אחריות פלילית לשימוש בנשק -מקרה שקרה לי ביום שישי -מה דעתכם?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אחריות פלילית לשימוש בנשק -מקרה שקרה לי ביום שישי -מה דעתכם?
ביום שישי שעבר (12/3/07 ) יצאתי עם רעיתי שתהחה והתכונונו לנסיעה לדרום .
עוד אנחנו עומדים ומעמיסים את הציוד לתוך הרכב עוברת לידנו במרחק של כמה מטרים חבורה של צעירים שחוזרת ככל הנראה ממגרש הספורט הסמוך .
מהצד השני של הרחוב מגיע בריצה ( לכיוון הקבוצה לא לכיוון שלי )צעיר נוסף בצעקות "אני ישחט אותך ".... "אני ידקור אותך" .........
כאשר הוא מתקרב ועובר מולי אני מבחין שהוא מחזיק בידי סכין צלילה (ידית פלסטיק יצוק
להב פלדת אל חלד ,מנייח שכולכם מכירים את הז'נר מכל מקום אין פה ספק שמדובר בכלי תקיפה ולא בשום דבר אחר).
מה אני אמור לעשות במצב כזה ?
על פנו המשווה ברורה יש כלי תקיפה +הנ"ל מצהיר בגרון ניחר על כונותו +המרחק בנהם הוא כ3 מטר ללא ספק יש לו יכולת לממש בטווח זמן מידי מאד.
אילו הנ"ל היה מתקדם לכיוון שלי אין לי ספק מה אני עושה, אלה שמה פה זה לא המצב .
1) אני לא נמצא באיום מי שנמצא באיום הוא אדם אחר
2) הנ"ל לא מנצל את פרק הזמן שעבר בין הופעת הסכינאי עד שהוא מגיע עלו לנסיגה אלה
לצעקות "כן, בוא תדקור אותי, בוא נראה אותך גבר......"
ולכן אני בוחר לתפוס לי עמדה טאקיט בעמידה ליד האוטו תוך שאני מורה לאישתי להכנס לאוטו
שולח יד בצורה דיסקרטית לנשק וממתין לראות מה קורא .
למה? אחת אני לא אוהב את הנדקר לכאורה מספיק כדי להתערב בצורה פיזית ולהסתכן בדקירה
ושנית כאזרח מהרחוב אין לי שום חובה לעשות כן ,אבל מהצד השני אני גם לא מצליח להתעלם
מהמתרחש.
בסופו של דבר אחד החברה מהחבורה תופס פזית את הבחור ומשכנע אותו לשוב הביתה (וגם בשלב הזה הנדקר לכאורה לא נסוג אוו בורח ,מה שמשכנע אותי סופית שכמו שאומר דניאל אוו שהוא מספיק טיפש ומגיע לו להכחד בתהליך אבולוציוני בריא אוו שהוא יודע משהוא שאני לא יודע)
וככה נגמר הסיפור בשלום .
מה דעתכם ?
כיצד היתם פועלים אתם ?
עוד אנחנו עומדים ומעמיסים את הציוד לתוך הרכב עוברת לידנו במרחק של כמה מטרים חבורה של צעירים שחוזרת ככל הנראה ממגרש הספורט הסמוך .
מהצד השני של הרחוב מגיע בריצה ( לכיוון הקבוצה לא לכיוון שלי )צעיר נוסף בצעקות "אני ישחט אותך ".... "אני ידקור אותך" .........
כאשר הוא מתקרב ועובר מולי אני מבחין שהוא מחזיק בידי סכין צלילה (ידית פלסטיק יצוק
להב פלדת אל חלד ,מנייח שכולכם מכירים את הז'נר מכל מקום אין פה ספק שמדובר בכלי תקיפה ולא בשום דבר אחר).
מה אני אמור לעשות במצב כזה ?
על פנו המשווה ברורה יש כלי תקיפה +הנ"ל מצהיר בגרון ניחר על כונותו +המרחק בנהם הוא כ3 מטר ללא ספק יש לו יכולת לממש בטווח זמן מידי מאד.
אילו הנ"ל היה מתקדם לכיוון שלי אין לי ספק מה אני עושה, אלה שמה פה זה לא המצב .
1) אני לא נמצא באיום מי שנמצא באיום הוא אדם אחר
2) הנ"ל לא מנצל את פרק הזמן שעבר בין הופעת הסכינאי עד שהוא מגיע עלו לנסיגה אלה
לצעקות "כן, בוא תדקור אותי, בוא נראה אותך גבר......"
ולכן אני בוחר לתפוס לי עמדה טאקיט בעמידה ליד האוטו תוך שאני מורה לאישתי להכנס לאוטו
שולח יד בצורה דיסקרטית לנשק וממתין לראות מה קורא .
למה? אחת אני לא אוהב את הנדקר לכאורה מספיק כדי להתערב בצורה פיזית ולהסתכן בדקירה
ושנית כאזרח מהרחוב אין לי שום חובה לעשות כן ,אבל מהצד השני אני גם לא מצליח להתעלם
מהמתרחש.
בסופו של דבר אחד החברה מהחבורה תופס פזית את הבחור ומשכנע אותו לשוב הביתה (וגם בשלב הזה הנדקר לכאורה לא נסוג אוו בורח ,מה שמשכנע אותי סופית שכמו שאומר דניאל אוו שהוא מספיק טיפש ומגיע לו להכחד בתהליך אבולוציוני בריא אוו שהוא יודע משהוא שאני לא יודע)
וככה נגמר הסיפור בשלום .
מה דעתכם ?
כיצד היתם פועלים אתם ?
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 12 מרץ 2007, 13:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
בדיוק כמוך
בדיוק כמוך, למרות שלפי מיטב ידיעתי את החוק, אדם חייב לעשות ככל יכולתו על מנת למנוע פגיעה בו או באדם אחר במידה והוא משוכנע שפגיעה כזו הולכת להתרחש. החוק הולך אפילו רחוק יותר, ולמיטב ידיעתי אתה עשוי להתבע על כך שלא פעלת למנוע פגיעה כזו במידה ויכולת.
אבל, חוק כתוב לחוד, ומעשה לחוד, ברור ששליפת האקדח ועד ירי במקרה כזה יכול לסבך אותך עד מעל לראש בשל מה שאילן מגדיר מדינת החלם. לכן מדיניות הראש הקטן לצערנו בהכרח תעזור למנוע הסתבכויות מיותרות במקרים כאלו.
בברכה,
גדעון
אבל, חוק כתוב לחוד, ומעשה לחוד, ברור ששליפת האקדח ועד ירי במקרה כזה יכול לסבך אותך עד מעל לראש בשל מה שאילן מגדיר מדינת החלם. לכן מדיניות הראש הקטן לצערנו בהכרח תעזור למנוע הסתבכויות מיותרות במקרים כאלו.
בברכה,
גדעון
- תרמתי למען הסליק

מאחר ובארצנו מבחן התוצאה קובע - לא יכולת לפעול טוב יותר מאיך שפעלת ...
אני מניח שהייתי פועל בדומה אליך,
הבעיה עם ירי או אפילו איום עם הנשק במצב כזה היא שאח"כ תצטרך להוכיח (מול אותם עדים שנכחו במקום) שאכן הייתה סכנה לחיים שלא היה ניתן למנוע בשום דרך אחרת מלבד השימוש בנשק - והנה עובדה היא שלא היתה כלל סכנה לחיים ולכן גם לא היה מקום לשימוש בנשק.
שחר
אני מניח שהייתי פועל בדומה אליך,
הבעיה עם ירי או אפילו איום עם הנשק במצב כזה היא שאח"כ תצטרך להוכיח (מול אותם עדים שנכחו במקום) שאכן הייתה סכנה לחיים שלא היה ניתן למנוע בשום דרך אחרת מלבד השימוש בנשק - והנה עובדה היא שלא היתה כלל סכנה לחיים ולכן גם לא היה מקום לשימוש בנשק.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
אני עושה כל מאמץ להתחמק מהמקום כמה שיותר מהר וכמה שיותר שקט... וחס וחלילה לא הייתי מעלה בדעתי להתערב בצורה כלשהיא ובטח לא על ידי שימוש בנשק.
עם התיאבון של המשטרה להרשעות אתה לא יודע היכן ואיך תגמור, אבל בטוח שינסו להפיל עליך תיק של הפרעה לסדר הציבורי, מעורבות בתגרה או כל מה שרק יוכלו למצוא.
לפני כמה חודשים קראתי כתבה על מישהו שעזר לזקנה שתקפו אותה כמה בריונים. הבחור הוזמן לתחנת המשטרה וקיבל תעודת הוקרה ממפקד התחנה - הפרקליטות החליטו להגיש נגדו כתב אישום על הפרת הסדר הציבורי. לא תודה..
א.
עם התיאבון של המשטרה להרשעות אתה לא יודע היכן ואיך תגמור, אבל בטוח שינסו להפיל עליך תיק של הפרעה לסדר הציבורי, מעורבות בתגרה או כל מה שרק יוכלו למצוא.
לפני כמה חודשים קראתי כתבה על מישהו שעזר לזקנה שתקפו אותה כמה בריונים. הבחור הוזמן לתחנת המשטרה וקיבל תעודת הוקרה ממפקד התחנה - הפרקליטות החליטו להגיש נגדו כתב אישום על הפרת הסדר הציבורי. לא תודה..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

נהגת נכון.
תסריט לא לגמרי דמיוני אם היית מוציא אקדח:
מעצר שלך.
"הנדקר" ו"הדוקר" ושו"ת עושים סולחה שכונתית שכוללת שחיטת כבש (איפה קדישמן כשצריך אותו) ומעידים נגדך "המשוגע" שחי בסרט ושלף אקדח על "חברים שרצו ברחוב ועשו קצת צחוק" וחוזרים הביתה לאכול את שארית הקבב והצלעות מהכבש.
בחלוף שבוע יום ושעה מהמקרה "הנדקר" ו"הדוקר" שו"ת שוכחים מהמקרה.
אתה באמת מתחיל לחיות בסרט ולא מהסוג של שפילברג, יותר משהו בסגנון הפילם נואר או קפקא.
חכם לא נכנס לצרות שפיקח יכול לצאת מהן עם עו"ד יקר, התקפת לב וחור עו"ש (במקרה הטוב ביותר).
תסריט לא לגמרי דמיוני אם היית מוציא אקדח:
מעצר שלך.
"הנדקר" ו"הדוקר" ושו"ת עושים סולחה שכונתית שכוללת שחיטת כבש (איפה קדישמן כשצריך אותו) ומעידים נגדך "המשוגע" שחי בסרט ושלף אקדח על "חברים שרצו ברחוב ועשו קצת צחוק" וחוזרים הביתה לאכול את שארית הקבב והצלעות מהכבש.
בחלוף שבוע יום ושעה מהמקרה "הנדקר" ו"הדוקר" שו"ת שוכחים מהמקרה.
אתה באמת מתחיל לחיות בסרט ולא מהסוג של שפילברג, יותר משהו בסגנון הפילם נואר או קפקא.
חכם לא נכנס לצרות שפיקח יכול לצאת מהן עם עו"ד יקר, התקפת לב וחור עו"ש (במקרה הטוב ביותר).
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
היגיט,
חפץ חשוד, מכיר ?
1. אל תיגע !
2. קרא למשטרה !
3. תפוס מרחק !
הכי פשוט -
אל תתערב, קרא למשטרה, סע לשלום. אף אחד מהם כנראה לא לוקח את החיים ברצינות הראוייה, אני בטוח כי לא ה "דוקר" ולא ה "נדקר", שניהם כמובן לכאורה יש לומר, לא היו מהססים לחתום על הסכם הגנה כנגדך ולהפנות את מרצם, אונם ועזוזם כלפיך.
הנשק שיש לך, ניתן לך להגנתך האישית. כל עוד אינך מאויים, אין שום סיבה שבעולם שתעשה בו שימוש, כולל לא לאיום.
אל תחפש היכן להסתבך, חפש היכן לא.
חיים טובים ומאושרים, שמיכת פליז וכוס קפה לך ולרעייתך, עלי.

חפץ חשוד, מכיר ?
1. אל תיגע !
2. קרא למשטרה !
3. תפוס מרחק !
הכי פשוט -
אל תתערב, קרא למשטרה, סע לשלום. אף אחד מהם כנראה לא לוקח את החיים ברצינות הראוייה, אני בטוח כי לא ה "דוקר" ולא ה "נדקר", שניהם כמובן לכאורה יש לומר, לא היו מהססים לחתום על הסכם הגנה כנגדך ולהפנות את מרצם, אונם ועזוזם כלפיך.
הנשק שיש לך, ניתן לך להגנתך האישית. כל עוד אינך מאויים, אין שום סיבה שבעולם שתעשה בו שימוש, כולל לא לאיום.
אל תחפש היכן להסתבך, חפש היכן לא.
חיים טובים ומאושרים, שמיכת פליז וכוס קפה לך ולרעייתך, עלי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
- תרמתי למען הסליק

הייתי במקרא דומה ליד השוק בפ"ת. בחרתי לעמוד בצד, ולשמור על קשר עין עם הנער שהתרוצץ מסביב עם סכין פרפר פתוחה ביד. כעקרון הכנתי את עצמי לזרוק עליו את תיק הכבד שיהיה אלי (עם כל הקניות) אם הוא יתקרב אלי למרחק איום ממשי.
אני אומנם הייתי חמוש, אבל לא ממש הייתי במצב של להספיק לשלוף/לדרוך אילו הוא היה קופת לכיוון שלי. אגב אותו המקרה גרם לי להרהר לגבי נשיאת האקדח עם הכדור בקנה ובמצב decocked. בסקאלת הזמן והמרחק של התמודדות מול נשק קר ביזבוז הזמן והיד (שהייתה יכולה להוות מגן) על הדריכה יכולים להיות קריטיים.
אני אומנם הייתי חמוש, אבל לא ממש הייתי במצב של להספיק לשלוף/לדרוך אילו הוא היה קופת לכיוון שלי. אגב אותו המקרה גרם לי להרהר לגבי נשיאת האקדח עם הכדור בקנה ובמצב decocked. בסקאלת הזמן והמרחק של התמודדות מול נשק קר ביזבוז הזמן והיד (שהייתה יכולה להוות מגן) על הדריכה יכולים להיות קריטיים.
~Hunter~ כתב: אגב אותו המקרה גרם לי להרהר לגבי נשיאת האקדח עם הכדור בקנה ובמצב decocked. בסקאלת הזמן והמרחק של התמודדות מול נשק קר ביזבוז הזמן והיד (שהייתה יכולה להוות מגן) על הדריכה יכולים להיות קריטיים.
אם תשאל אותי, ככה צריך לשאת אקדח, וככה גם נושאים אותו ברוב המדינות המתוקנות בעולם.
לפני כ-300 שנה כשהמציאו את האקדח, חשבו על כלי שיהיה ניתן לתפעל אותו בקלות ביד אחת בלבד - להבדיל מרובה. עברו מאז כמה מאות שנים, הטכנולוגיה השתנתה, אבל הקונספט עדיין נשאר אותו דבר. אקדח זה כלי נשק שאתה אמור לתפעל אותו ביד אחד בלבד.
פה בארץ השתרש התו"ל של נשיאה בהכנס ושליפה+דריכה. כל סטיה מהתו"ל הזה תזכה אותך בהרמת גבה מכל מיני אנשים ובכל מיני הערות על שפיות הדעת שלך.. אבל בשורה תחתונה אני מסכים איתך... יהיו מצבים בהם לא תוכל לדרוך את הנשק שלך - ואלו יהיו המצבים שבהם תזדקק לנשק הכי הרבה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

1. לגבי נשיאת כדור בקנה - זה עניין של damned if you do, damned if you don't. כאשר המציאו אקדחי הצתת חלמיש, לא היה מצב בו מענישים 100 אלף בעלי אקדחים וששה מיליון בעלי אקדח פוטנציאליים על העוונות של בעל אקדח אחד.
2. האשכול התחיל להזכיר לי את קטע מסוים מהסרט "שודדי התיבה האבודה":
http://www.youtube.com/watch?v=cxJNz9tQyLE
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
האשכול התחיל להזכיר לי את קטע מסוים מהסרט "שודדי התיבה האבודה":
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ליאור45 כתב:1. לגבי נשיאת כדור בקנה - זה עניין של damned if you do, damned if you don't. כאשר המציאו אקדחי הצתת חלמיש, לא היה מצב בו מענישים 100 אלף בעלי אקדחים וששה מיליון בעלי אקדח פוטנציאליים על העוונות של בעל אקדח אחד.
אפילו בלי להיכנס אני יודע איזה קטע זה
אגב, אילו אינדיאנה היה ישראלי הוא היה מת, כי בזמן שהוא היה מוציא את ה גלוק שלו ודורך אותו הבחור היה מספיק להוריד לו את הראש.
בפורומים אמריקאיים שאלו שאלות על שפיותינו דוקא כאשר נודע להם, שבישראל לרוב נושאים אקדח ללא כדור בקנה. לדעתם, זו צורת נשיאה מסוכנת, כי היא מחייבת יותר מדי פעולות במקרה של צורך להשתמש באקדח, דבר שבגלל הלחץ יכול להביא לתוצאות לא רצויות...
כמו כן, הם טוענים (וכאן אני מסכים איתם) שכאשר בן אדם התרגיל שאין לו כדור בקנה - הוא יכול "בטעות" לא לשנות את דפוסי ההתנהגות שלו כאשר יהיה לו כדור בקנה (אגב, מכאן נובעות רוב פליטות כדור שאני שמעתי עליהן). ומי שמתנהג תמיד כאילו שיש לו כדור בקנה (כמו שצריך להתנהג) - אז מה הסכנה שבאמת יהיה לו כדור בקנה?
לגביי - אני הולך ללא כדור בקנה רק בגלל שאין לי נצרה דו-צדדית. דעתם של הסובבים לא ממש מעניינת אותי, כי:
1. הם לא רואים את האקדח.
2. רובם המוחלט לא יצליח להבין שיש לי כדור בקנה.
3. ואם כל הסובבים יקפצו מהגג??
כמו כן, הם טוענים (וכאן אני מסכים איתם) שכאשר בן אדם התרגיל שאין לו כדור בקנה - הוא יכול "בטעות" לא לשנות את דפוסי ההתנהגות שלו כאשר יהיה לו כדור בקנה (אגב, מכאן נובעות רוב פליטות כדור שאני שמעתי עליהן). ומי שמתנהג תמיד כאילו שיש לו כדור בקנה (כמו שצריך להתנהג) - אז מה הסכנה שבאמת יהיה לו כדור בקנה?
לגביי - אני הולך ללא כדור בקנה רק בגלל שאין לי נצרה דו-צדדית. דעתם של הסובבים לא ממש מעניינת אותי, כי:
1. הם לא רואים את האקדח.
2. רובם המוחלט לא יצליח להבין שיש לי כדור בקנה.
3. ואם כל הסובבים יקפצו מהגג??
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד