עזרה בקנית מחשב
עזרה בקנית מחשב
היי,
המחשב שלי בבית כבר בן 5 שנים ואני רוצה להחליף אותו במשהו חדש וחזק שישרת אותי למשך כמה השנים הבאות. כמו כן במחשב הישן יש צורב DVD של סוני סוף הדרך, שני דיסקים גדולים של 120GB וחדשים וקורא CDROM שאני רוצה לנצל. המסך שלי מצויין אבל אני רוצה מסך LCD שטוח כדי לחסוך מקום. את המחשבים שלי תמיד הייתי בונה לבד מאז ומתמיד כך שזה לא בעייה בשבילי לפרק, להרכיב ולהתקין.
כיוון שאני לא מחליף מחשב כל שנה אז תמיד אני קונה את הציוד המתקדם ביותר וכך הוא משרת אותי במשך מספר שנים. הייתי מאד שמח לקבל המלצות על:
1. לוחות אם (מהו הלוח אם המתקדם ביותר בשוק, איזה מהירויות? כרטיס קול מובנה, חיבור רשת מובנה - מה עוד אני צריל לבדוק?)
2. מעבדים (מהו המעבד הטוב ביותר INTEL? AMD איזה מהירויות? DUAL CORE כן לא?)
3. זיכרונות (מה בדיוק יש היום? איזה הכי מהיר?)
4. מארזים (איזה ספק כח אני צריך? מאווררים וכו..)
5. מסכי LCD (מה מומלץ? על איזה נתונים להסתכל?)
6. כרטיס מסך? (מה מומלץ?)
תודה מראש על העזרה...
א.
המחשב שלי בבית כבר בן 5 שנים ואני רוצה להחליף אותו במשהו חדש וחזק שישרת אותי למשך כמה השנים הבאות. כמו כן במחשב הישן יש צורב DVD של סוני סוף הדרך, שני דיסקים גדולים של 120GB וחדשים וקורא CDROM שאני רוצה לנצל. המסך שלי מצויין אבל אני רוצה מסך LCD שטוח כדי לחסוך מקום. את המחשבים שלי תמיד הייתי בונה לבד מאז ומתמיד כך שזה לא בעייה בשבילי לפרק, להרכיב ולהתקין.
כיוון שאני לא מחליף מחשב כל שנה אז תמיד אני קונה את הציוד המתקדם ביותר וכך הוא משרת אותי במשך מספר שנים. הייתי מאד שמח לקבל המלצות על:
1. לוחות אם (מהו הלוח אם המתקדם ביותר בשוק, איזה מהירויות? כרטיס קול מובנה, חיבור רשת מובנה - מה עוד אני צריל לבדוק?)
2. מעבדים (מהו המעבד הטוב ביותר INTEL? AMD איזה מהירויות? DUAL CORE כן לא?)
3. זיכרונות (מה בדיוק יש היום? איזה הכי מהיר?)
4. מארזים (איזה ספק כח אני צריך? מאווררים וכו..)
5. מסכי LCD (מה מומלץ? על איזה נתונים להסתכל?)
6. כרטיס מסך? (מה מומלץ?)
תודה מראש על העזרה...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Re: עזרה בקנית מחשב
איתמר,
לוחות אם: קש אכלתי והרבה מחברות שבעבר היו נחשבות בעלות שם. (מי אמר ASUS?
) לאחרונה עשיתי מעבר לג'יגהבייט ולשמחתי אני לא מעודכן בלוחות האחרונים כי אלו שקניתי לפני כשנה וחצי עושים עבודה נהדרת, יציבים ואמינים. הכל עובד כולל תצורת RAID המוגדרת מתוך ה-BIOS שזו הפתעה נעימה עבורי. אל תקנה שום דבר ON BOARD אלא אם כן אתה חייב. זה מחייב אותך כמובן לרכוש ציוד קצה וכרטיסים איכותיים ומוכרים.
מעבדים: בתור חובב AMD אני נאלץ בצער להמליץ על אינטל (כמו שאצלי בכל המחשבים היום ולמרות שאומרים "Intel inside stupid outside") ל- AMD היו כמה בעיות בתאימות ולמרות שהשתפרו מבחינת עמידות המעבד לחום וקריסות המאווררים עדיין יש בעיות בהרצת יישומים מיקרוסופטיים וכדומה, בעיקר כשיש צריכת משאבים כבדה. אני לא עובד עם AMD כמה שנים כתוצאה ממדיניות החברה, כשפתחתי את המדיניות הזו לדיון ובדקתי איזה AMD להתקין על המחשב "הבא" קיבלתי פידבקים לא מחמיאים במיוחד - למרות היותו מעבד "כפול".
זכרון, לא יודע איזה חברות מומלצות היום אבל תפנק את עצמך ב-2 ג'יגות, מערכות ההפעלה היום והיישומים שמסביב זוללות ברעבתנות כך שיש צידוק.
מארז - איזה שימצא חן בעיניך, יש הרבה אופציות. אם אתה מתפשר בחומרה הכללית קח מארז עם ידית שיהיה קל לנייד למעבדה
ספק כח 500 ולא פחות של חברה ידועה או אחד שימליצו לך עליו מנסיון (לא יודע איזה שלי), באופן יחסי ספקי ה-500 נותנים שיעור נפילות גבוה וחשוב שיהיה אחד טוב.
מסך LCD יש כל כך הרבה בשוק שקשה לבחור. שאלה של תקציב.
אם אתה לוקח מסך גדול במיוחד קח בחשבון שאין בו תועלת מיוחדת אם הרזולוציה ה- NATIVE שלו אינה גדולה מאחיו הקטן. אל תתלהב ממהירות עדכון גבוהה במסכים האלה, הרבה פעמים זה על חשבון חדות. עדיף מסך חד ומדוייק של 12MS על אחד בעל תצוגה מרושלת ב-8MS.
אם אתה בעניין משחקי מחשב עתירי גרפיקה שקול שנית את ה- LCD או הוסף מסך CRT מקביל - מומלץ בכל מקרה. תוודא שאתה מקבל אחריות 100% על הפיקסלים במסך LCD !!! לא שום דבר בסגנון של "החזרה בעל 4 פיקסלים שרופים בלבד" ודומיהם. בדיקת המסך מתבצעת על ידי הקרנת מסך שחור לגמרי, לבן לגמרי ומסכים בצבעי ה- RGB. אם יש פיקסל סורר באחד מהם - תוותר על המסך ואל תיגע. לי מספיק פיקסל אחד דפוק על המסך ודווקא אותו אני רואה כל הזמן (ורק אותו). אצלי יש מסך מצויין ו- costeffective של MAG אבל הוא כבר מיושן יחסית ולי חשובים דברים אחרים מאשר למרבית המשתמשים בגלל שימוש גרפי ספציפי.
כרטיסי מסך, sky is the limit and so is your bank account.
צא ולמד, קרא ביקורות באינטרנט, השווה מחירים והכי חשוב.. הגדר בשביל מה הוא מיועד.
שתי שחקניות מרכזיות שמייצרות שבבי עיבוד גרפי בשוק: ATI ו- NVIDIA. אין פה שום דבר חד משמעי ואפשר לכוון לכיוון הכללי בלבד כי כל כרטיס מתנהג אחרת בסביבות שונות (סביבות חומרה ותוכנה) עד כדי כך שמשחק X רץ על כרטיס Y בצורה מדהימה ועל כרטיס X צולע ביותר ובהחלפת כרטיסים תתקבל תמונה הפוכה. מחקר מחקר מחקר. אם זה לא ממש ממש חשוב לך, תמצא משהו כבחירת ביניים. (מתוך הנחה שאת לא גיימר מכור). ישנם יצרנים אשר משתמשים בצ'יפים של החברות הללו ומציגים למכירה כרטיסים המבוססים על הצ'יפים של NVIDIA ו- ATI חלקם בעלי ביצועים עלובים וחלקם עושים בית ספר למקור. שוב, אם זה חשוב לך חפור באינטרנט ומצא מבחנים ספציפיים. review - testrun וכדומה בצירוף הדגם.
תדאג למאווררים נוספים על המארז מעבר למאווררים שמותקנים בו (בד"כ לא מנוצלים כל המקומות למאווררים), תדאג שזרימת האויר "עושה שכל" מבחינת כניסת אויר ויציאתו.
אם אתה מתכונן לעשות אוברקלוקינג תמצא פתרונות קירור רציניים יותר אבל אני חושד שלא תכנס להרפתקאה הזו.
בהצלחה ותתחדש.
לוחות אם: קש אכלתי והרבה מחברות שבעבר היו נחשבות בעלות שם. (מי אמר ASUS?
מעבדים: בתור חובב AMD אני נאלץ בצער להמליץ על אינטל (כמו שאצלי בכל המחשבים היום ולמרות שאומרים "Intel inside stupid outside") ל- AMD היו כמה בעיות בתאימות ולמרות שהשתפרו מבחינת עמידות המעבד לחום וקריסות המאווררים עדיין יש בעיות בהרצת יישומים מיקרוסופטיים וכדומה, בעיקר כשיש צריכת משאבים כבדה. אני לא עובד עם AMD כמה שנים כתוצאה ממדיניות החברה, כשפתחתי את המדיניות הזו לדיון ובדקתי איזה AMD להתקין על המחשב "הבא" קיבלתי פידבקים לא מחמיאים במיוחד - למרות היותו מעבד "כפול".
זכרון, לא יודע איזה חברות מומלצות היום אבל תפנק את עצמך ב-2 ג'יגות, מערכות ההפעלה היום והיישומים שמסביב זוללות ברעבתנות כך שיש צידוק.
מארז - איזה שימצא חן בעיניך, יש הרבה אופציות. אם אתה מתפשר בחומרה הכללית קח מארז עם ידית שיהיה קל לנייד למעבדה
ספק כח 500 ולא פחות של חברה ידועה או אחד שימליצו לך עליו מנסיון (לא יודע איזה שלי), באופן יחסי ספקי ה-500 נותנים שיעור נפילות גבוה וחשוב שיהיה אחד טוב.
מסך LCD יש כל כך הרבה בשוק שקשה לבחור. שאלה של תקציב.
אם אתה לוקח מסך גדול במיוחד קח בחשבון שאין בו תועלת מיוחדת אם הרזולוציה ה- NATIVE שלו אינה גדולה מאחיו הקטן. אל תתלהב ממהירות עדכון גבוהה במסכים האלה, הרבה פעמים זה על חשבון חדות. עדיף מסך חד ומדוייק של 12MS על אחד בעל תצוגה מרושלת ב-8MS.
אם אתה בעניין משחקי מחשב עתירי גרפיקה שקול שנית את ה- LCD או הוסף מסך CRT מקביל - מומלץ בכל מקרה. תוודא שאתה מקבל אחריות 100% על הפיקסלים במסך LCD !!! לא שום דבר בסגנון של "החזרה בעל 4 פיקסלים שרופים בלבד" ודומיהם. בדיקת המסך מתבצעת על ידי הקרנת מסך שחור לגמרי, לבן לגמרי ומסכים בצבעי ה- RGB. אם יש פיקסל סורר באחד מהם - תוותר על המסך ואל תיגע. לי מספיק פיקסל אחד דפוק על המסך ודווקא אותו אני רואה כל הזמן (ורק אותו). אצלי יש מסך מצויין ו- costeffective של MAG אבל הוא כבר מיושן יחסית ולי חשובים דברים אחרים מאשר למרבית המשתמשים בגלל שימוש גרפי ספציפי.
כרטיסי מסך, sky is the limit and so is your bank account.
צא ולמד, קרא ביקורות באינטרנט, השווה מחירים והכי חשוב.. הגדר בשביל מה הוא מיועד.
שתי שחקניות מרכזיות שמייצרות שבבי עיבוד גרפי בשוק: ATI ו- NVIDIA. אין פה שום דבר חד משמעי ואפשר לכוון לכיוון הכללי בלבד כי כל כרטיס מתנהג אחרת בסביבות שונות (סביבות חומרה ותוכנה) עד כדי כך שמשחק X רץ על כרטיס Y בצורה מדהימה ועל כרטיס X צולע ביותר ובהחלפת כרטיסים תתקבל תמונה הפוכה. מחקר מחקר מחקר. אם זה לא ממש ממש חשוב לך, תמצא משהו כבחירת ביניים. (מתוך הנחה שאת לא גיימר מכור). ישנם יצרנים אשר משתמשים בצ'יפים של החברות הללו ומציגים למכירה כרטיסים המבוססים על הצ'יפים של NVIDIA ו- ATI חלקם בעלי ביצועים עלובים וחלקם עושים בית ספר למקור. שוב, אם זה חשוב לך חפור באינטרנט ומצא מבחנים ספציפיים. review - testrun וכדומה בצירוף הדגם.
תדאג למאווררים נוספים על המארז מעבר למאווררים שמותקנים בו (בד"כ לא מנוצלים כל המקומות למאווררים), תדאג שזרימת האויר "עושה שכל" מבחינת כניסת אויר ויציאתו.
אם אתה מתכונן לעשות אוברקלוקינג תמצא פתרונות קירור רציניים יותר אבל אני חושד שלא תכנס להרפתקאה הזו.
בהצלחה ותתחדש.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אם אינני טועה, אנחנו עובדים באותה הגזרה...
אם כך, קח את עצמך וסע לאורך גיבורי ישראל עד למגה. בכיכר של מגה פנה שמאלה לצורן, מייד אחרי הכיכר תמצא את א&א, יש להם מארזים נפלאים ומבחר מסכים שלא יביישו אף חנות.
המחירים? קצת יותר זול ממה שתמצא הכי זול בזאפ (ואני מוכן לקפוץ כדי להציג את התג שלי בשביל עוד קצת הנחה).
לגבי מסך, לעניות דעתי LG או סמסונג בלבד, לי יש שני סמסונגים ואני חותם עליהם בעיניים עצומות, לגבי "אחריות פיקסלים" אם יש פיקסלים שרופים המסך יוחלף בלי שום שאלות.
לגבי מקלדת ועכבר, גם זה כאן בגזרה, יותר זול מזאפ ברוב המקרים. מומלצים הסטים החדשים של לוג'יטק עם עכברי הלייזר.
אם כך, קח את עצמך וסע לאורך גיבורי ישראל עד למגה. בכיכר של מגה פנה שמאלה לצורן, מייד אחרי הכיכר תמצא את א&א, יש להם מארזים נפלאים ומבחר מסכים שלא יביישו אף חנות.
המחירים? קצת יותר זול ממה שתמצא הכי זול בזאפ (ואני מוכן לקפוץ כדי להציג את התג שלי בשביל עוד קצת הנחה).
לגבי מסך, לעניות דעתי LG או סמסונג בלבד, לי יש שני סמסונגים ואני חותם עליהם בעיניים עצומות, לגבי "אחריות פיקסלים" אם יש פיקסלים שרופים המסך יוחלף בלי שום שאלות.
לגבי מקלדת ועכבר, גם זה כאן בגזרה, יותר זול מזאפ ברוב המקרים. מומלצים הסטים החדשים של לוג'יטק עם עכברי הלייזר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
תודה ברי ודביר,
אני עובד באיזור של איקאה בנתניה (ממש קרוב לטיב טעם). האם אנחנו מדברים על אותו אזור?
אם כן אני אקפוץ לראות.
1. לגבי מעבדים, איזה מהירויות יש היום? והאם ללכת על DUAL CORE? (או שכל המעבדים היום הם כאלה?)
2. לגבי זיכרונות, איזה סוגי זיכרונות פנימיים קיימים? ואיזה מהירויות יש?
3. לגבי כרטיסים גרפיים - בלוח שיש לי בבית יש SLOT מיוחד לכרטיס גרפי. יש שינו? או שפה גם חלו שיפורים ושינויים?
חשוב לי מאד לקנות לוח אם מתאים שיתמוך בכל הדברים האלה.
לגבי ציוד פריפריאלי (כוננים וכו - אני לא מודאג, זה די סטנדרטי).
תודה שוב,
א.
אני עובד באיזור של איקאה בנתניה (ממש קרוב לטיב טעם). האם אנחנו מדברים על אותו אזור?
אם כן אני אקפוץ לראות.
1. לגבי מעבדים, איזה מהירויות יש היום? והאם ללכת על DUAL CORE? (או שכל המעבדים היום הם כאלה?)
2. לגבי זיכרונות, איזה סוגי זיכרונות פנימיים קיימים? ואיזה מהירויות יש?
3. לגבי כרטיסים גרפיים - בלוח שיש לי בבית יש SLOT מיוחד לכרטיס גרפי. יש שינו? או שפה גם חלו שיפורים ושינויים?
חשוב לי מאד לקנות לוח אם מתאים שיתמוך בכל הדברים האלה.
לגבי ציוד פריפריאלי (כוננים וכו - אני לא מודאג, זה די סטנדרטי).
תודה שוב,
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:א. אותו אזור... אותו אזור.
ב. כן, יש שינוי בכרטיסי המסך החדשים, הגיוני שהכרטיס שיש לך כרגע הוא AGP רגיל.
כן כן יש לי AGP... צודק...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר
בתור טכנאי PC יש לי כמה דברים להוסיף
דבר ראשון למה ישמש המחשב אם זהו מחשב לשימושים סטנדרטיים אז לוח אם של
ASUS GIGABYTE MSI או ABIT ישרתו אותך נאמנה כל החברות האלו מייצרות מוצרים טובים לוח טוב יעלה לך בסביבות 400 - 600 ש"ח עדיף עם צ'יפסט של אינטל
(945,965/975)
אם אתה פוזל לכיון של מחשב ביצועיים אז הסיפור שונה
אל כל לוח אם כיום תמצא כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים, דבר נהדר חוסך ממך רכישה נוספת
הדבר היחיד שעדיך לקנות נפרד הוא כרטיס מסך שוב אחרי שתגדיר לאיזה שימושים אני יוכל להמליץ לך ספציפית
אסור לך לשכוח שמעבר לרכיבים חדשים כאלו ידרשו ממש לקנות ספק כוח חדש
אל תחסוך פה תקנה ספק של :HEC,ENERMAX,THERMALTAKE
אחרי שתגדיר לי בערך מה הכיון נדבר ספציפית אל מה ואיזה[/u]
בתור טכנאי PC יש לי כמה דברים להוסיף
דבר ראשון למה ישמש המחשב אם זהו מחשב לשימושים סטנדרטיים אז לוח אם של
ASUS GIGABYTE MSI או ABIT ישרתו אותך נאמנה כל החברות האלו מייצרות מוצרים טובים לוח טוב יעלה לך בסביבות 400 - 600 ש"ח עדיף עם צ'יפסט של אינטל
(945,965/975)
אם אתה פוזל לכיון של מחשב ביצועיים אז הסיפור שונה
אל כל לוח אם כיום תמצא כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים, דבר נהדר חוסך ממך רכישה נוספת
הדבר היחיד שעדיך לקנות נפרד הוא כרטיס מסך שוב אחרי שתגדיר לאיזה שימושים אני יוכל להמליץ לך ספציפית
אסור לך לשכוח שמעבר לרכיבים חדשים כאלו ידרשו ממש לקנות ספק כוח חדש
אל תחסוך פה תקנה ספק של :HEC,ENERMAX,THERMALTAKE
אחרי שתגדיר לי בערך מה הכיון נדבר ספציפית אל מה ואיזה[/u]
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
No offence.. ל- ASUS נגמר הסוס מזמן. אכלנו מהלוחות שלהם כל כך הרבה קש שאני לא נוגע מהם אפילו עם כפפות קוולר. לפחות 3 דורות של לוחות אסוס גרמו אצלנו בעיות מבעיות שונות, ניסינו המון דברים, החלפנו רכיבים, בדקנו את ה-SYSTEM, ובסוף בסוף כשכלו הקיצים החלפנו לוחות.. ואופס.. הבעיות נעלמו. הלוחות היו משלוש דורות של ASUS וברמות שונות, החל מרף כניסה ועד ללוחות היקרים שלהם.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3165332,00.html
במקרה נתקלתי עכשיו בסקירה של כ' מסך, אולי יעניין אותך..
במקרה נתקלתי עכשיו בסקירה של כ' מסך, אולי יעניין אותך..
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אז ככה,
אני מחפש מחשב שישמש אותי מספר שנים וגם יסחוב את מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט + התוכנות החדשות שיבואו. אנחנו לא צרכני משחקי מחשב כבדים, אבל המחשב הזה משמש לאוטוקד, פוטושופ ועוד כל מיני תוכנות גרפיות כבדות כך שצריך שיהיה לו כח.
הסתכלתי במספר אתרי אינטרנט של חומרה ויצאתי יותר נבוך מאשר משכיל.
1. לגבי לוחות אם - יש מגוון רחב ובמחירים שונים אני צריך לוח עם התכונות הבאות:
- שיתמוך במעבד שאני רוצה לקנות (גם פה יש לי שאלות)
- שיתמוך בזיכרון מהיר
- מהירות פנימית גבוהה
- כרטיס קול מובנה בעל איכות טובה
- 8 יציאות USB
- FIREWIRE
- PCIE
- פתוח לעוד הצעות
2. לגבי מעבדים אני עוד יותר נבוך
גם פה יש מגוון רחב של דגמים ומחירים שלאו דווקא תואמים את המהירות של המעבד
יש PENTIUM D
ויש DOU CORE II
פערי המחירים שלהם גדולים
א.
אני מחפש מחשב שישמש אותי מספר שנים וגם יסחוב את מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט + התוכנות החדשות שיבואו. אנחנו לא צרכני משחקי מחשב כבדים, אבל המחשב הזה משמש לאוטוקד, פוטושופ ועוד כל מיני תוכנות גרפיות כבדות כך שצריך שיהיה לו כח.
הסתכלתי במספר אתרי אינטרנט של חומרה ויצאתי יותר נבוך מאשר משכיל.
1. לגבי לוחות אם - יש מגוון רחב ובמחירים שונים אני צריך לוח עם התכונות הבאות:
- שיתמוך במעבד שאני רוצה לקנות (גם פה יש לי שאלות)
- שיתמוך בזיכרון מהיר
- מהירות פנימית גבוהה
- כרטיס קול מובנה בעל איכות טובה
- 8 יציאות USB
- FIREWIRE
- PCIE
- פתוח לעוד הצעות
2. לגבי מעבדים אני עוד יותר נבוך
גם פה יש מגוון רחב של דגמים ומחירים שלאו דווקא תואמים את המהירות של המעבד
יש PENTIUM D
ויש DOU CORE II
פערי המחירים שלהם גדולים
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יש לMSI ולGIGABYTE לוחות מצויינים, תלוי אם אתה הולך על אינטל או AMD.
Pentium D מבוסס על ארכיטקטורה ישנה יותר (שתי ליבות פרסקוט), מייצר יותר חום, זולל יותר חשמל וכן, יותר זול.
Core 2 Duo מבוסס על ליבות מהארכיטקטורה החדשה של אינטל.
אם אתה הולך על GIGABYTE, קח לוח 965P-S3.
אם MSI, קח 975X Platinum.
את אסוס אני אישית לא מסמפט.
אלה לוחות יקרים, אבל מצויינים.
מבחינת זיכרון: הזיכרון המהיר ביותר שיש בשוק זה DDR2 800. פערי המחירים בינו לבין 667 לא כאלה גדולים, ושווה להשקיע.
כרטיס מסך: תלוי כמה בא לך להשקיע. כרטיסי המסך החדשים עולים בסביבות 2,500 וצפונה לגרסאות החלשות. (GeForce 8800 GTS)
לדעתי עדיף לך ללכת על גרסה עתירת ביצועים של GeForce 7 (למשל ה7950GT) או על GeForce 6
ספק כוח - כמה שיותר חזק, יותר טוב. שים לב לאורך האחריות של הספק, לנתוני ההספק שלו, למערכת הקירור ופיצ'רים שלו (PFC למשל)
מארז - תלוי בך. יש מארזים ב200 ויש מארזים ב2000. לדעתי כדאי להשקיע במארז טוב של ThermalTake או CoolerMaster.
דיסק קשיח - צר לי לבאס אותך, אבל אם הדיסקים שלך הם IDE יש סיכוי טוב שתצטרך לוותר עליהם. בכל מקרה, דיסק SATA2 בנפח 250 עם באפר 16 מגה עולה היום באיזור ה400 ש"ח.
(בנוגע להרכבה עצמית... שיקול שלך. היום עבדתי על מחשב של לקוח כישרוני במיוחד - ניסה להרכיב מעבד 478 בכל כיוון אפשרי חוץ מהנכון, עיקם את כל הפינים, ולבסוף השתמש בדבק שלוש שניות על תקן משחה טרמית.)
Pentium D מבוסס על ארכיטקטורה ישנה יותר (שתי ליבות פרסקוט), מייצר יותר חום, זולל יותר חשמל וכן, יותר זול.
Core 2 Duo מבוסס על ליבות מהארכיטקטורה החדשה של אינטל.
אם אתה הולך על GIGABYTE, קח לוח 965P-S3.
אם MSI, קח 975X Platinum.
את אסוס אני אישית לא מסמפט.
אלה לוחות יקרים, אבל מצויינים.
מבחינת זיכרון: הזיכרון המהיר ביותר שיש בשוק זה DDR2 800. פערי המחירים בינו לבין 667 לא כאלה גדולים, ושווה להשקיע.
כרטיס מסך: תלוי כמה בא לך להשקיע. כרטיסי המסך החדשים עולים בסביבות 2,500 וצפונה לגרסאות החלשות. (GeForce 8800 GTS)
לדעתי עדיף לך ללכת על גרסה עתירת ביצועים של GeForce 7 (למשל ה7950GT) או על GeForce 6
ספק כוח - כמה שיותר חזק, יותר טוב. שים לב לאורך האחריות של הספק, לנתוני ההספק שלו, למערכת הקירור ופיצ'רים שלו (PFC למשל)
מארז - תלוי בך. יש מארזים ב200 ויש מארזים ב2000. לדעתי כדאי להשקיע במארז טוב של ThermalTake או CoolerMaster.
דיסק קשיח - צר לי לבאס אותך, אבל אם הדיסקים שלך הם IDE יש סיכוי טוב שתצטרך לוותר עליהם. בכל מקרה, דיסק SATA2 בנפח 250 עם באפר 16 מגה עולה היום באיזור ה400 ש"ח.
(בנוגע להרכבה עצמית... שיקול שלך. היום עבדתי על מחשב של לקוח כישרוני במיוחד - ניסה להרכיב מעבד 478 בכל כיוון אפשרי חוץ מהנכון, עיקם את כל הפינים, ולבסוף השתמש בדבק שלוש שניות על תקן משחה טרמית.)
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
- סליקאי זהב

איתמר כמה רכיבים
לוחות אם:
Intel® Desktop Board Intel® Q965 DQ965GFEKR Bulk
http://www.intel.com/design/motherbd/gf/gf_available.htm
Gigabyte GA-965GM-S2 Intel G965 LGA 775
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2388
DFI INFINITY 975X/G Intel 975X LGA 775
http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=4696&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=US
בנושא של כרטיסי מסך
יש שני כיוונים
הכיוון המקצועי עם יש לך את הממון אז הייתי הולך על Quadro כרטיס יוצא מן הכלל לעבודות
גרפיות וCAD אצלנו במפעל המתכננים המכניים עובדים על כאלה כרטיסים בSOLIDWORKS
בכיוון היותר ביתי הייתי הולך על GEFORCE 7900 GT/GS שניהם כרטיסיפ מאוד חזקים ונותנים את התמורה הטובה ביותר ביחס למחיר
לוחות אם:
Intel® Desktop Board Intel® Q965 DQ965GFEKR Bulk
http://www.intel.com/design/motherbd/gf/gf_available.htm
Gigabyte GA-965GM-S2 Intel G965 LGA 775
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2388
DFI INFINITY 975X/G Intel 975X LGA 775
http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=4696&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=US
בנושא של כרטיסי מסך
יש שני כיוונים
הכיוון המקצועי עם יש לך את הממון אז הייתי הולך על Quadro כרטיס יוצא מן הכלל לעבודות
גרפיות וCAD אצלנו במפעל המתכננים המכניים עובדים על כאלה כרטיסים בSOLIDWORKS
בכיוון היותר ביתי הייתי הולך על GEFORCE 7900 GT/GS שניהם כרטיסיפ מאוד חזקים ונותנים את התמורה הטובה ביותר ביחס למחיר
אוקיי,
הודות לעזרה של כולם אני מתחיל להתכנס.
לוח אם, נראה לי שאני הולך על GIGABYTE 965P-DS3
זיכרון DDR800
כרטיס גרפי GEFORCE 7900
עכשיו אני צריך קצת עזרה בבחירה של מעבד
א.
הודות לעזרה של כולם אני מתחיל להתכנס.
לוח אם, נראה לי שאני הולך על GIGABYTE 965P-DS3
זיכרון DDR800
כרטיס גרפי GEFORCE 7900
עכשיו אני צריך קצת עזרה בבחירה של מעבד
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר
Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb BOX
אל תשכח ספק כוח טוב וגם קירור רציני למעבד הזה אני ממליץ של ZALMAN
(אל תסמוך על קירור סטוק)
Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb BOX
אל תשכח ספק כוח טוב וגם קירור רציני למעבד הזה אני ממליץ של ZALMAN
(אל תסמוך על קירור סטוק)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד