SS109
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
SS109
שלום סליקאים,
האם הכדורים הנ"ל הם כדורים חודרי שריון?
תודה,
מ
האם הכדורים הנ"ל הם כדורים חודרי שריון?
תודה,
מ
- סליקאי ארד

- תרמתי למען הסליק

ולתשובה יותר ארוכה מעט......
כדור הSS-109 אוו M855 מכיל גרעין קשה ועד כמה שזכור לי יכול לחדור לוח פלדה בעובי 20 מ"מ ב500 מטר (אני לא בטוח במספרים יכול להיות 15 מ"מ על 300 מטר אני ינסה לאתר את המידע )ולכן אפשר להגדירו כחודר שיריון אוו כבעל חדירות מוגברת .
יחד עם זאת בצה"ל (ולא רק שם אגב) הוחלט לא להתיחס לכדורים הנ"ל כ"חודרי שיריון" שנחשבים לכדורים למשימות מיוחדות אלה ככדורים לשימוש כללי.
כדור הSS-109 אוו M855 מכיל גרעין קשה ועד כמה שזכור לי יכול לחדור לוח פלדה בעובי 20 מ"מ ב500 מטר (אני לא בטוח במספרים יכול להיות 15 מ"מ על 300 מטר אני ינסה לאתר את המידע )ולכן אפשר להגדירו כחודר שיריון אוו כבעל חדירות מוגברת .
יחד עם זאת בצה"ל (ולא רק שם אגב) הוחלט לא להתיחס לכדורים הנ"ל כ"חודרי שיריון" שנחשבים לכדורים למשימות מיוחדות אלה ככדורים לשימוש כללי.
higt-power כתב:יחד עם זאת בצה"ל (ולא רק שם אגב) הוחלט לא להתיחס לכדורים הנ"ל כ"חודרי שיריון" שנחשבים לכדורים למשימות מיוחדות אלה ככדורים לשימוש כללי.
משימות מיוחדות?
בזמני לפחות , כל שרשיר של מאג או 0.5 הכיל כמות נדיבה מאד של כדורי ח"ש, אז מה פה כל כך מיוחד או שהשתנו הזמנים?
ודרך אגב, בזמני גם לתחמושת של קלאצ' תוצרת ברה"מ או מדינות הגוש המזרחי היה גרעין של פלדה ועל גבי הקליע לא היה שום סימן מיוחד.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

הרעיון שמאחורי כדור SS109 הוא להגדיל את טווח הירי של רובה 5.56 מ"מ.
מבלי להיכנס לפרטי פרטים:
ככל שהקליע יותר כבד מקבלים דיוק בטווחים יותר גדולים והנזק/כח עצירה גדל בהתאם.
לגבי עובי לוח הפלדה הקליע יחדור לוח פלדה לפי תקן צבאי בעובי 4 מ"מ בטווחים של 600 עד 700 מטר לעומת חדירה של קליעה רגיל בטווחים של 400 עד 500 מטר.
החדירה תתבצע כאשר הקליע מגיע בניצב ללוח הפלדה.
לגבי תחמושת קלצ' ישנם כדורים רגילים וישנם חודרי שריון בעלי גרעין פלדה.
מבלי להיכנס לפרטי פרטים:
ככל שהקליע יותר כבד מקבלים דיוק בטווחים יותר גדולים והנזק/כח עצירה גדל בהתאם.
לגבי עובי לוח הפלדה הקליע יחדור לוח פלדה לפי תקן צבאי בעובי 4 מ"מ בטווחים של 600 עד 700 מטר לעומת חדירה של קליעה רגיל בטווחים של 400 עד 500 מטר.
החדירה תתבצע כאשר הקליע מגיע בניצב ללוח הפלדה.
לגבי תחמושת קלצ' ישנם כדורים רגילים וישנם חודרי שריון בעלי גרעין פלדה.
- סליקאי זהב

סתם השתעממתי ונברתי קצת...
להלן הודעות של ליאור 45 משנת 2004 ודון ממאי 2006:
מתוך זיכרון:
M193 - משקל קליע 3.375 גרם, מהירות לוע דרך M16A1 - כ-990 מטר לשנייה
ss109 - משקל קליע 4 גרם, מהירות לוע דרך M16A2 - כ- 920 מטר לשנייה. שומר על אינרגיה קינטית לטווח ארוך יותר
advocate כתב:
SS109(M855).... M193.... לא בדיוק אותה קשת.... או בעצם ספירלה...
אם תירה M193 מקנים של A2 בעלי מעלה סליל של 1/7 תקבל אחרי כ100 מ' TUMBLING כזה של שלמושג של קשת בליסטית בכלל לא יהיה משמעות.
בגלל זה יצרו גם את בן הכלאיים עם מעלה סליל של 1/9 כדי לנסות ולשלב בין 2 סוגי התחמושת שציינת
מסכים בהחלט שאין לאפס לטווחים העולים על 170 מ' כי גם בכוונות ברזל וגם בכוונות השלכה כל המטרה (גודל דמות) מכוסה ע"י הכוונת.
להלן הודעות של ליאור 45 משנת 2004 ודון ממאי 2006:
מתוך זיכרון:
M193 - משקל קליע 3.375 גרם, מהירות לוע דרך M16A1 - כ-990 מטר לשנייה
ss109 - משקל קליע 4 גרם, מהירות לוע דרך M16A2 - כ- 920 מטר לשנייה. שומר על אינרגיה קינטית לטווח ארוך יותר
advocate כתב:
SS109(M855).... M193.... לא בדיוק אותה קשת.... או בעצם ספירלה...
אם תירה M193 מקנים של A2 בעלי מעלה סליל של 1/7 תקבל אחרי כ100 מ' TUMBLING כזה של שלמושג של קשת בליסטית בכלל לא יהיה משמעות.
בגלל זה יצרו גם את בן הכלאיים עם מעלה סליל של 1/9 כדי לנסות ולשלב בין 2 סוגי התחמושת שציינת
מסכים בהחלט שאין לאפס לטווחים העולים על 170 מ' כי גם בכוונות ברזל וגם בכוונות השלכה כל המטרה (גודל דמות) מכוסה ע"י הכוונת.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר