חשיפה יפה במעריב ספורט

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי Yael Dagan » 14 אפריל 2007, 13:47

אילן ב כתב:רק תעדכני אותי אם להלשין עלייך לשלמה או לא ?

:wink: עליי כבר לא צריך להלשין... שלמה כבר יודע... :D
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי reddot » 14 אפריל 2007, 14:13

לא נהיה פה דביק מדי?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 14 אפריל 2007, 16:32

reddot כתב:לא נהיה פה דביק מדי?

של מי המשפט
"תמיד מתחרת לחגורה"
זוכר ?

או למה לצעוק?
בוא ישר מכות.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי nitz » 15 אפריל 2007, 15:52

צלמים שהיו בתחרות יכולים לשחרר תמונות לפרסום ידיעה בויקיפדיה/ויקיחדשות? (רשימת רשיונות-ייעשה שימוש בתמונה על פי התנאים שלהם)
עדיף בלי כיתוב, או כיתוב שקוף וקטן בצד התמונה שלא יבלוט יותר מדי. אפשר גם תמונה מוקטנת (בד"כ מציגים בכתבות או בערכים, הקטנות של התמונות המקוריות-משהו כמו בין 100 ל300 פיקסלים רוחב/אורך).
כבר אמרתי פעם שכתבה על תחרות ירי מעשי יכולה להתאים לכתבות "דני קושמרו-כי אופנועים זה מגניב". אני חוזר שוב על ההמלצה הזאת.

בהזדמנות זאת, אני רוצה לכתוב ערך על ירי מעשי (אנשים קוראים על תחרות ירי מעשי, רוצים לדעת מה זה) ואני יכול לתרגם פשוט את הערך המקביל באנגלית (שזה עדיף על לכתוב מהמעט שאני יודע) אבל צריך גם פיסקה על הירי המעשי בישראל. אני אשמח אם מישהו יוכל לדבר על ראשית הענף בארץ, או דברים אחרים ששווים איזכור באנציקלופדיה.

עוד בנושא-מישהו בהתאחדות הקליעה מטפל בדף של הירי המעשי באתר ההתאחדות? מישהו אחר עם ידע מעוניין לקדם את העניין?
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 15 אפריל 2007, 15:59

אני חושב שערך בויקיפדיה הוא רעיון מצויין ואשמח להעמיד את כל התמונות או הסרטים שיצרתי ללא בעיית זכויות כלשהי
יתרה מכך-יצרתי את הדף הראשוני של הערך בתרגום מהיר של הפסקה הראשונה מההגדרה באנגלית:
ירי מעשי בוויקיפדיה

מכאן כולם מוזמנים להוסיף תוכן....

לגבי התקשורת וכתבות - הייתי בקשר בימים האחרונים עם כתב של ערוץ 10 וידיעות אחרונות שהיה בעבר ספורטאי פעיל בענף, והוא בעמדה מצויינת לעזור, אבל לצערי הוא מסרב בכל תוקף אפילו לשקול את הרעיון של לנסות לדחוף את הענף בתקשורת, עד רמת סלידה מהענף והעוסקים בו. לא חיטטתי ולא נכנסתי לפרטים, אבל נשמע שהוא נכווה קשות מפוליטיקות ומאנשים בענף והוא לא מוכן לשמוע בנושא. מעבר לכך אם למישהו יש דרך ליצור קשר עם אנשי מקצוע, אני כבר הצהרתי שאני מוכן לקחת על עצמי את ההתקשרות איתם ולהעמיד לרשותם כל מה שיידרש.

לגבי הדף באתר ההתאחדות - מכיוון שבעברי עבדתי כבונה אתרים הצעתי כבר בעבר לקחת על עצמי את ההחייאה של הדף השייך לירי מעשי באתרההתאחדות ללא כל תמורה, אך נעניתי שמכיוון שבניית אתר ההתאחדות נמצאת בידיים של חברה חיצונית הדבר לא כזה טריוויאלי. הצעתי בעינה עומדת אם מי מאחראים לדבר יסכים לעניין.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 15 אפריל 2007, 17:30

אורן,
דבר איתי, אסביר לך שהוא לא היחידי, ולמה.
ואיך אפשר לנסות ולתקן, ולמה בדר"כ זה לא מצליח.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אילן ב » 16 אפריל 2007, 09:19

לאורן ושאר החברה שמנסים.

תקשורת מבקשת לו"ז מראש.

הם קיבלו את כל תחרויות הירי האולימפי צלחות חרס ומעשי כולל נסיעות אולימפי לחו"ל.

בד"כ הם נזכרים בנו בעונות המתות של הכדורגל.

בתאום מראש הם מוכנים להכניס סקירה על אליפויות ישראל (לא פחות מזה).
וישמחו להקרין גם קטעים מתחרויות בי"ל - יקצו מקום ככל שהתחרות חשובה יותר.

תקשורת זה עסק - גם אם אנחנו לא אוהבים את זה. הם משדרים בשביל הרייטינג.

לקליעה אין רייטינג וגם לא אוהבים אותנו בעיקרון משתי סיבות
1. בגלל משקעי עבר, לא פשוט להתגבר על הכל.
2.הציבור משייך קליעה למלחמה ונמאס לו מלחמות.

מהסיבה הכלכלית לא יוציאו צוות טמבלוויזיה למטווח אלא אם :
מדובר בפרה אולימפי / אלוף עולם או יבשת / או מימון חיצוני כפי שהיה בעבר.

אולם גם ערוץ 5 וגם ערוץ 10 ישמחו מאד מאד לשדר מה שנביא להם מצולם.
יש לקחת בחשבון שהן יקצצו מכל הכיוונים ויראו את מה שהם רואים לנכון.
באופן יחסי אם נקבל 45 שניות עד דקה אנחנו אמורים להיות מאושרים.

מה כן כשיש סרטונים מהעולם עם מקומות טובים התקשורת מעולם לא התעלמה.

קירש מקום II קיבל 55 שניות בערוץ 10.
גיא קיבל אין ספור פעמים בערוץ 5.
וכך גם הבנות עם התארים.

ב 2003 עשיתי זאת. הגעתי לגמר אליפות ישראל ספיישל מהצפון.
לקחתי מחיים פונס - בול מה שצילם והעברתי פיזית לערוץ 5.
קודם כל הם נורא שמחו, משיקולי עריכה (עוד שערוריה בכדורגל כבר לא זוכר מה)
נדחה השידור לסיכום של 23:00 וניתן שוב ביום חמישי שלאחר פסח במגזין השבועי.

מה שקרה שחטפתי על הראש מכולם - איזה חדל אישים אני ! - איזה מין שעות ? איזה מין כיסוי?
יתכן והיו שחשבו אחרת אולם איש מהם לא טרח להגיד זאת.

אמרתי יפה תודה והודעתי לנחום שאני בהתנדבות לא חוזר על הסיפור הזה ומציע שהירי המעשי ימצא לו שליח משלו. בירי האולימפי לשמחתי נעזרתי מס פעמים בשרותיהם של חברים טובים שקפצו עם סרטונים לערוץ 10 ולערוץ 5 (תושבי המרכז אופנוע ) ושמחו לסייע לקליע ולי בתפקידי.

לערוץ 2 וערוץ 1 לצערי לא הצלחנו לחדור.

לשלמה ברסלר יש את הטלפונים והכתובות של הנפשות הפועלות.
כיום הוא ולא אני אחראי על הכיסוי התקשורתי. המשותף לשנינו שאנו עובדים ועשינו /עושים את שניתן לאחר יום העבודה. לעיתים זה מאוחר מידי. סיוע של חברה פנויים יותר ? גימלאים / נוער / סטודנטים / ומי שעבודתו גמישה, יכולים לסייע מאד. פה בעיקר אני רואה אותך אורן ואת ניצנץ נכנסים לתמונה (גם גלוקי - גם גלוקי).

לתאם עם ברסלר (את נושא חשיבות התאום אני חושב מיותר להסביר : א. עיתונאי לא יקבל אינפורמציה ממי שלא מכיר ויפרסם בלי לבדוק. אם זה כדורגל הוא יבדוק אם זה קליעה זה ייקלע לסל האשפה הקרוב ב. כדי שלא כל מה שישאר מהחומר זה "טוהר הנשק" מכוונת אל אבא שלה. נזק אדיר) להביא את החומר ולידע את החברים מתי יוקרן.

נושא השתדלנות גוזל המון זמן וכוחות נפש וכל סיוע יכול להיות מבורך. ברור שמי שיש לו קשרים (ולא צריך פרוטקציה) זה עדיף.

מכאן צא ותבין מדוע כל פעם שאמרו לי שאיני האיש המתאים לעסוק בתקשורת אמרתי נכון צודקים אולי אתם יכולים יותר טוב? מעולם לא קיבלתי תשובה חיובית לצערי ומי שמכיר אותי יודע שהייתי שמח להעביר את המקל הרבה קודם. אני הייתי ברירת המחדל ולאו דווקא האיש המתאים.

כיום את הדגל נושא שלמה נראה לי שצוות איכפתניקים לצידו שכל אחד יעשה קצת - יחד יכולים לשנות הרבה.

אגב אם אתם פוגשים את נחום בתחרויות תזכירו לו שיודיע על כל יציאה לחו"ל + אנשי קשר. כאשר ידענו פרסמנו - כאשר לא ידענו אלא לאחר חזרתם של האדונים הנכבדים מחו"ל זה כבר היה ישנות ולא חדשות ואיש בתקשורת לא רצה לפרסם.

אגב אורן בערוצים שלא מבינים כלום בירי מעשי או קליעה ישמחו לקבל הסבר.
פעם נסעתי לאולפני יגור ל 1/2 שעה ונתקעתי שם 6 שעות. הם הכינו 7 סרטונים באורכים שונים (לאפשר לעורך אופציה) ובכל אחד הקליטו אותי קצת אחרת.

שים לב בתכניות אירוח אם המרואיין מעניין גונבים עוד 1/2 דקה ואז אם תוכננו לך 105 שניות אתה מוצע עצמך פתאום עם 35 שניות בלבד. ולעיתים מרואיין יבש ובאין ספר אתה רואה את הכתב שואל את אותה שאלה בוורסיה אחרת רק כדי למשוך עוד 1/2 דקה. מסתבר כשאתה נחשף לעיניין שמה שרואים בטמבלוויזיה זו לאו דווקא המציאות אלא מה שהעורך או יותר נכון מי שמשלם לו רוצה שתראה ! תקשורת היא כמו כל ענף אחר מקצוע שאם אתה מתמחה בו אפשר יותר טוב.

מקווה שסיפקתי לך חלק מהתשובות.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 16 אפריל 2007, 17:54

אילן ושאר החברים,
לצערי, עד שלא יהיה להתאחדות הקליעה או לירי מעשי איש יחסי ציבור מקצועי (מה לעשות, יחסי ציבור ודוברות זה מקצוע, ובעיקר קשרים עם התקשורת), שום דבר רציני לא יקרה למעט חשיפונת ספורדית פה ושם ע"ב טובות.

זהו. היגיע הזמן לשים את האצבע על הנקודה הכואבת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 16 אפריל 2007, 21:44

donduck כתב:אילן ושאר החברים,
לצערי, עד שלא יהיה להתאחדות הקליעה או לירי מעשי איש יחסי ציבור מקצועי (מה לעשות, יחסי ציבור ודוברות זה מקצוע, ובעיקר קשרים עם התקשורת), שום דבר רציני לא יקרה למעט חשיפונת ספורדית פה ושם ע"ב טובות.

זהו. היגיע הזמן לשים את האצבע על הנקודה הכואבת.

הנק' כואבת בעיקר בכיס.
תן לי כסף ואני עושה לך תקשורת שטרם נראתה.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Yael Dagan » 16 אפריל 2007, 23:01

גם בלי כסף עושים עבודה... צריך רק קצת סבלנות.
ושיהיה מה להודיע, כולם ידעו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 17 אפריל 2007, 12:03

ערך נחמד בוויקיפדיה יש (תודה לאורן שהקדים אותי, ולעוד כמה אנונימיים). רצוי ערך יותר טוב ואפשר להרחיב את הנוכחי בהרבה-אם אינכם מעוניינים לעשות זאת בעצמכם, יש כאן דיון ויש שם דף שיחה (לשונית "שיחה") ואפשר להציע הצעות, לציין מקורות מידע ועובדות שאתם יודעים עליהן. אנא תפרטו בעיקר על ישראל (אבל לא רק), כי משום מה נראה לי שאין על זה הרבה מידע ברשת. :roll:

המשימה הבאה, לנסח ידיעה על אליפות ישראל. (אורן, נרשמת גם בויקיחדשות?)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 17 אפריל 2007, 12:05

אני עדיין מתוודע למכמני הוויקי. עוד לא יצא לי לנבור יותר מדי מעבר ללפתוח את הערך ולעקוב אחריו.
מה שכן שמחתי לראות שדי מהר הוא קיבל כבר יותר נפח (למרות שעדיין כולם מוזמנים להוסיף עוד מידע) והוא כבר בא לידי שימוש מאד מעשי וטוב על מנת להציג את הענף לשני אנשים שהביעו התעניינות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 18 אפריל 2007, 10:16

חבל שאתם עסוקים מדי לשים לב למה שיעל אומרת!!!

יעל, אם רק היו עוד חצי תריסר כמוך, לא רק שהספורט הזה היה על המפה אלא שהדלגיטימציה והפוליטיקה המטומטמת בענף זה היו נעלמים! :x :x

חברים, אם לאור ההשתפות ה"מרובה" באליפות האחרונה לא כדאי לעשות חושבים ולשמוע לעצת יעל, אני לא יודע עוד כמה הזדמנויות יהיו לנו! :idea: :idea:
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pildus2 » 18 אפריל 2007, 10:49

היום בבוקר עם הקפה עברתי על חוברת התשבצים והפנאי של מעריב מהסופ"ש האחרון, ושם בעמוד 12 גיליתי הפתעה נעימה שקשורה לשירשור הזה:

(שימו לב לסעיף 7)

תמונה
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 18 אפריל 2007, 19:20

זה בהחלט סימן טוב. אולי עם הזמן נצליח להרחיב את הידע של העיתונאים ושל הציבור על ענפי הקליעה.
הדרך היא גם כתבות ומידע בויקיפדיה, אבל ניתן גם לעשות דברים פשוטים כמו שיחות בין חברים, לצרף עוד אנשים לתחביב (עבודה, לימודים, חוגים אחרים), אפילו לעניין בביקור חד פעמי במטווח, להזמין לצפייה בתחרויות (גם בדרך למקום אחר).
כדי שיהיה עניין בתקשורת צריך גם לצבור "מסה קריטית" של אוהדים בכל הארץ.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד