התקדמות לטובה בנושא הגדנ"ע קליעה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
התקדמות לטובה בנושא הגדנ"ע קליעה
לאחר התכתבות עם ר' אגף ביטחוני חברתי הגיעה התשובה הבא:
http://www.2send.us/uploads/1857f4e693.JPG
במכתב כתוב, שלאחר דיון הוחלט לפתוח מחדש את המטווח ברעננה.
עכשיו אני יציג את הדרך שעשיתי:
תחילה שלחתי מכתב למשרד הביטחון בכללי:
ציטוט המכתב:
לצערי על המכתב הנ"ל לא קיבלתי תשובה
לאחר שלושה שבועות שלחתי את אותו מכתב לר' אגף ביטחוני חברתי אביגדור קהלני, התשובה שהתקבלה הייתה:
http://www.2send.us/uploads/70e4153344.jpg
תגובה שלי למכתב:
-=התשובה למכתב זה נמצאת הכי למעלה=-
עכשיו התשובה שלי למכתב האחרון היא:
חשוב לציין שזה לא כל הדרך שעשיתי ולא חצי דרך, אני לא אפרט על ההתכתבויות במייל.
אשמח לעזרה ותגובות.
בוריס.
http://www.2send.us/uploads/1857f4e693.JPG
במכתב כתוב, שלאחר דיון הוחלט לפתוח מחדש את המטווח ברעננה.
עכשיו אני יציג את הדרך שעשיתי:
תחילה שלחתי מכתב למשרד הביטחון בכללי:
ציטוט המכתב:
לכבוד: משרד הביטחון היחידה לפניות ותלונות הציבור - אגף הנוער והנח"ל
שלום רב,
שמי בוריס,
אני מתאמן עם חבריי כבר יותר מחצי שנה בגדנ"ע קליעה.
אנו באים בשמחה כל שבוע לגדנ"ע קליעה,משתתפים בתחרויות ומתאמנים.
חשוב לציין שאני וחבריי לא היחידים שנמצאים בקורסים ברחבי הארץ אלא גם עוד הרבה בני נוער שמתאמנים בזה ומאוד מאוד רוצים להמשיך להתאמן.
אני מבקש מכם לטפל בזה ולהשאיר את הגדנ"ע קליעה שמטרתה לשפר את מצב הקליעה בישראל לדעתנו זה דבר חשוב מאוד!
לפי מה שאמרו לנו הוחלת ע"י קציני הגדנ"ע לסגור רק מטווח אחד במרכז הארץ ז"א שהם סגרו את מועדון קליעה כביר וזאת אחרי שהושקע כסף רב כדי לשפץ אותו!
אנחנו חניכי המועדון כתבנו מכתב של 4 דפים הכולל ציטוטים וכו' לסא"ל רז קרני אך המצב לא השתפר
הינה כמה ציטוטים של אנשים שמדברים בקשר לנושא
"
לא חשבתי שנגיע ליום שבו יסגרו את הגדנ"ע, וחבל שהצבא/משהב"ט לא מתאמץ לשמור את ה"מפעל" הזה על הרגליים אני חושב על האנשים שאין לי מושג לאן הם ילכו עכשיו, על הציוד שבמקרה הטוב ימכרו אותו למועדון קליעה, במקרה הטוב יותר ימסרו אותו בחינם (אני מקווה שגם האם 16 יעברו למועדונים) במקרה הרע יזרקו אותו באיזה בסיס נטוש
זה היתרון הנוסף של הגדנ"ע (אמנם לא כל כך משמעותי וקיים רק בחלק מהמועדונים שלו)-האם 16 המוסב והאימון ללא משען (ז"א, מעשיות)...כמובן שעקרונות הקליעה נרכשים במועדוני הקליעה, אבל השאלה היא מה לגבי אימון ללא אמצעים שמסייעים לירי ועם נשק שדומה בתכונותיו לאם 16 האמיתי...חשוב שהחייל/מלש"ב יכיר את הנשק היטב ולמשך תקופה מסוימת כדי שהוא לא יחפש בכלל לשחק איתו (אם כי אני מאמין שגם קלע אולימפי לא ישחק בנשק בצבא), וללמוד כמה שיותר מוקדם תפעול נשק ומעצורים...
הבטיחות היא גם חלק חשוב בגלל שמלמדים את נהלי הבטיחות במטווח...נצירת הנשק לאחר ירי, פריקת הנשק...בטירונות אנשים מדקלמים את התהליך של פריקת הנשק ובעצם אני בטוח שלחלקם אין מושג מה הם עושים (ועוד יותר חמור שבטירונות עושים מתהליך הפריקה תחרות של מי מסיים ראשון ...אני בטוח שכמה מהחיילים בטירונות דילגו על שלבים בפריקה או לא עשו את הפריקה באופן איכותי, רק בשביל לסיים מהר)...יותר קל להבין את התהליך כשמכירים את הנשק, ואני יודע שאנשים עשו לא פעם טעויות בפריקה בגלל שהשיטה מועברת כדקלום ולא כהסבר רציני של למה עושים את הפעולות ומה קורה בנשק בזמן הפעולות האלה...
כמו שכולם יודעים, בירי אולימפי יש רובים בריחיים ורובי אוויר...אין רובים חצי אוטומטיים שנטענים ממחסנית ואין בכל רובה נצרה, ולכן חשוב ללמוד פריקה דווקא על האם 16 המוסב, כדי שהפריקה תהיה דומה כמה שיותר למקור...(אפשר ללמוד את זה בצבא...השאלה היא עם איזה ידע החייל יצא מהטירונות...אני הייתי צריך לעזור לרב"ט להרכיב את ידית הדריכה והמכלול באם 16 שלו כשהוא לא הבין למה הוא לא מצליח)
הבעיה של הקליעה בארץ היא שאנשים שאין להם היכרות עם הנושא, בהתחלה רואים בכל הציוד דבר מגוחך ומסתכלים על כל הנושא בצורה ילדותית-ירי אולימפי בשבילם זה "אאוט"...אנשים "רגילים" מחפשים בד"כ מה שהם רואים בסרטי אקשן...רובה ציד למשל זה ענף אולימפי שאנשים חדשים ירצו להיכנס אליו (עד שהם ילחצו על ההדק?), ומנגד, רובה אוויר פחות נחשב בעיניהם...
אני למשל מודה שנרשמתי כי המטרה שלי הייתה לרכוש מיומנות בנשק בגלל פיגועי הירי שהיו נפוצים באותה תקופה וגם כהכנה לצבא, ולא כי התחשק לי לירות ברובה אוויר או 0.22 אולימפי. רק בהמשך, כשחשבתי שיש לי סיכוי לזכות במשהו, נכנסה התחרותיות ומאז התמקדתי יותר בירי אולימפי. מה שאני אומר זה שרוב האנשים לאנמשכים באופן טבעי לירי אולימפי, ולדעתי בעיקר הירי הצבאי מגרה אותם להירשם למטווח ואז הם ממשיכים לירי האולימפי (וגם עכשיו, כמו כל "מחזור", החדשים לא כל כך מתלהבים מירי אולימפי)...מתחילים בדבר הבסיסי ואז עוברים למתקדם. אני מתאר לעצמי שיותר מאדם אחד עבר קודם בגדנ"ע לפני שהגיע לירי האולימפי ככה שלדעתי, יקטן במידה מסוימת "קצב ההצטרפות" למועדוני הקליעה.
אני רואה שאנשים לפני צבא שמכינים את עצמם לקראת הגיוס, עובדים על הכושר אבל מזניחים את הקליעה (וגם אלה שלא מכינים את עצמם בכלל)...חושבים שהם יכולים על הפעם הראשונה להכניס כדור בתוך כדור על האיקס...דברים כאלה נדירים מדי (אם הם קיימים בכלל)
יש בתי ספר שלא שולחים תלמידים לשבוע התנסות בבסיס גדנ"ע, אז במקומו, שישלחו כל כיתה ליום במטווח ותוך כדי התלמידים יקבלו שיעור על הצבא.
הגדנ"ע הוא גם המקום שבו אפשר להתגבר על פחד ירי (סה"כ 0.22 ונשק אוויר) לפני שמגיעים לטירונות.
אם הבעיה היא שהעסק לא משתלם, במקום להשקיע כספים בדברים מיותרים מארה"ב כמו דברים שיש לנו בארץ או סתם דברים שלא צריך, כדאי לרכוש תחמושת 0.22 בכספי הסיוע...אם יאמנו גם את החיילים הרגילים במסגרת מטווחי הגדנ"ע (או בכל מטווח אחר) עם 0.22, זה כבר ישתלם כי התחמושת אמורה להיות זולה יותר מ5.56, וחוץ מההדף+רעש, הירי הוא אותו ירי.(אגב...מה המחיר האמיתי של כדור 0.22 לעומת 5.56? כמה המדינה משלמת בפועל?)
אם הבעיה היא שאין מספיק דגש על דברים צבאיים, אפשר להגביר את הפעילות באם 16 ולעשות אימוני ירי לאחר מאמץ...אולי גם ירי בלילה וירי באקדחי 0.22
חניכי הגדנ"ע יכולים לתרום לצבא כשהם משמשים "מדריכי ירי לא רשמיים"...הם יכולים לתת טיפים לחברים בטירונות ולהעיר הערות בשיעורי הירי/נשק. הם גם יכולים להעיר לחברים שלהם שמתנהגים באופן לא בטיחותי...הצבא יכול לעשות קד"צ "מדריך ירי/קליעה" לבוגרי גדנ"ע וככה הוא ירוויח מדריכים בעלי ניסיון...אם יהיו פחות פליטות כדורים או משחקים בנשק, אם חיילים יוכלו לפגוע במחבל בכדור ראשון ולא לרסס עשרות כדורים ובסוף מה שפוגע במחבל זה רק הרסיסים, זה לא משתלם?
בתחרות חנוכה הקודמת הייתה הבטחה לפתוח מטווחים סגורים ולהקים בהם מועדונים חדשים...במקום להמריא אנחנו מדוממים מנוע . יש דרישה לגדנ"ע קליעה ביישובים חסרי גדנ"ע כמו ראשל"צ (ומה לגבי בירת ישראל?) או יישובים שבהם המטווח נמצא בקצה העיר (כמו חיפה). לפחות בערים שיש בהן מטווח, אפשר להכשיר את המטווחים לפעילות של גדנ"ע במקום להקים מטווח חדש (או לארגן הסעות למטווח אחר). יש גם בעיה עם חלק מהציבור הדתי שלא מוכן לערבב בנים ובנות ואני מקווה שימצאו פתרון לזה. אם אין מספיק כסף לפתוח מחדש הרבה מטווחים, אפשר לבדוק ססטיסטית איפה יש כמות גבוהה של מתגייסים שפונים ליחידות קרביות ושם להשקיע (מה עם המטווחים של יו"ש?).
אין הרבה אנשים כי:
*לא כל אחד יבוא לעיתים קרובות מעיר אחרת בשביל מטווח (יישובים חסרי מטווח-להקים מטווחים).
*לא תמיד קל להגיע למטווח בערים גדולות (חוסר בקווי אוטובוס/מיקום רחוק-אולי מין הסעה או הסדר עם חברות האוטובוסים כמו כרטיס "חוגר" שיקל על תשלום הנסיעות).
*לא כולם שומעים על המטווח (פרסום בכל מיני אמצעים) ולא כולם (ממי ששמע על גדנ"ע קליעה) מבינים את החשיבות של לשפר את יכולות הקליעה שלהם לפני הצבא (הרצאות עם תכנים מתאימים?).
הפרסום זאת הבעיה העיקרית-מרגע שמישהו ישתכנע שכדאי לו יבוא, הוא יבוא גם מעיר אחרת...לא מספיק לתלות פוסטרים של הגדנ"ע בכל מקום-צריך לפעול ב"מגרש הביתי" של הנוער ובשיטות שמשפיעות עליהם (לדעתי צריך לשים דגש על אינטרנט), צריך שיתוף פעולה של בתי ספר ומועצות התלמידים/ועדי ההורים או המועצה המקומית/עירייה (וזה לא תמיד קורה).
אולי הצבא פשוט מעדיף לחזור לימים שבהם חיילים צעדו בשורות לקול תופים וירו ביחד כמות גדולה של כדורים
אגב, אם כבר מישהו הזכיר את עצמו כגדנ"עי לשעבר...אולי נבדוק לטובת העצומה, מי עוד היה פעיל בגדנ"ע? אפשר לבדוק כמה מהצלפים/קלעים בצה"ל (או תפקידים אחרים שקשורים בקליעה/נשק) היו בגדנ"ע, זה גם יכול לעזור...
"
================================
"
הישיבה הגורלית שבה נכחו הממ"ר, קהלני, רחלי, אהרון, בידיעת קח"ר, היתה חד צדדית ולגמרי לא אובייקטיבית, משפט שדה
לא היה מי שייצג את גדנ"ע קליעה נאמנה, מי שיראה נתונים סטטיסטים של כמות החניכים שנרשמו והשתתפו בפעילויות מהשנים האחרונות, מי שידפוק על השולחן ויגיד שמסורת של עשרות שנים לא מחסלים בלי לבדוק ולדבר עם חניך אחד, הם החליטו לבד שהפעילות לא אפקטיבית, ושהיא לא תורמת לצה"ל בלי בושה לעיניו הפקוחות של הממ"ר זאב שרוני הלא הוא לא אחר מאשר בוגר מועדון קליעה כפ"ס והשתתף בתחרויות אפילו בחו"ל
יש אלפי אנשים שיעידו לטובת הקליעה ביניהם אנשים שיעידו שמועדון הקליעה בשבילם היה חלק גדול בהתבגרות בדרך לצבא, ושלא הכל שחור ולבן
בתקופה שהייתי קצין קליעה לפני שנה וחצי הממ"ר אמר לי שהקליעה חשובה לו ביותר ושהוא יתן כל מה שצריך על מנת לשפר את המצב ובאמת בשנה הזו לראשונה היו כובעים, חולצות, פליירים, פוסטרים, תקציבים לתחרויות מכובדות עם גביעים וכיבוד, ועוד
במשרד הביטחון אמנון היה מצליף במי שרק העז לחשוב על לקצץ או לגעת בקליעה, והיום לצערנו שאמנון כבר לא שם המחטף הזה התאפשר
אני בעד עצומה \ כנס \ פניה רצינית לתקשורת כדי לפחות לנסות לשנות משהו
פשוט לא מרגיש בסדר עם לראות את זה קורה מסיבות של בורות ואטימות
"
================================
מאת: יאיר דוידוביץ מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
"
חברים שלום
כבוד הגדנ"ע במקומו מונח,
ובתי הקברות מלאים באנשים שאין להם תחליף,
מועדוני הקליע השל התאחדות הקליעה פרוסים בכל הארץ, וכל המעונין להתעסק בספורט הקליעה מוזמן, הטלפון שלנו 09-9570816 , אני מאמין שבכל רשות מקומית אצל מנהל מחלקת הספורט אפשר לקבל מידע על מועדון הקליעה ברשות.
1. אני מקווה שההגיון יגבר ולא יסגרו את הקליעה בגד"נע
2. במידה ויסגרו אנחנו כאן,נקווה שנעשה את זה לא פחות טוב
בהצלחה לכולם
"
אני מבין שלא סגרו את כל מטווחי הגדנ"ע אבל סגרו את המטווח של המרכז! ל 42 חניכים אין מקום להתאמן בו
אני כדי להגיע למטווח של ההתאחדות צריך לנסוע שעה וחצי ויותר.
אני מבק בכל לשון של בקשה להתחשב בנו ולהשאיר את מועדון קליעה כביר בגלל שסגירתו תגרום לנו להרגיש רע מאוד.
תודה מראש.
לצערי על המכתב הנ"ל לא קיבלתי תשובה
לאחר שלושה שבועות שלחתי את אותו מכתב לר' אגף ביטחוני חברתי אביגדור קהלני, התשובה שהתקבלה הייתה:
http://www.2send.us/uploads/70e4153344.jpg
תגובה שלי למכתב:
לכבוד: אביגדור קהלני ר' האגף הביטחוני חברתי
שלום רב,
הינה כמה הצעות לשיפור המצב הכלכלי של המטווחים.
אפשר להעלות את מחיר המנוי מ 300 ¤ ל 500 ¤ ומעלה.
חייבים להחליף דחוף את מסע הפרסום של המטווחים, אי אפשר לפרסם מועדון קליעה על גבי דף שצולם וחתוך לא ישר, צריך לשפר את העיצוב של הדף ואת התוכן שלו.
כמו כן צריך לבנות אתרי אינטרנט, אמצעי פרסום זול ומועיל מאוד, באתרים אפשר להוסיף תמונות מהמטווחים (כידוע התמונות מאוד עוזרות ו"תמונה שווה ל אלף מילים), אנחנו רוצים לפנות לקהל יעד ספציפי מאוד במידה ובן אדם ישתכנע להגיעה למטווח הוא יגיעה למטווח גם מעיר אחרת (כמוני לדוגמה)
יש אפשרות גם לקחת את אחד הרובים לבית ספר ולעשות מסע פרסום בבית ספר (שיטה שתעבוד ב 100%)
רצוי מאוד לרכוש מחסניות חדשות עקב העובדה שבמטווח שאני הייתי בו (מועדון קליעה "כביר" ז"ל) המחסניות היו במצב גרועה ביותר, וכידועה לבצעה ירי רטוב מאוד קשה בהטענה ידנית.
חוץ מזה הסגירה של המטווחים יכולה לפגועה קשה מאוד במצב הקליעה בכלל בארץ, עקב העובדה שקהל היעד שלנו מסתכל טלוויזיה כל יום ובסרטים שהוא רואה הוא רואה את הנשקים של המטווחים של הגדנ"ע ולא של הירי הרגיל, לכן ברגע שהוא יכנס לגדנ"ע יש סיכוי גדול מאוד שהוא אחרי זה יהפוך לספורטאי בתחום(כמו: יואב זאבי וגיא סטריק, אליפות העולם ואליפות אירופה)
אני מבקש בכל לשון של בקשה להתחשב בנו ואם אתם לא יכולים לפתוח את מועדון הקליעה שלי לפחות אל תפקירו את כל האנשים האחרים שמורעלים כמוני מהירי.
בברכה,
בוריס.
-=התשובה למכתב זה נמצאת הכי למעלה=-
עכשיו התשובה שלי למכתב האחרון היא:
25/02/07
לכבוד: אביגדור קהלני ר' האגף ביטחוני חברתי
הנדון: סגירת מועדון קליעה כביר
שלום רב,
קודם כל ברצוני להודות לך על ההתחשבות והטיפול בבעיה,אך לצערי הבעיה עדיין לא נפתרה עד הסוף.
אני כתושב בת-ים לא אספיק להגיעה למועדון קליעה "רעננה" עקב העובדה שזמן הנסיעה מבת-ים לרעננה תכך לפי ההערכות יותר משעתיים, כידוע מועדוני הקליעה נפתחים בשעה 14:00 כדי להספיק לבצעה את הירי עד רד החשכה, היום הקצר ביותר שלי ללימודים הוא יום ראשון שבו אני מסיים את הלימודים בשעה 13:25, זאת אומרת במידה ואני לא חוזר הביתה אלה תופס אוטובוס ונוסע לרעננה זמן ההגעה המשוער הוא 15:25.
אני מבקש בכל לשון של בקשה לפתוח גם את מועדון קליעה "כביר" ז"ל, ברגע ש"כביר" יפתח רוב המרכז יוכל להגיעה ללא בעיה, ערים כמו: חולון, בת-ים, ראשל"צ, ת"א, אזור ועוד.
לדעתי אפשר לחסוך נסיעה אחת של אלוף במסוק ובעזרת זה לחסוך כמה אלפי דולרים ולפתוח עוד מטווח קטן שיעזור בעתיד אבל באמת יעזור.
היום אני במקרה עברתי ליד המועדון ואני לא יכול לתאר את ההרגשה שהייתה לי בזמן ההוא.
בכבוד רב,
בוריס סירוטה
חשוב לציין שזה לא כל הדרך שעשיתי ולא חצי דרך, אני לא אפרט על ההתכתבויות במייל.
אשמח לעזרה ותגובות.
בוריס.
נערך לאחרונה על ידי bor בתאריך 25 פברואר 2007, 10:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמהר... רוב הנשקים כבר בתוך ארגזי קבורה בבסיס נשק במרכז....
אין מה לפנות לרמטכ"ל.... איזו פקידה בת 18 תקרא, תכתוב מכתב שהנ"ל הועבר לטיפול ותשלח חזרה לגדנ"ע....
תפנה רק לגורמים בחיל החינוך ובאגף הבטוני חברתי...
ויאללה צרף את קציני הקליעה לעניין... הם אלו שבאמת נשבר להם הלב...
בהצלחה,
אורן- א.נשקיית גדנ"ע צלמון.
אין מה לפנות לרמטכ"ל.... איזו פקידה בת 18 תקרא, תכתוב מכתב שהנ"ל הועבר לטיפול ותשלח חזרה לגדנ"ע....
תפנה רק לגורמים בחיל החינוך ובאגף הבטוני חברתי...
ויאללה צרף את קציני הקליעה לעניין... הם אלו שבאמת נשבר להם הלב...
בהצלחה,
אורן- א.נשקיית גדנ"ע צלמון.
- סליקאי ארד
במידה ויש אנשים שרוצים להצתרף למעבק זה המייל שלי: boris.sirota@gmail.com
המכתב לאביגדור קהלני עדיין לא נענה.
עריכה:
ד"א madan תאמין לי שגם לי נישבר הלב, אתה לא תאמין איזה הרגשה הייתה לי מתי שלפני כמה ימים עברתי ליד המועדון.
המכתב לאביגדור קהלני עדיין לא נענה.
עריכה:
ד"א madan תאמין לי שגם לי נישבר הלב, אתה לא תאמין איזה הרגשה הייתה לי מתי שלפני כמה ימים עברתי ליד המועדון.
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד