התנהלות נכונה עם נשק באירוע

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התנהלות נכונה עם נשק באירוע

על ידי גמ » 11 ינואר 2007, 09:09

נניח מקרה (תיאורטי) בו נושא נשק נקלע לאירוע מסכן חיים. אירוע כזה מתחיל בד"כ בהפתעה, ומתפתח במהירות. במקרה שהוא מתרחש בזירה ציבורית (רחוב, קניון וכו') סביר שמספר אנשים בסביבה, חלקם אזרחים שלא נושאים אמצעי זיהוי יהיו חמושים, ולפחות חלקם יגיבו בשליפת נשק. הבעיה המידית שנוצרת היא "זיהוי כוחותינו". ז"א, אתה כנושא נשק נדרש לזהות ולהבדיל בבירור מי המפגע ומי מכוחותינו. וחשוב לא פחות, אתה לא רוצה שאיזה טמבל מבוהל יראה אותך עם נשק ויזהה אותך בטעות כמפגע
:( . רעיונות להתנהלות במצב כזה :?:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 11 ינואר 2007, 09:28

אין נוסחאות קסם למצב כזה - כי כל מקרה שונה בתכלית מכל מקרה אחר.
בתכלס, יש סכנה ממשית לחייך או לסובבים אותך - תירה כדי להגן על עצמך.
אם אתה לא בדיוק מזהה את הסיטואציה ומי נגד מי - אל תתערב כי זה יכול להגמר ברע.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 11 ינואר 2007, 09:55

דנו פה בעבר בבעיה של זיהוי כוחות
פיתרון חלקי יכול להיות בסימון הנשק והיורה ע"י סימונים דומים לאלו של מערכות הביטחון
(מדבקות כובע) ,אני מודה שקשה לי לראות מצב שאדם מצליח תוך כדי שליפה בטווחים קצרים
גם לזכור לשים כובע אבל מדבקות שצמודות לנשק תמיד גם יוצאות איתו אוטומטית מהנרתיק.
התקווה היא שלפחות אלו שמכירים את הסימונים הלולו לא יזהו אותך כעוין .

רעיון שני הוא לצמצם למינימום את זמן חשיפת הנשק ואם ניתן מבחינה טאקטית
ללוות את העבודה שלך בצעקות רמות בעיברית ברורה, שוב בשאיפה להקל את הזיהוי שלך.

האם דרך התנהלות זאת היא ארובה לכך שלא תיפגע ?
לא! ,אבל היא נראת לי הפשרה הכי טובה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 11 ינואר 2007, 10:27

higt-power כתב:...אני מודה שקשה לי לראות מצב שאדם מצליח תוך כדי שליפה בטווחים קצרים גם לזכור לשים כובע...

זה עלול להיות קשה במיוחד לאור העובדה שבמקביל לשליפה צריך גם להתקשר לעו"ד לקבלת ייעוץ לגבי סבירות תגובתך :twisted:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 11 ינואר 2007, 10:33

higt-power כתב:דנו פה בעבר בבעיה של זיהוי כוחות
פיתרון חלקי יכול להיות בסימון הנשק והיורה ע"י סימונים דומים לאלו של מערכות הביטחון
(מדבקות כובע) ,אני מודה שקשה לי לראות מצב שאדם מצליח תוך כדי שליפה בטווחים קצרים
גם לזכור לשים כובע אבל מדבקות שצמודות לנשק תמיד גם יוצאות איתו אוטומטית מהנרתיק.

רעיון רע ביותר..
1. כמו שאתה וכל עם ישראל מכירים את סימני הזיהוי האלה - כך גם הצד השני. לא מן הנמנע שהתוקפים יהיו לבושים במדי צהל/מחופשים לחרדים/אנשי כוחות ביטחון והצלה/ ובנוסף ישאו את סימני הזיהוי. אתה לא יכול לסמוך על זה - כנ"ל גם כל הכוחות בשטח לא יכולים לסמוך - והם גם לא סומכים!!.

2. אני אפעיל את הנשק שלי מול כל אדם שיורה עלי/מסכן את חיי ומצידי שילבש מדים כאלה או אחרים, יחבוש כובע של ליצן וכל הנשק שלו יהיה מכוסה במדבקות צבעוניות ופרחים... אם לא נשקפת לי סכנה מאותו אדם, הנשק שלי נשאר בנרתיק ומצידי שאותו אחד יראה כמו אחיו התאום של נסראללה...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 11 ינואר 2007, 10:57

c425x כתב:
higt-power כתב:...אני מודה שקשה לי לראות מצב שאדם מצליח תוך כדי שליפה בטווחים קצרים גם לזכור לשים כובע...

זה עלול להיות קשה במיוחד לאור העובדה שבמקביל לשליפה צריך גם להתקשר לעו"ד לקבלת ייעוץ לגבי סבירות תגובתך :twisted:

אני לא מתקשר במקביל לעורך דין אני יחכה עם זה לסיום הארוע ואז אחרי שיצאתי מזה חיי ,אם למישהוא יהיו טענות רציניות עד כדי הגשת כתב אישום אני יתקשר לעורך דין !!
תהיה בטוח שסיכוי שזה יקרא נמוך מהסתברות שאני יזכה בלוטו !!
:twisted: :twisted: :twisted:

itamar כתב:
higt-power כתב:דנו פה בעבר בבעיה של זיהוי כוחות

רעיון רע ביותר..
1. כמו שאתה וכל עם ישראל מכירים את סימני הזיהוי האלה - כך גם הצד השני. לא מן הנמנע שהתוקפים יהיו לבושים במדי צהל/מחופשים לחרדים/אנשי כוחות ביטחון והצלה/ ובנוסף ישאו את סימני הזיהוי. אתה לא יכול לסמוך על זה - כנ"ל גם כל הכוחות בשטח לא יכולים לסמוך - והם גם לא סומכים!!.

2. אני אפעיל את הנשק שלי מול כל אדם שיורה עלי/מסכן את חיי ומצידי שילבש מדים כאלה או אחרים, יחבוש כובע של ליצן וכל הנשק שלו יהיה מכוסה במדבקות צבעוניות ופרחים... אם לא נשקפת לי סכנה מאותו אדם, הנשק שלי נשאר בנרתיק ומצידי שאותו אחד יראה כמו אחיו התאום של נסראללה...

א.

נכון מכירים ואני לא אומר שזה מונע לחלוטין את הסיכוי שמישהוא יריד אותי הטעות ,אבל לפחות אצל חלק של האנשים לרבות כוחות הביטחון (לפחות אלו שאני מכיר ) בהחלט מקובל לא לירות
עד שאתה בטוח במטרה שלך ובכוונה שלה ועל שבריר השניה הזה אני בונה .
גם אני ירה לכל מטרה שאני מזהה כעונית ואין לי שום דרך סבירה להוכיח אחרת אבל מה עם
מטרה שיורה לכיוון שונה מהכיוון שלי ואני מזהה אותה בסבירות גבוהה כלא עוינת ?
רעיון רע?
אוקי ! מחכה לרעיון טוב יותר מכם ידידי ,אני פה בשביל ללמוד .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 11 ינואר 2007, 11:09

בארוע פח"ע במקום ציבורי הומה אדם, סביר להניח שהאנשים ירוצו לכל הכיוונים בניסיון להתרחק. גם המחבל לא יעמוד במקום ויחכה שיתפסו אותו, ולכן ניסיון לירות בו בסיטואציה כזו עלול להסתיים עם כמה אזרחים מחרוררים.
כאשר כוחות הביטחון (מאבטחים, משטרה, חיילים) יעשו זאת, זה יהיה מתוקף תפקידם, ולכן גם אם יהיו פגיעות באזרחים, אותו גוף שמינה אותם לתפקיד יישא באחריות ובתשלומי הפיצויים (וברור שצריך לפצות אזרח שנפגע מירי כוחותנו).
כאשר אדם פרטי יעשה זאת הוא יהיה חשוף לתביעה (מדוע ירה, האם הירי היה מוצדק, האם היה לו קו ישיר למחבל), ולא ברור כלל מי ישא בנטל ההגנה המשפטית והפיצויים.
שלא לדבר על כך שמרבית המאבטחים במקומות ציבוריים (להוציא שדות התעופה, רכבת ישראל ומשרדי הממשלה) לא עברו הכשרה מדהימה בנושא לוחמה, ולכן אם בטעות אתה תיראה בפוזה של מחבל, יורידו אותך בלי לחשוב פעמיים.
אם לא מחפשים לירות בך באופן אישי עדיף שתיתן לכוחות הביטחון לעשות את העבודה.
לא כדאי להיות גיבור לרגע, ולבלות בבית המשפט לנצח.
רוצה להציל חיים בעצמך - לך תתנדב במשטרת התנועה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 11 ינואר 2007, 20:43

למרבה הצער רוב הסיכויים שארוע ירי שכזה יתרחש יהיה דוקא על רקע פלילי ולא פח"עי, המחבלים כבר מזמן מכירים את עוצמת וגודל הנזק של מטען על ירי נק"ל, אך לעומתם אצל פושעינו יחרב ביתם מזמן הותרו כל המושכות, נפרצו כל המחסומים ואין דין ואין דיין..... ולכן.... רוב הסיכויים להקלע לארוע פלילי של חיסול חשבונות.....ובמצב שכזה, לתפוס מחסה, לשלוף ולהחזיק מוסתר ככל שאפשר, ואם אין סכנה מיידית לך ולסובבים אותך.....לנסות ולהמתין בסבלנות עד תום האירוע... עניין של כמה עשרות שניות בד"כ.

ואם בכל זאת להיות בארוע פח"עי, בגלל החוק, בגלל העדר אימון מתאים למרבית האזרחים, בגלל חוסר השוויון בין סוגי הנשק.... תת-מקלע עם יותר תחמושת, קצב ירי גבוה יותר, טווח אפקטיבי גדול יותר מול אקדח..... אותה ההצעה....ולו בגלל שאפילו אם אתה מיומן אתה עלול להפוך למטרה לאלו שאינם....גם אזרחים וגם חלק מאנשי כוחות הבטחון.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

לעצם השאלה

על ידי משה לוי » 11 ינואר 2007, 22:49

כל שאלה בפורום פתוח זה לנושא כזה , לא צריכה לזכות לתגובה בו ,לכך יש מקום מתאים.

נקודה .

ברור ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: לעצם השאלה

על ידי itamar » 11 ינואר 2007, 23:12

משה לוי כתב:כל שאלה בפורום פתוח זה לנושא כזה , לא צריכה לזכות לתגובה בו ,לכך יש מקום מתאים.

נקודה .

ברור ?

:?:
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 12 ינואר 2007, 07:08

בימ"ש, אפסנאות, עוד ? ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 12 ינואר 2007, 07:20

נועם כתב:בימ"ש, אפסנאות, עוד ? ..

שכחת את הפורומים של "פרש" :wink:
השאלה שהועלתה כאן היא לגיטימית ונוגעת ישירות לאזרחים שנושאים כלי יריה ביום - יום.
תכנים כאלו מועברים בכל חידוש רשיון (או לפחות כך אמור להיות), או ב"תדריכי בזק" המועברים לאזרחים המורשים לשאת כלי יריה במקומות מאובטחים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: לעצם השאלה

על ידי גמ » 12 ינואר 2007, 08:32

משה לוי כתב:כל שאלה בפורום פתוח זה לנושא כזה , לא צריכה לזכות לתגובה בו ,לכך יש מקום מתאים.

נקודה .

ברור ?

ובעברית?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 12 ינואר 2007, 11:16

donduck כתב:
נועם כתב:בימ"ש, אפסנאות, עוד ? ..

שכחת את הפורומים של "פרש" :wink:
השאלה שהועלתה כאן היא לגיטימית ונוגעת ישירות לאזרחים שנושאים כלי יריה ביום - יום.
תכנים כאלו מועברים בכל חידוש רשיון (או לפחות כך אמור להיות), או ב"תדריכי בזק" המועברים לאזרחים המורשים לשאת כלי יריה במקומות מאובטחים.

זו בדיוק הסיבה בגללה העלתי את השאלה.
קיבלתי לפני מספר ימים את רשיון הפלסטיק לאקדח החדש שרכשתי. לא התעצלתי וקראתי את כל תוכן החוברת הקטנה שמשרד הפנים שולח עם הרשיון. לזכות משרד הפנים יאמר שהחוברת כתובה לא רע, ומתייחסת למכלול הדברים שאזרח בעל רשיון נשיאה לנשק צריך לקחת בחשבון בהתנהלותו עם נישקו. בחוברת ישנה התייחסות גם לבעיה של ריבוי נושאי נשק שאינם מכירים זה את זה וחלקם לא נושא אמצעי זיהוי, והבעיתיות שזה יכול לצור בזמן אירוע. אבל גם בחוברת לא מוצע פתרון לבעיה. לכן חשבתי שיש למישהו מציבור נושאי הנשק רעיונות יצירתיים לנושא.

ולמי שמפריעה הופעתי בפורום ביום בהיר אחד, והעלאת שאלות אגיד את הדברים הבאים:

א. אני נושא אקדח כבר מעל ל 20 שנים. לפיכך, התענינותי בנושא לא התחילה היום. התענינותי בנושא גברה לאחרונה כיוון שבמהלך כל השנים החזקתי את הנשק הצהלי שלי בבית, והאקדח שלי קיבל חשיבות משנית (גם מבחינת השקעה באקדח וגם מבחינת אימונים בירי). לאחרונה, עם שיחרורי משרות המילואים (מה לעשות, הגעתי לגיל) החלטתי לשדרג את האקדח, ובעקבות זאת חיפשתי פורום מתאים, והגעתי לפה.

ב. אם השאלות שאני מעלה אינן לגיטימיות, ואינן מתאימות לפורום, אשמח לשמוע על כך ממנהליו.

ג. עם סיום הטירונות בפורום (דהיינו, מעבר ממעמד סליקאי ארד לסליקאי כסף) אני מבטיח לצמצם את נוכחותי בו.

בברכה,

גדעון : :D
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 12 ינואר 2007, 15:44

גמ כתב:ב. אם השאלות שאני מעלה אינן לגיטימיות, ואינן מתאימות לפורום, אשמח לשמוע על כך ממנהליו.

ג. עם סיום הטירונות בפורום (דהיינו, מעבר ממעמד סליקאי ארד לסליקאי כסף) אני מבטיח לצמצם את נוכחותי בו.

בברכה,

גדעון : :D

תשובה מוסמכת ישירות ממנהל האתר:
שאלותיך ראויות לחלוטין ואין בהן כל נגיעה בנושאים הקשורים לבטחון שדה.
לעיתים ישנם כאן כאלו הצדיקים יותר מהאפיפיור... אל תתרגש ואל תמנע/תרתע מלשאול.

אל תצמצם את נוכחותך כאן,אך בבוע העת (עת סיום הטירונות, כמובן) אני מניח שתשכיל להכיר את הכותבים באתר ותדע עד כמה לקחת כל אחד מהם ברצינות ועד לאן לקחת ללב את דבריהם.

ברוך הבא בצל קורתנו.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד