רוב בכנסת לחוק שיתיר לירות בפורצים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נועמיקו,
שמעת פעם פתגם סיני חכם שאומר "כי בתחבולות תעשה לך מלחמה?" - אם יש לכם בעיות כאלה, בוא - צור עמי קשר ונעשה משהו אלגנטי...

שמעת פעם פתגם סיני חכם שאומר "כי בתחבולות תעשה לך מלחמה?" - אם יש לכם בעיות כאלה, בוא - צור עמי קשר ונעשה משהו אלגנטי...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
יקירי
לי אין בעייה. אני נמצא 1300 מטרים בקו אווירי מהגדר עם חאן יונס ועבסאן.. בבוקר אני שומע את המואזין ורואה את הבתים במשך שעות האור.. כמו כן, יש לנו ביישוב "ארגון ראוי".
מדינת ישראל מכירה בטווח של 7 ק"מ מהגדר כיישובים זכאים, כך שכל היישובים כאן במועצה מוכרים לתבחין "יישוב זכאי".
אבל מה, ל 0.22 עם הקנה הארוך זה לא הסתדר ..
אנה מועדות פנינו ?
(אופציה ב' - יש לנו מועדון קליעה בקיבוץ..
)
לי אין בעייה. אני נמצא 1300 מטרים בקו אווירי מהגדר עם חאן יונס ועבסאן.. בבוקר אני שומע את המואזין ורואה את הבתים במשך שעות האור.. כמו כן, יש לנו ביישוב "ארגון ראוי".
מדינת ישראל מכירה בטווח של 7 ק"מ מהגדר כיישובים זכאים, כך שכל היישובים כאן במועצה מוכרים לתבחין "יישוב זכאי".
אבל מה, ל 0.22 עם הקנה הארוך זה לא הסתדר ..
(אופציה ב' - יש לנו מועדון קליעה בקיבוץ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אולי אני מעלה כאן מהשהו שעלה אין ספור פעמים , אבל למה לא תקום במדינה זו ארגון המגביל ל-NRA ?
לרשום עמותה - לא עולה הון. אוכלוסיית יעד - יש. אז ?
היה צריך מר דרומי לנסות ולעצור פורצים כדי לעורר קצת את דעת הקהל שלפני זה חשב שהכל טוסט? הרי דיון זה לא מאתמול כאן. יתרה מזו - אני שומע שיחות זהות גם בקרב
אנשי החוק, החל ממ"י עד שרותי המטבחון הכלכלי.
יש ים פערים ובעיות. אין מי שירים כפפה?
לרשום עמותה - לא עולה הון. אוכלוסיית יעד - יש. אז ?
היה צריך מר דרומי לנסות ולעצור פורצים כדי לעורר קצת את דעת הקהל שלפני זה חשב שהכל טוסט? הרי דיון זה לא מאתמול כאן. יתרה מזו - אני שומע שיחות זהות גם בקרב
trillium כתב:אולי אני מעלה כאן מהשהו שעלה אין ספור פעמים , אבל למה לא תקום במדינה זו ארגון המגביל ל-NRA ?
לרשום עמותה - לא עולה הון. אוכלוסיית יעד - יש. אז ?![]()
מצטער לאכזב אותך ידידי הנושא הזה נטחן פה עד דק.... אין עם מי לדבר....
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:trillium כתב:אולי אני מעלה כאן מהשהו שעלה אין ספור פעמים , אבל למה לא תקום במדינה זו ארגון המגביל ל-NRA ?
לרשום עמותה - לא עולה הון. אוכלוסיית יעד - יש. אז ?![]()
מצטער לאכזב אותך ידידי הנושא הזה נטחן פה עד דק.... אין עם מי לדבר....
![]()
א.
איתמר תמורת המזומנים המתאימים
תוכל לדבר עם כל פסיכולוג או פסיכיאטר שתבחר.............
אז למה אתה אומר שאין עם מי לדבר?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
alon_ev כתב:לאילן
לא הבנתי למה אתה חושב שאין סיכוי שמפלגת העבודה תעביר חוק כזה.
שר החקלאות, שלמרות שהרבה לא מכירים אותו כי הוא לא מהמתבלטים בתקשורת, מאד מאדד חזק במפלגה שלו והוא יעשה כל מה שהוא יכול על מנת להעביר את החוק הזה. גם שר החקלאות וגם חבריו וגם האוכלוסיה שהוא מייצג סובלים ממכת הגניבות הזאת ואני חושב שכדאי שתמתין עם הצחוק הזה שלך ותגלה מהר מאד כמה שאתה טועה.
אתה יודע אלון מה זה פסימיסט ?
זה אופטימיסט עם ניסיון !
מפלגת העבודה למעט צדיק וחצי מזמן נטשה את ההתישבות ורואה בה רק נטל.
אבל עזובותך פוליטיקה.
חבר isia זכור !
חבר'ה, אף אחד לא ניסה. תחנו מיים בפורום - וכבר אין עם מי לדבר?
אם אין מה לעשות, אז אולי פשוט נעזוב ונעבור לסריגה יוצרת ?
אין שום קשר לפסימיזם וניסיון. אף אחד לא ניסה. לא ניסו ללכת עד הסוף. למה?
שאלה טובה. פער הוא שבכל העולם פוליטיקאי מחפש פערים לסגור על מנת להצדיק את קיומו (אולי בדרך ליצור כמה חדשים על מנת לא להיות מובטל), אצלנו פוליטיקאים הפכו להיות שעשועון עצמאי. מעין מערכת סגורה שמצדיקה את קיום של עצמה לבד ללא אזרחים.
אזי בעיה היא לא שלהם - אלה שלנו, פער אצלנו. אנחנו בוחרים אותם. למה? כי צבע הדגלון הפוליטי יותר חשוב מתוכנית העבודה תכלס. עצוב. עם יקום גוף ציבורי. לא פוליטי.
שייצג ציבור בתחום מסויים - ללא צל של ספק הוא יוכל לקדם דברים.
הכל שאלה של רצון.[/b]
שאלה טובה. פער הוא שבכל העולם פוליטיקאי מחפש פערים לסגור על מנת להצדיק את קיומו (אולי בדרך ליצור כמה חדשים על מנת לא להיות מובטל), אצלנו פוליטיקאים הפכו להיות שעשועון עצמאי. מעין מערכת סגורה שמצדיקה את קיום של עצמה לבד ללא אזרחים.
אזי בעיה היא לא שלהם - אלה שלנו, פער אצלנו. אנחנו בוחרים אותם. למה? כי צבע הדגלון הפוליטי יותר חשוב מתוכנית העבודה תכלס. עצוב. עם יקום גוף ציבורי. לא פוליטי.
הכל שאלה של רצון.[/b]
trillium כתב:חבר'ה, אף אחד לא ניסה. תחנו מיים בפורום - וכבר אין עם מי לדבר?
הכל שאלה של רצון.[/b]
ברוך הבא
אם תפזול לעבר אשכולות ותיקים - טענתי שם שבכל פעם שפוליטיקקי בא לבקש את אמוננו עלינו להעלות את הנושא (תבחינים משך האימון הבסיסי תדירות ובחון אישי) ולגרום להם להזיע (ולא אפרט יותר)
אלא מאי?
אני יושב על הכורסא בבית או על השרפרף ברפת (ברפש) ומקליד
ואילו מאן דהוא (אחד שרגליו בקרקע וראשו בעננים) מחזיק עבורי את האתר הזה על כל עלויותיו הכלכליות והחברתיות (משאב הזמן על חשבון המשפחה).
והוא ביקש לא לעסוק בפוליטיקה קקה.
אני אכבד את בקשתו. ולא אפתח כאן מחשבון פוליטי.
באופן האישי - מתארגנת קבוצה לתמיכה בחקלאים במרחבי הדרום (שמירה בפועל) נרשמתי.
(יואל מהרשק מארגן)
וכן ארגון מגדלי הבקר (בו אנו חברים) הפנה משאבים כלכליים לתמיכה בהובלת החוק. וכידוע לך גם בזה (גם אם בעל כורחי - וזה ממש לא בעל כורחי אלא בתמיכתי) אנחנו משתתפים.
עם גמר סגר הפו"ט כשירד קמעה עומס העבודה ונוכל להוציא פרעות ועגלים מתוכננות גיחות תמיכה אל שי דרומי.
אז בפועל אפשר לסייע מעט גם בלי NRA .
וארגון פוליטי מכובד ככל שיהיה נכבד את בקשתו של וובי ולא נקים אותו כאן.
אגב אני אשמח בגמלאות להצטרף לחוג סריגה........................
חבר isia זכור !
trillium כתב:הכל שאלה של רצון.[/b]
אני חושב שסיכמת את הכל במשפט אחד.
אני לא חושב שאני אחטא הרבה למציאות בזה שאני אגיד שהפורום הזה מרכז את מרבית בעלי העניין בנושא הנשק בארץ. יש בינהם שכותבים פה באופן קבוע, יש כאלה שרק קוראים ולא מגיבים, יש כאלה שקוראים מאחורי הקלעים ומגיבים דרך אנשים אחרים שכותבים פה, ויש כאלה שמביאים כל מני בעלי עניין להגיב.
בקיצור מה ש אני מנסה להגיד זה שכל מי שיש לו יד ורגל בנושא הנשק בארץ מחובר למה שקורה פה בפורום בין אם במישרין או בין אם בעקיפין..
הנושא הזה של NRA כחול לבן עלה פה יותר מפעם אחת או פעמיים. הסיבה שזה לא תופס היא שמרבית בעלי העניין בתחום פשוט אינם מעוניינים/אינם מאמינים בצורך להקימו - וכל אחד מסיבותיו הוא. ובעלי העניין הם סוחרי הנשק, בעלי המטווחים, ומדריכי הירי.
רוצה דוגמא? לפני כמה זמן העביר משרד הפנים תקנה שמונעת מלקוח מזדמן להכנס למטווח לשכור נשק ולירות (אלא אם יש לו תעודת יושר ואישור רפואי). הוראה שפגעה בפרנסה של כמה בעלי מטווחים. היה פה נסיון לאסוף כסף כדי לנסות לשנות את רוע הגזירה באמצעים משפטיים.. נאספו פה כמה אלפי שקלים, כולם מיורים כמוני וכמוך ומדריכי ירי - אף בעל עסק לא שם אגורה אחת שחוקה!
זה בערך מצב העניינים, ולכן גם אמרתי שאין עם מי לדבר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

advocate כתב:אתה יודע מה טרילי'
אם אתה רציני, צא לדרך, אני אחריך...
דניאל,
לתשובה כזו לא ציפיתי ממך.
אתה יודע שבשביל שלעמותה כזו יהיה בכלל סיכוי איזה או משקל, אתה צריך לשים בראשה שלה איזו פיגורה רצינית וידועה. איזה אלוף/תא"ל במיל' או קצין משטרה בדרגה גבוהה בדימוס. וזה צריך להיות מישהו מה-MAIN STREAM כי גם ככה תעלה את חמתם של כל ערוצי התקשורת.
אתה צריך כזו אישיות גם כדי שתוכל לגייס כספים ממשקיעים, גם כדי שתייצג אותך בכלי התקשורת, וגם שתמשוך אחריה את הקהל.
כדי שתוכל לעבור את הסינון של המזכירה של אותם אישים ולהגיע למצב שהם בכלל מוכנים לדבר איתך בטלפון, לא כל שכן לפנות בשבילך זמן ביומן שלהם כדי להפגש אתה בעצמך צריך להיות אישיות מוכרת או לבוא עם הפניה של אחד מה"ברנג'ה"...
לא טריליום, לא אני ואני לא בטוח שאפילו אתה יש לנו את הקשרים האלה...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, לעניות דעתי התגובה של העו"ד-להיט שלנו נבעה מאימרה הידועה -
BEEN THERE, DONE THAT, GOT THE F%&*N T-SHIRT
אחת לכמה זמן עולה הרעיון לייסד NRA ישראלי, ולפי הסטטיסטיקה הלא מאוד מדעית שלי הוא עומד עכשיו במקום הרביעי והמכובד לאחר הנושאים המוכרים לנו - מחירי תחמושת, מדיניות רישוי וההשוואה הבלתי נגמרת בין גלוק לאקדחי מתכת כאלה ואחרים...
היו יוזמות כאלה בעבר, לפי מה שקראתי כאן, כולל כאלה שדני היה מעורב בהן, ונפלו. לכן הסקפטיות העדינה הנושבת מהודעתו.
אשמח אם אוכח כטועה, כמובן, אבל אני חושש שזהו הרקע.
BEEN THERE, DONE THAT, GOT THE F%&*N T-SHIRT
אחת לכמה זמן עולה הרעיון לייסד NRA ישראלי, ולפי הסטטיסטיקה הלא מאוד מדעית שלי הוא עומד עכשיו במקום הרביעי והמכובד לאחר הנושאים המוכרים לנו - מחירי תחמושת, מדיניות רישוי וההשוואה הבלתי נגמרת בין גלוק לאקדחי מתכת כאלה ואחרים...
היו יוזמות כאלה בעבר, לפי מה שקראתי כאן, כולל כאלה שדני היה מעורב בהן, ונפלו. לכן הסקפטיות העדינה הנושבת מהודעתו.
אשמח אם אוכח כטועה, כמובן, אבל אני חושש שזהו הרקע.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

לכולם,
ראשית, אני מאוד אוהב ותמיד אהבתי אנשים עם רוח עשייה ואני מנסה לעזור לכל אדם שכזה את המעט שאני יכול.
בנוסף, מאוד קל לרפות את ידיו של אדם "שיש לו חלום" ולעולם לא ניתן לדעת לאן יגיע אם מעט עידוד ותמיכה.
איני מכירך אישית (כך אני חושב) אבל אם אדם מוכן להקצות זמן משמעותי מזמנו ולהתחיל מהלך, למה לא לעודד אותו??
אז נכון הוא שטרילי לא אלוף במיל' וטייס טנקים בחיל הים, אז מה? השאלה היחידה היא האם הוא מוכן לקחת על עצמו להוביל ולהנהיג פרויקט ענק שכזה...
נכון, נכוויתי עשרות פעמים ונכון הוא שניחוח ציני כלול בתשובתי הקודמת (לא זו) אבל אני עדיין מספיק תמים כדי לתמוך בכל אדם רציני אבל לא מספיק תמים כדי להוביל מהלך כזה בעצמי...
ראשית, אני מאוד אוהב ותמיד אהבתי אנשים עם רוח עשייה ואני מנסה לעזור לכל אדם שכזה את המעט שאני יכול.
בנוסף, מאוד קל לרפות את ידיו של אדם "שיש לו חלום" ולעולם לא ניתן לדעת לאן יגיע אם מעט עידוד ותמיכה.
איני מכירך אישית (כך אני חושב) אבל אם אדם מוכן להקצות זמן משמעותי מזמנו ולהתחיל מהלך, למה לא לעודד אותו??
אז נכון הוא שטרילי לא אלוף במיל' וטייס טנקים בחיל הים, אז מה? השאלה היחידה היא האם הוא מוכן לקחת על עצמו להוביל ולהנהיג פרויקט ענק שכזה...
נכון, נכוויתי עשרות פעמים ונכון הוא שניחוח ציני כלול בתשובתי הקודמת (לא זו) אבל אני עדיין מספיק תמים כדי לתמוך בכל אדם רציני אבל לא מספיק תמים כדי להוביל מהלך כזה בעצמי...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
advocate כתב:נכון, נכוויתי עשרות פעמים ונכון הוא שניחוח ציני כלול בתשובתי הקודמת (לא זו) אבל אני עדיין מספיק תמים כדי לתמוך בכל אדם רציני אבל לא מספיק תמים כדי להוביל מהלך כזה בעצמי...
דניאל,
בכל זאת כמה הירהורי "כפירה"...
נכון שנכווית עשרות פעמים, ונכון שנעשו בעבר מספר נסיונות להקים NRA כחול לבן ונכון שאותם נסיונות נכשלו. יכול להיות גם שאותם נסיונות בוסר נעשו טרם זמנם והציבור ובעלי העניין לא היו בשלים להכיל אותם כי מצב הביטחון האישי של האזרחים מעולם לא היה כל כך רע.
מאז אני חושב שעברו כמה שנים טובות, נשפכו כמה ליטרים של אקונומיקה לתוך גרונות של זקנים חפים מפשע, הוכו ונשדדו באכזריות רבה עוד כמה וכמה והפריפריה החקלאית הפכה לשטח הפקר ללא דין וללא דיין.
גם מערכת אכיפת החוק בכל יום שוברת שיאים ברפיונה, ברפיסותה והשחיתות לא משאירה כל חקלה טובה.
האנשים עברו מאז תהליך של התפכחות קשה מאד וגם אבדו כל תקווה שהממשלה אי פעם תטפל במצב. בישובים קהילתיים קטנים, אנשים התארגנו לשמור על עצמם. בישובים גדולים, כל מי שיכול להרשות לעצמו התחבר למוקד, וכל מי שלא פשוט מופקר לנפשו. אף אחד לא מצפה שהמשטרה תטפל בו, וגם המשטרה עצמה לא טורחת מי יודע מה לתקן את הרושם הזה..
אני חושב שיאו של התהליך הזה הוא הצעת החוק "ביתו של אדם הוא מבצרו" וגם מה שאומרים אותם חכי"ם בריש גלי (שמערכת האכיפה פשטה את הרגל). איך שלא תהפוך את זה, וכמה שהחוק הזה לא יסורס וישונה בועדות למיניהם - לכשהוא לבסוף יצא, זה יהיה חוק שיתיר להשתמש בכח קטלני כדי להגן על רכושך בנסיבות כאלה או אחרות.
לפני מספר שנים, כל הצעת חוק דומה לזו לא הייתה זוכה בכלל לעבור בקריאה ראשונה ואני גם לא חושב שאיזה ח"כ מה-MAIN STREAM היה מעז להעלות אותה לא כל שכן לתמוך בה בכנסת... (על אחת כמה וכמה באקלים פוליטי שבו נשק נחשב לאמצעי שבו בעלים רוצחים את הנשים שלהם). לדעתי זו מהפיכה ורעידת אדמה.
אז זהו...יכול להיות שהפעם זו בדיוק שעת הכושר המתאימה, ויכול להיות שאם הפעם יעשה נסיון אמיתי ורציני להקים NRA כחול לבן אז הוא באמת יצליח וגם יצליח לסחוף אחריו את האנשים המתאימים...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר