ירי לעבר רכב....באזור צומת גולני...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בהמשך להודעתי הקודמת

על ידי גמ » 18 אפריל 2007, 15:57

בהמשך להודעתי הקודמת,

אבל הכל בסדר, יש לנו כוכב נולד, ונולד לרקוד, וטלנובלות למכביר...אך, איזה עם סגולה אנחנו...
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 אפריל 2007, 16:22

גדעון,

כל מילה בסלע...השינוי בגישה צריך לבוא מלמעלה, להכנס לתוכנית הלימודים ולאג'נדה של הטלביזיה והתשקורת. תאמין לי שבארה"ב כל אחד דואג לת__ שלו יותר מאשר פה, אבל פטריוטיזם לא נחשבת למילה גסה כמו כאן וזה מתחיל בחינוך בבתי הספר. בבתי הספר שרים את ההמנון כל בוקר ומרימים את הדגל.

תסתכל מה קורה פה במדינה. קח לדוגמא את יום השואה ויום הזיכרון לחללי צה"ל.
משנה לשנה הם הופכים להיות ימי זיכרון "לייט" או "דיאט". ביום השואה האחרון לא הראו חומר דוקומנטארי על מה שקרה - ויש המון. קח בחשבון שמדובר בדור צעיר שאין לו שמץ של מושג. גם מוזיאון יד-ושם עבר שידרוג והפך להיות "לייט" את כל המוצגים הקשים שהיו מתקופת השואה העבירו לגניזה. כנ"ל לגבי יום הזיכרון לחללי צה"ל. לא מראים מה קרה במלחמת השיחרור, על מה ההורים שלנו נלחמו ולמה..ושוב קח בחשבון שמדובר בדורות של צעירים שאין להם מושג.

אלו השורשים שלנו, ובלי השורשים שלנו אין לנו עתיד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 18 אפריל 2007, 16:23

אבו שפם כתב:דווקא כאן הייתי בטוח שהנושא יקבל ניתוח עמוק יותר...אבל כנראה שטעות בידי...

הרי כל מי שמתעניין והינו יורה חובבן ו/או מקצועי...

מתאמן ...מסתובב חמוש ליום שבו נוכל באזרחות לדעת להשתמש בנשק בעת הצורך...

דווקא תגובות של כן גיבוי או לא גיבוי ...הם בסדר אבל חשבתי שנוכל להתעמק טיפה בארוע עצמו...לא נורא...

כמה אירועי ירי אזרחי יש במדינה שלנו בשנה??? כלום...0-5 אולי במצב הרע...

בתחקיר ביקשו שאדגים איך האקדח נשלף ובאיזה שלב דרכתי אותו...

אמרתי להם חברים...הירי בוצע בM16.... שאלו אותי מה???

מה אחרי שהוא ניסה לדרוס אותך הספקת לרוץ לניידת...

לקחת את הרובה...לדרוך...ולירות???

אמרתי להם ממש לא...הנשק תלוי עלי כל הזמן...

את הקטע הזה לקח לי אולי 20 דקות להסביר ולשכנע אותם שהנשק לא יורד ממני לשניה...

אבל מה ש GUSS כתב בתגובתו האחרונה...היא לצערי אמת לאמיתה...

השינוי בתפיסה חייב לבוא מהשטח...

ועל ידי אלה שחיים את השטח...

יאלה יום טוב בנתיים
מצדיע לך פעמיים !!!
פעם אחת שהנשק עליך תמיד. מסתכלים עלי כאידיוט כשאני אומר שהקרבינים צריכים להיות על השוטרים ולא בניידת. (אני כמובן בכל משמרת עם ה מ- 16 וכמובן עלי - בדיוק כמוך, כל ירידה הנשק איתי.)
ההצדעה השניה היא על כדור אחד בודד לעבר הגלגל = פגיעה והפסקת ירי !!!
לכל כדור כתובת או כפי שאמר לידל הארט - אין לך דבר מסוכן בקרב מכדור בודד המכוון היטב למטרתו.

לדבי הדיון הבעתי את דעתי כפי שאמרתי בעבר אני מעדיף להסביר לשופט מאשר שיסבירו לאישתי. ואם כבר יורים יורים על מנת לנטרל / לפגוע. רק כשהפושעים יחששו לגופם והיורים ירי מוצדק מועט מכוון היטב ובשיקול דעת- יקבלו גיבוי מלא רק אז עקומת הפשע תרד.

תבורך אחי המתנדב על כל דקה שאתה תורם לעם ישראל. וחג עצמאות שמח.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 18 אפריל 2007, 16:30

itamar כתב:גדעון,

כל מילה בסלע...השינוי בגישה צריך לבוא מלמעלה, להכנס לתוכנית הלימודים ולאג'נדה של הטלביזיה והתשקורת. תאמין לי שבארה"ב כל אחד דואג לת__ שלו יותר מאשר פה, אבל פטריוטיזם לא נחשבת למילה גסה כמו כאן וזה מתחיל בחינוך בבתי הספר. בבתי הספר שרים את ההמנון כל בוקר ומרימים את הדגל.

תסתכל מה קורה פה במדינה. קח לדוגמא את יום השואה ויום הזיכרון לחללי צה"ל.
משנה לשנה הם הופכים להיות ימי זיכרון "לייט" או "דיאט". ביום השואה האחרון לא הראו חומר דוקומנטארי על מה שקרה - ויש המון. קח בחשבון שמדובר בדור צעיר שאין לו שמץ של מושג. גם מוזיאון יד-ושם עבר שידרוג והפך להיות "לייט" את כל המוצגים הקשים שהיו מתקופת השואה העבירו לגניזה. כנ"ל לגבי יום הזיכרון לחללי צה"ל. לא מראים מה קרה במלחמת השיחרור, על מה ההורים שלנו נלחמו ולמה..ושוב קח בחשבון שמדובר בדורות של צעירים שאין להם מושג.

אלו השורשים שלנו, ובלי השורשים שלנו אין לנו עתיד.

א.
איתמר מעבר למחאה על שימוש בסמלים רשומים על שמו של הרפתן (באופן ספציצי המושגיים טמבלויזיה ותשקורת)

הייתי רוצה להוסיף מטפאורה נוספת ל"שורשים" שלך.

ככל שתמתח את מיתר הקשת יותר לאחור כך יעוף החץ מהר יותר חזק יותר ורחוק יותר.

(חג עצבנות שמח לך ולכל הגמת גנים)
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 18 אפריל 2007, 17:13

אילן,

מהיום והלאה:

תשקורת® , טמבליזיה®

וכל הזכויות שמורות © לאילן בן-נון הידוע בכינויו רפתן.
:D

ואני מדבר מתוך כאבם של הורי.
אבי ז"ל ישב 9 חודשים בשבי הירדני, אמא שלי שתחייה ישבה 4 חודשים בשבי הירדני.
כואב לה ולכל מי שנשאר מאותה קבוצה של פלמחניקים לראות איך כל מה שנלחמו עליו הולך לזבל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

איתמר, אין טעות גדולה ממה שכתבת

על ידי גמ » 18 אפריל 2007, 20:10

בהשוואה לתקופה שאנחנו היינו ילדים, הילדים במערכת החינוך היום מקבלים הרבה יותר שעות אזרחות, אקטואליה וכו' כך שהבעיה במוטיבציה של צעיר שמתחנך היום במערכת החינוך אינה נובעת ממה שהוא מקבל בביה"ס.
הבעיה מתחילה בבית. דווקא דור ההורים של החיילים המתגייסים היום הוא שיוצר את חוסר המוטיבציה אצל הצעיר העומד בפני גיוס. אותם הורים שכאשר הם היו בגיל גיוס, התנדבות עדיין היתה נחשבת לערך בחברה הישראלית לא רואה היום את התנדבות בנו/בתו הפרטיים כערך. הורים רבים למרות מודעותם לכך שהגנה על המדינה עדיין נדרשת לא מדרבנים את ילדיהם להתנדבות והקרבה אלא להיפך.
ההורים מתרצים את זה בכל מני סיבות ובינהן:
1) "מה הילד שלי ילך לשמור על איזו התנחלות מבודדת של כמה משוגעים ויהרג שם".
2) "למה שהילד שלי ילך? יש כל כך הרבה ילדים אחרים. שיתנדבו הם".
3) "לא חבל על הזמן (3 שנים) בצבא במשכורת של 700 ש"ח לחודש. במקום זה הילד יתחמן ולא ישרת בכלל או יגיע לשרת בקריה בת"א ויוכל לעשות תואר ראשון במקביל בזמן השרות".
4) ועוד כהנה וכהנה.
5) כמובן שגם המתגיסים עצמם רואים כל מיני כוכבים ורקדנים נולדים שמשתינים על המדינה לא עושים צבא, ובזמן שהחיילים בני גילם אוכלים ח_א הם חוגגים ומתפרסמים.

לכן טענתי שהסולידריות החברתית בארץ נפרמת.

*** ההודעה נערכה ע"י וובארט עקב חריגה מכללי הכתיבה באתר ושימוש בשפה בוטה, אזהרה ראשונה! ***

אז ככה זה, אוכל, ריקודים ושתיה ואחרינו המבול (או השואה הבאה).

בברכה,

גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 18 אפריל 2007, 20:41

חברים יקרים
נראה לי שהתגובות פה עוברות לנושאים ולפסים שאינם מענינו ועיסוקו של אתר זה.
במידה וזה ימשך - האשכול הזה ינעל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבו שפם » 18 אפריל 2007, 20:51

donduck כתב:לצערי, מיעוט הפרטים שמסרת לא מאפשר ניתוח מעמיק יותר של האירוע, מה עוד שהידיעה שיש/אין תמיכה של המערכת היא מרכיב חשוב בהחלטה שמתקבלת תוך חלקי שניה אך מתבשלת בראש של כולנו במשך הרבה זמן בעיקר באימונים.

אם תוסיף פרטים טכניים מהאירוע כמו למשל (אך לא רק)
- המרחק ממך למכונית הנמלטת
- האם נסע לפני או לאחור?
- פעולה של שותפים לסיור
- תנאי התאורה במקום
- האם זיהית יותר מאדם אחד ברכב?

וכו' וכו' וכו'

אולי יתפתח כאן דיון מסוג אחר.

דון דאק כמה תשובות ...
הרכב החשוד נעחסם לתנועה כשהוא עומד ברמזור אדום בצומת גולני לכיוון טבריה... בא מכיוון המוביל. כאשר ירדתי לעבר הרכב לבדוק את סיבת חוסר הפגוש הקדמי וחוסר לוחית זיהוי...ועוד כמה פרטים שנראו לי חשודים מאוד...אפילו התאימו להתרעות על רכב תופת ... ככל שהתקרבתי לרכב הוא נסע אחורה יותר רחוק ויותר מהר...למי שמכיר את כביש 77 מגולני לצומת המוביל יודע שזה כביש עמוס בתנועה גם בשעות הלילה...01:30....הלקוח..(שם חיבה יותר הולם לחשוד...) עשה פניית פרסה והחל לנסוע נגד כיוון התנועה תוך כדי שרכבים שנוסעים כחוק ...מגיעים מולו...אלי בראש או במחשבות שלי...כל המשחק של 50% פלילי 50% פח"ע... השתנה ברגע שבמקום לפנות בצומת שמשון לכיוון הכפר טורען... הוא פנה שמאלה לכיוון מחנה צבאי שנמצא בצומת שמשון...כאן כבר בתוך הראש המספרים הפכו ל 85% פח"ע ו 15% לערך פלילי... כאשר הרכב קצת לפני הש.ג. של הבסיס הוא לקח ימינה ונעצר בצמוד לקיוסק שיש במקום... אני הייתי בטוח שהוא מתכוון או להסגיר את עצמו...או לפרוק מהרכב ולברוח רגלית...גם האופציה של פיצוץ הרכב עלה לי בראש אך...למזלי זה לא קרה...

כאשר הרכב נעצר ירדתי מהניידת כשהשארתי את השותף לסיור ברכב...לכל מקרה שלא יהיה... התחלתי ללכת לכיוון האחורה של הרכב בכדי להגיע לצד הנהג... כמבון שהכל היה בזהירות ...ואפילו סופר זהירות... הוא החל בפתאומיות לחזור אחורה לכיוון שלי ובמהירות גדולה... אני במרחק של בערך 1-2 מטר מהאמצע של האחורה של הרכב....קפצתי הצידה...ובשניה האחרונה הוא פגע לי ביד... כאן כבר החלק האוטומטי שבי החל לעבוד... תוך כדי שקמתי מהרגלים מהקפיצה...דרכתי את הנשק (M16)... ושחררתי 2 יריות באויר...

שהלקוח סיים את הנסיעה אחורה... המצב היה כך:
הניידת של מג"ב מאחורי.... מלפני עומד טנדר סוברו...בערך 6-8 מטר ממני... והוא מתחיל לנסוע לכיוון שלי.... בהערכת המצב שלי ראיתי שאין לי לאן לברוח... הנשק חזר למצב ירי...כשאני משחרר כדור בודד לגלגל...של הסוברו... הרכב נעצר וברח שוב...כשכבר לא היה חשש לחים שלי...לא היו עוד יריות... ובזה הסתיים שלב של הירי... סוף הסיפור הוא במרדף של עוד כמה קילמטר עד שהוא הלקוח פרק רגלית וברח לתוך שדה חיטה...

תוך שימוש בידניות תאורה...ומרדף רגלי נלכד החשוד לאחר בערך מאה מטר בתוך שדה החיטה...

מקווה שעניתי על השאלות ...

ונכון שבמידה וכבר מגיעים למצב ירי...אז המצב האידיאלי הוא ירי על מנת להרוג ולא לפצוע... אבל כאן ברגע שהוא עצר את הרכב מלנוע לכיוון שלי ...הסתיים השלב של סיכון ממשי עבורי... ולכן גם הופסק הירי...

מה שבטוח הוא שלו היה מתקדם אפילו עוד 25 ס"מ....לכיוון שלי....הכדור הבא היה פוגע ללקוח בראש...

ואז כמובן שמצבי היה שונה ...שונה לגמרי מעכשיו... כי למרות שקצין בודק שיבח את תיפקוד הצוותים...הצדיק את הירי וכו'....עדיין מחכה לי מח"ש...

אבל מח"ש ממש לא מעניין את הקצה של הביצה השמאלית שלי...למה??? כי לפי דעתי פעלתי נכון...ועל פי הנהלים...על פי המצב בשטח...

אבל שוב ימים יגידו...

GUSS כתב:ירי מוצדק מאוד !
עד היום כל גנב רכב ,עברין ,או סתם נרקומן, בטוח שהמירב ששוטר יעשה זה לבקש ממנו לעצור,
ואז הוא יענה - למה מהההה ,,,, , אני שם קצוץ עליך,,, אתה לא יודע עם מי אתה מתעסק,, כיו'.
ברגע שיבינו כי אנשי החוק רציניים, תקיפים,ופועלים בנחישות לפי דין, אולי אז דברים ישתנו,,
וככל שיפורסמו מיקרים כאלה .והיורה יקבל גיבוי מלא מהמערכת יטב !

כל מילה בסלע...הבעיה היא שאין מספיק שוטרים / מתנדבים שמאמינים באמונה שלמה במה שהוא עושים...ולכן הגענו למצב האבסורד של היום....

כל מה שגדעון כתב...מסכים לכל מילה רק שלו היו באמת עובדים כך ומתחילים בחינוך והופכים את העניין לטבע שני...

אזי כל בוקר לפני תחילת הלימודים בבתי הספר....היו מרימים את דגל ישראל...ושרים את התקווה...

אילן ב כתב:
אבו שפם כתב:
מצדיע לך פעמיים !!!
פעם אחת שהנשק עליך תמיד. מסתכלים עלי כאידיוט כשאני אומר שהקרבינים צריכים להיות על השוטרים ולא בניידת. (אני כמובן בכל משמרת עם ה מ- 16 וכמובן עלי - בדיוק כמוך, כל ירידה הנשק איתי.)
ההצדעה השניה היא על כדור אחד בודד לעבר הגלגל = פגיעה והפסקת ירי !!!
לכל כדור כתובת או כפי שאמר לידל הארט - אין לך דבר מסוכן בקרב מכדור בודד המכוון היטב למטרתו.

לדבי הדיון הבעתי את דעתי כפי שאמרתי בעבר אני מעדיף להסביר לשופט מאשר שיסבירו לאישתי. ואם כבר יורים יורים על מנת לנטרל / לפגוע. רק כשהפושעים יחששו לגופם והיורים ירי מוצדק מועט מכוון היטב ובשיקול דעת- יקבלו גיבוי מלא רק אז עקומת הפשע תרד.

תבורך אחי המתנדב על כל דקה שאתה תורם לעם ישראל. וחג עצמאות שמח.

אילן ידידי...
אצלנו בכל התידרוכים ...לא משנה באיזה נשק...גם אני אומר זאת...נשק בהצלב...נקודה... למרות שלא כולם מאמת מיישמים זאת... כל אחד מסיבותיו הוא...אבל לרוב ...הנשקים בהצלב...
במקרה של האירוע הזה...2 צוותים ...בכל צוות M16 וקרבין... הנשק בהצלב...כשאתה מתייחס למעשיך ברצינות...ככה אתה נראה לאזרח שאתה מטפל בתלונתו או מטפל בו...לבושים במדי מג"ב כמו שצריך...

לגבי ההערה השניה על כדור אחד בגלגל...לא היה לי זמן לעוד כדור... או לאופציה של לפספס בכלל...לו הייתי מפספס...אולי הפולניה שלי הייתה איתכם מנהלת את הדיון כאן....חחחחח

לגבי הורדת עקומת הפשיעה....והדרך לחסל את הפשע...היא רק כך...

יאלה מעניין לראות לאן הדיון יגיע...

לילה טוב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ACSman » 18 אפריל 2007, 22:20

אבו שפם ידידי
פעלתה נכון ומדויק
לו אני במקומך, הייתי בבעיה גדולה יותר מול מח"ש
אני מצדיע לך
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

התנצלות

על ידי גמ » 18 אפריל 2007, 23:13

אני מתנצל על חריגתי מכללי הכתיבה בפורום. הנושא בכללו חשוב מאין כמוהו ואני די חרד מהכיוון שאליו המדינה הולכת. לכן, הפעם חרגתי ממנהגי להשתמש בשפה גבוהה יותר בכתיבתי.
מבטיח למתן מעתה את תגובותי.

גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 19 אפריל 2007, 00:49

itamar כתב:אילן,

מהיום והלאה:

תשקורת® , טמבליזיה®

וכל הזכויות שמורות © לאילן בן-נון הידוע בכינויו רפתן.
:D

ואני מדבר מתוך כאבם של הורי.
אבי ז"ל ישב 9 חודשים בשבי הירדני, אמא שלי שתחייה ישבה 4 חודשים בשבי הירדני.
כואב לה ולכל מי שנשאר מאותה קבוצה של פלמחניקים לראות איך כל מה שנלחמו עליו הולך לזבל.

א.

מי אמר חינוך?

וכשאני אומר את דעתי על (תת) התרבות הנפוצה פה מסתכלים עלי כמו על משוגע.
נינט יותר סקסי ומעניין מלחנך את הבן ללכת לקרבי, מה לא?!
גם סטטיסטיקה קרה (מעוותת ככל שתהיה) תחת הפלורסנט במזגן של מטא"ר יותר סקסית מהתמודדות אמיתית וארוכת טווח עם הצרכים המבצעיים בשטח.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 19 אפריל 2007, 03:30

אבו שפם
לפי התאור - כל הכבוד.
עכשיו תסביר לי לעזאזל למה מח"ש ?
בהחלט זה יכול להסגר בתחקיר פנימי במת סנ"ץ / תקן סנ"ץ.
שוב במידה והוא מאשש את גירסתך ונותן לך גיבוי
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Maze » 19 אפריל 2007, 08:54

אילן ב כתב:אבו שפם
לפי התאור - כל הכבוד.

אם אני לא טועה מח"ש בודקים כל מקרה של ירי ע"י שוטרים כפרוצדורה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אבו שפם » 19 אפריל 2007, 09:34

לפי התאור - כל הכבוד.

מח"ש...כי הוא התלונן שהופעל נגדו כוח בלתי סביר...

על פי תחקיר הירי...הירי ...המעצר והביצוע היה מקצועי...ומוצדק...

ברגע שאפילו חשבתי על האופציה של ירי...ידעתי שאני הולך לבלות לא מעט במח"ש...

כל עוד המצפון שלי שקט...אין לי שום בעיה מול מח"ש...

ולא נגד אף אחד...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 19 אפריל 2007, 10:27

Maze כתב:
לפי התאור - כל הכבוד.

אם אני לא טועה מח"ש בודקים כל מקרה של ירי ע"י שוטרים כפרוצדורה.

לא אם זה נסגר ברמת תחקיר מפקד יחידה ונמצא כשורה ללא תלונות סותרות.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד