שאלה לגבי תיאום קנה במקלעי בראונינג.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה לגבי תיאום קנה במקלעי בראונינג.

על ידי יובי » 27 נובמבר 2006, 21:48

לאחרונה ביצענו ריענון בשימוש במקלעים מסוג בראונינג 0.5 וכן 0.3. כידוע, לאחר פירוק הכלי, ובכל תקופה מסויימת יש לבצע נוהל המכונה "תיאום קנה", כלומר החדרת מדידים בעובי שונה בין הקנה לסדן.
1. מהי הסיבה הטכנית לכך? אם בגלל שמנתקים את הקנה מהגוף בזמן הפירוק, הרי גם במא"ג וגם בעוזי כולל הפירוק הפרדת הקנה מהגוף ובכ"ז לא מבצעים תיאום. אשמח לקבל תגובות בנושא.
2. "תיאום קנה" -תיאום בין מה למה? בין הסדן לבית הבליעה? ראו סעיף 1...
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 27 נובמבר 2006, 23:01

במקלע בראוניג יש שני סוגי סוגי תיאום:

1. תאום קנה (הרחק ראש תחמיש) שתפקידו לוודא שהכדור נמצא בקנה עד הנקודה בו הוא אמור להמצא.

2. תאום נקירה לוודא שהנקירה מתבצעת בדיוק בנקודה ובשניה בה הכדור נמצא במלואו בתוך הקנה - לא אחרי וחס וחלילה לא לפני.

תיאום צריך להתבצע במקלעי בראונינג לפני כל ירי ובטח ובוודאי אחרי פרוק והרכבה של הנשקים האלה. אי תאום קנה ו נקירה יכול לגרום לפיצוץ המקלע ולסירוסו של היורה. פתח ההפלטת התרמילים במקלעי באונינג הוא למטה וכאשר מתפוצץ כדור בנקירה מוקדמת היורה חוטף את כל הרסיסים בפלג גופו התחתון..

בכל כלי הנשק הבריחיים יש תאום הרחק ראש תחמיש.
- במאג זה נעשה על ידי פירוק פין בידית האחיזה ותיאום בעזרת מדיד
- ברובים, זה נעשה פעם אחת במפעל בשעת הרכבת הקנה על הגוף
- באקדחים - זה הטולרנסים של הייצור

בכל כלי הנשק חצי אוטומטים יש תיאום נקירה
- במאג זה המכניקה של הבריח והטולרנסים של הייצור (נוקר חצי סטטי)
- ברובים חצי אוטומטים/אוטמטיים מכנס סגור יש את דוקרן חידוש הקשר והדוקרן של ירי אוטומטי שמשחרר את הנוקר כאשר הבריח נעול
- בכלים עם מכנס פתוח כמו עוזי, קרל גוסטב וכו... תאום הנקירה מובטח על ידי מגע שולי התרמיל בשולי בית הבליעה + קשיות הפיקה (להלן פיקות עגולות של עוזי)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובי » 27 נובמבר 2006, 23:58

התמונה מתחילה להתבהר, ועדיין- מדוע במקלעים האלה צריך לבצע את התיאומים הנ"ל לפני כל ירי? במילים אחרות, מדוע אין נעילה מושלמת של התרמיל במקומו, דבר שמחייב את התיאומים הנ"ל? הרי בשאר הנשקים שמנית מושגת נעילה מושלמת ואין צורך לוודא זאת לפני כל ירי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 28 נובמבר 2006, 09:03

גיל הכלים
ככה בנו אז וזה נמשך עד היום
(בצבא ארה"ב יש 0.5 ללא תאום)
בכלים שהתאום נעשה במפעל
מסוכן ביותר להחליף חלקים בין כלי נשק מאותו סוג.
(ראה במא"ג הקנים ממוספרים - כנל הבריחים בגליל)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 28 נובמבר 2006, 09:38

אני אוסיף למה שאילן אמר,

מדובר בכלים שיוצרו בתחילת המאה שעברה ותכננו אותם בצורה כזו שתיאום הקנה/נקירה צריך להעשות בשדה (יכול להיות בגלל מגבלות ייצור ותכנון של אז).
מדוע צריך לבדוק תאום לפני כל ירי?
מסיבה פשוטה מאד - כשאתה נמצא בנגמ"ש בתא המפקד אלו הם האשכים שלך שנמצאים מתחת לפתח ההפלטה של ה-0.5 ...
אתה עולה לכלי, אתה לא יודע בדיוק מי הרכיב את המקלע ואם מישהו נגע בברגי תזמון הנקירה, אתה לא יודע אם הבריגו את הקנה נכון (לפעמים אנשים שוכחים חצי דריכה כדי להבריג את הקנה כמו שצריך), אתה לא יודע דבר על תקינותו של הנשק הזה והוא מאד לא סלחני. כל טעות היא הרת אסון....מישהו העלה פעם קישור לסרטון שמראה פיצוץ של 0.5 לא מתואם.
לכן - חובה לבדוק תאום לפני כל ירי במקלעים האלה......

לגבי מאגי"ם התאום נעשה במפעל. כל נשק יש לו את הקנים הרזרבים שלו וזה חתונה קתולית.
אסור בשום אופן להשתמש בקנים של מאג אחר. אמנם פיצוץ של כדור 7.62 לזה לא כמו פיצוץ של 0.5 אבל תאמין לי שזה מאד לא נעים לחטוף את מכסה הגוף בפנים ועוד כמה רסיסים בעיניים..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 28 נובמבר 2006, 10:21

הסיפור הוא שבגלל מבנה מנגנון הכלי, תיתכן נקירה בטרה בוצעה נעילה של התרמיל בבית הבליעה, או שתתבצע שליפה מבית הבליעה מוקדם מדיי.

לכן, נקירה מוקדמת עלולה לגרום שהתרמיל יתפוצץ לפני שכולו נכנס לבית הבליעה.
נקירה מאוחרת עלולה לגרום שבזמן החליצה התרמיל עדיין אחוז בבית הבליעה והכרכוב יתלש.

מה שמפתיע אותי שהכלים האלה עדיין בשירות.
מילא 05, אבל 03?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 28 נובמבר 2006, 13:13

במהלך שרותי כחייל, התפוצץ לאחד המ"מ של הפלוגה מק"כ (0.5) בפרצוף. משקפי המגן והשכפץ ספגו את כל הרסיסים, והחיילים שהיו אתו למדו כמה קללות חדשות שלא נשמעו עד אז.
בבדיקת נשק שהגיע לפלוגה, התברר שכל המקכ"ים בפלוגה היו לא מתואמים(!).
בדיקה מעמיקה יותר גילתה שהמדיד של המ"פ שלי, שאתו תיאמו כולם, היה לא במידה - תקלה נדירה שלא נתקלתי בה מאז, אבל הלקח היה לבדוק את המדידים ע"י בדיקת תאום עם שני מדידים, כדי לוודא שהתוצאות אכן שוות.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

לא מפתיע

על ידי דורגל » 28 נובמבר 2006, 14:31

מעולם לא היה מי שיסביר לחיילים איך צריך לתאם מק"כ.

אני זוכר את עצמי, שנה וחצי בלבנון, דוחף מדידי GO - NOGO .... FIRE - NOFIRE בלי להבין מה בכלל אני בודק. ולשאלות הבסיסיות ביותר לא היה מי שיתן מענה. לדעתי גם החימושניקים לא הבינו מימינם ומשמאלם. העיקר שיהיה נקי ומסולר. כשחושבים על זה, עדיף היה לא לפרק אותו מלכתחילה .... עדיף אבק מחוסר תיאום.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובי » 28 נובמבר 2006, 19:09

תודה לכל המשיבים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

ההסברים נכונים

על ידי סייר » 28 נובמבר 2006, 22:00

ההסברים של איתמר ואילן נכונים וממצים. כמי שהשתמש ב-0.3 ו -0.5(בעיקר בדגם האווירי- המהיר יותר) במשך עשרות שנים בסדיר ובמילואים- "זכיתי" לראות תוצאות של תיאומים לא מדוייקים. אני אף מכיר מקרה מחיל אחר- תותחנים, בו הודח מסו"ל מצטיין בשל תאונת ירי ב-0.3לא מתואם בה נפצע חייל.

עם זאת, בזמננו ידענו את ההסבר המדויק והנכון. התאור של דורגל (שאף לא אחד הסביר לו ולחבריו את הנושא) מצער אותי מאד...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אישגדול » 28 נובמבר 2006, 23:04

נדמה לי שאני זוכר עד היום (לא נגעתי באף אחד מהכלים האלה כבר 20 שנה) את כללי הע"ש-ד"י (עבה - שמאלה, דק - ימינה - לאמור אם בעבה ננקר - סובב קנה שמאלה. אם בדק לא ננקר - סובב ימינה)של המק"כ. נראה לי שאני צריך טיפול :lol:
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד