אקדחים ומים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אם כבר סטינו מהנושא לגמרי...
דבר ראשון עד כמה שידוע לי, הקלאצ'ים הראשונים יוצרו ב-1947 ולא ב-1943 ומכאן גם שמו של הדגם AK-47.
לגבי התחמושת, כן יש הרבה סוגים. כשאני הייתי בסדיר (באמצע שנות ה-70) התחמושת הרוסית הייתה עשויה מנחושת אדומה כהה, נותבים עם סימון ירוק על הקליע, הקליע היה נחושת עם גרעין פלדה בפנים (כמו ח"ש). היא היתה אטומה באופן יוצא מהכלל והיה מאד קשה לפרק את הקליע שלה מהתרמיל. תחמושת מצרית, הייתה עשויה פליז צהוב כמו תחמושת צהלית ובקליע הייתה רק עופרת. בתחמושת ברזל מצופת לכה נתקלתי רק בשנים הרבה יותר מאוחרות, אני לא יודע את מקורה.
לגבי עמידות של קלאצ'. אחי שירת בהתשה במוצב המזח בתעלה. באחת הפשיטות של המצרים על המעוז הם השאירו בנסיגה כמה קלאצים על קו המים שבועות ארוכים. בהפסקת האש, עלו החברה לגדה של התעלה ולקחו את הנשקים האלה. הם היו חלודים מבחוץ, מבפנים כמו חדשים. לקלאצ' יש שרוול כרום בתוך הקנה, כנ"ל המחלק שלו עשוי מפלב"מ והקפיצים גם באיכות מעולה. אחרי ניקוי קצר של הכלים האלה הם ירו בלי שום בעייה...לאחי היה את אחד מהכלים האלה עד שהוא השתחרר מהשירות הצבאי.
א.
דבר ראשון עד כמה שידוע לי, הקלאצ'ים הראשונים יוצרו ב-1947 ולא ב-1943 ומכאן גם שמו של הדגם AK-47.
לגבי התחמושת, כן יש הרבה סוגים. כשאני הייתי בסדיר (באמצע שנות ה-70) התחמושת הרוסית הייתה עשויה מנחושת אדומה כהה, נותבים עם סימון ירוק על הקליע, הקליע היה נחושת עם גרעין פלדה בפנים (כמו ח"ש). היא היתה אטומה באופן יוצא מהכלל והיה מאד קשה לפרק את הקליע שלה מהתרמיל. תחמושת מצרית, הייתה עשויה פליז צהוב כמו תחמושת צהלית ובקליע הייתה רק עופרת. בתחמושת ברזל מצופת לכה נתקלתי רק בשנים הרבה יותר מאוחרות, אני לא יודע את מקורה.
לגבי עמידות של קלאצ'. אחי שירת בהתשה במוצב המזח בתעלה. באחת הפשיטות של המצרים על המעוז הם השאירו בנסיגה כמה קלאצים על קו המים שבועות ארוכים. בהפסקת האש, עלו החברה לגדה של התעלה ולקחו את הנשקים האלה. הם היו חלודים מבחוץ, מבפנים כמו חדשים. לקלאצ' יש שרוול כרום בתוך הקנה, כנ"ל המחלק שלו עשוי מפלב"מ והקפיצים גם באיכות מעולה. אחרי ניקוי קצר של הכלים האלה הם ירו בלי שום בעייה...לאחי היה את אחד מהכלים האלה עד שהוא השתחרר מהשירות הצבאי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

ממשיך בסטייה...................................
1.למיטב ידעתי התחמושת הנקראת 7.62/39 ופותחה ב- 1943 ושימשה כלים נוספים לפני הקלצניקוב,כגון:
ס.ק.ס-46 ומקלע ר.פ.ד.
2.תחמושת הקלאץ מפליז כהה,"שקשה מאוד לפרקה",היא בד"כ מברזל.
3.אתה צודק חלקים רבים של הקלאצ' מיוצרים מפלב"מ[מכלול,קדח-הקנה,ולא מעט קפיצים]
ובכלל הקלאצ' מפתיע באמינותו,אבל גם הוא נתקע בהזנחה קשה,והתשלום על כך הוא בדם .
-אישית אני מאוד ,מאוד,מאוד אוהב קלאצ'.
1.למיטב ידעתי התחמושת הנקראת 7.62/39 ופותחה ב- 1943 ושימשה כלים נוספים לפני הקלצניקוב,כגון:
ס.ק.ס-46 ומקלע ר.פ.ד.
2.תחמושת הקלאץ מפליז כהה,"שקשה מאוד לפרקה",היא בד"כ מברזל.
3.אתה צודק חלקים רבים של הקלאצ' מיוצרים מפלב"מ[מכלול,קדח-הקנה,ולא מעט קפיצים]
ובכלל הקלאצ' מפתיע באמינותו,אבל גם הוא נתקע בהזנחה קשה,והתשלום על כך הוא בדם .
-אישית אני מאוד ,מאוד,מאוד אוהב קלאצ'.
- סליקאי כסף

- סליקאי זהב

- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד