לאחר יום במטווח...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 01 ינואר 2007, 16:12

higt-power כתב:מסתבר שגם בארצות הברית הגדולה לא כולם חסידים של ה"דבלטאפ" ו"המוזמביק" וביצוע גורף שלהם בעידן ה"אני יתבעה כי אני יכול ויש לי עורך דין משועמם שימח לקצת כסף" יכול לסבך את היורה ואת הסוכנות בשמה הוא עובד, אם זה המקרא, בבעיה משפטית לא פשוטה..

גם בארה"ב של היום (SUE LAND) אתה תמשיך לירות בתוקף כל עוד הוא ממשיך לסכן את חייך ואת חיי הסובבים אותך. יש והיו מספיק תקדימים לכך גם מאזרחים וגם ממשטרה וגם מסוכנויות כאלה או אחרות. כמו כן להבדיל מכאן שהשופטים חיים בפלנטה משלהם, מערכת המשפט מבוססת שם על מושבעים, שהם אנשים כמוני וכמוך ששופטים אותך לפי הגיון בריא ולפי מה בוזגלו היה עושה במקרה כזה...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 01 ינואר 2007, 16:42

itamar כתב:
גם בארה"ב של היום (SUE LAND) אתה תמשיך לירות בתוקף כל עוד הוא ממשיך לסכן את חייך ואת חיי הסובבים אותך.
וחס וחלילה שיהיה צל צילו של חשד שיריתה אפילו כדור אחד נוסף לזה
מיד תסווג כ"חולה הדק" ,קאובוי והשד יודע מה ואתה עומד בפני חודשים אוו שנים של לבוא ולצאת בשערי בתי המשפט הפלילי וגם האזרחי ואפילו בפני ישיבה בכלא ,לא תמיד הארגון שלך עומד מאחורך, כי מה לעשות גם הם פוחדים להיגרר לתסבוכת המשפטית הזאת.

יש והיו מספיק תקדימים לכך גם מאזרחים וגם ממשטרה וגם מסוכנויות כאלה או אחרות.
אם תקרא בקביעות את המדור של מאסאד אייוב במגזין combat handguns (אתה יכול להלוות אצלי כמה מהחודשים האחרונים אם אתה רוצה ) תראה שיש גם מספיק תקדימים הפוכים
למעשה יש מספיק תקדימים הפוכים כדי להביא את הרבה מוסדות וגופי איכיפה כמו גם מדריכים פרטים לשימוש בנשק לשנות את דוקטורינת הלחימה כמו גם את סוג הנשק /מערכת ההדק שהם מנפקים /ממליצים.
כתוצא מתופעות אלו אנו רואים היום הרבה יותר מקראים של כדור אחד מאשר ראינו בעבר .
הימים של תנועה במצב 1 וירי בכל דבר שנכנס לשטח הפרטי שלך עד שלא יוכל לקום ממשקל העופרת הולכים ונעלמים מהעולם גם שם.

כמו כן להבדיל מכאן שהשופטים חיים בפלנטה משלהם, מערכת המשפט מבוססת שם על מושבעים, שהם אנשים כמוני וכמוך ששופטים אותך לפי הגיון בריא ולפי מה בוזגלו היה עושה במקרה כזה...
אתה בטוח שזה כזה טוב ?
תנסה להיות שוטר לבן שירה בצורה הכי מוצדקת שיש בגגנסטר /סוחר סמים שחור ובחבר המושבעים שלך יש 6 שחורים !

א.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 01 ינואר 2007, 17:07

היגט,

אני לא מתרגש ממה שכתוב ב-Combat Handguns ולא ממסעד איוב.
כבודם במקומם מונח, ואת הפרנסה שלהם הם עושים בחלקה הגדול מזריעת פניקה בציבור האמריקאי שגם כך ידוע בפרנואידיות שלו.

את מערכת ההדק ודוקטרינת הלחימה גופי אכיפת החוק שינו בגלל הסיבות הבאות:
1. רובם ככולם היו רגילים ומאומנים להשתמש באקדחים תופיים עד אמצע שנות ה-80 והם מחפשים מערכת נשק שתזכיר להם מה שהם רגילים ומכירים

2. ריבוי פליטות כדורים וכתוצאה מכך גם ריבוי תביעות נזיקים על פגיעה בשוגג או שלא כדין. פליטות כדורים גם בעת חגירת הנשק בנרתיק (החברה שוכחים להוציא את האצבע מההדק) וגם בשעה של איום בנשק על חשודים.

3. כל השוטרים נעים במצב אחד וימשיכו לנוע במצב אחד (לכן גם ריבוי פליטות הכדורים) וכנ"ל גם מרבית האוכלוסיה

חוקים לשימוש בנשק שונים ממדינה למדינה.
בטקסס לדוגמא מותר לך לפתוח באש על כל משיג גבול שנכנס לבית שלך. במחוזות נידחים השריף אפילו יעזור לך לגרור את הגופה של הפורץ פנימה לתוך הבית במקרה וירית בו על מפתן ביתך כדי שלא יעלה הספק שחס וחלילה ירית בו בחוץ.

בקליפורניה לדוגמא אם מישהו פורץ לך הביתה, מייעצים לך להדליק אורות שחס וחלילה לא יתקל בשולחן הזכוכית שלך, יפצע, ויתבע אותך על פיצויים מתוקף פרשנות יתר של החוק HOME OWNER LIABILITY.

לגבי חבר מושבעים, לפני תחילת כל משפט יש תהליך של בחירה וסינון של מושבעים. כל צד רשאי (הגנה/תביעה) רשאים לפסול מושבעים כראות עינהם. במקרה של חבר מושבעים מוטה בצורה כזו או אחרת, או שמפזרים אותו ובוחרים חדש, או שמבטלים את המשפט, או שמעבירים אותו זירה למקום שבו ניתן לבחור חבר מושבעים מאוזן.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 01 ינואר 2007, 19:17

איתמר אני מרגיש שלצערי אנחנו שוב מסיטים את הדיון לענין אחר לגמרי ולא קשור לבעיה של טל .
אם תרצה אשמח להמשיך לדון בענין ארה"ב והגנה עצמית באשכול נפרד אוו באחד המפגשים .
לענין של טל אני חושב שמוסכם על כוווולם שאקדח בקוטר 9מ"מ ארוך עדיף על 9 מ"מ קצר
כשמדובר בהגנה עצמית ,חלק נכבד יסכים גם שכדור HP טוב יגביר את היעלות לשנהם.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 01 ינואר 2007, 19:25

עם זאת, אני בטוח שטל מתפעלת מהידע שלנו...

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 01 ינואר 2007, 19:37

אוו לחילופין "טובעת" בידע שמקומו בשלבים מאוחרים יותר של ההשכלה לשימוש בנשק
ושכרגע לא מקדם אותה במיל לקראת הבחירה בנשק שיהיה אידאלי מבחינתה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 01 ינואר 2007, 19:46

ליאור45 כתב:עם זאת, אני בטוח שטל מתפעלת מהידע שלנו...

או שמפהקת משיעמום... כולה רצתה לדעת איזה אקדח לקנות ובדרך קיבלה גם את מסעד איוב ו-12 המושבעים :) :)

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי טל712 » 02 ינואר 2007, 07:29

למעשה, נעדרת ליומיים עקב נסיעת עסקים לב"ש... אבל עכשיו שחזרתי אני קוראת במרץ את התגובות שהצטברו ונהנית מאוד, אפילו מהטנגנט הפרוע.

מחר יום המטווח שלי שוב. על הפרק: ברטה 0.22 (תוכנית הלימודים של החוג), ואז התנסות בעוד כלי או שניים בהתאם להמלצות שלכם. אני לא יכולה לחכות!

שנה אזרחית נהדרת לכולכם ושוב תודה על ההיענות,
~ טל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 03 ינואר 2007, 10:51

טל,

1. כדי להפוך את האימון שלך ליעיל, תבקשי מהמדריך שישים לך מטבע של 10אג' על הקנה מאחורי הכוונת הקדמית של הברטה. תכווני למטרה, ותסחטי את הנשק "על יבש". ברגע שהמטבע יפסיק ליפול מקנה האקדח בשעה שאת לוחצת על ההדק בצורה עקבית, זה בדיוק הזמן לטעון מחסנית ולעבור לירי של תחמושת חיה. את השיפור במקבצים שלך תראי מייד.
כמו כן, זה מאד מומלץ בכל נשק חדש שאת מנסה ככה את מתרגלת ללחיצת ההדק של אותו נשק.

2. אחרי ירי ועל אחת כמה וכמה של 0.22 שהוא עופרת חשופה, לא לגעת בפה, בעיניים, לא לאכול ולא לשתות. מייד לרוץ לכיור ולשטוף ידיים ופנים הייטב במים וסבון משאריות העופרת שדבקו בך בשעת הירי. עופרת היא חומר מאד רעיל אפילו בכמויות קטנות, מצטבר בגוף, מזיק מאד למערכת העצבים - על נזקי עופרת אפשר לקרוא :
http://www.******/shotgun/lead.htm

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 03 ינואר 2007, 11:44

"בן דוד שלי רצה לשחות כדי לצוף קבוע
למד שחיה בהתכתבות אצל מציל ידוע
שנכנס סוף סוף לים תוך שניות הוא נעלם
שניים קפצו אליו מיד
טובעים השניים מן האחד..."

:wink:
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 03 ינואר 2007, 12:55

דביר ,

מדוע אתה מזלזל ביכולתם ובאינטליגנציה של אנשים ללמוד לבד?
בפורום הזה יש מישהו שלמרות כל חוסר הפירגון הצליח "בהתכתבות" לבנות לעצמו אקדח CUSTOM לתפארת. אני מניח שיש גם ביננו שהוציאו תארים אקדמאיים בהתכתבות ואולי גם ללמד את עצמם לתפעל במיומנות רבה מכשירים קצת יותר מסובכים מנשק.
מדוע אתה חושב שאדם עם טיפה אינטיליגנציה ויכולות מוטוריות בסיסות לא יכול ללמד את עצמו איך להחזיק נשק ישר ולפגוע במטרה?

בקיצור - קצת פירגון וקרדיט לאנשים לא יזיקו..

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 03 ינואר 2007, 13:09

א. אני הראשון שיתן קרדיט, שאל את זה שבנה את אקדח ואת שאר העשרות ששמעו את הקרדיט שנתתי לו על כך, ואת דעתי על אלו שלא נתנו קרדיט בעת הבניה.
ב. בניגוד אליך, אני לא מעוניין לעמוד במטווח לצידו של יורה שלמד לתפעל את כלי הנשק שלו באתר אינטרנט, שלא לדבר על ביצועם של כל מיני "תרגילים" שלמד מכל מיני נותני עצות למינהם (או שמא גם אתה לא מעוניין לעמוד לצידו).
אגב, אני מעדיף שגם המכונאי שלמד באינטרנט איך לתקן כלי רכב לא יגע באוטו שלי, וכנ"ל גם לגבי כל מיני "מתיימרים להיות עורכי דין בגרוש" שמשיאים עצות לכל מי שמוכן לשמוע (גם כאן באתר).
ג. אם אתה מתכונן להציג את נסיונך הרב ולהמליץ לקוראים באתר לבצע כל מיני פעולות (החל מתרגילי ירי וכלה בשינוי וטיפול במערכות הבטיחות וההדק בנשק שלהם), אשמח אם תציג את עצמך באתר בצורה שתאפשר לאלו שיפגעו מהעניין, בסופו של דבר, לשלוח את כתב התביעה שלהם ישירות אליך ולא אל הנהלת האתר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי טל712 » 03 ינואר 2007, 21:56

אוקיי, חזרתי מהמטווח. היום הזה הופך להיות ההיי-לייט של השבוע. אני מקווה שלא אכפת לכם שאני חולקת עדכון.

דביר, אני לא אכנס לענייני תביעות ואחריות משפטית, אבל עצות - אם מתייחסים אליהן בשיקול דעת ולא רצים מייד ליישם - יכולות לתרום. אני מניחה שהשאלה היא מה עושה מי שקורא אותן, לא מי שכותב אותן.

איתמר, לא יצא לי לנסות את התרגיל עם המטבע, אבל כן הרכבנו היום ציין לייזר על גלוק 17 (דור 3 עם מסילת שירות, רואים, אני קוראת חומר) וסחטנו הדק על יבש. מדהים כמה הנקודה האדומה הזו יכולה לרטט ולקפץ. אני מתכננת לבלות במטווח הרבה עם התרגיל הזה, רק כדי לשפר אחיזה וסחיטה.

מתברר שהתקשתי לדרוך CZ83 בגלל שתפסתי את הצינה הפוך. אופס. היום לא הייתה לי בעייה לדרוך את כל הכלים.

מבחינת האקדח "שלי", הגלוק 19 חוזר למרוץ ונראה שאפילו מוביל בו בינתיים. אבל היום הועלתה בפני הצעה מאוד מעניינת: תופי נירוסטה של סמית & ווסון. נשמע לי אידיאלי לטיולים, כי הוא לא מפחד ממים ובוץ ויש לו מגוון מרשים של סוגי תחמושת להרתעה ולא רק להריגה. אחיזה נוחה, משקל סביר, 6 כדורים בספיד-לואדר - מה דעתכם?

כל טוב וכמעט-סוף-שבוע נעים,

~ טל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 03 ינואר 2007, 22:41

טל712 כתב:אבל היום הועלתה בפני הצעה מאוד מעניינת: תופי נירוסטה של סמית & ווסון. נשמע לי אידיאלי לטיולים, כי הוא לא מפחד ממים ובוץ ויש לו מגוון מרשים של סוגי תחמושת להרתעה ולא רק להריגה. אחיזה נוחה, משקל סביר, 6 כדורים בספיד-לואדר - מה דעתכם?

כל טוב וכמעט-סוף-שבוע נעים,

~ טל

טל,

אקדח תופי אמנם הוא מאד אמין, אפשר להגיד שהוא לא פוחד ממים אבל בהחלט אפשר להגיד שהוא פוחד מבוץ. תופי בנוי בטולרנסים הרבה יותר הדוקים מאשר אקדח שירות חצי אוטמטי. כניסה של בוץ לאיזור השושנה של התוף או הציר שלו תגרום למעצורים. כניסה של בוץ לתאי התוף מקדימה או למרווח בין הקנה לתוף יכולה להיות הרת אסון בירי (קחי בחשבות תחמושת 357 מגנום עם לחצים הרבה יותר גדולים מאשר 9ממ).

לגבי סוגי תחמושת שונים, נכון לתופי יש סוגי תחמושת כיד הדמיון הטובה והוא מזין כל צורה של קליע ללא שום בעיה כי מנגנון ההזנה שלו אינו תלוי בגיאומטריה של הכדור.
מצד שני מה זאת אומרת תחמושת להרתעה ולא להריגה? מתכוונת לכדורי נחשים וכו? מבחינת החוק המקרה היחידי שמותר לך להשתמש בנשק הוא מקרה של הגנה עצמית שבו את צריכה להגן על חייך או חיי הסובבים אותך. שימוש בנשק לכל צורך אחר יכניס אותך לצרות עם החוק. מבחינת החוק ומבחינת האדם שאליו את מכוונת נשק, שליפת נשק טעון בכדורי סרק שקולה לשליפת נשק טעון בכדורים חיים.

לגבי שימוש ב-SPEED LOADER, הכל זה עניין של תרגול ואימון ואפשר להגיע למיומנויות גבוהות מאד. מצד שני זה די ברור שלהתאים 6-8 כדורים ל-6-8 תאים תחת לחץ הרבה יותר קשה מאשר לפלוט מחסנית ריקה בלחיצת כפתור ולזרוק אחת מלאה פנימה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי slavochk » 05 ינואר 2007, 00:16

מצטרף לשאלה מה זו "תחמושת להרתעה ולא רק להריגה"...

באיזה דגם / אורך קנה מדובר?
האם ניסית לירות באקדח? לחמשו עם Speed Loader? להחזיקו בנרתיק על הגוף?
לתוף חסרון של מיעוט כדורים, אבל יתרונות רבים כגון פשטות מנגנון הפועל ללא תלות בתחמושת, אפשרות לתחמושת חזקה, הדק מעולה ב-SA, ועוד.
כמו כן, מאחר והקת לא מוגבלת ע"י גודל המחסנית, ניתן להתאים בקלות יחסית קת לבעלי ידים קטנות.
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד