32 הרוגים, עשרות פצועים. עם אקדח!!!!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
32 הרוגים, עשרות פצועים. עם אקדח!!!!
התגובה הראשונה היא צער והלם...........
אבל השאלות....
איך אדם חמוש רק (אני משתמש במילה רק בזהירות ועם סייגים) באקדח, שמחליף מחסניות כל 8יריות (לא אומת רשמית!) ועובר מכיתה לכיתה מצליח להרוג כל כך הרבה אנשים בלי שמישהו קופץ עליו?
אני יליד ארה"ב וחי שם לפרקים. כפי שאני רואה את התרבות האמריקנית בתחום הנשק היא מתחלקת לשלושה.
1. PRO GUN
2. ANTI GUN
3. מטורפים
בעקרון ובתמצית:
ה PRO GUN אומרים שנשק בידי אזרחים הינו התשובה למטורפים.
ה ANTI GUN אומרים שה PRO GUN מאפשרים למטורפים להרוג
המטורפים פשוט צוחקים/שותקים/צועקים כל הדרך לכיסא החשמלי (או לג'הנום)
מה דעתכם בנושא? האם זמינות הנשק הוא הגורם למקרים? או שמטורפים תמיד יצליחו להשיג נשק?
אני אישית מאמין ותסלחו לי על אורך ההרצאה... ש"אקדח לכל סטודנט" הוא רעיון רע שיגרום רק יותר נזק (אלימות בין בני זוג, סיכסוכים שנגמרים ברצח וכו') אבל במקרה הספציפי הזה לדעתי שומר או מורה חמושים בתוך המבנה אולי היו מצליחים למנוע הרג בקנה מידה כזה. אבל,
הרבה מאוד מקרים שלצערי כן קורים מדי יום או שבוע ברחבי ארה"ב (פלישות לבתים, ירי ברחוב, חטיפת רכבים, וכדומה) אדם חמוש כן היה מצליח למנוע. וזה לדעתי מצדיק את הצורך שאזרחים שומרי חוק יוכלו להחזיק בנשק. נכון שאי אפשר לסנן רוצחים בפוטנציאל במהלך קניית נשק פשוט בגלל שאין לרוב האנשים האלו עבר פלילי, או RED FLAGS למינהם אבל למנוע מאזרחים להחזיק בנשק במציאות הקיימת שם פשוט לא ריאליסטית. אי אפשר להשיב את הגלגל אחורה. ב 50 מדינות (שבתחום חוקי הנשק עצמאיות) עם חוקים שונים בלי גבולות פיזיים ועם כמות ענקית של כלי נשק כבר בידי רוצחים בפוטנציה - אני, אתה, השכן ממול או חבר לעבודה רק השלטת משטר צבאי ברחובות וחיפוש יסודי מבית לבית יכול לעשות זאת. ואת זה נראה רק בטלויזיה וטוב שכך!
התשובה לדעתי היא ברמה החברתית-לאומית. כשילד חוזר הביתה מבית הספר לבית ריק ואבא שלו עזב/בכלא/לא יודע מי הוא ואימא חוזרת ב9 בערב אחרי 3 משמרות בשתי מקומות עבודה ועדיין מוצאת התראות אחרונות לניתוק הגז בתיבת הדואר צרות רק מחכים מעבר לפינה. את מפרקו הוא ימצא בעולם ווירטואלי אם חברים כמוהו. הזעם והכעס ייגברו והפיצוץ יכול לקרות בכל יום. גם התרבות של "לא להתערב" וה LIABILITY תורמים לצמיחה וטיפוח של מטורפים. גם שינו דרסטי בממשל האמריקני לכיוון חברתי תוביל להתנגדות עזה (מצד עשירים שנהנים להתעשר וכאלו) אבל כשהאימא של הילד יכולה לקבל קיצבת ילדים ולעבור ליום עבודה של 7 שעות ועדיין לשלם חשבונות אולי היא תשים לב למשחקים הווירטואליים של הבן / למצוקת הבעל / למצבו של השכן. ואולי לא - מי יודע! אבל מה שבטוח הוא שבמדינה שבו רק החזקים שורדים ואין אף אחד שיעזור לך נשק הוא אמצעי נחוץ לאדם הפשוט ושומר החוק. כמובן שישנם חריגים כמו אסונות הטבע לאחרונה ואנשים טובים שעושים הכל כדי לעזור אבל כשאתה עומד מול אדם חמוש שפלש לך לבית רק אתה אחראי לתוצאות. וזה קורה.
אבל השאלות....
איך אדם חמוש רק (אני משתמש במילה רק בזהירות ועם סייגים) באקדח, שמחליף מחסניות כל 8יריות (לא אומת רשמית!) ועובר מכיתה לכיתה מצליח להרוג כל כך הרבה אנשים בלי שמישהו קופץ עליו?
אני יליד ארה"ב וחי שם לפרקים. כפי שאני רואה את התרבות האמריקנית בתחום הנשק היא מתחלקת לשלושה.
1. PRO GUN
2. ANTI GUN
3. מטורפים
בעקרון ובתמצית:
ה PRO GUN אומרים שנשק בידי אזרחים הינו התשובה למטורפים.
ה ANTI GUN אומרים שה PRO GUN מאפשרים למטורפים להרוג
המטורפים פשוט צוחקים/שותקים/צועקים כל הדרך לכיסא החשמלי (או לג'הנום)
מה דעתכם בנושא? האם זמינות הנשק הוא הגורם למקרים? או שמטורפים תמיד יצליחו להשיג נשק?
אני אישית מאמין ותסלחו לי על אורך ההרצאה... ש"אקדח לכל סטודנט" הוא רעיון רע שיגרום רק יותר נזק (אלימות בין בני זוג, סיכסוכים שנגמרים ברצח וכו') אבל במקרה הספציפי הזה לדעתי שומר או מורה חמושים בתוך המבנה אולי היו מצליחים למנוע הרג בקנה מידה כזה. אבל,
הרבה מאוד מקרים שלצערי כן קורים מדי יום או שבוע ברחבי ארה"ב (פלישות לבתים, ירי ברחוב, חטיפת רכבים, וכדומה) אדם חמוש כן היה מצליח למנוע. וזה לדעתי מצדיק את הצורך שאזרחים שומרי חוק יוכלו להחזיק בנשק. נכון שאי אפשר לסנן רוצחים בפוטנציאל במהלך קניית נשק פשוט בגלל שאין לרוב האנשים האלו עבר פלילי, או RED FLAGS למינהם אבל למנוע מאזרחים להחזיק בנשק במציאות הקיימת שם פשוט לא ריאליסטית. אי אפשר להשיב את הגלגל אחורה. ב 50 מדינות (שבתחום חוקי הנשק עצמאיות) עם חוקים שונים בלי גבולות פיזיים ועם כמות ענקית של כלי נשק כבר בידי רוצחים בפוטנציה - אני, אתה, השכן ממול או חבר לעבודה רק השלטת משטר צבאי ברחובות וחיפוש יסודי מבית לבית יכול לעשות זאת. ואת זה נראה רק בטלויזיה וטוב שכך!
התשובה לדעתי היא ברמה החברתית-לאומית. כשילד חוזר הביתה מבית הספר לבית ריק ואבא שלו עזב/בכלא/לא יודע מי הוא ואימא חוזרת ב9 בערב אחרי 3 משמרות בשתי מקומות עבודה ועדיין מוצאת התראות אחרונות לניתוק הגז בתיבת הדואר צרות רק מחכים מעבר לפינה. את מפרקו הוא ימצא בעולם ווירטואלי אם חברים כמוהו. הזעם והכעס ייגברו והפיצוץ יכול לקרות בכל יום. גם התרבות של "לא להתערב" וה LIABILITY תורמים לצמיחה וטיפוח של מטורפים. גם שינו דרסטי בממשל האמריקני לכיוון חברתי תוביל להתנגדות עזה (מצד עשירים שנהנים להתעשר וכאלו) אבל כשהאימא של הילד יכולה לקבל קיצבת ילדים ולעבור ליום עבודה של 7 שעות ועדיין לשלם חשבונות אולי היא תשים לב למשחקים הווירטואליים של הבן / למצוקת הבעל / למצבו של השכן. ואולי לא - מי יודע! אבל מה שבטוח הוא שבמדינה שבו רק החזקים שורדים ואין אף אחד שיעזור לך נשק הוא אמצעי נחוץ לאדם הפשוט ושומר החוק. כמובן שישנם חריגים כמו אסונות הטבע לאחרונה ואנשים טובים שעושים הכל כדי לעזור אבל כשאתה עומד מול אדם חמוש שפלש לך לבית רק אתה אחראי לתוצאות. וזה קורה.
אני חושב שכמו בכל דיון בין קיצוניות אחת לשניה האמת היא אי שם באמצע .
כלומר נשק לאזרחים? כן!!
השאלה איזה אזרחים ופה אני חושב שיש ליצר מנגנון סינון יעיל והגיוני (שלא כמו משרד הפנים הישראלי אוו חוקי האיסור האמריקאים ) שידאג שהנשק יגיע לאנשים הראוים והמתאימים
ע"י הערכה פסיכולוגית +בדיקה של עבר+הכשרה נכונה .
כלומר נשק לאזרחים? כן!!
השאלה איזה אזרחים ופה אני חושב שיש ליצר מנגנון סינון יעיל והגיוני (שלא כמו משרד הפנים הישראלי אוו חוקי האיסור האמריקאים ) שידאג שהנשק יגיע לאנשים הראוים והמתאימים
ע"י הערכה פסיכולוגית +בדיקה של עבר+הכשרה נכונה .
סינון
איך אתה מציע לסנן מישהו בלי סימני אזהרה? כבר עכשיו עם עבר פלילי אי אפשר לקנות נשק בארה"ב (תקן אותי אם אני טועה) אבל הבעיה במקרים כמו אתמול היא לא בפושעים - אלו לא קונים בחנויות נשק להם יש מקורות אחרים אלא באנשים ה"נורמליים" שב90% מהמקרים היו עוברים בהצלחה את הסינון מעמיק ככל שיהיה. בטקסס למשל יש פרוצדורה לרשיון CCD (נשיאת נשק מוסלק) שבמהלכו עוברים קורסי CONFLICT RESOLUTION ומבחן ירי כמו גם בדיקת עבר פלילי/נפשי מעמיקה. מבין נושאי הנשק המוסלק ברשיון אין כמעט (אם בכלל) אירועי ירי בלתי מוצדקים. הבעיה היא בגודל האוכלוסיה ובשוני בין המדינות. אדם שהורשע בניו יורק כנראה ברוב המקרים ההרשעה תופיעה בסינון בטקסס. אבל אדם שאושפז בבי"ח פסיכיאטרי לא כפוי או אדם שלא הורשע (כדוגמת עבודות שירות) או אדם "שמוכר למשטרה" בניו יורק יכול לעבור מעבר לגבול הווירטואלי ולעבור לחיות בבית ממול ולקום יום אחד ולרצוח. אין פתרון למטורפים מבלי לפגוע ביכולת של האזרחים שומרי החוק להגן על עצמם מהפושעים. הפטרון למטורפים הוא לדעתי שינוי חברתי-סוציאלי בחברה האמריקנית. להזרים כספים לנזקקים ומשפחות, להעלות את שכר המינימום (4.75$ לשעה זה לא מספיק לקנות אוכל) לעודד משפחות באמצעות קיצבאות להשאיר הורה בבית לטפל בילדים. וכמה שזה נשמע מסורתי וצר ראייה צריך לשמור על התא המשפחתי ועל הסביבה החברתית והסוציאלית מסביב לילדים. הם אלו שיגדלו להיות תורמים לחברה או רוצחים. הכל בחינוך ובסביבה.
פיספסתם את הנקודה...בעצם כמה.
1. קמפוס שלם מלא אנשים. אדם אחד חמוש באקדח. איך יכול להיות שאדם היחידי שניסה לעצור בעדו היה אותו פרופסור יהודי? כולם הלכו שם כצאן לטבח...היו מלא הזדמנויות להשתלט עליו בין החלפת מחסניות, והיו שם כמה ארועי ירי..אז למה לא עשו את זה?
2. איך זה שהתשקורת גם בארץ וגם בעולם לא שואלת את השאלה הזו? הם מעדיפים להתרכז בנקודה של הקלות הבלתי נסבלת של השגת נשק בארה"ב - במקום לשאול את השאלה איך הפכנו להיות כצאן לטבח..
3. אדם חמוש ומיומן בקמפוס (שבארה"ב מוגדר כשטח סטרילי) היה יכול לסיים את הארוע הזה שניה אחרי שאותו נבל ירה את הכדור הראשון. את זה התשקורת לא מציינת גם.
א.
1. קמפוס שלם מלא אנשים. אדם אחד חמוש באקדח. איך יכול להיות שאדם היחידי שניסה לעצור בעדו היה אותו פרופסור יהודי? כולם הלכו שם כצאן לטבח...היו מלא הזדמנויות להשתלט עליו בין החלפת מחסניות, והיו שם כמה ארועי ירי..אז למה לא עשו את זה?
2. איך זה שהתשקורת גם בארץ וגם בעולם לא שואלת את השאלה הזו? הם מעדיפים להתרכז בנקודה של הקלות הבלתי נסבלת של השגת נשק בארה"ב - במקום לשאול את השאלה איך הפכנו להיות כצאן לטבח..
3. אדם חמוש ומיומן בקמפוס (שבארה"ב מוגדר כשטח סטרילי) היה יכול לסיים את הארוע הזה שניה אחרי שאותו נבל ירה את הכדור הראשון. את זה התשקורת לא מציינת גם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב: איך יכול להיות שאדם היחידי שניסה לעצור בעדו היה אותו פרופסור יהודי? כולם הלכו שם כצאן לטבח
עיתוי די גרוע לשימוש במונח הזה
ויש פה הרבה יותר מסתורין - נאמר שהוא ירה בשני סטודנטים במעונות ב 7:15 בבוקר ורק אחרי שעתיים המשיך את המסע בקמפוס. מה קרה בשעתיים האלו? איך לא הוזעקו כוחות ביטחון?
משהו מסריח בסיפור הזה...
אני לא חוזר בי מההתבטאות הזו...
צריך לקרוא לילד לשמו גם אם זה לא בדיוק פוליטיקלי קורקט.
שמעתי בגל"צ הבוקר ראיונות עם סטודנטים מאחת הכיתות שהוא ירה בהם.
הוא ירה בהם אחד אחד ללא שום התנגדות. היו כמה שעשו עצמם מתים, הוא שמע את הרעשים, חזר לכיתה וירה באנשים שוב.
יש משהו דפוק בדרך שאנחנו מחנכים את הילדים שלנו אם הם מתנהגים ככה ויפה אם נתעורר ונתעשת על עצמנו שעה אחת קודם.
א.
צריך לקרוא לילד לשמו גם אם זה לא בדיוק פוליטיקלי קורקט.
שמעתי בגל"צ הבוקר ראיונות עם סטודנטים מאחת הכיתות שהוא ירה בהם.
הוא ירה בהם אחד אחד ללא שום התנגדות. היו כמה שעשו עצמם מתים, הוא שמע את הרעשים, חזר לכיתה וירה באנשים שוב.
יש משהו דפוק בדרך שאנחנו מחנכים את הילדים שלנו אם הם מתנהגים ככה ויפה אם נתעורר ונתעשת על עצמנו שעה אחת קודם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

תגובה
פחד! זה מה שמונע מאנשים להגיב. אנשים נושאי נשק נוטים יותר להיות בעלי בטחון עצמי מתוך ידיעה שהם שווי ערך הגנתית/התקפית לתוקף. אדם חמוש לרוב לא יסתתר מתחת לשולחן ויחכה שהתוקף יעבור הלאה אלא יחפש מחסה וישיב באש. וכאן במקרה שלפנינו אין צורך אפילו להיות כל כך מיומן. המטרה (התוקף) הוא כמעט הדבר היחיד שעומד. אין כמעט סיכוי לנפגעים חפים מפשע, עם 8 כדורים במחסנית של התוקף ניתן לפגוע בו בקלות גם בין החלפת מחסניות בין אם בהשבת יירי או בהתקלות פיזית. אז כן מתמיה העובדה שאיש לא התנגד. מכניסים להם את זה לראש שאם שודדים אותך ברחוב פשוט תן לשודד את הארנק. כסף לא שווה את החיים שלך. זה נחמד וטוב לשנות ה80 כאשר שודדים אותך באיומי סכין ליד הכספומט אבל בימינו אנו של חוטפי מטוסים שמסיבים אותם לטילי שיוט או אנשים שנכנסים לכיתה ויורים ע"מ להרוג ורק להרוג צריך להתנגד ולהשיב תגובה לפי מה שאפשר באותו הרגע.
התקשורת בעולם תמיד יחפשו תשובה קצרה וקלה ולהסבר שניתן לערוך עליו דיון עם טקסט ותוצאות קבועות מראש כמו הקלות של השגת נשק במקום לנהל דיון שבו עלולים לעלות נושאים לא טובים לרייטינג. ובוא נהיה ריאליסטים כתב שיגיד שההרוגים היו צריכים להגן על עצמם ושזמינות הנשק הוא לא העניין אלא המשתמשים בו וירמוז שצריך היה להיות מורים/מאבטחים חמושים איפה שהו בכל בניין בקמפוס ימצא את עצמו בלי עבודה.
התקשורת בעולם תמיד יחפשו תשובה קצרה וקלה ולהסבר שניתן לערוך עליו דיון עם טקסט ותוצאות קבועות מראש כמו הקלות של השגת נשק במקום לנהל דיון שבו עלולים לעלות נושאים לא טובים לרייטינג. ובוא נהיה ריאליסטים כתב שיגיד שההרוגים היו צריכים להגן על עצמם ושזמינות הנשק הוא לא העניין אלא המשתמשים בו וירמוז שצריך היה להיות מורים/מאבטחים חמושים איפה שהו בכל בניין בקמפוס ימצא את עצמו בלי עבודה.
כדאי שסליקאים יגיבו בהקדם לכתבה זאת. שמשרד הפנים לא יקח חס וחלילה דוגמא.
אגב, תארו לעצמכם את סיום האירוע אם אחד הסטודנטים או המרצים באזור היה נושא אקדח ומסכל את האירוע עוד במחסנית הראשונה, ולא היו צריכים לסמוך על המשטרה.
לא כל אחד צריך לשאת נשק, אבל לעיתים טוב שמישהו נושא נשק, גם באקדמיה.
אגב, תארו לעצמכם את סיום האירוע אם אחד הסטודנטים או המרצים באזור היה נושא אקדח ומסכל את האירוע עוד במחסנית הראשונה, ולא היו צריכים לסמוך על המשטרה.
לא כל אחד צריך לשאת נשק, אבל לעיתים טוב שמישהו נושא נשק, גם באקדמיה.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

כאילו שמחסנית עם פחות מ10 כדורים ימנע ממישהו לבצע רצח. תסתכלו על החוק שנכנס ב 94 כמדומני לגבי מחסניות לרובי סער. עדיין מותר לקנות ולמכור מחסניות ממשנקרא שם "PRE BAN" אבל לא לייצר חדשים (מותר לשפץ ישנים) כל מה שזה עשה זה להעלות את מחירי המחסניות האלו ל30-50 דולר למחסנית. מה גם שכל אחד יכול לקנות כמה מחסניות של 10 כדורים ופשוט לטעון מחדש כל 10 יריות. אם ניקח את המקרה אתמול כדוגמה ונעשה חשבון פשוט:
32 קורבנות
+
28 פצועים
+
החטאות
+
התאבדות
=
81 כדורים
נחלק ב 10
=
8 מחסניות + אחד בקנה
ס"ה נזק כספי לרוצח = 100$
נו באמת... מישהו חושב שרוצח שלא יכול להשיג מחסניות עם מעל 10 כדורים פשוט ילך לקפוץ מגשר?
32 קורבנות
+
28 פצועים
+
החטאות
+
התאבדות
=
81 כדורים
נחלק ב 10
=
8 מחסניות + אחד בקנה
ס"ה נזק כספי לרוצח = 100$
נו באמת... מישהו חושב שרוצח שלא יכול להשיג מחסניות עם מעל 10 כדורים פשוט ילך לקפוץ מגשר?
רצח בקמפוס
חבר'ה ספיקולציות גאוניות לא חסר פה....
המשטרה בארה"ב עצמה עדיין לא יודעת
מה בדיוק התרחש!!!???
חכו כמה ימים יעשה תחקיר רציני ואז נוכל
לצאת בהשערות ושאלות...
ככלל ,הבנתי שממש מעטים מתושבי ארה"ב
מסתובבים עם נשק , בייחוד לא סטודנטים.
שלא נדבר שברמת האבטחה במוסדות
האמריקאים כמעט ואין מאבטחים.
המשטרה בארה"ב עצמה עדיין לא יודעת
מה בדיוק התרחש!!!???
חכו כמה ימים יעשה תחקיר רציני ואז נוכל
לצאת בהשערות ושאלות...
ככלל ,הבנתי שממש מעטים מתושבי ארה"ב
מסתובבים עם נשק , בייחוד לא סטודנטים.
שלא נדבר שברמת האבטחה במוסדות
האמריקאים כמעט ואין מאבטחים.
Re: תגובה
pistokoski כתב:פחד! זה מה שמונע מאנשים להגיב. אנשים נושאי נשק נוטים יותר להיות בעלי בטחון עצמי מתוך ידיעה שהם שווי ערך הגנתית/התקפית לתוקף. אדם חמוש לרוב לא יסתתר מתחת לשולחן ויחכה שהתוקף יעבור הלאה אלא יחפש מחסה וישיב באש. וכאן במקרה שלפנינו אין צורך אפילו להיות כל כך מיומן. המטרה (התוקף) הוא כמעט הדבר היחיד שעומד. אין כמעט סיכוי לנפגעים חפים מפשע, עם 8 כדורים במחסנית של התוקף ניתן לפגוע בו בקלות גם בין החלפת מחסניות בין אם בהשבת יירי או בהתקלות פיזית. אז כן מתמיה העובדה שאיש לא התנגד. מכניסים להם את זה לראש שאם שודדים אותך ברחוב פשוט תן לשודד את הארנק. כסף לא שווה את החיים שלך. זה נחמד וטוב לשנות ה80 כאשר שודדים אותך באיומי סכין ליד הכספומט אבל בימינו אנו של חוטפי מטוסים שמסיבים אותם לטילי שיוט או אנשים שנכנסים לכיתה ויורים ע"מ להרוג ורק להרוג צריך להתנגד ולהשיב תגובה לפי מה שאפשר באותו הרגע.
ברור, אבל ברור לנו גם שהאינטרס של פוליטיקאים למינהם ותקשורת נמצא במקום אחר, יותר נוח להם לנגח את "הקלות הבלתי נסבלת שבקניית נשק" כמו כן אני בטוח שגם משטרה שלהם (כמו שלנו) מעדיפה שכל העניין של תגובה לאלימות קיצונית ישאר בידיים שלה (ולא משנה כמה טוב הם מטפלים בזה) מאשר לתת לאזרחים יכולת הגנה עצמית ולהסתכן באיזה "אקדחן גיבור" שאולי יפגע במי שלא היה צורך.
Re: 32 הרוגים, עשרות פצועים. עם אקדח!!!!
דרך אגב, ראו בכתבה שני אקדחים.
וכפי שהספקתי לזהות, אחד נדמה לי Browning, והשני Rugger אל בטוח.
אבל אין לזה חשיבות מיוחדת ...
וכפי שהספקתי לזהות, אחד נדמה לי Browning, והשני Rugger אל בטוח.
אבל אין לזה חשיבות מיוחדת ...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד