הצעת חוק מעניינת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הצעת חוק מעניינת

על ידי hk765 » 23 ינואר 2007, 19:47

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/816932.html

מצד אחד - אני מקווה שחוק כזה לא יגרור "חיסול" פורצים.
אבל, באמת, צריך שהפורצים יהיו יותר בפחד מהנגזלים.

השיטה האמריקאית שמי שנכנס לשטח פרטי - דמו בראשו קצת קיצונית ...
אבל מה שקורה אצלנו, שפורץ ננשך ע"י הכלב של בעל הבית ועוד מקבל פיצויים מוגזמת לצד השני.

לא מספיק "להגביר את תחושת הביטחון". צריך להגביר את הביטחון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רגלי 22 » 23 ינואר 2007, 21:13

לפי החוק הקיים, אדם שנגנב רכבו נעמד וחוסם בגופו את הרכב ובתוכו הגנב. הגנב מנסה לדרוס אותו. האם מותר לו לפתוח באש? או שעליו לסור מדרכו של הגנב. אם אינני טועה שוטר בוודאי יתבקש לפתוח באש במקרה כזה.

כמו"כ האם מותר להשתמש בנשק להרתעה מפני גנב?
אריה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 24 ינואר 2007, 02:20

מעניין.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 24 ינואר 2007, 07:51

היתה תקופה אחת לפחות במרחב אחד לפחות, בה ניתנה הוראה מפורשת לשוטרים (כך נמסר לי ממקורות מהימנים :? ) לא לירות לעבר רכבים הפורצים מחסופ משטרתי !!!

מי שממש מעוניין לראות לאיזה קיצוניות ניתן להגיע במדינה של אילן, שישלוף את פסק דינו בערעור של דוד אנקונינה :evil: :evil: :evil:

אם מה שניסו לעשות לו לא נופל בהגדרת "עליהום".....

לך תבנה מדינה....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי shrek » 24 ינואר 2007, 19:48

בואו ניתן לחוק לעבור ואז ניהיה יותר חכמים.

הצעת חוק זאת עדין רק הצעה.

מתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 25 ינואר 2007, 07:47

shrek כתב:בואו ניתן לחוק לעבור ואז ניהיה יותר חכמים.

הצעת חוק זאת עדין רק הצעה.

מתן

ולדעתי גם ישאר בגדר הצעה...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי קראון » 25 ינואר 2007, 12:55

מקווה שראיתם בחדשות אתמול על המקרה המזעזע של פורצים שהורידו את השאלטר לקשישה, וכשהיא יצאה לחדר המדרגות להרימו הם פרצו לדירתה, הכו אותה קשות, השקו אותה באקונומיקה, שפכו אקונומיקה על חזה ועל פניה, ועתה היא שוכבת במצב קשה בבית חולים.

כיצד ידע בעל בית האם מי שפרץ לביתו רק מעוניין לגנוב קצת כסף, או שאולי הוא עומד להיות קורבן להתעללות נוסח התפוז המכני. הרבה פריצות הפכו לשוד אלים, וחלקן אף הסתיימו ברצח.
די להפקיר את דמם של האזרחים ההגונים, שרק רוצים לחיות בשקט מבלי להזיק לאיש. די להעדיף את טובת העבריין על טובת הקורבן. אף עבריין לא מסביר מראש מה הוא עומד לבצע ומה לא, והסטטיסטיקה מראה שכאשר פורץ נתקל באנשים בדירה הוא לא בורח אלא מפעיל כוח (כמו במקרה של הילד בן 10 שהותקף ע"י 2 שודדים בביתו שרצו לדעת איפה הכספת, בזמן שכלל לא הייתה כזו. מזל שהם לא עינו אותו כפי שקרה במקרים אחרים)

צריך באופן עקרוני לתת חסינות ליורה בפורץ במקרים כאלה, אלא אם יוכח בצורה חד משמעית שלא נשקפה כל סכנה לבטיחותו של היורה ולמשפחתו ע"י הפורץ (למשל, אם הפורץ הרים ידיים או צעק שהוא נכנע, וכד')
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובי » 26 ינואר 2007, 12:03

HK765 חטף לי את הכדור ממש מהידיים. אני רציתי להעביר מסר לכלל חברי הפורום לאור החוק הנדון שיוזם ח"כ טל:
אני לא חושב שאי פעם תיקרה לנו הזדמנות פז לקדם את עיניינינו כמחזיקי אקדחים ברשיון. זו תקופה בה יש שילוב נדיר של סימפטיות תקשורתית וקרקע ציבורית נוחה לקדם את נושא הרפורמה בחוק כלי היריה בכלל ומי יודע, אף בחוק ההגנה העצמית בפרט.אם לא ננצל את הימים האלה, אני בספק אם אי פעם נגיע לרמות סימפטיה כאלה, לא בזמן שכל שומר במפעל יורה באנשים מאקדח שקיבל ברשיון... אנחנו כ-200,000 מחזיקי כלי יריה ברשיון. נניח ש-50% לא ישתפו פעולה. פאק, נניח שיותר מכך. עדיין ישארו 70-80,000 איש וזה המון. יש מקום להתאגד ולהתארגן לקדם את התהליך הן בתקשורת (דן מרגלית יצא בשבוע שעבר מהארון והכריז קבל עם כי הוא נושא אקדח ברשיון...) והן בפרלמנט. אני סתם חושב בקול: עמותת מחזיקי כלי היריה ברשיון, איסוף כספים (100 שקלים דמי חבר יסתכמו בסכום מאוד משמעותי שיצא על פרסום ועל עתירות), בג"ץ אחד "שיכריח" את המדינה להשיב לשאלות מביכות (למה מדיניות נקבעת ע"י פקידים? למה לא שונה החוק מאז תשי"ט?).ולמי שחושב שאני יורה באפלה-החיים הציבוריים מלאים דוגמאות לקבוצות לחץ שאשכרה גרמו לשינוי חקיקה ומנגד לקבוצות לחץ חשובות שהתפוגגו. דוגמאות:
1. הלובי שכופף את חברות הסלולר ועיגן את נושא הצבת האנטנות בחקיקה-הצלחה.
2. הלחץ הציבורי בתחילת שנות התשעים לגבי תאונות הדרכים שגרם להקמת הרשות הלאומית למלחמה בתאונות, להקמת משטרת תנועה ולחקיקה עניפה בנושא - הצלחה.
3. מאבק הסטודנטים- כשלון.
ועוד כהנה וכהנה...
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 26 ינואר 2007, 13:23

יובי כתב:HK765 חטף לי את הכדור ממש מהידיים.
ועוד כהנה וכהנה...

HK765
בשם חברי הסליק אני קורא אותך לסדר !

י"א "לא תחטוף"
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי nitz » 26 ינואר 2007, 14:52

ונעבור למעשים...
הכתובת לפניות...בועדות הרלוונטיות, חפשו ביטחוניסטים או אנשים נושאי נשק ונסו לדבר על ליבם (לכל ועדה יש רשימת משתתפים, וקישור לדוא"ל שלהם), לעודד אותם לפעול בנושא. באותן ועדות, נסו לשכנע גם את המתנגדים. (ובכלל, רצוי "לעבוד" על כל יושבי אותו בית, על מנת לבלום צעדים שליליים ולעודד צעדים חיוביים בנושא)
אני לא אומר שנצליח לגייס את זהבה גלאון למשל, אבל אם נתחיל מהבודדים והקרובים לנו ובהדרגה נצבור עוד תומכים, בסוף לא נצטרך אותה בכלל.
כמו שאמרו, עקב האירועים האחרונים, אזרחים רבים תומכים באלו שנלחמים בפורצים ובסוף מוצאים את עצמם מפצים את העבריינים (עם ממוצע של 400-500 תגובות לכתבה לדעתי אין מה להוסיף). באמת יש סיכוי טוב להצליח להשפיע על הח"כים. למרות זאת, כדאי לפתוח דיון בפורום על הדברים שצריך להגיד והדברים שלא צריך להגיד, לפני שמישהו עוד יגרום בטעות ליותר נזק מתועלת
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 26 ינואר 2007, 20:20

nitz כתב:ונעבור למעשים...
הכתובת לפניות...בועדות הרלוונטיות, חפשו ביטחוניסטים או אנשים נושאי נשק ונסו לדבר על ליבם (לכל ועדה יש רשימת משתתפים, וקישור לדוא"ל שלהם), לעודד אותם לפעול בנושא. באותן ועדות, נסו לשכנע גם את המתנגדים. (ובכלל, רצוי "לעבוד" על כל יושבי אותו בית, על מנת לבלום צעדים שליליים ולעודד צעדים חיוביים בנושא)
אני לא אומר שנצליח לגייס את זהבה גלאון למשל, אבל אם נתחיל מהבודדים והקרובים לנו ובהדרגה נצבור עוד תומכים, בסוף לא נצטרך אותה בכלל.
כמו שאמרו, עקב האירועים האחרונים, אזרחים רבים תומכים באלו שנלחמים בפורצים ובסוף מוצאים את עצמם מפצים את העבריינים (עם ממוצע של 400-500 תגובות לכתבה לדעתי אין מה להוסיף). באמת יש סיכוי טוב להצליח להשפיע על הח"כים. למרות זאת, כדאי לפתוח דיון בפורום על הדברים שצריך להגיד והדברים שלא צריך להגיד, לפני שמישהו עוד יגרום בטעות ליותר נזק מתועלת

ניצנץ
עזוב את זהבה
תגייס לי את שלשת הדובים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Hungarfield » 26 ינואר 2007, 22:45

אין בעיה אילן.
אני אדבר עם יואב ודורון - מתי ואיפה אתה צריך אותנו? (נא להכין דבש ובקר, ופרגיות מהצד. חיות חית אבל לא עובדים חינם...)
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי yoav30 » 27 ינואר 2007, 11:21

אל תשכח סלט, אנחנו בצמצומים.. (צמצומי היקפים)
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי doron-30 » 27 ינואר 2007, 15:52

יובב

מה רק צמצומים :?:

שכחת ת'שפעת ,ואת הדורבן ברגל .... ממש תאומים סיאמיים. :D :D

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש