ירי עם שתי עיניים פתוחות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ירי עם שתי עיניים פתוחות
שלום,
האם רצוי לירות עם שתי עיניים פקוחות או שעדיף לעצום עין אחת ולהתרכז עם העין הדומינטית בכוונת? אני זוכר שפעם לימדו לירות עם שתי עיניים פקוחות. האם זה המצב הרצוי?
האם רצוי לירות עם שתי עיניים פקוחות או שעדיף לעצום עין אחת ולהתרכז עם העין הדומינטית בכוונת? אני זוכר שפעם לימדו לירות עם שתי עיניים פקוחות. האם זה המצב הרצוי?
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

תלוי בטווח ובהקשר ביצוע הירי.
ככלל, מומלץ ביצוע במצב של שתי עיניים פקוחות על מנת לשמור על מרחב ראייה גדןל - עין אחת מכוונת והשנייה "בוהה" במרחב ומאתרת גירויים נוספים במרחב הלחימה / הגנה עצמית עד לטווחים של כ 35 25 מ' - עיניים פקוחות. מעבר לכך יש מי שיעצום עין בלתי מכוונת ויש מי שלא. תלוי בניסיון, הרגל (הרגלים אגב נרכשים..) ועוד.
קליעה למטרה - לא עוצמים עין אלא רצוי לכסותה על מנת להכניס כמות אור שווה לשני האישונים.
ככלל, מומלץ ביצוע במצב של שתי עיניים פקוחות על מנת לשמור על מרחב ראייה גדןל - עין אחת מכוונת והשנייה "בוהה" במרחב ומאתרת גירויים נוספים במרחב הלחימה / הגנה עצמית עד לטווחים של כ 35 25 מ' - עיניים פקוחות. מעבר לכך יש מי שיעצום עין בלתי מכוונת ויש מי שלא. תלוי בניסיון, הרגל (הרגלים אגב נרכשים..) ועוד.
קליעה למטרה - לא עוצמים עין אלא רצוי לכסותה על מנת להכניס כמות אור שווה לשני האישונים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
תמיד שתי עינים פתוחות
ברגע שעין אחת סגורה האישון שלה מתרחב, כיוון ששתי העיניים דרך המוח מושפעות זו מזו, גם העין השניהמתרחב מעט האישון ורואים פחות טוב.
כמו שכתב נועם טווח קצר אין בעיה = עין דומיננטית בכוונת.
יתרון שדה ראיה יותר רחב ואפשרות להגיב לגרויים נוספים.
טווח ארוך רובה או רובה צלפים.
ברובה צלפים יש טלסקופ ולכן העיין השניה הופכת להיות "עין עצלה" ללא בעיה.
ברובה רגיל מחיב אימון. (אכן ספורטאים מסתירים את שדה הראיה כדי לא להיות "מופרעים" במהלך הירי לבול) לוחם נדרש לפגוע במטרה גדולה יחסית לא בבול קטן ונדרש להגיב לארועים משתנים בשטח. מיקוד עין על הכוונת הקדמית וראית המטרה מעט מטושטש מסייע לעיניין (הפעלת שרירי העין לכיווץ בשתי העיניים ועין עצלה לטווחים קרובים) לאחר ביצוע הירי (תוך הנחה שכדור או שניים עשו את העבודה) מרימים מבט מעל הכוונות להמשך סריקה עם מיקוד עין ל"אין סוף" ואו אז אם מזהים מטרה מורחים לחי ממקדים מבט ומשחררים לחיצה נקיה וחוזר חלילה.
ברגע שעין אחת סגורה האישון שלה מתרחב, כיוון ששתי העיניים דרך המוח מושפעות זו מזו, גם העין השניהמתרחב מעט האישון ורואים פחות טוב.
כמו שכתב נועם טווח קצר אין בעיה = עין דומיננטית בכוונת.
יתרון שדה ראיה יותר רחב ואפשרות להגיב לגרויים נוספים.
טווח ארוך רובה או רובה צלפים.
ברובה צלפים יש טלסקופ ולכן העיין השניה הופכת להיות "עין עצלה" ללא בעיה.
ברובה רגיל מחיב אימון. (אכן ספורטאים מסתירים את שדה הראיה כדי לא להיות "מופרעים" במהלך הירי לבול) לוחם נדרש לפגוע במטרה גדולה יחסית לא בבול קטן ונדרש להגיב לארועים משתנים בשטח. מיקוד עין על הכוונת הקדמית וראית המטרה מעט מטושטש מסייע לעיניין (הפעלת שרירי העין לכיווץ בשתי העיניים ועין עצלה לטווחים קרובים) לאחר ביצוע הירי (תוך הנחה שכדור או שניים עשו את העבודה) מרימים מבט מעל הכוונות להמשך סריקה עם מיקוד עין ל"אין סוף" ואו אז אם מזהים מטרה מורחים לחי ממקדים מבט ומשחררים לחיצה נקיה וחוזר חלילה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
נועם, לא יודע מה איתך אבל אני נזהר לומר שיורה אמור "לבהות" עם עין אחת על המרחב....
אולי ל"סרוק" אקטיבית כנגד איומים בו זמנית עם חיפוש המחסה הקרוב ואפשרויות שיפור עמדה?
אולי ל"סרוק" אקטיבית כנגד איומים בו זמנית עם חיפוש המחסה הקרוב ואפשרויות שיפור עמדה?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
אני מכוון עם עין ימין הלא דומיננטית שלי מאז התחלתי לירות.
הירי רובו ככולו ירי אולימפי, אבל באופן טבעי גם במעט הפעמים שאני יורה באקדח סטנדרטי, אני מכוון בעזרת עין ימין תוך עצימת עין שמאל.
אגב, מתוך צפייה בוידאו מאתר ISSF-TV, עולה כי ישנם קלעים אולימפיים היורים תוך עצימת עין ללא מסתור, או עם שתי עיניים פקוחות.
הירי רובו ככולו ירי אולימפי, אבל באופן טבעי גם במעט הפעמים שאני יורה באקדח סטנדרטי, אני מכוון בעזרת עין ימין תוך עצימת עין שמאל.
אגב, מתוך צפייה בוידאו מאתר ISSF-TV, עולה כי ישנם קלעים אולימפיים היורים תוך עצימת עין ללא מסתור, או עם שתי עיניים פקוחות.
בברכה,
גלעד
גלעד
slavochk כתב:אני מכוון עם עין ימין הלא דומיננטית שלי מאז התחלתי לירות.
או עם שתי עיניים עצומות
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
ש''צ כתב:אני יורה עם העין הדומיננטית פתוחה והעין השנייה חצי פתוחה, ומטה את הראש כך שבעוד שיש לי שדה ראייה צידי מלא בשתי העיניים, את האקדח, המטרה והכוונת אני רואה רק בעין הדומיננטית.
אני ממליץ תמיד על ראש ישר
ואופטיקה נקיה.
(נסה ללכת על קו דק ישר עם ראש מוטה ותבין)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רפתן כתב:slavochk כתב:אני מכוון עם עין ימין הלא דומיננטית שלי מאז התחלתי לירות.
או עם שתי עיניים עצומות
שמעתי שסקאנאקר מסוגל לירות (ולפגוע בבול) עם עיניים עצומות... באקדח חופשי...
בברכה,
גלעד
גלעד
רפתן כתב:ש''צ כתב:אני יורה עם העין הדומיננטית פתוחה והעין השנייה חצי פתוחה, ומטה את הראש כך שבעוד שיש לי שדה ראייה צידי מלא בשתי העיניים, את האקדח, המטרה והכוונת אני רואה רק בעין הדומיננטית.
אני ממליץ תמיד על ראש ישר
ואופטיקה נקיה.
(נסה ללכת על קו דק ישר עם ראש מוטה ותבין)
התכוונתי הטיה של הראש למטה, לא הצידה.
לא מתחשק לי למעוד עם אקדח ביד
זה לא הגודל שקובע
זה איך שמתמשים בו
זה איך שמתמשים בו
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד