות!
באופן זה ניתן לקיים את התחרויות הקבוצתיות בכל מקצועות הרובה והאקדח בהם מתקיימות אליפויות המדינה, כאשר התחרויות לנשים/גברים כבודדים יהיו נפרדות (בדיוק כפי שהדירוג בליגה הלאומית מופרד בתום העונה בשנתיים האחרונות)
טוב, נסחפתי קצת, והשעה מאוחרת, אז רק עוד הערה אחת קטנה לאילן:
אילן ב כתב:לגלעד
הערה טכנית:
אז זהו, שהמסמך לא פורסם למועדונים!!
המסמך הוא טיוטת פרוטוקול הוועדה המקצועית, שנשלח בתפוצה מצומצמת של חברי ההנהלה וועדת הספורט בצירוף הכיתוב "חברים, לידיעתכם לקראת ישיבת הנהלת ההתאחדות ב- 29.11.06"
אין לי מושג כיצד הגיע מסמך זה לידי גלעד, או מדוע הוא רואה לנכון לצטט טיוטה שעוד לא הובאה אפילו לדיון (לא רק זו, אלא ציטוט חלקי...)
אני מניח שבמידה וחלק מתוצאות דיוני וועדת הספורט יאושרו בהנהלה, תצא הודעה מסודרת, כפי שיוצאת בסיום כל ישיבת הנהלה. עד אז, אני ממליץ לגלעד ולשאר החברים להתרכז בשיפור מיומנויות הקליעה, ולא בציטוט מסמכים לא להם, וללמוד להתאזר בסבלנות לפירסום החלטות רשמיות, ולא להיזון משמועות!!!
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
הייתי מצפה ממי שהעביר לגלעד את המסמך (ושיהיה מי שיהיה) וגם מגלעד עצמו לגלות יותר אחריות ולא להתייחס לטיוטת מסמך, אשר טרם הובאה לדיון בהנהלת ההתאחדות.
ומי שלא יעכל להתאפק והיה חייב להביע דעתו - שאיני נוקט עמדה לכאן או לכאן בנכונותה, שהרי כל אדם זכאי לדעתו ואני מקבל כל דעה אם היא מנומקת ומבוססת - יכל להביע אותה בדרך אחרת.
ומי שלא יעכל להתאפק והיה חייב להביע דעתו - שאיני נוקט עמדה לכאן או לכאן בנכונותה, שהרי כל אדם זכאי לדעתו ואני מקבל כל דעה אם היא מנומקת ומבוססת - יכל להביע אותה בדרך אחרת.
nobody expects the spanish inquisition
4 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד