החזרת כלי נשק לסוחרים \הפקדה במשטרה.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי riko » 28 פברואר 2007, 19:05

איתמר, האמן לי שניסיתי ... שנים ניסיתי, עזבתי את תחום ההדרכה בשל העובדה שנסיונותי לא נשאו פרי ולא התאפשר לי להתפרנס מזה בכבוד. ויעידו חבריי שאין משהו שאני אוהב יותר מלהדריך ירי .. אני מכיר מעט מאוד מדריכים (להוציא חלק מיוצאי הלוט"ר שעושים את ההדרכות רק כעבודת סטודנטים) שלא אכפת להם ולא יושבים על צווארו של כל נושא נשק ע"מ לשכנעו בחשיבות של האימון התדיר ..

אבל נשק זה לא טלפון סלולרי, לא בעלויות, לא בנחיצות, לא במשמעויות החברתיות ולא בכוח של הגופים המפעילים והמרוויחים, בעצם חוץ מזה שמדובר בפלסטיק וברזל - אין שום דמיון..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 01 מרץ 2007, 02:04

כרגיל, אשכול ישראלי טיפוסי!

"עמך ישראל" יודע הכי טוב בעולם לעשות...

חשבונות לאחרים.

ומכיון שמבלי תגובה אי אפשר, אז:

א. המומחה לפירסום שקבע כאן שמטווחים לא מפרסמים כותב דברים שבינם לבין האמת המרחק רב מאד. מטווחים בכל הארץ מפרסמים עצמם במקומונים, באינטרנט, בדפי זהב ועוד.

ב. מי שמוכן לעבוד בחינם מוזמן להעביר ביקורת על המטווחים שמעזים לגבות כסף עבור השרותים שהם נותנים. לא אכנס כאן לחישובי רווח והפסד אך אציין רק שרוב המטווחים בארץ בקושי שורדים (ו... לא! המטווחים ברמת גן, קיסריה והרצליה לא מהווים דוגמא מייצגת!).

ג. סליחה, מי מכם שמוכן לרכוש באמצעות הרשיון היחיד שניתן לו וזור 7.65, מוזמן לבוא אלי ולקבלו בחינם. ולא! ידידי עם הקארין הסדוק. האקדח שלך לא שווה אלף שקל (וגם לא הסטאר שלך, איש קבע יקר - ששומן היטב בשמן זית ולכן "נתפס"לא שווה יותר ממחיר השמן ששפכת עליו).

מי שהמחיר המוצע לו במטווחים ובחנויות על אקדח ישן לא נראה לו, מוזמן למכור את האוצר שלו באמצעות מודעה בעיתון או ברשת.

ד. קל לקטר (וזה גם בחינם ולא כואב) אך כדאי גם לעיתים לגלות מעט בגרות, להקשיב ולקרוא את התמונה הנכונה.

מי שהורג במודע ובמכוון את הענף אלו לא בעלי המטווחים והחנויות אלא פקידי משרד הפנים והתעשיה. משרד הפנים הכריז שהוא יקצץ את כמות כלי הנשק שבידי הציבור והוא אכן עושה כך.

נכון. אתם רואים רק את ה"שליח" - בעל המטווח אך עליכם להבין מה עומד מאחורי הקלעים.

את הקוטר המצוי לא מעניינת העובדה שמזה כשנתיים, אחוז ניכר מכל משלוח תחמושת ונשק שמגיע ארצה הולך ל"בדיקת הרס" במכון התקנים (מה שמייקר כל משלוח ב כ 15%).

הקוטר גם לא יודע שמזה שנתיים, על כל תנועת כלי או תחמושת מהיבואן לסוחר יש לשלם אגרה (במזומן בלבד ובאופן אישי אצל הפקיד - כלומר יש לשלוח שליח לפקיד הרישוי, לשלם על הזמן שהוא מבזבז בתור, על כרטיס החניה וכמובן את האגרה עצמה).

הבכיין לא יודע שלפני שנה נתבקשו המטווחים לשנות את מערך המיחשוב שנכפה עליהם רק לפני שלוש שנים (3000$, קטן עלינו) בגלל שהיה באג בתוכנה של משרד הפנים.

הכלכלן המומחה לא לוקחבחשבון שתעריפי הביטוח התייקרו באחוז צנוע (80%).

הבכיין יודע רק לקטר ולהשמיץ.

כבר הצעתי כאן לכל גיבורי המקלדת "הצעה שאי אפשר לסרב לה" (ושבגללה כמעט ונודיתי מקהילת בעלי המטווחים) - בואו ויבאו תחמושת בעצמכם בעזרת הרשיונות שלי. הכל חינם, בשקיפות מלאה וללא כל עמלה.

אני חוזר על ההצעה שנית! (ומשום מה גם הפעם, נראה לי שתמשיכו להעדיף לשלם את המחיר ההוגן שדורשים מכם במטווחים - ולקטר).

ועוד משהו קטן לסיום!

את האשכול פתח אדם שביטחון התושבים באזור עליו הוא מופקד הוא "נשמת אפו".

כמי שמקורב לנושא בעצמו, אני מרשה לעצמי לחלוק על דבריו של חברי (ושוב - אקומם את הקולגות שלי).

אני מאמין שמי שחושש או חש ש מיותר להחזיק נשק צריך להפקידו או למכור אותו (או פשוט לא לרכוש).

זה אולי לא כלכלי עבורי, אך בכל זאת כאזרח המדינה שהביטחון חשוב לו, אני מעדיף 20 אקדחים בישוב - אצל תושבים אכפתניקים ומיומנים, על פני 100 אקדחים בכספות/ארונות של תושבים שיודעים מראש כי לא ישתמשו בהם באירוע ביטחוני.

אקדח להגנה עצמית איננו תכשיט. אם אינך בטוח שתוכל להשתמש בו בשעת הצורך - אל תרכוש אותו!
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי אילן ב » 01 מרץ 2007, 03:38

חשבתי רבות איך ואם להגיב באשכול...........
נראה לי שאמיר ענה על הרוב.

הייתי רוצה להאיר נק' נוספת.
והיא לא קשורה לנשק היא קשורה לאנשים "הכל אנשים"

בעבר לאורך שנים ראה השלטון המרכזי ביושבי הספר לאורך הגבולות ובשטחים הפתוחים שותפים לשמירה על בטחון המדינה.
בעבר אנשים אלו צוידו בנשק צה"לי, אומנו ע"י הצבא נקראו לדגל והיו חלק ממערך השמירה על הישוב הגבולות והשטחים הפתוחים. צה"ל היה גם אנחנו. חברה מגוייסת ! בלי מליצות.
שולבנו כחלק מכוחות הבטחון ככוח כוננות ישובי / כיתות התערבות אזוריות, ומערכת הבטחון ראתה בנו שותפים לכל דבר. לא מעט מאיתנו עשו מילואים ביחידותיהם ונתנו ימים נוספים בהתנדבות במערכת ההגנה המרחבית האזורית. קצין ההגמ"ר היה איש הישובים, ובמקרים של "עונה בוערת" או נבצרות זמנית ידע לשחרר לחץ או להפעיל שכנוע ע"מ לשמר מערכת טובה עם מוטיבציה גבוהה המוכנה ליום פקודה. והחשוב ביותר היית גאה להיות שותף זה היה המניע.

כיוון שנשק צהל"י היה ארוך ומגושם העדיפו לא מעט תושבים לרכוש אקדחים. כישוב ראוי הם היו פטורים מאגרה, נדרשו לאימון אחת לשנה, ורוב העלות היתה תחמושת בלבד שבדרך כלל גם מומנה ע"י גופי בטחון כאלו ואחרים. כשהקיבוץ עוד חש חברה מגוייסת ולא שק חבטות הוא גם השקיע על חשבונו באימון מיטב אנשיו ברמה גבוהה מהנדרש. כל זה נעלם !!!
יאיר אדרי הביא בפניכם רק את השורה התחתונה !!!

בתחילה החליטו מי שהחליטו שהם אינם סומכים על האזרחים !!!
בבחינת הפוסל במומו הוא פוסל !
איך יכול פוליטיקקי שמרמה ומשתמש בכל מה שיכול לטובתו האישית ? לסמוך על אזרח שיקבל אמצעים להשתמש בהם למען המדינה ? זה הרי לא הגיוני (לפי הגיון פוליטקקי)

לא יודע איפה לסמן את קו השבר - בהתחלה נדרשו אזרחים טובים (אי שם בשנות התשעים)לחתום על טפסים צבאיים בנוסח משפטי מסובך שבו כתוב בפשטות לא חשוב מה קורה אבל אם תפעל עם הנשק לטובת עם ישראל אתה לנפשך (ראה שי דרומי) ובטח ובטח שאתה אשם. ואגב גם תחתים רופא. ואת זה עשו למי ששרתו במערך הקרבי לאורך שנים מבלי להשתמט. הצבא כשל באספקת בטחון וכדי למנוע כאוס החל לכסות את התחת.
בהתחלה בלעו האזרחים הנאמנים את העלבון, שהרי לא נשאיר את הישוב חסר הגנה. אבל או אז החלו ליפול בזה אחר זה גזרות נוספות. פתאום אתה צריך לשלם לקופת חולים על בדיקה שבעבר ניתנה חינם. פתאום צמצמו את מס' כלי הנשק בישוב למינימום ואמרו לך : "הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת" אימוני הנשק התלת /דו יומיים הפכו למטווח כסתח שנתי של בקושי שעתיים. מי שהיה בידו אקדח נאלץ עכשיו לשלם עליו גם אגרה. בשטחי האש שבהם נערכו אימוני הנשק הצהל"י אסרו להתאמן גם באקדחים.
בקיצור אמרו לך : אתה צריך לעמול קשה להפסיד ימי עבודה להתחנן ולהתרפס כדי שתוכל להגן על עצמך. אנחנו מערכת הבטחון לא סופרים אותך - אצלנו אתה לא נחשב! בכדי שישאירו לך נשק לכתת כוננות או ליווי טיול מעבירים אותך שבעה מדורי גהינום, ועדת השפלה רופא על חשבונך, מטווח(ברמת גיחוך) על חשבונך למעט תחמושת, וכל זה כדי שתוכל לכסות לצבא את התחת עד שיזכר להגיע לארוע. (שלא לדבר על דילול הכוחות שקטנו וזמן ההגעה שגדל) קצין ההגמ"ר הוא תפקיד רוחב של פקיד במדים שבודק אם בוצעה ביקורת נשק ובוצע מטווח כסת"ח. אימון אין קשר אין אתה לא מעניין אותו בכלל, היום הוא פה מחר שם רק תן לו להגיע לפנסיה בשקט. ורקע קרבי למה בשביל מה? פעם היתה גאוות יחידה - היום נעלמה. הדגל הפך סמרטוט.
את מקומם של הורים יוצאי קרבי המלווים את בנינו לטיולים החליפו "עבדי חברות שרותי שמירה" שעל רמתם ואיכותם נכתבו מילים למכביר. מה שמדאיג היום הורה זה שהיענו מאבטח לא יפלוט כדור בבנו או לא יטריד את ביתו. את מקומם של ההורים הנ"ל השומרים בבתי הספר החליפו דחלילים לבושי מדים של אותן חברות. תקציבי הבטחון קוצצו עד מתחת לקו האדום ! אין אחזקת מקלטים, רבשי"ם פוטרו ונשארו חלקי משרות מגוחכות רק לאורך הגבול. מה שהפך את הדבר לעבודה שניה או רק לתפקיד חסרי עבודה ויכולת.
בקיצור סר הבטחון !!!

הדבר הכי עצוב בעסק הזה : שמי שיוצא מהמערכת (כיתות כוננות/התנדבות /שמירה בישוב) כבר לא חוזר. הצעירים שרואים את המצב ההתיחסות והציוד לא רוצים להצטרף (למעט חובת השמירה על פי חוק) מי שפעם שמרו מעבר לגיל נמאס להם לנגב את הרוק מהפנים - החזירו את הנשק ופרשו.
והכי הכי חמור :ביום פקודה ! האנשים האלה לא יהיו!!! פשוט לא יהיו או יהיו נעולים בביתם.
מי שיצטרך לספק את הבטחון והתשובות הם הצבא והמשטרה (משמר הגבול) והם לא יספקו ! תהיו רגועים, לא תהיה תשובה !
ואז יקימו עוד ועדת חקירע רע רע רע.
תאמינו לי לא צריך (הכל כבר כתוב) קחו ארועים קודמים (נווה אור למשל) שנו את התאריכים המקום (אולי מקום לא יצטרכו לשנות) השעה ושמות הנפשות הפועלות והמסקנות כבר מוכנות.
ואז ידחפו את תיק ועדת החקירה לאיזה ארון, אף אחד לא יתיחס עד הארוע הבא - העיתונאים יחגגו יומיים ויעברו לעסוק במה דעתה של א' על ז' וחוזר חלילה.

עצוב : :( :cry:

הפוליטיקקים גרמו לנו לאבד את האמון במנהיגות, במערכות השלטון, ואפילו בעצמנו, (לאלו שהיום בממשלה או לאלו שבממשלה הקודמת אי אפשר להצביע אז מי נשאר אתה ואני או הדיקטטורה? כך הפכו דמוקרטיות למשטרים הכי אפלים בבחירות חופשיות - תקראו היסטוריה)
מחברה מגויסת הפכנו לחברה מיואשת.
ידידי יאיר אדרי ושרקן מאחרוני "הפראיירים" שעוד נאחזים בסדר הישן.
החזרת הנשק / ויתור על נשק הוא חלק מסמפטום של חברה חולה שאיבדה את הסולידריות והאמון. אף אחד לא רוצה לקחת אחריות כי אחרת הוא יסתבך ואף אחד לא יעמוד מאחרויו. חלק מהגדרותיה של מדינה (גם ללא חוקה - כמו שלנו) הם לספק בטחון לאזרחיה.

בטחון לאזרחיה ? - צחקתם אותי סר הבטחון.
המדינה הזאת משולה לאיש העומד על שפת התהום והולך לעשות צעד גדול קדימה.

שלכם
עוד "פראייר" עצוב
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 01 מרץ 2007, 07:21

אמיר,

כל מה שאתה כתבת ידוע, ותאמין לי שיש לי את כל העניין שבעולם שאתה תתפרנס בכבוד כי ברגע שאתה ועוד כמוך תסגרו את הבאסטה, אז לי לא יהיה איפה לירות.
גם אני לא עובד בחינם ואני אוהב מאד את הכסף שאני מרוויח.

משרד הפנים והתמ"ת יעשו הכל בשביל להרוג ולחסל את הענף. זה ברור לכולם גם למי שלא בדיוק בקיא בכל הפרטים הקטנים.

אבל מה אתם (כוונה בעלי העסקים) עשיתם עד היום כדי להלחם ברעה החולה? כמה בגצי"ם על עוולות שנעשו לכם הגשתם עד היום? כן אני יודע שבג"צ עולה כסף ולוקח 3-4 שנים עד שמשהו זז - אבל בכל זאת זה מקור הפרנסה שלכם לא?

ומה בדיוק עשיתם עד היום בשביל לגייס או ליצור דעת קהל? הרי הביטחון האישי בשפל, הכנסת הולכת להעביר חוק שמאפשר שימוש בנשק במקרה של פריצה, יש לכם CASE STUDY נהדר של שי דרומי - ובכל זאת נאדה...שום כלום...

ולגבי פרסום. מה זה דפי זהב? אתה עושה צחוק? אני גר בלב גוש דן, בסביבה הקרובה שלי יש לפחות שני מטווחים שאני יודע עליהם (בול ורמת גן). אני גם קורא מקומונים וגם עיתונים כל סופ"ש. במשך ה-3 שנים שאני נמצא בארץ לא זכיתי לראות מודעה אחת שלהם שתנסה למשוך יורים עם איזה אטרציה.

ולגבי המטווח שלך שנמצא ברמת הגולן, מעולם לא ראיתי באנר בנענע או WALLA או אחד מהפורטלים של תיירות מקומית שמזמין אנשים ליום כיף אתגרי שמשלב לדוגמא רכיבה על סוסים, ירי במטווח שלך וארוחת צהריים דרוזית..

הבאנר היחידי שרץ באיזה מקום הוא של מאיר רוט כאן באתר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יאיר אדרי » 01 מרץ 2007, 09:32

קשה לי להגיב למה שאני התחלתי... שאלת השאלות מה יהיה אילו???? ונצטרך??? ולא יהיה לנו כיצד. כפי שאמר בעל נסיון רב ממני שום כוחות ביטחון,מועצה ו.. לא יגיעו לישובים הקטנים הם יהיו עסוקים בערים הגדולות. כאן בישובים הקטנים אחרי שמסיבות של אי רצון להוציא כסף או שיקולים כלכליים ובירוקרטיים או פחד להחזיק נשק בבית או מסיבות אלא ואחרות נשאר ו4-5 נושאי נשאי פרטי שהם גם אלא שנשארו עם נשק כתת ה :cry: כוננות. בעקבות שינויי הקריטריונים להחזקת נשק בבית בעקבות הפקרות של כלי נשק וגנבתם..

אני מבין ויודע את כל מה שכתב אמיר וגם קודמיו בנושא רווחים נכון ואיש מהם לא עובד בהתנדבות עסק הוא עסק .
אבל השורה התחתונה ניראת רע.החזרה וביטול רשיונות נשק של אנשים בגילאי 45-50 +.
רק בימים האחרונים מפקד טייסת קרב לשעבר הפקיד נשקו בעסק לנשק ולא החזיר אותו לגמרי בגלל שאני שיגעתי אותו לא לעשות כן.(אבל כבר אמר שבחידוש הבא הוא לא ירצה.. לחדש אז כנראה שהמניע הוא לא רק כספי...)
נו מה עושים..

יום טוב ובטוח לכולם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד