התאבדות במטווח היום
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
התאבדות במטווח היום
איך מגיעים למצב כזה????
אף אחד לא חשב על פיתרון לנוא התאבדויות במטווחים...
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html
אף אחד לא חשב על פיתרון לנוא התאבדויות במטווחים...
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
עדן,
לצערי, אין מה לעשות. מי שרוצה להתאבד, יצליח, אם לא במטווח אז תחת גלגלי רכבת, או מגשר איילון, אז מה? נסגור את הרכבת. או את איילון?
המדריך במטווח במקרה שהצגת עשה את כל מה שיכל לעשות ועוד, ועדיין הבחור הצליח להתאבד.
במטווח בת ים, עשו כל מה שהם יכולים לעשות בכדי למנוע את ההתאבדויות שקרו שם, ועדיין הצליחו להתאבד.
כל המדריכים שהיו מעורבים בתקריות הללו מקצועיים, ותיקים, מכירים את העבודה ומקפידים ככל שניתן, ועדיין קרה מה שקרה.
כמדריכים, האם אנחנו צריכים לירות במקום היורה? אולי נשים על כל יורה 3 שומרים, או שאולי פשוט לא ניתן לו תחמושת, רק אימון יבש?
בסופו של דבר, אין יותר מדי מה לעשות. אם אותו מתאבד מחליט לעשות זאת, אין מי שימנע ממנו.
לצערי, אין מה לעשות. מי שרוצה להתאבד, יצליח, אם לא במטווח אז תחת גלגלי רכבת, או מגשר איילון, אז מה? נסגור את הרכבת. או את איילון?
המדריך במטווח במקרה שהצגת עשה את כל מה שיכל לעשות ועוד, ועדיין הבחור הצליח להתאבד.
במטווח בת ים, עשו כל מה שהם יכולים לעשות בכדי למנוע את ההתאבדויות שקרו שם, ועדיין הצליחו להתאבד.
כל המדריכים שהיו מעורבים בתקריות הללו מקצועיים, ותיקים, מכירים את העבודה ומקפידים ככל שניתן, ועדיין קרה מה שקרה.
כמדריכים, האם אנחנו צריכים לירות במקום היורה? אולי נשים על כל יורה 3 שומרים, או שאולי פשוט לא ניתן לו תחמושת, רק אימון יבש?
בסופו של דבר, אין יותר מדי מה לעשות. אם אותו מתאבד מחליט לעשות זאת, אין מי שימנע ממנו.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

הבעייה חמורה שבעתיים.
כאשר אדם יורה בעצמו במטווח הוא עלול גם לפגוע ביורים שלידו שלא במתכוון.
בניגוד למדיניות מדינת ישראל בנושא רכב - המעניקה רישיון לכל דורש (ועקב כך כ-500 איש נהרגים כל שנה), בנשק יש מדיניות מאד מצמצת במתן רישיונות.
הגיע הזמן שלא כל אדם יוכל לקבל לידיו אקדח במטווח, אלא אם קיבל אישור לכך, למשל מרופא המשפחה בלבד, בטווח של עד חודש לפני המטווח.
זה בוודאי לא יימנע את כל ההתאבדויות, אך אני סבור שזה יצמצמם אותם למידה נסבלת.
כאשר אדם יורה בעצמו במטווח הוא עלול גם לפגוע ביורים שלידו שלא במתכוון.
בניגוד למדיניות מדינת ישראל בנושא רכב - המעניקה רישיון לכל דורש (ועקב כך כ-500 איש נהרגים כל שנה), בנשק יש מדיניות מאד מצמצת במתן רישיונות.
הגיע הזמן שלא כל אדם יוכל לקבל לידיו אקדח במטווח, אלא אם קיבל אישור לכך, למשל מרופא המשפחה בלבד, בטווח של עד חודש לפני המטווח.
זה בוודאי לא יימנע את כל ההתאבדויות, אך אני סבור שזה יצמצמם אותם למידה נסבלת.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

אף אחד לא חשב?
1. אם הוא נושא נשק ברישיון למה לו להתאבד במטווח כשהוא יכול להתאבד בכל מקום אחר ?
2. אם והייה מדריך צמוד לכל יורה אזי כל הפניית קנה שלא לעבר המטרות הייתה זוכה לתגובה מיידית ....
2. אם והייה מדריך צמוד לכל יורה אזי כל הפניית קנה שלא לעבר המטרות הייתה זוכה לתגובה מיידית ....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
ליואב ההצעה לסגור את האיילון מאד נראית לי.
אני סבור שאם העיתון היה יותר אנושי ופחות מסחרי הוא היה מצניע את הידיעה או אפילו לא מפרסם. ככל שיפרסמו יותר על התאבדויות במטווח השיטה תצבור תאוצה.....................
(כמו ידיעה על נער/ה נערה מתאבדים שבעקבותיהם תמיד בא גל. (תשאלו עוס"ים)
אבל לבקש מהעיתון לא לפרסם זה כמו לבקש מחמור לא לנעור או מכלב לא ללקק את הביצים.
לגבי המתאבדים אני די בטוח שהפוליטיקאים כבר חושבים עכשיו איך להעניש את נושאי הנשק ובעלי המטווחים - ואל תגידו לי שזה לא ככה. חלם זה כאן ועכשיו.
אני סבור שאם העיתון היה יותר אנושי ופחות מסחרי הוא היה מצניע את הידיעה או אפילו לא מפרסם. ככל שיפרסמו יותר על התאבדויות במטווח השיטה תצבור תאוצה.....................
(כמו ידיעה על נער/ה נערה מתאבדים שבעקבותיהם תמיד בא גל. (תשאלו עוס"ים)
אבל לבקש מהעיתון לא לפרסם זה כמו לבקש מחמור לא לנעור או מכלב לא ללקק את הביצים.
לגבי המתאבדים אני די בטוח שהפוליטיקאים כבר חושבים עכשיו איך להעניש את נושאי הנשק ובעלי המטווחים - ואל תגידו לי שזה לא ככה. חלם זה כאן ועכשיו.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
- תרמתי למען הסליק

קראון,
התאבדויות הן דבר נוראי.
יחד עם זאת הצעתך אינה רלוונטית ובלתי ישימה שכן אם לאדם יש רצון עז להתאבד, לא אתה ולא אף אחד אחר יצליחו למנוע זאת...
התאבדויות הן דבר נוראי.
יחד עם זאת הצעתך אינה רלוונטית ובלתי ישימה שכן אם לאדם יש רצון עז להתאבד, לא אתה ולא אף אחד אחר יצליחו למנוע זאת...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
למה דווקא במטווח?
תשובה פשוטה לדעתי:
א. כי שם יחסית יש חומות מפגע, אז הסיכון לפגיעה באחרים נמוך יותר (וכנושא נשק ברשיון אנחנו יותר מודעים לעניין מנושאי נשק "חובה" כגון שוטרים ומאבטחים)
ב. התנייה... נושאי נשק יורים בו בד"כ רק במטווח, אז אם אני רוצה לירות בצורה מתוכננת - אני הולך למטווח...
תשובה פשוטה לדעתי:
א. כי שם יחסית יש חומות מפגע, אז הסיכון לפגיעה באחרים נמוך יותר (וכנושא נשק ברשיון אנחנו יותר מודעים לעניין מנושאי נשק "חובה" כגון שוטרים ומאבטחים)
ב. התנייה... נושאי נשק יורים בו בד"כ רק במטווח, אז אם אני רוצה לירות בצורה מתוכננת - אני הולך למטווח...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד