קטגורית Production בארץ
קטגורית Production בארץ
חברים יקרים,
מאחר ואני פונה לירות החל מהתחרות הקרובה באקדח בול צ'ירוקי (כן, כן.... גמרתי עם ה Modified....
), רציתי לדעת כמה מכם ירצו שתהיה / תוקם קטגורית Production בתחרויות הירי המעשי בארץ.
לידיעתכם, הקטגוריה הנ"ל תופסת תאוצה רבה, ולמיטב ידיעתי היא הקטגוריה הגדולה ביותר בעולם.
אשמח לשמוע את תגובתכם.
חיים פונס
מאחר ואני פונה לירות החל מהתחרות הקרובה באקדח בול צ'ירוקי (כן, כן.... גמרתי עם ה Modified....

לידיעתכם, הקטגוריה הנ"ל תופסת תאוצה רבה, ולמיטב ידיעתי היא הקטגוריה הגדולה ביותר בעולם.
אשמח לשמוע את תגובתכם.
חיים פונס
- סליקאי ארד
קטגורית Production, היא קטגוריה שבה משתמשים באקדחי Double Action סטנדרטים לחלוטין!! לא אקדחי 1911 כגון בול, STI, SPS, שהם עם מנגנון הדק בעל פעולה בודדת (Single Action).
האקדחים בקטגוריה זו יכולים להיות אקדחים מסוג CZ, Beretta 92F, Sig Sauer, וגם Glock.
בקטגוריה זו הקליבר היחיד הוא 9 מ"מ - אין Major אלא רק Minor, ואם יש תרגיל שבו צריך להתחיל עם כדור בקנה, אזי יורי ה Production יצטרכו להשמיט פטיש ולירות כדור ראשון ב Double Action (חוץ מגלוק כמובן...)
הטוב בקטגוריה הזו הוא שכאן לא צריך להשקיע על אקדח מיוחד ועל תחמושת Major יקרה יותר. כאן אתה יורה באקדח הכי פשוט ובתחמושת הכי זולה שיכולה להיות - והכי טוב: אתה יורה עם אלה שיש להם את אותו סוג האקדח
זהו זה - ממש על רגל אחת. לפרטים נוספים על הקטגוריה הזו, אתה יכול לפנות לאתר IPSC העולמי ב : www.ipsc.org.
חיים פונס
האקדחים בקטגוריה זו יכולים להיות אקדחים מסוג CZ, Beretta 92F, Sig Sauer, וגם Glock.
בקטגוריה זו הקליבר היחיד הוא 9 מ"מ - אין Major אלא רק Minor, ואם יש תרגיל שבו צריך להתחיל עם כדור בקנה, אזי יורי ה Production יצטרכו להשמיט פטיש ולירות כדור ראשון ב Double Action (חוץ מגלוק כמובן...)
הטוב בקטגוריה הזו הוא שכאן לא צריך להשקיע על אקדח מיוחד ועל תחמושת Major יקרה יותר. כאן אתה יורה באקדח הכי פשוט ובתחמושת הכי זולה שיכולה להיות - והכי טוב: אתה יורה עם אלה שיש להם את אותו סוג האקדח

זהו זה - ממש על רגל אחת. לפרטים נוספים על הקטגוריה הזו, אתה יכול לפנות לאתר IPSC העולמי ב : www.ipsc.org.
חיים פונס
- סליקאי ארד
א. גלוק C לא שייך לקטגוריה זו, כמו גם גלוק L.
ב. רצ"ב הרשימה המלאה והמעודכנת... כן, כן, אני יודע שה-P7 אסור לשימוש.
http://ipsc.org/proddiv.php
ב. רצ"ב הרשימה המלאה והמעודכנת... כן, כן, אני יודע שה-P7 אסור לשימוש.
http://ipsc.org/proddiv.php
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
- סליקאי ארד
קטגוריית הפרודקשן היא הבעייתית ביותר בענף, הן בגלל הרשימה הסגורה והמוגבלת של הכלים המותרים והן בגלל כל מיני התחכמויות ותוספות בלתי נראות אשר נוהגים חלק מהיורים להוסיף לכלים האלו.
לא מזמן היה דיון מעניין מאד בפורומים של IPSC לגבי השאלה איך משמיטים פטיש באקדח ללא DECOCKER, שכן יש צורך להכניס אצבע לשמורת ההדק בזמן תהליך הטעינה ועוד ללחוץ על ההדק, רחמנא לצלן, דבר שיביא לפסילתו של היורה לפי סעיף 10 לספר הכללים. בעקבות הדיון שונה סעיף 10.5.9
10.5.9 Failure to keep the finger outside the trigger guard during loading, reloading, or unloading. Exception: when
lowering the hammer of a gun without a decocking lever, while loading in Production Division.
בארצנו מעוטת היורים, כאשר לאליפות ישראל, נכון להיום בצהריים נרשמו רק 62 יורים
וסך היורים הפעילים בתחרויות לא עולה על 200 סםורטאים, אין מקום לקטגוריה נוספת.
כל יורה שיכנס לפרודקשן יבוא ממחלקה אחרת (ע"ע ידידי היקר חיים פונס
).
אם וכאשר נכפיל את מספר היורים שבאים לתחרויות, אזי יהיה מקום לשקול שנית את הכנסת הפרודקשן.
בהזדמנות זו אני קורא לכל מי שעוד לא נרשם לאליפות ישראל וזכאי להשתתף, להירשם בהקדם ע"מ שנוכל לקיים את התחרות.
לא מזמן היה דיון מעניין מאד בפורומים של IPSC לגבי השאלה איך משמיטים פטיש באקדח ללא DECOCKER, שכן יש צורך להכניס אצבע לשמורת ההדק בזמן תהליך הטעינה ועוד ללחוץ על ההדק, רחמנא לצלן, דבר שיביא לפסילתו של היורה לפי סעיף 10 לספר הכללים. בעקבות הדיון שונה סעיף 10.5.9
10.5.9 Failure to keep the finger outside the trigger guard during loading, reloading, or unloading. Exception: when
lowering the hammer of a gun without a decocking lever, while loading in Production Division.
בארצנו מעוטת היורים, כאשר לאליפות ישראל, נכון להיום בצהריים נרשמו רק 62 יורים

כל יורה שיכנס לפרודקשן יבוא ממחלקה אחרת (ע"ע ידידי היקר חיים פונס

אם וכאשר נכפיל את מספר היורים שבאים לתחרויות, אזי יהיה מקום לשקול שנית את הכנסת הפרודקשן.
בהזדמנות זו אני קורא לכל מי שעוד לא נרשם לאליפות ישראל וזכאי להשתתף, להירשם בהקדם ע"מ שנוכל לקיים את התחרות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
פרה פרה ידידי הברווז
,
נכון הוא שזו קטגוריה בעייתית!
נכון הוא שצריך יהיה לשקול משקלי הדקים לפני תחרויות וניג'וסים אחרים.
אבל גם נכון שלאט לאט, מודיפייד נכחד לעומת סטנדרט בישראל
וגם נכון הוא שהרבה יורים (רוב בעלי הגלוקים ואחרים) יכולים לירות בקטגוריה.
השאלה היא, ברשותך, כפולה:
1. האם לאיגוד יש זכות למנוע מיורים מעוניינים (ויש מספיק) לירות בקטגוריה, רק בגלל שזה ניג'וס למערכת הבדיקה/שיפוט ?
2. האם לאיגוד יש זכות למנוע מיורים לירות בקטגוריה בגלל שיהיו פחות בקטגוריה אחרת?
גם כשאני מנסה לראות זאת בעיניים הכי אובייקטיביות, לא נוח לי עם זה בכלל.

נכון הוא שזו קטגוריה בעייתית!
נכון הוא שצריך יהיה לשקול משקלי הדקים לפני תחרויות וניג'וסים אחרים.
אבל גם נכון שלאט לאט, מודיפייד נכחד לעומת סטנדרט בישראל
וגם נכון הוא שהרבה יורים (רוב בעלי הגלוקים ואחרים) יכולים לירות בקטגוריה.
השאלה היא, ברשותך, כפולה:
1. האם לאיגוד יש זכות למנוע מיורים מעוניינים (ויש מספיק) לירות בקטגוריה, רק בגלל שזה ניג'וס למערכת הבדיקה/שיפוט ?
2. האם לאיגוד יש זכות למנוע מיורים לירות בקטגוריה בגלל שיהיו פחות בקטגוריה אחרת?
גם כשאני מנסה לראות זאת בעיניים הכי אובייקטיביות, לא נוח לי עם זה בכלל.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
- סליקאי ארד
דעתי !
שלום לחברים !
תחרות שהיא שווה לכולם !!! אני רוצה ליראות את כל יורי ה-OPEN את יכולתם האמיתית בתחרות . העם יש בקטגוריה זו מחלקת נשים וסניורים ? תודה יורם שטיינר

תחרות שהיא שווה לכולם !!! אני רוצה ליראות את כל יורי ה-OPEN את יכולתם האמיתית בתחרות . העם יש בקטגוריה זו מחלקת נשים וסניורים ? תודה יורם שטיינר

נערך לאחרונה על ידי יורם-אלדר שטיינר בתאריך 26 פברואר 2007, 08:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב
דעתי !
שלום לחברים !
תחרות שהיא שווה לכולם שבה היורה מציג את יכולתו נטו בלי כל התוספות ובלי מינור או מיג'ור זה בעיניי שווה לעשות תחרות נפרדת כמו שעשינו עם הסטנדרט. לדעתי יהיו יותר יורים בקטגוריה זו,בגלל אקדחים פשוטים שלא צריך להשקיע כספים מיותרים באקדחים יקרים ותוספות.בקיצור אין עשירים ואין עניים רק היכולת והמזל מתחרים. אני מקבל בשמחה עם יוחלט לפתוח מחלקה כזו,תודה ולהתראות ממני יורם שטיינר

תחרות שהיא שווה לכולם שבה היורה מציג את יכולתו נטו בלי כל התוספות ובלי מינור או מיג'ור זה בעיניי שווה לעשות תחרות נפרדת כמו שעשינו עם הסטנדרט. לדעתי יהיו יותר יורים בקטגוריה זו,בגלל אקדחים פשוטים שלא צריך להשקיע כספים מיותרים באקדחים יקרים ותוספות.בקיצור אין עשירים ואין עניים רק היכולת והמזל מתחרים. אני מקבל בשמחה עם יוחלט לפתוח מחלקה כזו,תודה ולהתראות ממני יורם שטיינר

עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב
זה מעניין איך כשעולה נושא בעייתי שלא נוח להתעסק איתו, פתאום יש דממת אלחוט מטרידה והנושא "נדחק" "נשכח" ומוסט אל השוליים.
אם רוצים כל האמורים לעיל שכתבו כאן, יואילו נא לפנות לגורמ/ים שאחראיים על כך - כלומר ועדת ירי מעשי/נחום זרזיף/איגוד הקליעה...
אחרת לא תתקבל תשובה רשמית לגופו של עניין אלא קובץ דעות ומחאות אשר לא יצא מהן כלום...
אני אישית, מאוד רוצה קטגוריה שכזו שבה אין את הדברים הבאים:
1. אין בקטגוריה מייג'ור/מיינור
2. אין בקטגוריה ציוד שעולה הון עתק
3. הקטגוריה הופכת את הספורט לאחיד יותר
4. הקטגוריה הופכת את הספורט לנגיש יותר
5. הקטגוריה הופכת את הספורט לתחרות בין יורים ולא בין מי שיש לי STI/SVI סקסי עם קומפנסטור 9000 תאים
6. הקטגוריה הופכת את הספורט לתחרות בין יורים ולא בין אלו שיש להם כדורי 9X23 בעלות 80 שקל לכדור ונרתיק ומחסניות 170 מ"מ של 27 כדורים שעלו 500$ כל אחת בייבוא אישי.
לשיקולכם.
אם רוצים כל האמורים לעיל שכתבו כאן, יואילו נא לפנות לגורמ/ים שאחראיים על כך - כלומר ועדת ירי מעשי/נחום זרזיף/איגוד הקליעה...
אחרת לא תתקבל תשובה רשמית לגופו של עניין אלא קובץ דעות ומחאות אשר לא יצא מהן כלום...

אני אישית, מאוד רוצה קטגוריה שכזו שבה אין את הדברים הבאים:
1. אין בקטגוריה מייג'ור/מיינור
2. אין בקטגוריה ציוד שעולה הון עתק
3. הקטגוריה הופכת את הספורט לאחיד יותר
4. הקטגוריה הופכת את הספורט לנגיש יותר
5. הקטגוריה הופכת את הספורט לתחרות בין יורים ולא בין מי שיש לי STI/SVI סקסי עם קומפנסטור 9000 תאים
6. הקטגוריה הופכת את הספורט לתחרות בין יורים ולא בין אלו שיש להם כדורי 9X23 בעלות 80 שקל לכדור ונרתיק ומחסניות 170 מ"מ של 27 כדורים שעלו 500$ כל אחת בייבוא אישי.
לשיקולכם.
נערך לאחרונה על ידי advocate בתאריך 26 פברואר 2007, 09:59, נערך 2 פעמים בסך הכל.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד