התפתחות מעניינת באגף הבטחוני חברתי

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התפתחות מעניינת באגף הבטחוני חברתי

על ידי nitz » 10 דצמבר 2006, 22:17

אמנם הדיון אינו עוסק בקליעה באופן ישיר אלא באופן עקיף, אך נראה לי שלגולשים בפורום זה יש יותר מהמשותף לגדנ"ע מאשר הגולשים בפורום נשק או אחים לנשק...העדפתי לפתוח דיון חדש מאשר להקפיץ דיון ישן

בהנחה שלא שמעתם על זה...היום כהרגלי גלשתי ומצאתי בין היתר את שתי הכתבות הבאות:
1. ההחלטה
2.התגובה

חשבתי שזה אולי יעניין כמה מהאנשים פה...
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 11 דצמבר 2006, 05:14

הזדמנות שלכם נערי הגדנ"ע.............

"קהלני עושה עבודה מצויינת - בסגירת מועדונים"

איפה אתם ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אבי ח » 11 דצמבר 2006, 11:13

לצערי השיקולים שעומדים שם על הפרק, אין להם ולא כלום עם תחום עשייה/אי העשייה של קהלני.
בלי קשר לעניין יש מקום להעלות את הנושא של הגנד"ע על סדר היום בחלון ההזדמנות שנוצר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

דווקא כן קשור

על ידי iva_sh » 11 דצמבר 2006, 12:31

אבי ידידי,
כבוגר מועדון קליעה אביב לבוגר מועדון קליעה אביב
אני דווקא תומך בדיעה שמציג אילן
הכל כאן קשור
בתקופתו של קהלני נעשה הכל כדי לסגור את גדנ"ע קליעה
החל מאי פתיחת קורסים למדריכים דרך אי שיבוצם למועדונים והשיא
הקמת צוות של 2 אנשים ללא קשר לעיניין לבחינת נושא הגדנ"ע
לא ניכנס פה לעצם רעיון הבדיקה שהוא כשלעצמו מקומם
כאילו שחיילי צבא הגנה לישראל פוגעים כל כך טוב בשדה הקרב
שלא נחוץ לנו מסגרת שתחנך בני נוער לפני צבא לירי מדויק
ברור שצריך!!!
ולעיניין
הקצאת המשאבים של קהלני מביאה בימים אלו לסגירת הגדנ"ע
יש לי המון כבוד למורשת קרב
אבל מורשת קרב היא לא עיניין תאורטי
טיולי מורשת קרב ברמת הגולן לא מכינים בני נוער לצבא
קח גדנעי ותיק תעלה אותו לרמת הגולן ואז תלמד אותו מורשת קרב
במקום זה המירה המערכת את ייעודה מהכנה לצה"ל לסוכנות טיולים
חבל
בכל מקרה
כקלע פעיל לקלע פעיל
חובה להעלות את הנושא לסדר היום
במידה מסוימת סגירת הגדנ"ע סוגרת ערוץ ממנו הגיעו קלעים רבים לענף
אולי מי שיחליף אותו מהמגזר הקיבוצי יהיה פתוח יותר לעיניין
כי קהלני לא היה פתוח להצעות
היה לו נושא אחד באג'נדה
וכל השאר הועלו קורבן על חשבונו
לכן לדעתי לא כל כך חשוב השיקולים אבל מאוד חשוב תחום העשייה(או האי עשייה)
הוא עשה את הדברים הלא נכונים וכדאי שילך
כל אחד כבר יהיה עדיף
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אבי ח » 11 דצמבר 2006, 15:11

אבי, אני מסכים עם כל מילה שלך.
כל מה שרציתי להגיד ש"לצערי" דווקא הנושאים המהותיים שהם בתחום העשייה של האגף אינם עומדים בחזית הדיון העכשווי, אלא המימד הפוליטי מפלגתי.

אני מסכים שללא קשר לנסיבות יש לנצל את ההזדמנות להעלות את נושא הגנד"ע על סדר היום, בתקווה שהקריאה תיפול על איזו אוזן תורנית.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nitz » 11 דצמבר 2006, 22:43

קודם כל, אני בעד "יום בעקבות לוחמים"...הסיבה היא שבני נוער רבים ממעטים לקרוא ספרים בכלל וספרים על ההיסטוריה הצבאית של ישראל בפרט
השיטה של להקשיב למורה משעממת להיסטוריה במשך שעתיים אינה מושכת את תשומת הלב של התלמידים...נכון שטיול לעמק הבכא לא יעניין את התלמידים כמו טיול לאילת, אבל זה עדיף על שיעור בכיתה...אגב, זה נראה מאוד כאילו קהלני מנצל את עמדתו ותפקידו לקידום סיפורו האישי (גם אם הקרב בעמק הבכא היה קריטי)...אני הייתי מציע להכניס את אותו יום טיול לשבוע גדנ"ע...זה באמת מזכיר סוכנות טיולים

ההבדל בין הנוער של מלחמת העצמאות לנוער של היום, זה שהנוער של אז ידע כי קיים סיכון של ממש לקיום המדינה, התנדב לסייע במשימות "פשוטות" ודרש להשתתף בלחימה...הייתה גדנ"עית שביצעה משימת קישור בירושלים ורק בגלל שלא הייתה חיילת, היא לא קיבלה איזה עיטור גבורה...הנוער של היום כנראה לא יודע מספיק מה עבר על המדינה באותם זמנים, ומה עלול לקרות למדינה אם כולם יצאו מהצבא על פרופיל 21...המוטיבציה להתגייס יורדת...
אני חושב שטיפוח "הנחלת" המורשת חיוני למדינה לא פחות מטיפוח כושר הקליעה...אבל בוודאי שאין לסגור את הגדנ"ע...עדיף לשמור אפילו על מועדון אחד קיים או לצמצם פעילות (אפילו לבטל תחרויות קליעה במקצועות הספורטיביים של הגדנ"ע) מאשר סגירתו המוחלטת...גם אם זה יהיה מטווח רחובות שייסגר :?
התרומה לקליעה תהיה עלובה מהפוטנציאל שלה, אבל עדיף על כלום...
אגב, היה סיפור שקראתי על ביקור של הרמטכ"ל לסקוב במטווח גדנ"ע...כאשר הוא ראה איך המדריכים מלמדים את בני הנוער לירות לא לפי המצב הצבאי הוא סירב להמשיך את הסיור או אפילו לראות את הפגיעות של החניכים...באליפות צה"ל לאחר מכן, כאשר הגדנ"ע זכה במקום הראשון, אותו מדריך הצדיע לרמטכ"ל שחייך כאשר זיהה את אותו מדריך...

בקשר לעניין התגובות לקהלני...העניין כבר אבוד למדי
כאשר יש 200 תגובות לכתבה (שכבר הספיקה לרדת מהדף הראשי :?) אף אחד לא טורח לקרוא את התגובה ה200...העניין עוד יותר קשה כאשר מדובר ב"גיבור ישראל"...גם כאשר יש מישהו שיוצא נגד קהלני או בעד מחליפו, קמים עליו עשרות מגיבים שיוצאים נגד פרץ (ונכון שגם הוא לא ממש עילוי :? )...גם ההיגיון לא מצליח להתחמק מהשפעת החור השחור "גיבור ישראל"

עמדתו של קהלני בנוגע לגדנ"ע אינה ידועה לי מלבד קבלת ההחלטה לסגור אותו, עקב היותי חניך בלבד

אגב-ציטוט מתוך תשובה שקיבלתי מחיל החינוך: "התקבלה החלטה על סגירת גדנ"ע קליעה, וזאת לאור שיקולי תעדוף בתוך המערך לגבי פעילויות הגדנ"ע" (לא אמרו אם מדובר במערך מג"ן, או האם מדובר במשהב"ט). הציעו לי לפנות לדובר צה"ל בשביל לקבל מידע (משיקולי ביטחון מידע...בטח...אמרתי כבר שהצבא צועד על ביורוקרטיותו? :roll: )

הערה נוספת-למרות שאיני מאמין שמישהו יקרא את הכתבה בימים הקרובים, כדאי להמליץ על התגובה של קמינקר (נכון?) 254, ולהמליץ על תגובות שלא יכפישו את קהלני באופן סתמי אלא תגובות ענייניות שנוגעות למינוי פוליטי של קהלני, ולאי מקצועיותו (אני מצאתי כמתאימות את: 65,55,47, 101, אולי 136, 169, 195, 223, 235...אולי אתם תמצאו נוספות). אני חושב שיש סיכוי שהעימות פרץ-קהלני לא הולך להסתיים בקרוב.
לynet יש נוהג להעלות כתבות עבר קשורות לנושא כלשהו כרקע לכתבה...ייתכן ששתי הכתבות האלו יוצאו שוב מהארכיון בקרוב. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לרתום מזמנכם, לעבור על רשימת התגובות וסה"כ להקליק מספר פעמים, כמו ההצבעה לספורטאי השנה...אם אין לכם כוח לקרוא כל תגובה, אני מציע שתבחרו במה שהמלצתי ותמליצו גם אתם, לפי רצונכם
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 12 דצמבר 2006, 04:28

ההבדל בין אז להיום ניצנץ -הוא היותה של החברה כולה במלחמת השחרור חברה מגוייסת.

היום איש תחת גפנו ותאנתו (ככתוב) רק החצי השני של ושכנו לבטח לא מתקיים.

חופש חנוכה במקום הכ"ג לכו לקריה ותביעו את דעתכם !

כדאי לבקש רישיון - כדאי להזמין תקשורת

ולהגיד את מה שאבי כבר כתב.

בהצלחה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד