מתלבט בין גלוק 17 ל 19 יש המלצות?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: בקשה למעט הסברים והבהרות

על ידי אביG19 » 18 דצמבר 2006, 21:35

גמ כתב:הוזכרו כאן מספר שיפורים לגלוק, כגון עצר מחלק, שאגב לאחר שבחנתי גם את ה 17 וגם את ה 19 בחנות אני חייב לציין שעצר המחלק המקורי בכלים אלו זוועתי (עקב אכילס של הגלוק?).
עוד הוזכר הדק מינוס. מישהו יכול להסביר מהו הדק מינוס?
אגב, החלטתי לקנות חדש בחנות. מצאתי חנות שמאפשרת רכישה ב 15 תשלומים בכרטיס אשראי!!! אני מציין סימני קריאה כיוון שבשלוש חנויות אחרות ששאלתי מוכנים למקסימום 5 תשלומים בכ. אשראי.
לגבי ההתלבטות בין ה 19 ל 17, כפי שכבר נכתב כאן ה 17 נוח יותר ביד. לעומת זאת ל 19 יתרון בהסלקה ונוחות נשיאה כללית. בחירה קשה?!?!?!?

גדעון

גדעון
מעבר לבחינה בחנות, נסה לבחון גם בירי.
במיוחד אם אתה רוצה להוסיף עצר מחלק מוגדל.
אצלי למשל העצר מחלק המוגדל גורם למעצורים עקב כך שבכל כדור שאני יורה, אני מעלה את העצר מחלק כלפי מעלה ועקב כך המחלק נעצר על העצר עצמו.
לעומת זאת, בירי עם גלוק בכל עצר מחלק רגיל התופעה לא מתרחשת.
סתם נקודה למחשבה,,,

להת'
אבי :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

למה???

על ידי argra11 » 18 דצמבר 2006, 21:36

גמ כתב :

אגב, החלטתי לקנות חדש בחנות

אפשר לשאול למה?

לידעתך:
ההוראה בצה"ל המחייבת נשיאת נשק אישי בוטלה ...דבר הגרם לשחרור מסה של כלים למכירה לשוק ...כלים שכמעט לא ירו כלל (חוץ מחידושי רישיון וכו)...במחירים מגוכחים ,ובגלל מדיניות משרד הפנים אין כמעט קונים.
בקיצור - שוק המשומשים הוא מוכרים בלבד
יש הרבה מציאות (גם גלוקים) - עצה ידידותית ,אם תהיה סבלני תחסוך ה ר ב ה כסף.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

למה לקנות חדש?

על ידי גמ » 18 דצמבר 2006, 23:33

מספר סיבות למה לקנות חדש ולא משומש:
א) חדש אתה בטוח מה אתה מקבל - משומש? מספרים לך שהוא כמעט לא ירה, הוחזק נעול בארון ובעליו לא נשא אותו לשום מקום, וכו' - לך תדע כמה מזה נכון?
ב) בינתיים משומשים שהוצעו בפורום עולים 3500-4000 ש"ח. חדש (ללא שיפורים) עולה כ 4750. הבדל כזה לא מצדיק קניית משומש (שכפי שציינתי, למרות הצהרת בעליו, לעולם לא תדע מה הוא בדיוק עבר).
ג) על חדש יש אחריות - על משומש לא.
ד) כפי שציינתי, מצאתי חנות שמאפשרת לקנות במספר רב של תשלומים בכרטיס אשראי (עד 15 תשלומים). לכן פריסת התשלומים מאפשרת שההוצאה החודשית על קניית האקדח תהיה נוחה ביותר.
ה) לגבי סבלנות וזמן יש לי - הבעיה שאני צריך לבצע את אימון הירי לצורך הרשיון. לכן אני מעוניין לבצע אימון אחד עם האקדח שארכוש ולא שני אימונים - אחד עם זה שיש לי כרגע, ברטה 7.65 מ"מ ולאחר מכן במעבר ל 9 מ"מ אימון נוסף. לכן אני מעוניין לרכוש את ה 9 מ"מ במהרה.
בקיצור, נראה לי שאלו סיבות טובות מספיק לקניית חדש

:D
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 19 דצמבר 2006, 00:20

היי גדעון,

למרות ההיצע הרבה של נשקים חדשים אני חושב שלקנות חדש זו החלטה טובה ונכונה, ככה אתה בטוח שאתה לא קונה חתול בשק ויש לך נשק חדש ישר מהמפעל.

ב-99.999% תקבל נשק תקין ללא רבב שתהנה מממנו לאורך הרבה שנים באלפית האחוז הנוספת אתה יכול ליפול על נשק בעייתי (מה שנקרא בעגה המקצועית LEMON).

משום כך, מעבר למחיר ותנאי התשלום אתה צריך לקחת בחשבון את שני הגורמים הבאים:

1. ממי אתה קונה. חשוב מאד לקנות מסוחר בעל שם ומוניטין של אחד שעומד מאחורי המוצרים שהוא מוכר והאחריות שהוא נותן, מסוגל לתת שירות ומחזיק מלאי נאות של חלפים לכלים שהוא מוכר. כן אחד כזה אולי יגבה ממך מחיר קצת גבוה יותר מאחד שיש לו סחורה ומת להפטר ממנה ואולי הוא יתגמש פחות על תנאי התשלום -- אבל זה שווה את הכסף.
למרות שאקדחים של היום הם מאד אמינים, תקלות בכל זאת קורות, ותאמין לי זה מאד לא נעים להגיע למי שמכר לך את הנשק ולמצוא שאותו הסוחר ששש כל כך לקבל את הכסף שלך לא מעוניין לתת לך שירות.

2. אורך תקופת האחריות ומה היא מכסה. אל תתפשר על זה ותנסה לקבל כמה שיותר. רוב הסוחרים יתנו לך שנה - תדרוש אחריות של שנתיים שלוש לפחות! כפי שכבר שמעת בגלל מדיניות משרד הפנים שוק הנשק הוא שוק של מוכרים בלבד וסוחרים ילכו לקראתך כדי לקבל את כספך. הייתי מציע לך גם לקרוא הייטב את כתב האחריות, לראות מה בדיוק הוא מכסה ולא להתבייש להוסיף סעיפים או לגרוע סעיפים שלא מקובלים עליך. שוב השוק הוא מוכרים בלבד והרבה קונים אין.

לי לדוגמא נשברה הצינה בגלוק 17 שלי חודש לפני תום תקופת האחריות של הנשק (במקרה שלי האחריות הייתה ל-24 חודש) כתוצאה מפגם בייצור של הצינה. הנוקר פשוט שבר את פני הנוקר ויצא החוצה - פגם מאד נדיר אבל קורה...
אחרי תלאות רבות, ויכוחים, המתנה מורטת עצבים של חודשים ארוכים בסופו של דבר קיבלתי צינה חדשה לנשק חינם אין כסף במסגרת האחריות.
קח בחשבון שזה חלק שעולה לסוחר כ-2500 שח ולך יותר מ-3000 בתוספת מע"מ ורווח קטן לסוחר... דמיין לך כמה היה עולה לי לתקן את הנשק אילמלא הייתה לי אחריות בתוקף...

בקיצור אחריות זה דבר מאד חשוב - ולא פחות חשוב גם מי בדיוק עומד מאחוריך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 19 דצמבר 2006, 07:50

גדעון,

מהיכרותי הצמודה עם שוק הנשק, בדוק היטב כי הסוחר שהציע לך לרכוש ב 15 תשלומים לא התכוון שתרכוש בעיסקאת "קרדיט".

גם עיסקה של 10 תשלומים לאקדח חדש עבור הסוחר, היא עיסקה שלא משאירה הרבה מרווח נשימה עבורו ואיננה כדאית במיוחד.

על עיסקאות מזומן תוכל לעיתים לחסוך 2-3 אחוזים.

כמו כן, בדוק את האחריות ומה אתה מקבל מסביב !

לדוגמא, באותה חנות נשק שביקרת בה בקצרין, מעניק הסוחר 5 שנים אחריות ועוד שלל הטבות ששווה מאוד לנצלן (בדוק באתר החברה) גלם את הכל לתוך המחיר, תיווכח שרק תשלומים אינם הכל. (מה גם שחברות האשראי לוקחות תשלום נלווה על פריסת תשלומים)

לגבי ביצוע ירי בכלי שתרכוש - לא תוכל לבצע ירי בכלי אלא לאחר החלפת הרשיונות, במידה ומשרד הפנים לא יאשר חלילה את ההחלפה מסיבה כלשהיא, לא יוכל הסוחר להשאר עם כלי חדש שבוצע בו ירי. (הפסד כספי ניכר)

לגבי החלפת החלקים - אני ממליץ לכל מי שרוכש את הכלים הללו להחליף את עצר המחלק, הכוונות ולשפר את לחיצת ההדק, השיפורים הללו מביאים לשיפור מיידי וניכר במיקום הפגיעות במטרה, ליורים מתחילים ומנוסים כאחד, משפר את מהירות רכישת המטרה ותפעול תקלות החלפת מחסנית ..

לגבי אחריות - המקרה של איתמר מוכיח את מה שאנחנו נוטים לשכוח.. לעיתים צריך לממש אחריות לתיקונים.. חשוב שיהיה מישהו מאחוריך גם לאחר שהתשלום התקבל.

לגבי בחירה סופית בין 17 ל 19 - אם אתה מתלבט ואינך צופה כי תכנס לעולם הירי באופן סדיר ותבלה הרבה מול החומה, לך על גלוק 19. לעומת זאת, אם אתה מוכן לקחת כלי מעט יותר גדול, לך על 17, לא תצטער. אני נושא גלוק 17 מאז 1999 ולעיתים נדירות יש לי רצון להחליפו לכלי קטן יותר (19 / 26). לתקופה מסויימת עברתי לגלוק 19 ולאחר כחצי שנה חזרתי ל 17. הרבה יותר נוח בירי, אבל, במידה ואתה עוסק בזה באופן מקצועי. אין ספק כי ה 19 היה נוח הרבה יותר לנשיאה יומיומית.

לסיכום - הכל עניין של צרכים ואילוצים ובסופו של דבר פשרה.

אם אתה זקוק להסלקה עמוקה - 19

אם אתה זקוק לכמות כדורים - עדיין 19, מחסניות עם הארכה או של 17.

אם אתה מחפש נוחות ומוכן להתפשר מעט בהסלקה, למרות שעם נרתיק איכותי וחולצה תוכל להתמודד עימה, לך על 17.

בהצלחה ,

חג שמח.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

תודה על המידע עד כאן

על ידי גמ » 19 דצמבר 2006, 09:17

נועם, מה דעתך על הבעיה שאבי ציין לגבי עצר מחלק מוגדל? לטענתו יוצר בעיה בירי (ראה מספר תגובות למעלה).
לגבי אחריות ואמינות סוחר, יש מידע לגבי היתנהלותו של שוקי שהין מעכו מבחינת אמינותו ואיכותו כסוחר?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יאיר אדרי » 19 דצמבר 2006, 09:29

גמ
אומנם פניתה לנועם אבל קרא תגובתי בפרטי לגבי שורה שניה בהודעתך
בהצלחה
:lol:
נערך לאחרונה על ידי יאיר אדרי בתאריך 19 דצמבר 2006, 09:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 19 דצמבר 2006, 09:29

לגבי הבעיה שהעלה אבי -

זה משהו אישי ותלוי באופן בו אתה אוחז את האקדח. (מיקום האגודלים)

לגבי שוקי שהין - סוחר וותיק ואמין.

בכל מקרה, רכוש במקום בו תקבל את המחיר והיחס הטובים / הוגנים ו-וודא כי אתה מקבל אחריות בכתב.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

תודה

על ידי גמ » 19 דצמבר 2006, 09:38

תודה על המידע
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

שאלה לאיתמר

על ידי גמ » 19 דצמבר 2006, 10:08

איתמר, לגבי אחריות לגלוק, האם אין אחריות של "להב" כיבואן של גלוק? האם במקרה של תקלה האחריות היא מול סוחר הנשק הספציפי ממנו רכשת את הנשק ולא מול היבואן? אני מניח שבמקרה שלך בדקת גם מול להב את האפשרות לתיקון? מה היתה תגובתם? האם ניסו לעזור או התנערו, והטילו את האחריות לטיפול בך על סוחר הנשק?

גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 19 דצמבר 2006, 10:23

לידיעתך,
להב אינם היחידים המייבאים את גלוק.
כבר שנים שאין לגלוק יבואן בלעדי מאז ניטל התואר מ"ירי מבצעי".
בחלק גדול מאוד מהמקרים קשה מאוד לשייך את הכלי ליבואן ספציפי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

Re: שאלה לאיתמר

על ידי itamar » 19 דצמבר 2006, 12:39

גמ כתב:איתמר, לגבי אחריות לגלוק, האם אין אחריות של "להב" כיבואן של גלוק? האם במקרה של תקלה האחריות היא מול סוחר הנשק הספציפי ממנו רכשת את הנשק ולא מול היבואן? אני מניח שבמקרה שלך בדקת גם מול להב את האפשרות לתיקון? מה היתה תגובתם? האם ניסו לעזור או התנערו, והטילו את האחריות לטיפול בך על סוחר הנשק?

גדעון

כיום , הגלוקים מגיעים לארץ בכל מיני דרכים עקלקלות ונפתלות דרך כל מיני מתווכי ביניים בגלל האמברגו של השוק האירופאי על יצוא נשק לארץ. חלקם כפי שאמר דביר, מיובאים לארץ דרך להב וחלקם על ידי סוחרים אחרים. גם בין הסוחרים שמייבאים את הנשק באופן עצמאי יש מסחר פנימי - נניח שלאחד יש כלים במלאי ולשני אין אבל יש לו לקוחות אז הם סוחרים בינהם למרות שבינהם יכולה להיות תחרות מרה.

בתכלס האחריות היא מול מי שרשום בתור ספק השירות בכתב האחריות שבידך. אם זה כתב אחריות שניתן לך על ידי הסוחר - אז הוא זה שאחרי על מתן השירות מולך ולא היבואן. הוא אמור להיות זה שיספק לך את השירות וכל מערכת היחסים של אותו הסוחר עם היבואן שמכר לו את הנשק לא צריכה לעניין אותך. אם היבואן מתכחש לו ומסרב לגבות אותו - זו בעיה שלו ולא שלך. מבחינתך שיתן לך כסף מזומן ביד לקנות נשק חדש אם הוא לא מסוגל לתקן את הנשק שלך.

לגבי להב, הייתי מציע לך להתרחק מהם כמו מאש. הם היו היבואן של הגלוק שלי ולקח להם 9 חודשים ארוכים והרבה הרבה מריטת עצבים להכיר באחריותם ובסופו של דבר להורות להשיג לי צינה חדשה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

כמה כמה.....

על ידי argra11 » 19 דצמבר 2006, 19:09

גמ כתב :

ב) בינתיים משומשים שהוצעו בפורום עולים 3500-4000 ש"ח. חדש (ללא שיפורים) עולה כ 4750. הבדל כזה לא מצדיק קניית משומש (שכפי שציינתי, למרות הצהרת בעליו, לעולם לא תדע מה הוא בדיוק עבר).

סתם כי בא לי לנדנד..... :lol:

http://www.haslik.co.il/forums/viewtopic.php?t=10294&highlight=

ונראה לי שעם קצת דיבורים תגיע לאיזור ה 2000-2250...במחיר של החדש שהציעו לך תקנה שניים...אחד לירי ושני לחלקי חילוף :lol: (אחלה אחריות).

א) חדש אתה בטוח מה אתה מקבל - משומש? מספרים לך שהוא כמעט לא ירה, הוחזק נעול בארון ובעליו לא נשא אותו לשום מקום, וכו' - לך תדע כמה מזה נכון?

ועל זה נאמר:

"נועם ... ספר לבחור במה הוא זכה..."

יש פה מספיק נשקים מוסמכים שימחו לעזור לך בבדיקת הנשק..........נכון???
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד