התנהלות יורים בתחרות

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

התנהלות יורים בתחרות

על ידי elmalemg » 04 פברואר 2007, 19:50

שבוע טוב,
אני מצטרף לכל הסופרלטיבים על ארגון התחרות,
השיפוט והעובדה שהכל הסתיים בשעה שפויה,
גם לאלו מביננו ששומרים שבת.

אבל יש לי קצת תהיות ומאחר ואני חדש בתחום (סה"כ תחרות שניה) אני אהיה זהיר.
אני יריתי בסקווד 4 שלמיטב ידיעתי לא היה הומוגני של אותו מועדון (אני ממועדון ראשון)
אתרע מזלי ו"זכיתי" להיות הראשון ברשימה...
למרות שזה די מלחיץ, כולה תחרות שניה, ראיתי שהסקווד לא מוכן לשנות את סדר היורים
ולא התווכחתי וביצעתי את כל התרגילים ראשון (ולצערי הלך לי די גרוע, אבל זה לא קשור).
ופתאום, הפלא ופלא, שהגענו לתרגיל האחרון נשמה טובה (שהיה אחרון ברשימה)
הגיע לשופטים ואמר להם שבתרגיל הזה הופכים את סדר הרשימה.
מאחר והוא יורה וותיק, שזו אינה תחרותו הראשונה (וגם לא השניה וכו')
ולדעתי הוא מכיר את הנפשות הפועלות, השופטים הסכימו וככה סתם נזרקתי לסוף הרשימה.
שהתלונננתי בפני היורה על חוצפתו וחוסר ההוגנות שבדבר - הוא ענה לי באיזו תשובה אינפנטילית שמשמעותה הייתה - "שתוק, י'צעיר".
ואז השופטים קראו לי ללכת לאחור כי הם רוצים להתחיל - ואני לא רציתי להסתבך
משום שעדיין אני לא בברנז'ה - אז וויתרתי.

התהיות:
1. לתחרות הזו זה כבר אבוד, אבל להבא, האם ע"פ הנהלים אני רשאי להתלונן בפני השופט הראשי על התנהגות בלתי ספורטיבית של יורה שכזה?
2. אני בצבא לא מעט זמן, ומוכרת לי תופעת הוותיקים-צעירים, לא ניראה לי שיש לזה מקום בליגה מקצועית.
3. למי שתהה מדוע אני לא סוגר את זה בפורום המועדון, זה מפני שאני כמעט בטוח בוודאות שאותו יורה הוא אינו מהמועדון שלי (לא זכור לי שמו - וחבל).
ובלי קשר, ניראה לי שמדובר כאן בטובת הכלל (היו עוד יורים שנדפקו מהעניין,
אבל אותי זה הרתיח במיוחד שכן כל התחרות לא פציתי את פי וביצעתי כל תרגיל ראשון).

אשמח לשמוע את דעתם של בעלי הניסיון וגם אלו שבלי.

ערב טוב,
גיל.
נערך לאחרונה על ידי elmalemg בתאריך 04 פברואר 2007, 21:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 04 פברואר 2007, 21:08

ברמת העקרון אמור סדר הירי להתבצע על פי סידור הסקוודים המודפס בידי השופטים. אם המתחרים מסכימים ביניהם לגבי שינוי הסדר וזה מתנהל בלי ליצור מהומה, אין מניעה בד"כ.
ישנם מצבים בהם מגיע שופט לירות תרגיל ואז קצת "זז התור" וגם מצבים של תרגיל חוזר, יורה שמסיבות סבירות אינו יכול לירות בתורו (שירותים וכדומה) ואז מתחשבים.
עדיין, בעקרון ובברירת המחדל יורים על פי הסדר ברשימה בד"כ.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי איציק אלנבוגן » 04 פברואר 2007, 21:23

גיל,
1. כן, אתה רשאי להתלונן.
2. אני מקווה שמדובר בהומור שלא הבנת. אין מקום לתופעה כזאת אצלנו. קשה לי להאמין שנאמר ברצינות.
3. טוב שאתה מציף את הנושא ,כך תקבל תגובות לא רק מחברי המועדון שלך.

לגבי סדר היורים בסקווד-
בדרך כלל, היורים מסתדרים בינם לבין עצמם, ובכל תרגיל מתחילים מנקודה אחרת ברשימה,
כך שלא אותו יורה יהיה תמיד ראשון ולא אותו יורה יהיה תמיד אחרון, אך הדבר תלוי בפניה של אנשי הסקווד, ולא יבוא כיוזמה של שופט.
במידה ואין פניה לשופטים לשנות את הסדר, השופטים יוציאו את היורים לפי הסדר הרשום.
חבל שאנשי הסקווד שלך לא היו מוכנים ללכת לקראתך, ו"נהנו" מכך שאתה ראשון " תפסו עליך טרמפ".
בהחלט עדיף ליורה חדש יחסית , לא להיות ראשון שמבצע תרגיל.
לא זכור לי הרכב הסקווד שלך, אך אם היית יורה בסקווד של אנשי מועדון ראשון , שללא ספק מדובר ביורים בעלי התנהגות ספורטיבית, הוגנת וחברית ואשר בדרך כלל מאורגנים למופת, זה לא היה קורה. להבא - בקש מרוני כ. שידאג שתשובץ בהתאם, ולא תחזור עם "טעם רע" מתחרות כל כך מוצלחת.
בהצלחה בהמשך,
איציק
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי lior086 » 04 פברואר 2007, 21:31

הי גיל,
במקרה נכנסתי לפורום הנ"ל ו"נדלקתי" תרתי משמע.
אם נכון מה שקרה, זוהי חוצפה אמיתית מצידו של אותו יורה, הוא ראוי לכל גינוי ואני מקווה שגם אחרים יצטרפו לגנוי.
אני כבר כמה שנים בענף והתופעה של "נדחפים" ו"עוקפים" מוכרת וידועה וחובת כולם להלחם בה, אך השמירה והאחריות על סדר היורים חלה על השופטים בתרגיל.
אם אין הסכמה בסקווד על שינוי סדר, אז לא משנים - ואף אחד לא יכול לשנות הסדר על דעת עצמו.פנייה לשופט התרגיל הייתה פותרת הבעייה. אם לא - ישנו מנהל תחרות, ישנו שופט ראשי, יש ראש קבוצה למועדון וכל אחד או לפחות אחד מהם אם היית פונה אליו היה מחזיר סדר על כנו. אסור להכנע לאותם "עושי בלאגן" ולא משנה כמה ותיקים או מקצועיים הם.

בברכה,
LIOR086
סליקאי ארד
סליקאי ארד

אתיקה בהתנהגות היורים

על ידי צבי גליק » 04 פברואר 2007, 22:06

הנושא שהעלית בהחלט נכון ואין זו פעם ראשונה שגם אני נתקל בתופעה זו אך לא היה זה הדבר היחידי שעליו יש לתת את הדעת ,בנוסף לעובדה זו שניתן אגב לפתור בקלות ע"י קביעה מראש של מארגני התחרות את סדר היורים בכל תרגיל(פעולה פשוטה של שינוי סדר הדפים בכל עמדה או קביעת סדר היורים בכל עמדה על פי אות שם משפחה שונה או סדר שמתחיל במספר יורה שונה ובודאי קימות עוד שיטות רבות ופשוטות לפתרון בעיה זו)הנושא הנוסף הוא התנהגות ה"פרימה דונה" של מס' יורים שהרגישו שהם חופשיים מלתת יד בנושא ההדבקות ובהחלט אני יכול לציין מס' יורים בסקווד המדובר שלא טרחו אפילו פעם אחת לתת יד ולעזור בהדבקות וכמובן המרגיז ביותר שבתרגיל האחרון מיד אחרי הירי שלהם נעלמו לחלוטין מהשטח. מה שלא ברור לי מדוע במהלך התחרות לא מתקימת הנחית מנהלי התחרות לקרוא את השמות בתחילת התרגיל של כל סקווד וגם בסיומו. החלטה זו נבעה בדיוק מהסיבה שהוזכרה ולפחות אמורה להעניש את המשתמטים למינהם. אני קורא כאן לכולם ובמיוחד לשופטים בתחרויות להקפיד על הנחית קריאת השמות ולהקפיד ואף להעניש יורים המשתמטים באופן ברור מהשתתפות במתן עזרה להדבקות.
צריך לזכור שחלק גדול מההנאה של ההשתתפות בתחרות נפגע כאשר אין הרגשה של שווים בין שווים ללא קשר לוותק ליכולת הירי או אפילו לגיל ולכן חשוב שכולנו נגנה ונמנע תופעות אלו העומדות בניגוד גמור לרוח ההתנדבות של מספר רב של חברים התורמים מזמנם ומרצם לענף ספורט זה.
נערך לאחרונה על ידי צבי גליק בתאריך 04 פברואר 2007, 22:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 05 פברואר 2007, 02:27

שינוי סדר היורים הוא דבר שבשגרה. הצעה זו בד"כ באה מן היורים עצמם בסקוודים, ולא מן השופטים. השופטים, בנדיבותם(רובם), שואלים כל סקווד בתורו האם יש סדר מסויים שהם רוצים, או האם יש ללכת לפי סדר הרשימה. האם הם חייבים? לא.

אתה זכאי לא להסכים - אבל מה לעשות? אם רוב הסקווד מעוניין בשינוי סדר היורים, וכל אחד לפי שיקולו, אז כנראה זה מה שיקרה. לעומת זאת, אתה לא חייב לירות ראשון...יש לך כל זכות שבעולם לבקש לירות "שני" וכו'.

תמיד יש פרימדונות, כאלה שמתחצפים, כאלה שקוראים ניקוד שגוי 'לחבריהם', כאלה שמדברים בקול רם כאשר יש מישהו עלה הקו, כאלה שעושים יבשים כאשר הסקווד שלהם עדיין מחכה בתור, כאלה שמדביקים לפני הזמן וכאלה שלא בכלל...כאלה ש'נדחפים' באמצע(כן כן....גם שופטים!!! :) ), וכמובן, לא לשכוח את אלה שנעלמים.

בהצלחה עם הענישה ומעקב אחרי ההנחיות(במדינתנו).

עד עכשיו...עוד לא מצאתי משטר/ארגון, בו כולם שווים...

*גיל. פעם הבאה, שאל לפני שאתה "הולך בתלם"! ישנם מספיק חברי מועדון(ראשון במקרה זה),יורים/שופטים ועוד שישמחו לעזור לך. לפעמים, שתיקה נתפסת כהסכמה וזה לא צריך להיות כך.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אמיר890 » 05 פברואר 2007, 09:26

לפי התיאור שלך נפלת על שני שועלים ותיקים מהמשטרה שהתאים להם להיות אחרונים בכל תרגיל, למעט בתרגיל האחרון שאז התאים להם להפוך את הסדר. תן לי לנחש....... ירו והלכו?
גם לי שיחקו את הקטע הזה בתחילת הדרך, לא עוד.
יכול להיות שהם היו כל כך עייפים מלהדביק מטרות ולהרים פופרים, אז זה בהחלט מוצדק. :lol:
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

חברה חמושה היא חברה מנומסת

על ידי MosheK » 05 פברואר 2007, 18:25

לא נשאר לי אלא לצטט את כותרת האתר
"חברה חמושה היא חברה מנומסת"

ויותר ברצינות בתחרות האחרונה משום מה פוצל ופוזר מועדון ראשון
אני יריתי בסקווד מסויים עם 4 חברים מהמועדון כאשר ארבעתינו אחרונים בסקווד וחלק מהתחרות נשארנו כמעט לבד בסוף כל תרגיל לסגור.
כאשר ככל שהתחרות מתקדמת התופעה מתגברת וכמובן שבסוף התחרות בתרגיל האחרון שהתחיל בצהלות "גומרים הולכים" אכן גמרו הלכו ונשארנו רק ארבעתינו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי elmalemg » 05 פברואר 2007, 22:09

אמיר890 כתב:לפי התיאור שלך נפלת על שני שועלים ותיקים מהמשטרה שהתאים להם להיות אחרונים בכל תרגיל, למעט בתרגיל האחרון שאז התאים להם להפוך את הסדר. תן לי לנחש....... ירו והלכו?

תאור מדוייק, אתה בטוח שלא היית איתי בסקווד?

מהדיוק בעובדות, אני מניח שיתאים כאן המשפט של רנ"ג טאיטו:
"פעם אחת - מקרה, פעם שניה - צירוף מקרים,
פעם שלישית? זו כבר תופעה ותופעה צריך לעקור מן השורש!"

בכל אופן, תודה לכל המגיבים.
עכשיו אני מבין את רוח הדברים, ואדע מה לבצע להבא.

נ.ב - למען הסר ספק, בשום שלב של ההודעה הקודמת, לא התכוונתי לזה ששופטים "נדחפים".
להפך! כמו שאני רואה את זה, מי שמגיע בהתנדבות למען הכלל,
המעט שאני כמשתתף יכל לעזור, זה לתת לו לבצע תרגיל בלי לעמוד בתור.

שיהיה המשך שבוע טוב.

גיל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pollack » 06 פברואר 2007, 17:19

גיל בוקר טוב
קודם כל - חייב לומר לך כל הכבוד על התגובה.
דבר שני - כל הסוגייה הזו אמורה היתה להפתר ולו רק היית מעלה בפני או בפני יונה אורון את השאלות במהלך התחרות.
חרה לי מאוד החלק בו אמרת כי הנך מקבל את יחסי צעירים וותיקים מהצבא - אני מוקיע התנהגות דומה בצבא ואינני מוכן להיות חלק ממקום אשר נוהג כך בתחום שלנו.
אין כל קשר למה שהיורה ביקש מהשופט ובין תגובתו לך כצעיר.
חשוב שתשאל, תתעניין, תלמד ותתפתח בכל התחומים מהחוקה ועד לנורמות התנהגות. מקסימום תקבל לפעמים תשובות שלא יהיו מקובלות עליך וגם אז אני מבטיח דיון בנושא עד שיצא עשן לבן. אבל אף פעם אל תסכים לקבל הכל כמובן מאיליו. (רק כמובן לשמור על כבוד השופטים, יורים ותרבות הדיון).
חשוב לנו ולי מאוד הדם ה"צעיר" בענף ואני חושב שבלעדיכם אין לנו זכות קיום.
כך שתרגיש נהדר שאתה "צעיר" - אנו מרגישים נפלא שאנו "זקנים וותיקים" והיינו רוצים מאוד להגיע למצב של "קשישות" ולראות אותך כוותיק המגדל "צעירים" אחרים.

תרגיל 3 היה התרגיל המסיים שלך והיה התרגיל הארוך והמסוכן ביותר מבחינת פקק לתחרות. השופטים הונחו להזרים את התרגיל עד לסיומו וכך אכן עשו. צר לי כי נפגעת מהמהלך של אותו יורה ומבלי לצדד בבקשתו מהשופט, הרי כפי שנפגעת אתה מהיותך ראשון בכל התרגילים, כך היה אותו יורה פגוע כנראה מהיותו אחרון בכל התרגילים. נכון היה אילו סידרתם בינכם את הסדר באופן משתנה בכל תרגיל כפי שהדבר נעשה באופן שוטף.
השופטים יעשו הכל לעזור וחלק מעזרה זו, היא בבקשתם לקבוצה לארגן את סדר היורים. אין כל בעיה לקבוע סדר יורים ע"י השופטים. בתחרויות מסויימות אכן מתבצעת קביעה זו ע"י השופטים. אם היית מעלה לשופט את העובדה כי מתבצעת אוולת בהחלטתו, אני מניח שהיה בוחן אותה שנית.
אני אישית, איני רואה כל פגם בכך שהקבוצה תעשה זאת אם אין שבר זה גורם לבעיות בין אישיות כפי שהתגת לנו כאן. החובה ידידי לשמירה על זכותך, חלה עליך ולעזרתך נמצאים כל שופטי הקו, השופט הראשי ומנהל התחרות ובכפוף לחוקת הירי המעשי.

מקווה שתוכל לשים הרגשתך הרעה בצד ולהגיע כמו חדש לתחרות הבאה ולהבין כי מי שעושה את התחרות באמת, אלו היורים וצוות השופטים יחדיו. אם תזכור זאת - תוכל להנות הרבה יותר ולאורך זמן.

המשך ירי מהנה - פולק ישי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

ישי כל מילה ברזל

על ידי susita » 12 פברואר 2007, 10:02

ישי אתה צודק במאה אחוז וחבל כי היורה לא פנה אל השופט כי הדברים היו נראים אחרת.
בכל מקרה אני סבור שסקווד אמור לרוץ לפי הרשימה כאשר ניתן לפני כל תחרות לערבב את הסקווד באופן רנדומלי וכך יצא שכל יורה יירה במקום אחר בכל תחרות.
אולי אם זה לא מסובך לוגיסטית לעשות סדר שונה בכל מקצה.
בכל מקרה צריך להזכיר כי היורים כולם !!! חייבים להמתין עד לסוף הסקווד ולא לעזוב.
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גלוקי » 12 פברואר 2007, 22:33

שוק הכרמל חוזר ובגדול .... :cry:
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 13 פברואר 2007, 05:09

גלוקי כתב:שוק הכרמל חוזר ובגדול .... :cry:

וכמו תמיד גלוקי תראה לאן כוונת ובאיזה מטרת נו שוט פגעת.

בעלי בסטות קמים עם שחר סוחבים הרבה ק"ג של תוצרת טריה, צורחים במלוא גרון עובדים יום ארוך (משלמים פרוטקשן, הולכים מכות) בקיצור אנשי עמל לתפארת בשביל לתפרנס בכבוד ואתה מביא אותם כדוגמא שלילית.
ואללה נעלבתי בשבילם.

מילא היית משווה את ההתנהלות למקצוע העתיק בעולם (אני מתכוון לפוליטיקה) או לריח אצלי ברפת שזה אותו דבר רק הפוליטיקה קצת יותר מסריחה.

אני רואה שכבר מזמן לא קיבלת אימון מסודר במטווח נהריים.
תבוא אני קצת אעבוד איתך על אימון טכני וכל השאר אימון מנטלי.

ואגב הערה קטנה לישי פולק על הדברים שכתבת באשכול הזה.
כל הכבוד כל מילה בסלע ואני רציני.
ישי איך עשית לי את זה - אחרי מילים כאלו ?

לקחת לי את האפשרות האחרונה שנשארה.
לסנן בן שפתי את המשפט האלמותי השופט בן ז***. :lol:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי elmalemg » 04 מרץ 2007, 19:57

שוב שלום,
אני מוכרח לציין שהפקת הלקחים היתה מיידית ויעילה!
כל הליקויים שהפריעו לי בתחרות הקודמת תוקנו בתחרות זו ובצורה יעילה ביותר.
מסתבר שיש אנשים (מיעוט) שברגע שקיבלו איום של 0 בתרגיל פתאום נשארו עד הסוף
ותתפלאו - אפילו עזרו להדביק ולהרים פופרים.

פולק - כשקראתי את ההודעה שלך, לא ידעתי בדיוק מי אתה (לא חיברתי את השם עם הפנים)
בכל אופן, אחרי התחרות האחרונה אני חייב לציין שמתקיים בך הכתוב "נאה דורש נאה מקיים".
(וכדי שגם אתה תחבר את השם עם הפנים - אני היורה שסייעת לו עם ההברגה של נרתיק האקדח).
יישר כח!

גיל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pollack » 04 מרץ 2007, 21:28

גיל,
אני שמח על שיש עדיין יורים שלא מזהים אותי, "פנים לשם".
אני מקווה שזה מוכיח כי יש דם חדש וצעיר במערכת ושיש על מה להילחם.
בכל מקרה, שמחתי לעזור!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד