שאלה של מתחילים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
[quote="higt-power"]ואולי יש אנשים שדווקא קורס ירי מבצעי יהיה הרבה יותר מתאים עבורם ?
ואולי יש כאלו שיפיקו יותר תועלת מאימון אישי עם מדריך ירי טוב.
הדוגמה שהבאתי היא רק דוגמה להמחשה למה אני מתכוון יש הרבה פרקטיקות של ירי מעשי שהן לא הדבר הכי מומלץ בלחימה ./quote]
היגט ידידי,
הכל בחיים זה עניין זה עניין של פשרות. אני לא מכיר שום מסגרת אזרחית אחרת שמסוגלת להעניק לאזרח שמעוניין לקחת את נושא הנשק בצורה קצת יותר רצינית מה שקורס ירי מעשי מעניק. אחר כך מי שרוצה להעמיק ולהתעמק יכול להמשיך הלאה אם הוא מעוניין.
לגבי "כוחנו במספרים"
1. קודם שיסיימו 500 איש קורס ירי מעשי ואחר כך נראה איך מתמודדים עם הבעיה
2. אני לא מאמין בתפיסה של "לחמוק מתחת לרדאר". כל אחד ואחד מאיתנו נמצא במרכז הרדאר של משרד הפנים. ברגע שיוכלו ותיווצר ההזדמנות המתאימה לקחת מאיתנו את הנשק - הם יעשו את זה בלי לחשוב פעמיים.
א.
ואולי יש כאלו שיפיקו יותר תועלת מאימון אישי עם מדריך ירי טוב.
הדוגמה שהבאתי היא רק דוגמה להמחשה למה אני מתכוון יש הרבה פרקטיקות של ירי מעשי שהן לא הדבר הכי מומלץ בלחימה ./quote]
היגט ידידי,
הכל בחיים זה עניין זה עניין של פשרות. אני לא מכיר שום מסגרת אזרחית אחרת שמסוגלת להעניק לאזרח שמעוניין לקחת את נושא הנשק בצורה קצת יותר רצינית מה שקורס ירי מעשי מעניק. אחר כך מי שרוצה להעמיק ולהתעמק יכול להמשיך הלאה אם הוא מעוניין.
לגבי "כוחנו במספרים"
1. קודם שיסיימו 500 איש קורס ירי מעשי ואחר כך נראה איך מתמודדים עם הבעיה
2. אני לא מאמין בתפיסה של "לחמוק מתחת לרדאר". כל אחד ואחד מאיתנו נמצא במרכז הרדאר של משרד הפנים. ברגע שיוכלו ותיווצר ההזדמנות המתאימה לקחת מאיתנו את הנשק - הם יעשו את זה בלי לחשוב פעמיים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

היגט
בוא נסכים שלהוציא הרגלים ישנים קשה יותר מללמד נכון !
בוא ניקח את העובדה שאת בסיס הקליעה הטובה - קורס ירי מעשי מלמד הכי טוב !!!
(כי קליעה טובה היא הבסיס לירי מהיר מדויק בהמשך )
לחושך מצבנו זו ברירת המחדל המועדפת !!!
לאחר מכן על הפלטפורמה הזאת (שאני אגיד עוד פעם עומרי ?) אפשר לבנות ולהתקדם לאן שרוצים.
אני מסכים שהירי המעשי לפעמים בכלל לא מעשי.
אבל כשיש לך את היכולות הבסיסיות ההתקדמות היא רק עניין של תרגולת.
כתושבת הצפון היא תוכל למצוא פתרונות בסביבתה.
בכל כיתות הכוננות באזור אצלנו רק אישה אחת - עברה ירי מעשי ולא פעילה עקב חוסר כיס.
הלוואי על כולם מה שהבחורה הזאת עושה עם מ-16 מקוצר ואקדח.
ולגבי כיתות הכוננות ככל שהאיום מוחשי יותר אנשים מתאמנים יותר וההפך. רמתן בהתאם לרוח הצוות בישוב ומספר האימונים. באיו"ש יש כיתות ישוביות שהגיעו לרמה מעוררת התפעלות.
ולטל ברוכה הבאה
שיהיה בהצלחה.
בוא נסכים שלהוציא הרגלים ישנים קשה יותר מללמד נכון !
בוא ניקח את העובדה שאת בסיס הקליעה הטובה - קורס ירי מעשי מלמד הכי טוב !!!
(כי קליעה טובה היא הבסיס לירי מהיר מדויק בהמשך )
לחושך מצבנו זו ברירת המחדל המועדפת !!!
לאחר מכן על הפלטפורמה הזאת (שאני אגיד עוד פעם עומרי ?) אפשר לבנות ולהתקדם לאן שרוצים.
אני מסכים שהירי המעשי לפעמים בכלל לא מעשי.
אבל כשיש לך את היכולות הבסיסיות ההתקדמות היא רק עניין של תרגולת.
כתושבת הצפון היא תוכל למצוא פתרונות בסביבתה.
בכל כיתות הכוננות באזור אצלנו רק אישה אחת - עברה ירי מעשי ולא פעילה עקב חוסר כיס.
הלוואי על כולם מה שהבחורה הזאת עושה עם מ-16 מקוצר ואקדח.
ולגבי כיתות הכוננות ככל שהאיום מוחשי יותר אנשים מתאמנים יותר וההפך. רמתן בהתאם לרוח הצוות בישוב ומספר האימונים. באיו"ש יש כיתות ישוביות שהגיעו לרמה מעוררת התפעלות.
ולטל ברוכה הבאה
שיהיה בהצלחה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
שוב תודה לכולם על ההיענות והעזרה!
את אמיר שושני אני מכירה, רק לקח לי רגע לקשר אותו לפורום הזה. בחור מצוין. אני בהחלט מתכננת לעבוד מולו. כמו כן התחלתי לפזול בכיוון הגלוק 26/19 (אל דאגה, אני אפסיק לפזול כשיהיה צורך לכוון
).
בינתיים נסתפק בסיור השבועי למטווח להתנסות בכל מיני כלים, ונתחיל לחסוך ברצינות. עושה רושם שאקדח טוב חופר עמוק בכיס...
לגבי קורס ירי מעשי - הדיון מרתק, אבל אני חושבת שאני אתחיל עם הקורס של אמיר ואראה לאן להתפתח משם.
מקווה שתוך חודש-חודשיים אוכל לדווח על ההתקדמות עם האקדח החדש שלי.
שוב המון תודה,
~ טל
את אמיר שושני אני מכירה, רק לקח לי רגע לקשר אותו לפורום הזה. בחור מצוין. אני בהחלט מתכננת לעבוד מולו. כמו כן התחלתי לפזול בכיוון הגלוק 26/19 (אל דאגה, אני אפסיק לפזול כשיהיה צורך לכוון
בינתיים נסתפק בסיור השבועי למטווח להתנסות בכל מיני כלים, ונתחיל לחסוך ברצינות. עושה רושם שאקדח טוב חופר עמוק בכיס...
לגבי קורס ירי מעשי - הדיון מרתק, אבל אני חושבת שאני אתחיל עם הקורס של אמיר ואראה לאן להתפתח משם.
מקווה שתוך חודש-חודשיים אוכל לדווח על ההתקדמות עם האקדח החדש שלי.
שוב המון תודה,
~ טל
- סליקאי ארד

טל712 כתב: עושה רושם שאקדח טוב חופר עמוק בכיס...
~ טל
אמת אקדח טוב עולה הרבה כסף, גם מחירי התחמושת לא בדיוק זולים, אבל אם כבר קונים משהו - קונים משהו טוב כי החיים שלך תלויים בו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

טוב מכיוון שכבר היסטנו את הדיון גם כאן.
תראו חברים אני בהחלט מסכים אם רוב הדברים שאתם אומרים (חוץ ממך אילן ,מה מלמד עקרונות ירי נכון יותר טוב ירי מעשי אוו אקדח אוויר/חופשי שכל סחיטה לא נכונה של ההדק וכל
טעות קטנה בתמונת כוונות הופכתעל עשיריה הופכת לשישיה אוו יותר גרוע).
כן בהחלט לירי המעשי יש מה לתרום ליורה להגנה עצמית אבל השאלה הגדולה כמה ואיפה .
אני לא מסכים עם זה שהירי המעשי הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לאדם שיורה להגנה עצמית .
ונגד פסק דין גורף זה אני יוצא .
מגיע אדם שיש לו בעיה עם דריכה מהירה באקדח שלו ההמלצה הגורפת "גש תעבור ירי מעשי"
אז מה אם בירי מעשי בכלל מתרגלים אולי 10% מהזמן דריכה מהירה ובשאר הזמן היא איזה שהוא פעולה מנהלתית שקוראת בין "טען והתכונן" לבין "האם אתה מוכן?".
זה לא נראה להם קצת כמו (ואת זה אילן אתה הולך לאוהב
)לשלוח בן אדם לקנות פרה (אוו "פארא")כשהבן אדם צריך כולה כוס חלב .
מגיע יורה חדש שרוצה כולה ללמוד את רזי השליטה באקדח " לך תעבור ירי מעשי"
אז מה אם רק 30% מהקורס ואולי פחות רלוונטי לאותו אדם,וחלק מהשאר אפילו מזיק.
באותו זמן יושבים להם במטווחים המון מדריכים טובים חלקם עם ניסיון רב בלחימה אמיתית כאלו שאימנו והכשירו דורות של לוחמים במיטב היחידות וממתינים לתלמיד שירצה להיכנס אילהם ולרכוש את מה שיש להם להציעה .
האים לא עדיף שהיורה החדש שלנו יגיע למדריך שכזה שילמד אותו ויתרגל איתו את הנושאים
הספציפים המתאימים לו עם דגש על אורח חייו היום יומי וסוג האיומים להם הוא חשוף?
ופה אני מתחבר לדברים שלך אילן לא יותר קל לקחת דף חלק וללמד אותו מאפס נכון, מאשר
לשלוח אותו לקורס ירי מעשי ואז לשבת ולתקן לו את השגיעות?
ובוא לא נשכח את הענין הקטן הזה של העלות ,קורס כזה יעלה ליורה שלנו כ3000 ש"ח ויותר
ואז עוד "השלמות" עם מדריך גם ענין של איזה לפחות 1000 ש"ח בעוד שב2000-2500 ש"ח הוא יכול לקבל את מלוא התמורה שלה הוא מיחל ממדריך טוב.
אחרי שלמד את הבסיס שהוא צריך- ירצה לעסוק בירי מעשי, אדרבה מצוין ואף מומלץ.
וברשותכם ניקח דוגמה קטנה
כולנו מכירים את הפינטבול ואת טקטיקבול ודומהם ואלו אמצעים שפותחו במקור לאמן יחידות שונות בצורה ראליסטית יותר ואכן המון יחידות משתמשות באביזר הזה גם בארץ וגם בחו"ל
אבל הענין הפך גם אטרקציה וספורט אתגרי לכל המשפחה וגם קם ענף תחרותי ואכן קמו בו קבוצות עם יכולות מרשימות בתחום התיאום בין אלמנטים והביצועים הטקטים אבל האים מישהוא חושב לקחת קבוצה כזאת ולהחליף בה כיתת כוננות אוו יחידה מובחרת בצבא/משטרה ?
אני מניח שהתשובה של כולכם היא לא גורף!
אז למה ספורטאי (תקראו טוב את התעודה שיש להם בכיס) שעוסק בסוג של ספורט אתגרי עם ירי
מתאים להיות לוחם להגנה עצמית?
ועם כבר בפינטבול עסקינן
חברי היקרים שימו לב לדרך שעבר התחום הזה במשהוא כמו עשור
ממצב של "זה מתאים אולי לאמריקאים משועממים שאין להם מספיק מלחמות אמיתיות " ו"מה מילואים כבר לא מספיק לכם?" הפך לאטרקציה וספורט אתגרי לכל המשפחה .
ולמרות שכמו שאמרתי אני חושב שלהפוך את הירי המעשי להמוני זה יהיה לירות לעצמנו ברגל
(ופה השתכנעתי- איתמר אתה צודק, אנחנו לא טסים מתחת לרדאר של משרד הפנים אלה במרכז
צלב הכיוון שלו תחת מעקב צמוד שאים חלילה נהפוך ל"מאימים" נאמר ע"י בקשות רבות מידי
של רשיונות" נזכה" ל"חיסול ממוקד" מידי ע"ע שתי הדוגמאות שנתתי קודם)
בכל זאת אולי כדאי ללמוד מזה משהוא ולהתחיל ולומר את האמת שירי מעשי הוא סוג של ספורט אתגרי שמערב ירי על בסיס עקרונות מתורת לחימה .
למה אתם מתעקשים להגדיר אותו כ"לחימה" כמו שבוודאי שמתם לב אנחנו (נושאי הנשק) לא ממש אהודים במיוחד באוכלוסיה הכללית, למה למשוך אש סתם?
תראו חברים אני בהחלט מסכים אם רוב הדברים שאתם אומרים (חוץ ממך אילן ,מה מלמד עקרונות ירי נכון יותר טוב ירי מעשי אוו אקדח אוויר/חופשי שכל סחיטה לא נכונה של ההדק וכל
טעות קטנה בתמונת כוונות הופכתעל עשיריה הופכת לשישיה אוו יותר גרוע).
כן בהחלט לירי המעשי יש מה לתרום ליורה להגנה עצמית אבל השאלה הגדולה כמה ואיפה .
אני לא מסכים עם זה שהירי המעשי הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לאדם שיורה להגנה עצמית .
ונגד פסק דין גורף זה אני יוצא .
מגיע אדם שיש לו בעיה עם דריכה מהירה באקדח שלו ההמלצה הגורפת "גש תעבור ירי מעשי"
אז מה אם בירי מעשי בכלל מתרגלים אולי 10% מהזמן דריכה מהירה ובשאר הזמן היא איזה שהוא פעולה מנהלתית שקוראת בין "טען והתכונן" לבין "האם אתה מוכן?".
זה לא נראה להם קצת כמו (ואת זה אילן אתה הולך לאוהב
מגיע יורה חדש שרוצה כולה ללמוד את רזי השליטה באקדח " לך תעבור ירי מעשי"
אז מה אם רק 30% מהקורס ואולי פחות רלוונטי לאותו אדם,וחלק מהשאר אפילו מזיק.
באותו זמן יושבים להם במטווחים המון מדריכים טובים חלקם עם ניסיון רב בלחימה אמיתית כאלו שאימנו והכשירו דורות של לוחמים במיטב היחידות וממתינים לתלמיד שירצה להיכנס אילהם ולרכוש את מה שיש להם להציעה .
האים לא עדיף שהיורה החדש שלנו יגיע למדריך שכזה שילמד אותו ויתרגל איתו את הנושאים
ופה אני מתחבר לדברים שלך אילן לא יותר קל לקחת דף חלק וללמד אותו מאפס נכון, מאשר
לשלוח אותו לקורס ירי מעשי ואז לשבת ולתקן לו את השגיעות?
ובוא לא נשכח את הענין הקטן הזה של העלות ,קורס כזה יעלה ליורה שלנו כ3000 ש"ח ויותר
ואז עוד "השלמות" עם מדריך גם ענין של איזה לפחות 1000 ש"ח בעוד שב2000-2500 ש"ח הוא יכול לקבל את מלוא התמורה שלה הוא מיחל ממדריך טוב.
אחרי שלמד את הבסיס שהוא צריך- ירצה לעסוק בירי מעשי, אדרבה מצוין ואף מומלץ.
וברשותכם ניקח דוגמה קטנה
כולנו מכירים את הפינטבול ואת טקטיקבול ודומהם ואלו אמצעים שפותחו במקור לאמן יחידות שונות בצורה ראליסטית יותר ואכן המון יחידות משתמשות באביזר הזה גם בארץ וגם בחו"ל
אבל הענין הפך גם אטרקציה וספורט אתגרי לכל המשפחה וגם קם ענף תחרותי ואכן קמו בו קבוצות עם יכולות מרשימות בתחום התיאום בין אלמנטים והביצועים הטקטים אבל האים מישהוא חושב לקחת קבוצה כזאת ולהחליף בה כיתת כוננות אוו יחידה מובחרת בצבא/משטרה ?
אני מניח שהתשובה של כולכם היא לא גורף!
אז למה ספורטאי (תקראו טוב את התעודה שיש להם בכיס) שעוסק בסוג של ספורט אתגרי עם ירי
מתאים להיות לוחם להגנה עצמית?
ועם כבר בפינטבול עסקינן
חברי היקרים שימו לב לדרך שעבר התחום הזה במשהוא כמו עשור
ממצב של "זה מתאים אולי לאמריקאים משועממים שאין להם מספיק מלחמות אמיתיות " ו"מה מילואים כבר לא מספיק לכם?" הפך לאטרקציה וספורט אתגרי לכל המשפחה .
ולמרות שכמו שאמרתי אני חושב שלהפוך את הירי המעשי להמוני זה יהיה לירות לעצמנו ברגל
(ופה השתכנעתי- איתמר אתה צודק, אנחנו לא טסים מתחת לרדאר של משרד הפנים אלה במרכז
צלב הכיוון שלו תחת מעקב צמוד שאים חלילה נהפוך ל"מאימים" נאמר ע"י בקשות רבות מידי
של רשיונות" נזכה" ל"חיסול ממוקד" מידי ע"ע שתי הדוגמאות שנתתי קודם)
בכל זאת אולי כדאי ללמוד מזה משהוא ולהתחיל ולומר את האמת שירי מעשי הוא סוג של ספורט אתגרי שמערב ירי על בסיס עקרונות מתורת לחימה .
למה אתם מתעקשים להגדיר אותו כ"לחימה" כמו שבוודאי שמתם לב אנחנו (נושאי הנשק) לא ממש אהודים במיוחד באוכלוסיה הכללית, למה למשוך אש סתם?
higt-power כתב:
1. באותו זמן יושבים להם במטווחים המון מדריכים טובים חלקם עם ניסיון רב בלחימה אמיתית כאלו שאימנו והכשירו דורות של לוחמים במיטב היחידות וממתינים לתלמיד שירצה להיכנס אילהם ולרכוש את מה שיש להם להציעה .
2 . למה אתם מתעקשים להגדיר אותו כ"לחימה" כמו שבוודאי שמתם לב אנחנו (נושאי הנשק) לא ממש אהודים במיוחד באוכלוסיה הכללית, למה למשוך אש סתם?
לגבי 1. זה עניין של מינהלות ומגבלות. יש גבול מה אתה יכול להשיג באימון אחד על אחד עם מדריך ויהיה זה המדריך הטוב ביותר בעולם. אני לא מכיר הרבה מטווחים (פרט אולי למטווח רמת גן שמשופע במטווחים שוממים ולא מנוצלים) שישביתו מטווח שלם מירי בשביל אימון 1 על 1 של מדריך ללקוח ספציפי. אותו מדריך לא יוכל לבנות תרגילים שונים, סוגים של מטרות וטווחים שונים, ירי בתנועה, ירי מעבר לקו היורים של המטווח ועוד כהנה וכהנה...ושלא נדבר על האלמנט התחרותי והמתח/לחץ שיש בקורס ירי מעשי עם הרבה משתתפים שמוסיף קצת צבע ועניין לקורס.
2. נכון ירי מעשי הוא בראש וראשונה ספורט תחרותי לכל דבר, אבל זו המסגרת היחידה שיש בארץ שמאפשר לאדם שמעוניין בכך להתאמן בצורה סדירה בירי קצת יותר מגוון מאשר עמידה סטטית מאחורי שולחן וירי למטרות נייר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מה שאתה אומר איתמר נכון למטווחים המרכזים באזור המרכז (למרות שגם במטווח גדול ומרכזי
כמו בול קרא יותר מפעם אחת בשנה האחרונה שהגעתי לירי חופשי וקיבלתי את המטווח הקטן לעצמי) ,אבל במטווחים היותר קטנים יש הרבה מאד זמן מת ולפעמים יש גם ימים שהמדריכים
לא ממש יודעים למה טרחו לקום מהמיטה בבוקר עובר יום שלם ואין איש נכנס.
אני בטוח שחברנו בעלי המטווחים והמדריכים יוכלו לאשר זאת.
ואני די בטוח שכל מדריך כזה היה מאד שמח לפנות 3 שעות מזמנו ה"עסוק" מאונס ולהכשיר
יורה משיקול פשוט שעדיף שירה יורה בודד מאשר שהמטווח ירוץ על ריק .
אני גם לא מתכוון שניתן לגמור את כל ההכשרה בפגישה אחת ,אני מתכוון ל"קורס" בין 20-25 שעות(כלומר 7-8 מפגשים בני 3 שעות) עם ירי של 600-700 כדור במתווים שראלים להגנה עצמית (בנכררוב הירי להגנה עצמית קורא ב 3-8 מטרים מיעוט עד 15 מטר , אצלנו עד 25 מטר לא חסר מטווחים שאפשר לקבל בהם את זה ).
לגבי צבע וענין אני חושב שכאשר סכום ההימור כזה גבוהה (החיים) זה מספיק מענין גם ככה.
כמו בול קרא יותר מפעם אחת בשנה האחרונה שהגעתי לירי חופשי וקיבלתי את המטווח הקטן לעצמי) ,אבל במטווחים היותר קטנים יש הרבה מאד זמן מת ולפעמים יש גם ימים שהמדריכים
לא ממש יודעים למה טרחו לקום מהמיטה בבוקר עובר יום שלם ואין איש נכנס.
אני בטוח שחברנו בעלי המטווחים והמדריכים יוכלו לאשר זאת.
ואני די בטוח שכל מדריך כזה היה מאד שמח לפנות 3 שעות מזמנו ה"עסוק" מאונס ולהכשיר
יורה משיקול פשוט שעדיף שירה יורה בודד מאשר שהמטווח ירוץ על ריק .
אני גם לא מתכוון שניתן לגמור את כל ההכשרה בפגישה אחת ,אני מתכוון ל"קורס" בין 20-25 שעות(כלומר 7-8 מפגשים בני 3 שעות) עם ירי של 600-700 כדור במתווים שראלים להגנה עצמית (בנכררוב הירי להגנה עצמית קורא ב 3-8 מטרים מיעוט עד 15 מטר , אצלנו עד 25 מטר לא חסר מטווחים שאפשר לקבל בהם את זה ).
לגבי צבע וענין אני חושב שכאשר סכום ההימור כזה גבוהה (החיים) זה מספיק מענין גם ככה.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד