מקבץ ידיעות שבועי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 10 מרץ 2007, 08:17

זה מאד תמוה, כי אם זה היה המקרה הוא היה מגיע לעיתונות והיו עושים ממנו מטעמים. לכל חייל יש פלאפון, ותוך שניה כל אחד היה יודע על המ"כ שירה בחיילים שלו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי alon_ev » 11 מרץ 2007, 08:59

בלי קשר לנושא של של האשכול הזה בכלל, יותר קשור לנושא שאיתמר העלה, נושא ההתערבות של התקשורת וכו'...
לפני משהו כמו 8-9 שנים, כשעוד היה תקציב לדברים כאלה, לקחתי חלק בתרח"ט מילואים.
אני לא אכנס לעומק לאיכות הציוד שקיבלנו, שהיה חלק מהימ"ח של הגדוד שלי (לדעתי הוחלף מאז), אני רק אומר שבמלחמה היינו מתקדמים משהו כמו 10 מטר גג עם כאלה נגמ"שים. היו שם נגמשים שלא היה בהם מושב מפקד ופשוט עשינו קומבינות בשביל שהמפקד יוכל לעמוד איכשהו ולכוון את הנהג. המצב המכני היה זוועתי והדבר היחיד שעבד (לסירוגין) היה הקשר.
במהלך התרגיל פיצלו את הפלוגה שלי ל-2 חלקים. למזלי, אני הייתי בחלק שהיה צמוד ליחידה אחרת שהיתה זקוקה לנו לכן המתינה בכל הזדמנות.
במהלך היום השני לתרגיל נתקעו 2 נגמ"שים של החצי השני של הפלוגה והם נעמדו והמתינו לטיפול שמיותר לציין שלא הגיע מאחר והמח"ט של התרגיל החליט שיחידות החימוש צריכות לקחת חלק בתקלות של התרגיל ולא לסייע חס וחלילה ליחידה שתקועה עם מצב אמיתי.
אני רק אוסיף שאחרי יומיים בלי אספקה של אוכל ומים, פרט למים שהיו בג'ריקן החירום שהתרוקן אחרי מספר שעות ולדעתי היה מלא במים מלפני עשור, הורה המ"פ שלי לעצור את כל הפעילות של הפלוגה והלך לאסוף אותם. עשרה חיילי מילואים כמעט והתייבשו למוות באותו תרגיל ולא קיבלו אוכל ושתייה יומיים. לא צריך להוסיף כמובן שהתרגיל נערך באיזור צאלים מאחר והמקום פשוט קורא לאסונות.
למה אני אומר לך שאתה טועה איתמר?
בנוסף לאותו מחדל של חיילים שהתייבשו היו עוד נגמ"שים שנתקעו, אחד מהם היה שלי. מאחר והיו זקוקים לנו כחלק מיחידה אחרת עצרה כל השיירה והמתינה לטיפול. ועדיין, אחרי מספר שעות, היה חייל אחד מהנגמ"ש שלי שפשוט רתח מבפנים על גודל המחדל ופשוט "חתך" מהתרגיל. אותו חייל במקרה גם עבד בחדשות ערוץ 1 ומיותר לומר שהאירוע צעק להתערבות תקשורתית.
למרות כל הבלאגן ולמרות שהאדם שערק מהתרגיל היה איש תקשורת לא נשמע כלום פרט להערה באחת ממהדורות החדשות ברדיו וגם היא נמחקה מהמהדורות שאחריה.
בקיצור, גם בעידן הטלפונים והתקשורת, יש מי שיכול למנוע פרסום של אירועים. לצערי, כשבאמת צריך את זה והדבר יכול להציל חיי אדם אין פיקוח על הדיווחים. דיווח הולם היה מערב את כל הגורמים הקשורים ומביך את צה"ל ברמה שהיו מפיקים לקחים אבל ההעדפה של צה"ל היא פשוט לטייח מקרים כאלה ומאחר והצנזורה נמצאת בידיים שלהם הם עושים שימוש באותו כוח שניתן להם. הצנזורה במדינה לא מבצעת את תפקידה כשצריך לשמור על בטחון חיילים ולשמר את כוחו של צה"ל ועל רמה בסיסית של סיווג, דבר שכולנו כמובן ראינו במלחמה האחרונה. אולם, כשמונחת על המאזניים יוקרתו של צה"ל, אין צורך לדאוג.... הנוכחות הדומיננטית של הצנזורה תהיה שם בכדי למנוע כל סוג של פגיעה תדמיתית בצה"ל.
אל תעצבן שבעה אנשים אם יש לך רק שישה כדורים במחסנית..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 11 מרץ 2007, 09:45

אלון,

הבדל של שמים וארץ. דבר ראשון, אתה מדבר על ארוע שקרה לפני 8-9 והאוירה הציבורית הייתה אחרת לגמרי. עכשיו כ-ו-ל-ם מחפשים את הצבא והתקשורת רק מייחלת למקרים כאלה.

אתה מדבר על יחידת מילואים מול יחידה סדירה.. וכמו שאתה בטח יודע מה שמעניין את המילואימניק הממוצע זה לסיים את התרגיל המחורבן ולעוף הבייתה כמה שיותר מהר..

אתה מדבר על רשלנות וצ'יקמוק באלי"שי טיפוסי שאף אחד לא מתרגש ממנו כל עוד זה לא נגמר בהרוגים - מול מקרה של הריגה - כמעט רצח בכוונה תחילה.

החיילים מספרים בבית מה קורה, יש להם הורים וההורים לא שותקים. אם אכן זה המקרה, במוקדם או במאוחר הוא יגיע לתקשורת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 11 מרץ 2007, 17:22

לא יוצאים לתרגיל ולאימון אם הציוד אינו תקין, קשר, מושבים ברק"מ, נשק, ידיעה בתפעול ציוד וכו' ..

תחשוב בטיחות, פעל בבטיחות ונשמרת.

את אותו מ"פ / מג"ד / מח"ט היה צריך להדיח. הבעיה שחוסר המקצועיות, תרבות ה"סמוך יהיה בסדר" ושאר החולין הללו, פושים בצבא, בחברה וכך נראית בסופו של יום המדינה.

חיי אדם אינם נספרים באימונים, כל אלו שהיו אחראיים למחדלים, קצינים וחוגרים, לא הודחו בבושת פנים מהצבא, לא ישבו בכלא... זו ממש גרימת מוות ברשלנות, פושעת.

וזה, רק קצה הקרחון.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 11 מרץ 2007, 18:04

נועם,

כמעט כל הציוד של באלי"ש הוא טחון ושחוק עד דק ובלאי ברמה שמסכנת חיי אדם מבחינה בטיחותית.

שום ציוד רק"ם/קשר/אופטיקה לא יעבור בחינת כשירות. כנ"ל כלי נשק שנמצאים על גבול ההזנחה הפושעת, וכנ"ל תחמושת שפג תוקפה מזמן. יצא לי לראות גיפ עורב יורה 3 טילים. אחד נפל כמה עשרות מטרים מהקנה, שניים אחרים עפו לכיוונים אקראיים.

הברירה של מג"ד/מ"פ מילואים שפעם ב-3 שנים עושים לו טובה ומזמנים את היחידה שלו לאימון חפיף של שבוע היא או להשאירר את כל החיילים לעשות קפה באוהלים, או לנסות להציל משהו מהאימון גם במחיר של עצימת עין מכל התקלות הבטיחותיות ועיגול פינות.

ברוב המקרים כשיוצאים לשטח זה נגמר בהשבתה של אחוז ניכר מהכלים מספר ק"מ מועט משערי הבסיס ובהרבה קפה שחור במקום אימונים. במעט מקרים זה נגמר בכמעט אסון, אבל את אלו אף אחד לא סופר. העיקר שמסמנים וי בגרף האימונים וחוזרים הביתה.

אני עדיין לא נתקלתי באף מג"ד שיש לו ביצים לעמוד מול מפקד באלי"ש או מפקד ענף ולהגיד לו "אני על הציוד הזה לא מעלה את האנשים שלי".כולם מעדיפים לשחק את המשחק ולא להסתבך עם המערכת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 11 מרץ 2007, 19:04

לא יוצאים לתרגיל ולאימון אם הציוד אינו תקין, קשר, מושבים ברק"מ, נשק, ידיעה בתפעול ציוד וכו' ..

נועמיקו, רק ספר לי באיזה צבא אתה עושה מילואים בדיוק ואם יש מקום פנוי.. :cry:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 11 מרץ 2007, 20:20

אני עושה מילואים בצבא שבו נפצעתי פעמיים, פעם אחת ניצלתי בנס, ואני לא רוצה להפצע בשלישית, כי אני מאמין שאין הזדמנות שלישית.

אם אנשים יתחילו לעמוד על שלהם בנושא הבטיחות ולא לפלבל עיניים לשמיים ולומר "הכל מלמעלה ואין מה לעשות" יהיה קצת יותר טוב.

במילואים אני עוסק בהדרכה בתחום קרוב לליבי, אני נוטע בחניכים שלי בקורסים שאני מעביר במילואים כי הבטיחות מעל לכל וסומך עליהם כי יישמו בשטח.

בשיחות עם קצינים שאחראיים (ברמות הגבוהות) על נושאי בטיחות בצבא, הזדעזעתי קשות מחוסר הנכונות לחשוב עוד צעד אחד קטן וליישם, זה לא על הירייח.

לגבי אימונים במילואים, אני מכיר את הנושא מקרוב, מאוד. גם הגב שלי.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 11 מרץ 2007, 21:01

נועם כתב:אני עושה מילואים בצבא שבו נפצעתי פעמיים, פעם אחת ניצלתי בנס, ואני לא רוצה להפצע בשלישית, כי אני מאמין שאין הזדמנות שלישית.

לגבי אימונים במילואים, אני מכיר את הנושא מקרוב, מאוד. גם הגב שלי.

ולמישהו זה מזיז? עולם כמנהגו נוהג.

זה מתחיל באיכות כח האדם שמגיעה לבאלי"ש - לרוב הנפולת של קורסי הפיקוד השונים של צה"ל. משקי"ם וקצינים בעלי ציונים נמוכים שאף יחידה לא רוצה אותם. קצינים שמסלול הקידום שלהם נתקע מסיבות כלשהן והם נשלחו ל"עיר העונשין" הזו כדי לשרוף יתרת שירות עד השחרור - ועוד נפלים כהנה וכהנה...

זה ממשיך ביחס של הצבא למתקן הזה ולאימונים של אנשי מילואים - מריחה אחת גדולה וכסת"ח..

וזה נגמר באיכות הציוד והמשאבים שמוקצים למקום... כל פעם פחות ופחות, ובכל פעם מתקרבים יותר לתחתית הסיר.

ועד שלמישהו בצבא יפול האסימון - AVOIDANCE IS THE ULTIMATE VICTORY
מי שחפץ בחייו שידיר רגליו מהמקום.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 11 מרץ 2007, 22:55

נועם, תיאוריות זה יפה אפילו יפה מאוד. תיאורטיקלי ספיקינג.

בפועל במקום לעסוק בבטיחות (באימונים, במבצעי, בתפיסה של אחריות אמיתית ולא משפטית) עסוקים בניפוח תיקי תרגיל\ אימונים \ תו"לים לרמות כאלה שאין סיכוי שמישהו יישם או אפילו יצליח לקרוא לפני הפעילות המתוכננת. במקום חינוך או מתן דוגמא מכסתחים את הישבן הפרטי ובזה נגמר העניין.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 12 מרץ 2007, 05:33

חבריא

מה אתם מתנפלים על נועם ?

ביקרתי פעם בצבא שאחרי שהכשירו את החייל בנשק - החייל הוא האחראי.

ואוי לו ולראשו אם הוא שוגה בטיפול בנשק .

ואצלנו ?

מתחילה משמרת קצין תורן מבצע הכנס לשומרים.

נסתיימה המשמרת מעירים את הקצין התורן שיפרוק לו את הנשק שהיה במחסנית הכנס !!

שתי זוועות - סיימת משמרת אתה עדיין כוח תגבור אז למה להוציא מחסנית ?

דבר שני והיה ויהיה ארוע אמת הוא יחכה לקצין תורן ?

ככה זה מתחיל אתה מחנך ל "ראש קטן" (ראש מחט אפילו לא ראש סיכה).

אתה מחנך לא לקחת אחריות ואתה מחנך לכתוב ניירת שתפיל את האחריות על "מישהו".

(רק שוכחים שמישהו השתחרר מצה"ל כשפרקו את הפלמ"ח וירד לקנדה כשהבין שמשה גמגם)

רבותי הכל מתחיל במילה ח י נ ו ך

אבל בגלל ה "נ" הגדולה נשאר רק חיוך, כי אם לא נצחק נבכה.

פעם תלמיד בוגר קיבל אחריות בהפסקה.....................
פעם תלמיד בוגר היה אחראי לבדוק שהמטף על ירוק ואם לא להודיע למנהל.
פעם גדנעים מגיל 16 גויסו בחרום (ששת ימים ויום כיפור) ונשאו בעול.
היום יש חוזר מנכ"ל משרד החינוך - יותר עבה מהתנ"ך - צריך את אדווי בשביל להבין מה כתוב בו.
היום מורה תורן בהפסקה שאף תלמיד לא שם עליו,
לבדוק מטף מביאים מומחה בטיחות.
ואת חוזר מנכ"ל אפשר לסכם בשני משפטים.............
שב ואל תעשה - לא יקרה לך כלום.
עשית ? אל תתפלא שיאשימו אותך.

ואז יכול שר בישראל (אקסיומת איתמר) לשבת בדיון על נשק בידי הציבור ולהגיד שהוא לא סומך על אזרחים נושאי נשק (אלא אם הם מוכנים למות למענו במלחמה).

במקום חברה משתפת ומגייסת - יש לנו ממשלה מושחתת ומסרסת.

אז מפקד באלי"ש הוא תוצר של מערכת החינוק הישמעלית במדינת חלם !!!
מה אתם מצפים ממנו ? נו באמת?

אולי תתחילו לרדת על מי שצריך ותניחו ליואב?

ולך אלון אף אחד לא התכוון לרדת עליך..............
רק ניסיתי לכוון אןתך לכך שכל חייל "מנושק" צריך להיות אחראי או לא להיות חייל.
אנוכי כמפקד בצבא מוכן לוודא 7 פעמים כל דבר - אבל לא מוכן להיות פקיד.
שאני אראה לך על כמה טפסים עשו V לחייל שהתאמן - למרות שלא פגע ?

זכור לי שפעם כלא תרצה היה אמור להיות באחריותי למשך שבועיים - ואימון החיילים היה חרטא הפכתי עולמות עד רמ"ט פקמ"ז (תא"ל) אז במקום לספק תחמושת וזמן הכשרה מתאים הוא שלח קצין במקומי.

אתם הבנתם איפה אתם חיים ?

יאללה מי בא לקרואטיה / בולגריה ?

נ.ב
ואת זה כבר לא אני אמרתי................

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3375203,00.html
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 12 מרץ 2007, 10:19

אילן, תיק מטווח, הוראות בטיחות לפני ירי. חודש מילואים לא מספיק בשביל להקריא לחיילים הכל לפני תחילת ירי. כסת"ח. מי שנוכח במטווח\בשטח\בהכשרה הוא הפרקליט הצבאי ולא המפקד.
מה הוא מבין בלחימה ובחינוך והכשרה לבטיחות ומקצועיות?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 12 מרץ 2007, 11:04

אילן ב כתב:ולך אלון אף אחד לא התכוון לרדת עליך..............
רק ניסיתי לכוון אןתך לכך שכל חייל "מנושק" צריך להיות אחראי או לא להיות חייל.
אנוכי כמפקד בצבא מוכן לוודא 7 פעמים כל דבר - אבל לא מוכן להיות פקיד.
שאני אראה לך על כמה טפסים עשו V לחייל שהתאמן - למרות שלא פגע ?

זכור לי שפעם כלא תרצה היה אמור להיות באחריותי למשך שבועיים - ואימון החיילים היה חרטא הפכתי עולמות עד רמ"ט פקמ"ז (תא"ל) אז במקום לספק תחמושת וזמן הכשרה מתאים הוא שלח קצין במקומי.

אילן,

אני דווקא רואה בצורה חיובית את הרעיון של אלון.
קח לדוגמא את חיל האויר. מטוס לא יעלה לאויר מבלי שה-CHECKLIST שלו מולא ונחתם על ידי כל הגורמים שאחראים למטוס - וביניהם הטייס בכבודו ובעצמו. וכפי שאתה יודע, טייסים הם רחוקים מאד מלהיות פקידים.

הבעיה היא לא בכמות הניירת שממלאים, הבעיה היא בתהליך. ופה אלון מציע את שיטת ה-PAPER TRAIL ותהליך בקרת איכות שלדעתי יעבדו יפה וימנעו את תופעת עצימת העיניים והכסת"ח.

ברגע שחייל יצביע על ריג'קטים במוכנות שלו ובכתב אז המ"מ שלו לא יעיז לקחת על עצמו אחריות ולטייח את זה כלפי מעלה. וכנ"ל גם המ"פ שלו וכנ"ל גם המג"ד וכל שרשרת הפיקוד הרלוונטית. שיטה זו תכריח את המערכת לעבוד נכון כי אף אחד לא ירצה להיות זה ש"נתיב הניר" יוביל אליו בתור האחראי למחדל.

השיטה הזו נהוגה כבר בצבא בכל מיני תחומים. גם שאתה לוקח צל"ם או חומר סודי אתה חותם עליו. האפסנאי שהחתים אותך עליו חתום בפני מי שהנפיק לו את הציוד, וככה יש שרשרת של חתימות שמגיעה עד לשערי המפעל שייצר את אותו ציוד.
במקרה של אובדן או נזק, יש נתיב ברור ומתועד של מסמכים שמוביל לגורם שאחראי לאותו ציוד ואותו שופטים אם צריך. אין פה שום שאלה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 12 מרץ 2007, 18:26

ברי,

היכן שאני יכול - אני משפיע.

היום, לאחר לבטים רבים, היכן שאני לא יכול להשפיע ולשנות דברים כראות עיני ותפיסתי לכיוון הבטיחות והמקצועיות, אני לא שם.

במעט שעוד באפשרותי לעשות, יש תוצאות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 12 מרץ 2007, 19:53

אני מעריץ את האידיאליזם שלך. לא בציניות.
(הייתי שם גם. ניתוח ההסרה היה ללא הרדמה, ממושך וכואב, לעתים עדיין יש כאבי פנטום)

ופינת הלשון:
מהו פסימיסט?

1) אופטימיסט שהתפקח.
2) ראליסט ברוטב.
3) קצר רואי שקיבל משקפיים.
4) כל התשובות חוץ מ-4 נכונות. :wink:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Hungarfield » 12 מרץ 2007, 20:11

ברי, זה מזכיר במשהו את השאלה האמריקנית הידועה: מהו רפובליקן? דמוקרט שנשדד...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד