רוב בכנסת לחוק שיתיר לירות בפורצים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי יובי » 14 פברואר 2007, 21:09

HUNGARFIELD, לא כל פעם שהמילים "כנסת", "מפלגה" או "חבר כנסת" מושמעים כאן צריך לקפוץ ולצעוק שהפורום הזה הוא לא פוליטי...הכל פוליטי, ידידי, במיוחד תחום העיסוק של הפורום הזה שסובל לא מעט מהחוק הקיים. המקום בו ניתן לשנות חוקים הוא הפרלמנט, ולפיכך הדיון הזה יהיה פוליטי מעיקרו.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 14 פברואר 2007, 21:22

חברים,

מבלי להכנס לשאלה האם צריך או לא לירות בפורצים (אני מאמין שזכותו של כל אדם לחיות עד לרגע שהוא מבקש לפגוע בחיי אחרים) אני מאוד לא מאחל לאף אחד מקוראי/כותבי הפורום לחוות גניבות חקלאיות.

זה מאוד, אבל מאוד מאוד מתסכל, לקום בבוקר (אלא אם אתה נשאר ער לתורנות שמירה או אתה לבד ואין מי שייתחלק אאיתך בשמירה) ולראות שכל מה שעבדת עליו באמשים הקודמים יורדים לטמיון.

גונבים הכל, אבל פשוט הכל, בכל הארץ. החל מתוצרת חקלאית, בעלי חיים, ציוד חקלאי, טרקטורים (סתם ככה, לסבר את האוזן, מחירי הטרקטורים הגדולים המשמשים לעיבודים נעים סביב כ 100,000 דולר +-) צנרת, מגופים...

כשאוכלוסיות מסויימות מאיימות על אנשי החוק עם רובים (והם לא, ממש לא עם רישיון הקלצ'ים הללו) ומאידך מתהדרות בת"ז כחולה, יש כאן בעייה.

להמשיך ?

מערכת החוק והמשפט, כולל האכיפה, צריכם היו להתעורר לא הבוקר, אלא לפני כמה שנים טובות, כמאמר הגששים, "תקום יום קודם.."

לא צריך לחלק נשק לכל האוכלוסיה, גם ככה יש בעיות עם אלו שמחזיקים, רמת ההכשרה שלהם נחותה ונמוכה, רובם מחזיקים את הנשק בבויידעם ויורם רחמנא ליצלן (ליצן?) 50 כד' ב שלוש שנים, רק בשביל להעביר את החידוש.. (או כמו שביקש ממני מישהו השבוע, אפשר לקבל חתימות בלי לעבור את האימון ? (את האמת ? כן, אבל רק אם יש לך תעודת מדריך ירי ואז אתה פטור מאימון אבל לא מאימות ובדיקת תקינות) אני נורא, אבל נורא ממהר)

צריך לאכוף את החוק באופן שווה לכל האוכלוסיה, להחמיר עם העבריינים, להגדיר כי גניבה חקלאית וגניבה ממפעל יהלומים היינו הך, לא לחלק נשק ליהלומנים וחלפני כספים רק כי יש להם כסף (וגם ככה החוק איננו שונה עבורם בעת תקרית) ולהיות קשובים למתרחש בשטח ולפעול בהתאם. לא להצמד לדיסציפלינות, אלא ללכת עם הסכין בין השיניים ולחפש את האירועים טרם קרותם או בהתהוותם.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 14 פברואר 2007, 21:51

נועם כתב:חברים,

כשאוכלוסיות מסויימות מאיימות על אנשי החוק עם רובים (והם לא, ממש לא עם רישיון הקלצ'ים הללו) ומאידך מתהדרות בת"ז כחולה, יש כאן בעייה.

...לא צריך לחלק נשק לכל האוכלוסיה, גם ככה יש בעיות עם אלו שמחזיקים, רמת ההכשרה שלהם נחותה ונמוכה, רובם מחזיקים את הנשק בבויידעם ויורם רחמנא ליצלן (ליצן?) 50 כד' ב שלוש שנים, רק בשביל להעביר את החידוש..

כי גניבה חקלאית וגניבה ממפעל יהלומים היינו הך, לא לחלק נשק ליהלומנים וחלפני כספים רק כי יש להם כסף .

נעם.

זוכרים מה אמר פה מישהו לפני כמה חודשים?
כל אחד שיש לו נשק חושב שרק לו מגיע, אבל מה פתאום שלאחרים יהיה גם כן? הרי הם לא מאומנים, לא מיומנים, ועד שאני השגתי רשיון, אז מה פתאום שלכל אחד יהיה...עם גישה כזו באמת לא נגיע רחוק... אני בעד המשפט "חברה חמושה זו חברה מפרגנת" במקום לחשוב על דרכים לקחת את הנשק מהאנשים, צריך לחשוב על דרכים להעלות את המודעות והמיומנות בנושא. :? :?

אני חושב שלכל אזרח ללא רקורד פלילי ושסיים שירות בצהל צריכה להיות הזכות לשאת נשק (כמובן עם הכשרה מתאימה וכו וכו וכו כפי שדשנו פה את הנושא עד דק).

נכון רשויות אכיפת החוק צריכות לעשות את העבודה שלהן, אבל אי אפשר להצמיד שוטר לכל אזרח, ולכל אחד צריכה להיות האפשרות להגן על חייו בשעת הצורך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

נועם,

על ידי גמ » 14 פברואר 2007, 22:47

כקיבוצניק אל קיבוצניק אני בהחלט מבין על מה אתה מדבר. בריצות שלי בשדות (הגליל המערבי) אני רואה איך לאט לאט (או יותר נכון מהר מהר) החברה האלה שכדי להיות תקין פוליטית לא אנקוב במוצאם האתני משתלטים על השטח שמחוץ לישובים החקלאיים. בריצות שלי אני רואה גנבי מתכות וגנבים עם דיפלומה לגנבות כלליות שמחפשים מה עוד אפשר להרים.
הבעיה היא שיש להבחין בין מצבים שונים. אין בכלל ספק שנכון הוא ועל כך אין וויכוח שמי שפורץ ומפתיע אדם בביתו בשעת לילה או כל שעה אחרת צריך לסיים את חייו, ולא כדרך הטבע. ביתו של האדם מבצרו וחבל שבארץ החוק אינו קובע זאת מפורשות!.
הבעיה היא בדיוק עם אותם מקרים שאתה הצגת. האם תפתח באש על מנת לפגוע ולהרוג אדם שתפסת בשדה גונב טרקטור? אני מקווה שאתה מבין את הבעייתיות במקרה כזה, ואת ההבדל בין מקרה כזה למקרה של פריצה לדירה, והפתעת דייריה. בכל מקרה, צריכה להתקיים מידתיות. במקרים בהם הגנבים נושאים נשק ומאיימים איתו, וברור שלא באו לקטוף פרחים או לצפות בשיטפון בנחל צאלים מתקיימות כל הסיבות שמתירות פתיחה באש. כפי שכתבתי קודם, במקרה כזה זה או אתה או הם ופתרון המשוואה הזו צריך להיות חד וברור.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 15 פברואר 2007, 05:32

Hungarfield כתב:בהתחשב בעובדה שלמפלגת העבודה יש אחוז נכבד של חקלאים כחברי המפלגה, דווקא יש סיכוי שהיא תתמוך בעניין.
מכל מקום, הספקולציות הפוליטיות הן לא מתפקידו של הפורום הזה, אלא (לעניות דעתי) יותר במהות ההשפעה שלו על נושאי הנשק ותרבות הנשק בארץ.
בנוסף, היות ולא התפרסמו הצעות החוק כלשונן, נראה לי שכולנו מדברים עדיין על מגדלים באוויר - צריך לקרוא את ההצעות הללו לפני שמתחילים להתייחס לכותרות שלהן...

צחקת אותי
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ג'וקר » 15 פברואר 2007, 08:32

היום באחת מתוכניות הבוקר דיבר יוזם החוק . . .מדובר על הצעה ראשונית שגם היא "מוגבלת" ,קרי ,בשעות הלילה,באזורים מסויימים,. . . .

לא ממש כמו החוק בארה"ב.
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובי » 15 פברואר 2007, 08:57

נראה לי שנועם עלה כאן על נקודה מעניינת-אולי מבלי שהתכוון לכך. במקום להסתבך עם הצעות חוק וועדות כנסת ומריבות קואליציוניות, למה שחקלאי לא יכנס תחת הקריטריון של "תבחין עיסוק" ("מי שעיסוקו בחקלאות בלה בלה בלה ...") בדומה לבעל עסק ליהלומים ולנהג קטר.
לגבי ההערה של Itamar - זה לאו דווקא גישה של "עד שהשגתי את הרשיון אז למה לאחרים יהיה" אלא "מרגע שאחזתי בכלי יריה אני מבין את המשמעויות". ישראל איננה ארה"ב, לא בתרבות ולא בגישה לכלי יריה מצד האזרחים. אגב, אני מכיר כמה אזרחים שמבחינת קריטריונים משרד הפנים היה מעניק להם רשיון מבלי לחשוב פעמיים, והם עדיין לא מעוניינים באחריות של אחזקת כלי יריה. יתרה מכך, עכשיו שאני חושב על זה, אף אחד מכל מכריי שעונה, עקרונית על ה"קריטריונים" אינו מעוניין ברשיון נשק. 8-9 אנשים לפחות...מה זה אומר?
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 15 פברואר 2007, 09:23

זה אומר (לפחות מפי מכריי שגם לא רוצים רישיון למרות שזכאים לכך), שאנשים לא רוצים לשאת נשק בידיעה שכל שימוש בו ישלח אותם מיד לספסל הנאשמים. הם פשוט לא מאמינים (ובצדק) שהממסד יתן להם גיבוי במקרה של הגנה עצמית, ולא חשוב עד כמה מוצדק המקרה יהיה.
אגב, אני מסכים איתם ב100%, פשוט אני מעדיף להשפט או אפילו להכלא מאשר להפוך נכה או אפילו להקבר...
עוד אבג אחד, אני חושב שכל אחר שגישתו דומה לשלי והוא באמת מאמין בכך - רוב הסיכויים שלא ינסו לתקוף אותו, לפחות לא בתקיפה ישירה. אולי המחשבה הזו משנה את ריח הגוף או משהו כזה (בדומה לזה שכלב בד"כ לא יתקוף אדם שלא מפחד ממנו).
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 15 פברואר 2007, 10:58

יובי כתב:לגבי ההערה של Itamar - זה לאו דווקא גישה של "עד שהשגתי את הרשיון אז למה לאחרים יהיה" אלא "מרגע שאחזתי בכלי יריה אני מבין את המשמעויות". ישראל איננה ארה"ב, לא בתרבות ולא בגישה לכלי יריה מצד האזרחים. אגב, אני מכיר כמה אזרחים שמבחינת קריטריונים משרד הפנים היה מעניק להם רשיון מבלי לחשוב פעמיים, והם עדיין לא מעוניינים באחריות של אחזקת כלי יריה. יתרה מכך, עכשיו שאני חושב על זה, אף אחד מכל מכריי שעונה, עקרונית על ה"קריטריונים" אינו מעוניין ברשיון נשק. 8-9 אנשים לפחות...מה זה אומר?

סליחה? פה בארץ כמעט כולם עוברים שירות צבאי ואין אחד - עד הג'ובניק האחרון שלא ירה בנשק, טחן שמירות ולא מבין את המשמעויות של שימוש בנשק ונוהלי פתיחה באש כי זה מה שטוחנים לך בראש כל עליית משמר. ואם אנשים לא מבינים את המשמעות, אז למה שלא תלמד ותכשיר אותם במקום למנוע מהם את האפשרות להגן על החיים שלהם?

תגיד לי איפה יש לך את זה בארה"ב? מה אתה חושב שהאנשים שם שונים מהאנשים פה? יצא לך פעם לירות במטווח בארה"ב? בהרבה מקרים שאני עשיתי את זה הייתי צריך לברך ברכת הגומל שיצאתי משם בחיים מאיך שאנשים מסתובבים שם עם נשק טעון..

לגבי אנשים שיכולים להוציא רשיון ולא רוצים... זו זכותם...לא רוצים לא צריך...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 15 פברואר 2007, 16:02

יובי,

חקלאי (שאינו יכול להכנס תחת ארגון ראוי) יכול לקבל רישיון לאקדח במידה ויגיש בקשה הנתמכת בהמלצות קב"ט המוא"ז , לעיתים גם קצין מג"ב האחראי על האיזור. (המידע בדוק - נמסר ע"י יעקב עמית בכנס יישובים ראויים)
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי alon_ev » 15 פברואר 2007, 17:26

נועם כתב:כמו כן, כנראה שבעתיד החידושים יהיו כל שנתיים ולא כל שלוש, ע"פ משרד הפנים.

מה המשמעות של חידוש כל שנתיים?
לא בודקים תבחין כל פעם שמחדשים, נוהגים לעשות זאת רק כאשר מגיעים לעשות איזשהו שינוי כמו החלפת נשק, לא?
אל תעצבן שבעה אנשים אם יש לך רק שישה כדורים במחסנית..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי alon_ev » 15 פברואר 2007, 17:30

לאילן

לא הבנתי למה אתה חושב שאין סיכוי שמפלגת העבודה תעביר חוק כזה.
שר החקלאות, שלמרות שהרבה לא מכירים אותו כי הוא לא מהמתבלטים בתקשורת, מאד מאדד חזק במפלגה שלו והוא יעשה כל מה שהוא יכול על מנת להעביר את החוק הזה. גם שר החקלאות וגם חבריו וגם האוכלוסיה שהוא מייצג סובלים ממכת הגניבות הזאת ואני חושב שכדאי שתמתין עם הצחוק הזה שלך ותגלה מהר מאד כמה שאתה טועה.
אל תעצבן שבעה אנשים אם יש לך רק שישה כדורים במחסנית..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 15 פברואר 2007, 18:15

alon_ev כתב:
נועם כתב:כמו כן, כנראה שבעתיד החידושים יהיו כל שנתיים ולא כל שלוש, ע"פ משרד הפנים.

מה המשמעות של חידוש כל שנתיים?
לא בודקים תבחין כל פעם שמחדשים, נוהגים לעשות זאת רק כאשר מגיעים לעשות איזשהו שינוי כמו החלפת נשק, לא?

כלשונו, כפשוטו. חידוש הרישיון בכל שנתיים - רופא, אגרות, אימות, אימון ..

מה שטוב בזה, שבכל שנתיים יגיע בעל הרשיון למטווח ויתאמן, לא כל שלוש.

המצב הטוב ביותר לכולם, גם לנושאי הנשק וגם למטווחים, הוא כל שנה. ככה תהייה תעסוקה לכולם, המחירים יירדו, האיכות תעלה ועוד.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יאיר אדרי » 15 פברואר 2007, 20:48

נועם להכין תחמושת ..... :?: :wink: :lol: :lol:

ד"ש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 15 פברואר 2007, 21:54

תחמושת ? תמיד טוב שיש .. :wink:

ד"ש בחזרה, מקווה שנגיע בקרוב לצפון, לפני הלידה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד