סכין - חוקי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אם תצליח להוכיח שנשיאת הלדרמן במטרה לפרק את האקדח (כאשר אתה מסתובב בשופינג בקניון הקרוב לביתך
) היא מטרה כשרה - אז אין בעיה ..
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
riko, זה שעכשו אני בקניון לא אומר שאני לא בדרך לטיול בצפון.
הרי ברור לכולנו שמדובר בתירוצים עלובים לבעייה עלובה - מי שמורשה לשאת אקדח אין כל פסול בכך שיהיה לו leatherman גם אם הוא לא שפוצניק.
אני מעולם לא שמעתי על אדם ללא עבר פלילי וגם לא תמהוני שנעצר על אחזקת Leatherman (לא מדבר על סיונים למיניהם ללא פלייר, מברגים וכד', שברור שהם לא כלי עבודה)
האם מישהו מכיר אירוע כזה?
הרי ברור לכולנו שמדובר בתירוצים עלובים לבעייה עלובה - מי שמורשה לשאת אקדח אין כל פסול בכך שיהיה לו leatherman גם אם הוא לא שפוצניק.
אני מעולם לא שמעתי על אדם ללא עבר פלילי וגם לא תמהוני שנעצר על אחזקת Leatherman (לא מדבר על סיונים למיניהם ללא פלייר, מברגים וכד', שברור שהם לא כלי עבודה)
האם מישהו מכיר אירוע כזה?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

riko כתב:אם תצליח להוכיח שנשיאת הלדרמן במטרה לפרק את האקדח (כאשר אתה מסתובב בשופינג בקניון הקרוב לביתך) היא מטרה כשרה - אז אין בעיה ..
חברים.... נו באמת.... חדל התממות.... הרי ברור שלא הלדרמן ודומיו יעוררו שוטר אלא הגורמים שמסביב... מי נושא, היכן, מתי, וכו.
אני כבר שנים מסתובב קבוע עם הויקטורינוקס שלי... עם נעילה, ומעולם לא נשאלתי ע"י שוטר, שומר, או כל אחד אחר מדוע הוא עלי...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ספיידרקו.
לא תמיד אבל הרבה אתי.
הצילה אותי הרבה פעמים.
מהשימושים האחרונים:
חיתוך תעלת רשת במשרד.
תרגול הצלה (חיתוך חולצה ושימוש בסכין כמהדק ח.ע רוסי).
אההה.. כן. רצחתי תפוח.
אבל זה לא לדרמן. יש הנחיה כלשהיא להניח לאזרחים נורמטיביים לנפשם (נגיד שאני כזה) ואם שוטר סיור שקם עקום בבוקר החליט שהוא "מגדיל ראש", האם יהיה מי שההגיון ידריך אותו בתחנה?
לא תמיד אבל הרבה אתי.
הצילה אותי הרבה פעמים.
מהשימושים האחרונים:
חיתוך תעלת רשת במשרד.
תרגול הצלה (חיתוך חולצה ושימוש בסכין כמהדק ח.ע רוסי).
אההה.. כן. רצחתי תפוח.
אבל זה לא לדרמן. יש הנחיה כלשהיא להניח לאזרחים נורמטיביים לנפשם (נגיד שאני כזה) ואם שוטר סיור שקם עקום בבוקר החליט שהוא "מגדיל ראש", האם יהיה מי שההגיון ידריך אותו בתחנה?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
ג'יפסי
ההגדרה של סכין (שעליו חלים האיסורים) הינה ללא תלות באורך, רק ביכולת הקיבוע
לעומת זאת ההגדרה של אולר כן כוללת הגבלת אורך - עד 10 ס"מ, מתחת לזה אין איסורים (כל עוד מדובר באולר = ללא יכולת קיבוע)
שאלה לעו"ד - מה משמעות העובדה שהחוק לא מגדיר כללים לגבי אולר (ללא יכולת קיבוע) עם להב מעל 10 ס"מ ??
שחר
ההגדרה של סכין (שעליו חלים האיסורים) הינה ללא תלות באורך, רק ביכולת הקיבוע
לעומת זאת ההגדרה של אולר כן כוללת הגבלת אורך - עד 10 ס"מ, מתחת לזה אין איסורים (כל עוד מדובר באולר = ללא יכולת קיבוע)
שאלה לעו"ד - מה משמעות העובדה שהחוק לא מגדיר כללים לגבי אולר (ללא יכולת קיבוע) עם להב מעל 10 ס"מ ??
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
אז בשביל מה יש לי אותך אם לא בשביל לבאר ולפרש ???
או שאתה פשוט מתכוון שבחוק ככלל אין משהו שלא כתוב, יש רק משהו שלא פורש נכון ?
שחר
או שאתה פשוט מתכוון שבחוק ככלל אין משהו שלא כתוב, יש רק משהו שלא פורש נכון ?
שחר
כותרת ההודעה
אם יש לי רישיון לנשיאת נשק האם אני רשאי לשאת סכין עם להב מעל 10 ס"מ בכיסי?
- סליקאי ארד

Re: כותרת ההודעה
yeshua כתב:אם יש לי רישיון לנשיאת נשק האם אני רשאי לשאת סכין עם להב מעל 10 ס"מ בכיסי?
אל תערבב שימחה בשימחה.
בדיוק כמו שרשיון נשק לא מאפשר לך לעבור רמזור באדום או לנהוג בשיכרות, ככה הוא לא מאפשר לך לשאת סכין.
יש לך רשיון נשק - אותו קיבלת בזכות וברשות מהמדינה אחרי שעמדת בתבחינים המתאימים.
לעומת זאת, נשיאת סכין מוגדרת כעבירה פלילית. אם תתפס עם סכין, תואשם בעבירה שיש עליה 3 שנות מאסר, יהיה לך רישום פלילי ותאבד את רשיון הנשק שלך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר