התנהלות נכונה עם נשק באירוע
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אי הבנה
כוונת המשורר לא הובנה
אין לי כל כוונה לדון בכך בפורום הפתוח ,יש לנו כאן פורום מתאים
לשאלות כאלו וזאת היתה כוונתי שהשאלות האלה יקבלו תשובה שם,
בפורום הלוחמה .
שבת שלום
אין לי כל כוונה לדון בכך בפורום הפתוח ,יש לנו כאן פורום מתאים
לשאלות כאלו וזאת היתה כוונתי שהשאלות האלה יקבלו תשובה שם,
בפורום הלוחמה .
שבת שלום
גדעון,
הרעיון הוא כזה :
1. מדינת ישראל הכירה בצורך שלך לשאת נשק להגנת חייך. עם הרישיון קיבלת את הפנקס, המכיל את הוראות השימוש בנשק לגופים מאובטחים ומונחי משטרה, שפורסמו על ידי משטרת ישראל.
2. הוראות הפתיחה באש / שימוש בכלי ירייה הללו, אינן ראויות להשלח לאזרחים במתכונתן זו. משטרת ישראל קבעה כי את הוראות הפתיחה באש יעביר משפטן, לא מדריך ירי ולא על ידי קריאה עצמית בבית. (למי שמחפש את ההכוון לעיל - הוראות מ"י לנושא קורסי הכשרה)
3. ההצעות שעולות כאן בפורום, מועלות על ידי אנשים שמרביתם, למעט שניים שאני יודע שהם עו"ד, עשויות לבלבל, לסבך משפטית ועוד. סליחה עם כל המגיבים עד כה, אבל זהו המצב.
4. אני כמדריך הועסק בהדרכה, אינני מעביר ומלמד הוראות פתיחה באש, כיוון שזה לא מתפקידי לעשות כן, כמו גם סירובו של משרד הפנים לגבות משפטית מדריך ירי שיזדקק להגנה משפטית במידה וייקרא לדין בנוגע להדרכתו את האזרח בתחום ההוראות הללו. אני שב ומפנה לסעיף 2 לעיל - קביעת מ"י בנושא העברת החומר ע"י משפטן.
5. המלצתי להתנהגות באירוע - כל עוד לא נשקפת סכנה מיידית לחייך, יש לך את האפשרות להמנע מהאירוע (להמנע מהחמרת מצב, ניתוק מגע וכו') ובידך האפשרות לדווח לכוחות הביטחון, קרי משטרת ישראל, עליך לעשות כן.
כובעים וגם סימני זיהוי אחרים אינם מבטיחים את שרידותך באירוע. קח זאת בחשבון.
חוק העונשין בסעיפיו הרלוונטיים לנושא, קובע כי עליך לפעול קודם בדרך ההימנעות וניתוק המגע, לא להחמיר מצב וכו' טרם השימוש בכוח, כולל כוח קטלני כגון כלי נשק חם או קר.
שאלתך ראוייה בהחלט, תגובתי הראשונה באשכול זה לא הייתה מכוונת אליך.
6. לא כל הכתוב בחוברת שקיבלת ממשרד הפנים ראוי היה שייכתב כפי שנכתב, יש מקום רב לשינויים מקצועיים. בחוברת נכתב גם כי עליך להמנע משימוש בנשק באירוע מאובטח, כיוון שכוחות האבטחה באירוע עלולים לפגוע בך. לא נכתב באיזה אירוע ומי המאבטח..
7. איתמר נתן לך את התשובה הטובה ביותר מבלי להכנס לסיבוכים - כאשר יש סכנת חיים ואין דרך אחרת להמנע - מותר לך להפעיל כוח לצורך הדיפת התקיפה, כמובן שבכפוף להוראות החוק והתקנות.. (נפתולי ומסובך, אהה ? )
לסיכום -
בעת אירוע, עליך להפעיל הגיון ושכל. אין פיתרון בית ספר כפי שבוודאי ידוע לך. תרגולות טובות למצבים בהם הדברים מוגדרים. לאזרח המצבים והתגובות בד"כ פחות מוגדרות מאשר לאיש אבטחה ממלכתי / משטרה, אשר בין היתר מגובה על ידי החוק ברשות וסמכות.
אנו האזרחים לא.
נעם.
הרעיון הוא כזה :
1. מדינת ישראל הכירה בצורך שלך לשאת נשק להגנת חייך. עם הרישיון קיבלת את הפנקס, המכיל את הוראות השימוש בנשק לגופים מאובטחים ומונחי משטרה, שפורסמו על ידי משטרת ישראל.
2. הוראות הפתיחה באש / שימוש בכלי ירייה הללו, אינן ראויות להשלח לאזרחים במתכונתן זו. משטרת ישראל קבעה כי את הוראות הפתיחה באש יעביר משפטן, לא מדריך ירי ולא על ידי קריאה עצמית בבית. (למי שמחפש את ההכוון לעיל - הוראות מ"י לנושא קורסי הכשרה)
3. ההצעות שעולות כאן בפורום, מועלות על ידי אנשים שמרביתם, למעט שניים שאני יודע שהם עו"ד, עשויות לבלבל, לסבך משפטית ועוד. סליחה עם כל המגיבים עד כה, אבל זהו המצב.
4. אני כמדריך הועסק בהדרכה, אינני מעביר ומלמד הוראות פתיחה באש, כיוון שזה לא מתפקידי לעשות כן, כמו גם סירובו של משרד הפנים לגבות משפטית מדריך ירי שיזדקק להגנה משפטית במידה וייקרא לדין בנוגע להדרכתו את האזרח בתחום ההוראות הללו. אני שב ומפנה לסעיף 2 לעיל - קביעת מ"י בנושא העברת החומר ע"י משפטן.
5. המלצתי להתנהגות באירוע - כל עוד לא נשקפת סכנה מיידית לחייך, יש לך את האפשרות להמנע מהאירוע (להמנע מהחמרת מצב, ניתוק מגע וכו') ובידך האפשרות לדווח לכוחות הביטחון, קרי משטרת ישראל, עליך לעשות כן.
כובעים וגם סימני זיהוי אחרים אינם מבטיחים את שרידותך באירוע. קח זאת בחשבון.
חוק העונשין בסעיפיו הרלוונטיים לנושא, קובע כי עליך לפעול קודם בדרך ההימנעות וניתוק המגע, לא להחמיר מצב וכו' טרם השימוש בכוח, כולל כוח קטלני כגון כלי נשק חם או קר.
שאלתך ראוייה בהחלט, תגובתי הראשונה באשכול זה לא הייתה מכוונת אליך.
6. לא כל הכתוב בחוברת שקיבלת ממשרד הפנים ראוי היה שייכתב כפי שנכתב, יש מקום רב לשינויים מקצועיים. בחוברת נכתב גם כי עליך להמנע משימוש בנשק באירוע מאובטח, כיוון שכוחות האבטחה באירוע עלולים לפגוע בך. לא נכתב באיזה אירוע ומי המאבטח..
7. איתמר נתן לך את התשובה הטובה ביותר מבלי להכנס לסיבוכים - כאשר יש סכנת חיים ואין דרך אחרת להמנע - מותר לך להפעיל כוח לצורך הדיפת התקיפה, כמובן שבכפוף להוראות החוק והתקנות.. (נפתולי ומסובך, אהה ? )
לסיכום -
בעת אירוע, עליך להפעיל הגיון ושכל. אין פיתרון בית ספר כפי שבוודאי ידוע לך. תרגולות טובות למצבים בהם הדברים מוגדרים. לאזרח המצבים והתגובות בד"כ פחות מוגדרות מאשר לאיש אבטחה ממלכתי / משטרה, אשר בין היתר מגובה על ידי החוק ברשות וסמכות.
אנו האזרחים לא.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אילן,
האיעורים המעניינים שיש לנו כאן הם לראות את הציפורים הדורסות נוחתות על הממטרות, את החיות בשטח ואת שינויי מזג האוויר..
הדור החדש שלי מתבשלת.. נשאר לה עוד חודשיים
האיעורים המעניינים שיש לנו כאן הם לראות את הציפורים הדורסות נוחתות על הממטרות, את החיות בשטח ואת שינויי מזג האוויר..
הדור החדש שלי מתבשלת.. נשאר לה עוד חודשיים
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
trooperglock כתב:למרבה הצער רוב הסיכויים שארוע ירי שכזה יתרחש יהיה דוקא על רקע פלילי ולא פח"עי, המחבלים כבר מזמן מכירים את עוצמת וגודל הנזק של מטען על ירי נק"ל,
אז מה קרא עם המחבל שירה מגשר "מעריב" למסעדת ה"סיפוד מרקט" אוו עם המחבל שירה בתחנה המרכזית בעפולה אוו המחבלים שביצעו פיגוע ירי באיזור המלונות בנתניה אוו המחבל הדוקר מקו 51 ועד רבים מאד מאד ? הם פשוט לא קיבלו את המיל בזמן?
למעשה הנתונים שצהל פרסם בשנים הראשונות של האינטיפדה הראה שפיגועי המטען /מחבל מתאבד מהווים פחות מ10 אחוז מסה"כ הפיעלות החבלנית ,למרות שהיא אחראית על מירב הנפגעים ,ככה שהניסיון מלמד דווקא שגופי הטרור מנסים להוציא לפועל איזה פיגוע שהם מצליחים החל מדקירה ודריסה (צומת אזור) דרך ירי וחטיפה ושיגור טילים עד לפיגועי התאבדות.
ככה שאין שום תרחיש שהפך ללא רלוונטי ,אפילו קיבל משנה תוקף.
אך לעומתם אצל פושעינו יחרב ביתם מזמן הותרו כל המושכות, נפרצו כל המחסומים ואין דין ואין דיין..... ולכן.... רוב הסיכויים להקלע לארוע פלילי של חיסול חשבונות.....ובמצב שכזה, לתפוס מחסה, לשלוף ולהחזיק מוסתר ככל שאפשר, ואם אין סכנה מיידית לך ולסובבים אותך.....לנסות ולהמתין בסבלנות עד תום האירוע... עניין של כמה עשרות שניות בד"כ.
אני לא מכיר שום הוראה אוו חוק שמבדיל בין מחבל לאומני למחבל פלילי !
אני מכיר הגדרה אחת של סכנת חיים מידית מוחשית ולכאורה בלתי ניתנת למניעה בדרך אחרת משימוש בנשק, לי אוו לאנשים אחרים בסביבתי .
ואים התקימו התנאים להלן אני חושב שלא רק שאני זכאי אלה אני רואה בזאת מחויבות שלי כאזרח
שומר חוק חמוש במדינת ישראל לפעול להפסקת האיום באופן מידי .
(אים כבר יש גוף מוסמך בשטח שמטפל באותו איום סיפור אחר לגמרי )
וכי מה תעשה תראה אדם יורה צרורות לכל הכיוונים תיגש אלו תשאל אותו: "סליחה אתה מחבל או חבר במשפחת פשע או אולי סתם פסיכופט?"
ואם בכל זאת להיות בארוע פח"עי, בגלל החוק, בגלל העדר אימון מתאים למרבית האזרחים, בגלל חוסר השוויון בין סוגי הנשק.... תת-מקלע עם יותר תחמושת, קצב ירי גבוה יותר, טווח אפקטיבי גדול יותר מול אקדח..... אותה ההצעה....ולו בגלל שאפילו אם אתה מיומן אתה עלול להפוך למטרה לאלו שאינם....גם אזרחים וגם חלק מאנשי כוחות הבטחון.
אם כך הם פני הדברים למה בכלל להחזיק בנשק פרטי ?
נרכוש נשק לקליעה בלבד המתנדבים שבינונו יחתמו על נשק משטרתי ויחזירו בסוף המשמרת
(הרי הרשמות ביומן ההפעלה מעלה מיומנות פלאים גם ככה ).
ובא לציון גואל ומשרד הפנים והמשטרה לא ידעו את נפשם מאושר.
ולך גמ היקר
אנא המשך בפעילותך כמו שהיא כעט.
הרבה זמן לא היה פה חבר שהעלה נושאים כל כך חשובים לדיון פה
אני לא מבעלי האתר ולא ממנהלו אבל אני יכול לומר שאני נמצא באתר/מועדון זה כדי לקיים את
התכלית שעליה הוצהר בפתיחת האתר והיא להגביר את הידע והמודעות והמיומנות בקרב אזרחים
נושאי נשק .
אני חושב שאתה תורם לתכלית זאת מצוין!
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 14 ינואר 2007, 14:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
בהמשך לדברי הקודמים
קישור לסטטיסטיקה של צה"ל שמראה עד כמה סוגי הפיגועים האחרים נפוצים יותר ממחבל מתאבד ומטען .
http://www1.idf.il/dover/site/mainpage. ... d=58089.HE
קישור לסטטיסטיקה של צה"ל שמראה עד כמה סוגי הפיגועים האחרים נפוצים יותר ממחבל מתאבד ומטען .
http://www1.idf.il/dover/site/mainpage. ... d=58089.HE
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד