התאבדות במטווח היום
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לא מדוייק:
1. צריך לקחת בחשבון מול תאונות הדרכים את כל התאונות בנשק ולא רק את המתאבדים.
2. צריך לחלק את המספרים האבסולוטיים שהוצגו במספר בעלי רישיונות הנשק/רכב.
3. אולי אף יותר נכון לחלק במספר הכדורים שנורו/קילומטראז' שהרכב עבר.
למספרים האבסולוטיים אין כל משמעות
1. צריך לקחת בחשבון מול תאונות הדרכים את כל התאונות בנשק ולא רק את המתאבדים.
2. צריך לחלק את המספרים האבסולוטיים שהוצגו במספר בעלי רישיונות הנשק/רכב.
3. אולי אף יותר נכון לחלק במספר הכדורים שנורו/קילומטראז' שהרכב עבר.
למספרים האבסולוטיים אין כל משמעות
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

אם אתה רוצה להציג נתונים ככלי בויכוח או דיון כלשהוא כדאי שתהיה מסוגל להגן על מה שאתה מציג.
הבנת טיעוני הנגד חשובה והיכולת לתמוך את הגישה שאתה מייצג חיונית כשאתה מנהל ויכוח מול מי שיש לו אינטילגנציה יותר משיש לארטישוק ממוצע (
מאיפה זה בא לי ?) או לחלופין מול מי שיושב בעמדת כח.
דווילס אדווקט זה תפקיד חשוב כשאתה מתמודד עם מעלה ההר.
הבנת טיעוני הנגד חשובה והיכולת לתמוך את הגישה שאתה מייצג חיונית כשאתה מנהל ויכוח מול מי שיש לו אינטילגנציה יותר משיש לארטישוק ממוצע (
דווילס אדווקט זה תפקיד חשוב כשאתה מתמודד עם מעלה ההר.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
ההצגה היתה לצורך העלאת הנושא באופן כללי. נפגעית תאונות נשק בשנה ביחס למספר נושאי הנשק ולחלק לכמות שעות שימוש בנשק .......
בכל דרך שהיא גם עם הסטטיסטיקה הנוכחית לגבי תאונות דרכים (וגם אם תשווה את מספר נפגעי הנשק מקום המדינה כולל מלחמותופיגועים) עדיין יש יותר נפגעי תאונות דרכים. אז מה?
נהג עם 116 עברות ? בחינה בגיל 17 ומאז אין כלום? לגבי התאבדות ברכב בדרך כלל לא ניתן להבדיל בינה לבין תאונה "רגילה".
ועדיין בנשק מדיניות מצמצמת וברכב לא רואים אותך מגיל 17 ועד 117.
את ההשואה לרכב לקחתי מאפרים יערי המדריך קורס נשקים בימים אילו באשדוד.
בכל דרך שהיא גם עם הסטטיסטיקה הנוכחית לגבי תאונות דרכים (וגם אם תשווה את מספר נפגעי הנשק מקום המדינה כולל מלחמותופיגועים) עדיין יש יותר נפגעי תאונות דרכים. אז מה?
נהג עם 116 עברות ? בחינה בגיל 17 ומאז אין כלום? לגבי התאבדות ברכב בדרך כלל לא ניתן להבדיל בינה לבין תאונה "רגילה".
ועדיין בנשק מדיניות מצמצמת וברכב לא רואים אותך מגיל 17 ועד 117.
את ההשואה לרכב לקחתי מאפרים יערי המדריך קורס נשקים בימים אילו באשדוד.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
ליאור, המסר שלי הוא כדלהלן
1. לפני שמוסרים אקדח טעון לאדם, בין אם במטווח ובין אם לאו, יש לבדוק שאותו אדם כשיר להחזיק בכך. האם היית נותן את אקדחך לפלוני אלמוני ברחוב, כי הוא רוצה להרגיש איך האקדח יושב ביד?
2. מספר השימושים לרעה שנעשה בנשק חם בישראל, המסתיים באבדן חיי אדם כלל אינו זניח: תאונות, תפעול לקוי של הנשק ושימוש זדוני. לפיכך, איני מוצא סיבה מדוע המטווח צריך להקל ראש בנושא, ולתת כמעט לכל דורש (ללא רישיון) אקדח + כדורים כמעט ללא הגבלה (בהתאם לכיסו של היורה). בפרט שאין תבחין כלשהו המסיע לבעל המטווח לבצע פסילה אובייקטיבית של אנשים, והנושא נתון לשיקול דעתו ללא נימוקים.
3. להגיד שבמטווח התאבדו רק 4 אנשים בשנה לעומת 400 הרוגי תאונות דרכים ומכאן להסיק שזו בעייה שולית אינו מדוייק. כי אותם 4 אנשים עלולים להוות אחוז גבוה מכלל היורים במטווח ללא רישיון, ולפיכך אם תיגבר כמות האנשים ללא רישיון שיבואו למטווח, המספרים עלולים לגדול במהירות. ההערות שלי ליובל מתייחסות לסטטיסטיקה הלא מאוזנת שהוא הציג כדי לתמוך בדעתו.
4. כשעורכים השוואות סטטיסטיות צריך לדעת סטטיסטיקה, אחרת מקבלים תוצאות מעוותות.
5. המטווח, כבית עסק, אמור להיות שטח בטוח לבאיו, ועל בעל המטווח לנקוט כל אמצעי נדרש על מנת להבטיח את שלומם. לתת לכל דורש (ללא רישון) נשק במטווח מבל לפקח עליו באופן אישי נראה לי מסוכן למדי. למה לקולנוע אסור להיכנס עם נשק ללא רישיון ולמטווח מותר?
6. זה שמדינת ישראל לא מטפלת בבעיית תאונות הדרכים זו לא עילה ליצור בעייה דומה בתחום הנשק. המטרה היא להשתפר כל הזמן ולא להוריד את הרף כי בתחום אחר זה כך.
1. לפני שמוסרים אקדח טעון לאדם, בין אם במטווח ובין אם לאו, יש לבדוק שאותו אדם כשיר להחזיק בכך. האם היית נותן את אקדחך לפלוני אלמוני ברחוב, כי הוא רוצה להרגיש איך האקדח יושב ביד?
2. מספר השימושים לרעה שנעשה בנשק חם בישראל, המסתיים באבדן חיי אדם כלל אינו זניח: תאונות, תפעול לקוי של הנשק ושימוש זדוני. לפיכך, איני מוצא סיבה מדוע המטווח צריך להקל ראש בנושא, ולתת כמעט לכל דורש (ללא רישיון) אקדח + כדורים כמעט ללא הגבלה (בהתאם לכיסו של היורה). בפרט שאין תבחין כלשהו המסיע לבעל המטווח לבצע פסילה אובייקטיבית של אנשים, והנושא נתון לשיקול דעתו ללא נימוקים.
3. להגיד שבמטווח התאבדו רק 4 אנשים בשנה לעומת 400 הרוגי תאונות דרכים ומכאן להסיק שזו בעייה שולית אינו מדוייק. כי אותם 4 אנשים עלולים להוות אחוז גבוה מכלל היורים במטווח ללא רישיון, ולפיכך אם תיגבר כמות האנשים ללא רישיון שיבואו למטווח, המספרים עלולים לגדול במהירות. ההערות שלי ליובל מתייחסות לסטטיסטיקה הלא מאוזנת שהוא הציג כדי לתמוך בדעתו.
4. כשעורכים השוואות סטטיסטיות צריך לדעת סטטיסטיקה, אחרת מקבלים תוצאות מעוותות.
5. המטווח, כבית עסק, אמור להיות שטח בטוח לבאיו, ועל בעל המטווח לנקוט כל אמצעי נדרש על מנת להבטיח את שלומם. לתת לכל דורש (ללא רישון) נשק במטווח מבל לפקח עליו באופן אישי נראה לי מסוכן למדי. למה לקולנוע אסור להיכנס עם נשק ללא רישיון ולמטווח מותר?
6. זה שמדינת ישראל לא מטפלת בבעיית תאונות הדרכים זו לא עילה ליצור בעייה דומה בתחום הנשק. המטרה היא להשתפר כל הזמן ולא להוריד את הרף כי בתחום אחר זה כך.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

חברים
אתם כל כך לכודים בעניין ההתאבדויות שאתם מתעלמים שוב ושוב מהפוטנציאל הקיים בידיו של אדם לא מוכר אוחז בנשק ותחמושת חייה לקחת חיים של אנשים אחרים!
צריך לבטל לאלתר את האפשרות של ירי במטווח לאדם שאין לו רשיון, או לחילופין ליצור קריטריונים אמינים - לא חתימה של רופא - שיאפשרו הגנה על שלומם של עובדי המקום, לקוחותיו ושאר העוברים והשבים.
חלק מבעלי החנויות מציגים את כלי היריה עם בלוקרים בדיוק מאותה סיבה. חלק אחר אינו מציע תצוגה כלל או אוסר על נשיאת כלי יריה ללא רשיון בשטח הלובי.
אתם כל כך לכודים בעניין ההתאבדויות שאתם מתעלמים שוב ושוב מהפוטנציאל הקיים בידיו של אדם לא מוכר אוחז בנשק ותחמושת חייה לקחת חיים של אנשים אחרים!
צריך לבטל לאלתר את האפשרות של ירי במטווח לאדם שאין לו רשיון, או לחילופין ליצור קריטריונים אמינים - לא חתימה של רופא - שיאפשרו הגנה על שלומם של עובדי המקום, לקוחותיו ושאר העוברים והשבים.
חלק מבעלי החנויות מציגים את כלי היריה עם בלוקרים בדיוק מאותה סיבה. חלק אחר אינו מציע תצוגה כלל או אוסר על נשיאת כלי יריה ללא רשיון בשטח הלובי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:חברים
בחיי אני לא יודע מה נתפסת לקטע הזה של פיגוע ירי בנשק שנלקח ממטווח.
כל מכלית גפ"ם/דלקים קלים/חומרים כימיים מסוכנים שמסתובבת על הכבישים היא פוטנציאל לפיגוע המוני עם היקף פי מאות ואלפים יותר מאשר כל מטורף שיכנס למטווח ויגנוב נשק.
כל רכב פרטי או משאית שעל הכביש יש לה פוטנציאל הרג הרבה יותר גדול מאשר כל כלי נשק שמישהו יכול לגנוב. אז מה, תתקין מצלמה ומשדר לכל נהג מכונית?
ראית פעם מה שופל זה עם הגלגלים בגובה 2 מטר יכול לעשות? המפלצת הזו יכולה להגיע ל-70 - 80 קמ"ש ועוברת דרך כל דבר שעומד בדרכה. עם שופל אתה יכול למחוק בשניה טרמפיאדה על כל החיילים שיש בה ועם כל ההגנות והמחסומים נגד דריסה. כנ"ל גם משאית/מוביל שמסוגל לסחוב טנק של 50 טון.
אתה יודע באיזה חומרי הדברה משתמשים חקלאים? כל חקלאי מתעסק בחומרים שיכולים לחסל את כל הישוב שהוא גר בו ועוד כמה ישובים בסביבה אם הוא רק רוצה. מדובר על חומרים עם רמת רעילות לא פחות גבוהה מאשר חומרי לחימה כימיים (גם שם האנטידוט הוא אטרופין). שלא לדבר איזה חומרי נפץ הוא יכול להכין מהדשנים החנקתיים שהוא משתמש בהם.
כנ"ל גם כל טייס של מטוס הוא מפגע המוני בפוטנציה. ראינו מה קרה במגדלי התאומים, והיה איזה טייס מצרי שהחליט להכניס את הבואינג שלו באדמה מסיבותיו הוא...
אז מה בדיוק אתה מציע? שנחזור 300 שנה אחורה ונתחיל ללכת ברגל או נשתמש בסוסים וחמורים? או שנשתול לכל אחד מאיתנו איזה שבב במוח שמסוגל לשדר את המחשבות שלנו לאיזה מרכז בקרה שם ינטרו את כל מה שעובר לנו בראש? גם בתקופת התנ"ך היו פיגועים המוניים (ראה מקרה שמשון הגיבור שהפיל את המקדש על ראש הפלשתים).
ונניח שמישהו עשה מה שאמרת וגנב נשק ממטווח עם 50-100 כדור. מה כבר הוא יכול לעשות?זה לא שיש לו 10 מחסניות טעונות. הוא ירה מחסנית אחת 13-17 כדור ויצטרך לטעון אותה מחדש מקופסת הכדורים שבידו אני מניח שבלחץ שאותו אדם ימצא זו לא תהייה משימה פשוטה בכלל. באותו פסק זמן ישתלטו עליו עוברי אורח (אפילו בידיים ריקות) ויסיימו את הארוע.
בקיצור..יש גבול לכמה אפשר להכנס לאנשים לתוך הורידים ולהגביל את החופש שלהם. ויש גבול לכמה מדינה יכולה להתערב בחופש של האזרחים שלה... כן והמחיר של החופש זה שלפעמים קורים דברים כאלה, אבל זה חלק מהחיים..האפשרות השניה זה להכנס לבונקר ולא לצאת כי מסוכן בחוץ - וכן גם זה לא יעזור כי בסוף כולנו נמות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

donduck כתב:חברים
את תרחיש הפיגוע אפשר למנוע בקלות יחסית - הפרדה בין לובי המטווח/חנות הנשק לשטח המטווח עצמו בעזרת דלתות כפולות מוגנות קוד או כרטיס מגנטי. המטווח בהונגקונג בו ביקרתי מוגן ככה וליורים במטווח אין אפשרות לעבור מהלובי למטווח או ההיפך ללא ליווי של נציג המטווח דרך סדרת דלתות מוגנות קוד, ואף יותר מזה נדרש קוד או זמזם פנימי על מנת לצאת מהמטווח לרחוב.
לגבי תרחיש ההתאבדות, אני מניח שכבר מוסכם על כולם שהוא בלתי ניתן למניעה.
אורן,
הגנות על כניסה ויציאה מהמטווח אינן ישימות בצורה מלאה, בשל הצורך להשאיר דלתות מילוט לחירום, במיוחד במטווחים תת קרקעיים / סגורים.
הכיוון נכון אבל צריך לשכלל.
הגנות על כניסה ויציאה מהמטווח אינן ישימות בצורה מלאה, בשל הצורך להשאיר דלתות מילוט לחירום, במיוחד במטווחים תת קרקעיים / סגורים.
הכיוון נכון אבל צריך לשכלל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
בחיי, אתם פשוט לא מאופסים.
כל מילואמניק מקבל רוס"ר וגישה לתחמושת ומחסניות!!!
כל מעורער בנפשו יכול חהביא זינוק אינדיאני על חיילצ'יק!
תארו לכם מה יכל לקרות אם ברוס וויליס היה מגיע לחתנה המרכזית החדשה וחוטף ג'נענע...
מה היה קורה אם מעורער היה קונה סכין קצבים בסופר ונכנס לחנות נשק ועושה אותו דבר שדון תיאר- מה ההבדל ??
לא צריך לעבוד קשה עם תרחישים אפוקליפטיים.....
כל מילואמניק מקבל רוס"ר וגישה לתחמושת ומחסניות!!!
כל מעורער בנפשו יכול חהביא זינוק אינדיאני על חיילצ'יק!
תארו לכם מה יכל לקרות אם ברוס וויליס היה מגיע לחתנה המרכזית החדשה וחוטף ג'נענע...
מה היה קורה אם מעורער היה קונה סכין קצבים בסופר ונכנס לחנות נשק ועושה אותו דבר שדון תיאר- מה ההבדל ??
לא צריך לעבוד קשה עם תרחישים אפוקליפטיים.....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
כולכם מתעלמים מהנת"ב הגדול ביותר: מאבטחים במקומות ציבוריים.
אני לא מתכוון לכל הפעמים שבהם עברתי חמוש לעייפה (אקדח + 2 מחסניות גיבוי) על פני מאבטח שלא שם לב בכלל, אלא לעובדה המצערת שרוב המאבטחים מבוגרים ו/או בכושר גופני ירוד. בנוסף, ברוב הסופרמרקטים שראיתי, הכניסה נמצאת ישירות מול הקופות... והמבין יבין.
אני לא מתכוון לכל הפעמים שבהם עברתי חמוש לעייפה (אקדח + 2 מחסניות גיבוי) על פני מאבטח שלא שם לב בכלל, אלא לעובדה המצערת שרוב המאבטחים מבוגרים ו/או בכושר גופני ירוד. בנוסף, ברוב הסופרמרקטים שראיתי, הכניסה נמצאת ישירות מול הקופות... והמבין יבין.
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
- סליקאי זהב

abdul hamid כתב:
ורצבט איתמר ריצבט איך עושים מדשן בצצצה.
.
אל תדאג אחי, הרצבט הזה נוחת כל יום בערך 7-10 פעמים על שדרות וישובי הסביבה במשך 6 השנים האחרונות.
דרך אגב הייתה כתבה בידיעות אחרונות לפני כמה חודשים על ייצור הקסאמים, ובמסגרת זה גם ביקור של הכתב במפעל עצמו. האחראי על האופרציה אמר שאת מרבית חומרי הגלם לייצור הקסאם הם רוכשים בצורה חוקית בארץ הקודש...
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זה רעיון...וזה רעיון
עקבתי אחרי האשכול הזה בעניין רב.
יש לפעמים הרגשה שנושאי הנשק ,דקה אחרי שהצליחו להשיג רישיון לנשק , יש להם מיליון רעיונות איך:
צריך לשנות את התבחינים...
צריך לשנות את ההדרכה...
צריך לשנות את שיטת הרישוי...
ועוד רעיונות שונים שמשמעותם המעשית - צמצום מספר נושאי הנשק.
(אני לא דן בהיגיון של השיטה הקיימת או בהיגיון השיטה המוצעת - רק בעובדה המעשית שהיא צמצום מספר נושאי הנשק)
גישה של "אחרי שאני (במאמץ רב) השגתי רישיון , שכל האחרים לא יקבלו בגלל שאני אזרח שומר חוק ,שפוי ולך תדע (בשיטת התבחינים הקיימת) מי כן מצליח להסתנן במערכת ומקבל רישיון גם.
תשימו לב לכל הרעיונות שהועלו כאן (לאחר שכמעט כולם הסכימו שאין אפשרות למנוע התאבדות במטווח) ,באשכול זה,ובכמה הם דומים לישום העקום שמופיע באשכול הזה:
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopic.php?t=10392
abdul hamid כתב:
כפי שאתה רואה באשכול שציינתי כאן , לא ממך פחדתי אלא מארגון "טרור" אחר.
אם מישהו ממשרד הפנים קרא את האשכול הזה יש לי הרגשה ש"שרקן" יקבל עוד כמה פקסים בהולים בזמן בקרוב....
יש לפעמים הרגשה שנושאי הנשק ,דקה אחרי שהצליחו להשיג רישיון לנשק , יש להם מיליון רעיונות איך:
צריך לשנות את התבחינים...
צריך לשנות את ההדרכה...
צריך לשנות את שיטת הרישוי...
ועוד רעיונות שונים שמשמעותם המעשית - צמצום מספר נושאי הנשק.
(אני לא דן בהיגיון של השיטה הקיימת או בהיגיון השיטה המוצעת - רק בעובדה המעשית שהיא צמצום מספר נושאי הנשק)
גישה של "אחרי שאני (במאמץ רב) השגתי רישיון , שכל האחרים לא יקבלו בגלל שאני אזרח שומר חוק ,שפוי ולך תדע (בשיטת התבחינים הקיימת) מי כן מצליח להסתנן במערכת ומקבל רישיון גם.
תשימו לב לכל הרעיונות שהועלו כאן (לאחר שכמעט כולם הסכימו שאין אפשרות למנוע התאבדות במטווח) ,באשכול זה,ובכמה הם דומים לישום העקום שמופיע באשכול הזה:
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopic.php?t=10392
abdul hamid כתב:
תודה רבה לכם
אם איפשר עוד קיצת רעיונים
כפי שאתה רואה באשכול שציינתי כאן , לא ממך פחדתי אלא מארגון "טרור" אחר.
אם מישהו ממשרד הפנים קרא את האשכול הזה יש לי הרגשה ש"שרקן" יקבל עוד כמה פקסים בהולים בזמן בקרוב....
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד