כמה שאלות בסיסיות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כמה שאלות בסיסיות
אהלן, רכשתי אקדח חדש גלוק 17.
יש לי כמה שאלות בסיסיות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהם.
כשאני מסתובב איתו ונגיד נכנס לקניון, אני פשוט מראה את הרשיון, האקדח צריך להיות פרוק
(ללא מחסנית)?
מה מומלץ מבחינת ניקוי הנשק ועם מה הכי מומלץ?
איך מומלץ לנעול/לשים את האקדח בבית?
טיפים למוצרים נלווים או דברים בסגנון.
ואם אפשר ויש טיפים כללים על הסתובבות עם אקדח בשגרה.
תודה מראש.
יש לי כמה שאלות בסיסיות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהם.
כשאני מסתובב איתו ונגיד נכנס לקניון, אני פשוט מראה את הרשיון, האקדח צריך להיות פרוק
(ללא מחסנית)?
מה מומלץ מבחינת ניקוי הנשק ועם מה הכי מומלץ?
איך מומלץ לנעול/לשים את האקדח בבית?
טיפים למוצרים נלווים או דברים בסגנון.
ואם אפשר ויש טיפים כללים על הסתובבות עם אקדח בשגרה.
תודה מראש.
- סליקאי ארד

sgordon83, ברוך הבא.
1. כל בית עסק שמקבל קהל יכול להציב תנאי כניסה. לכל קניון שנכנסתי עד עתה הצגתי רישיון כלי ירייה לשומר(ים) בכניסה ונכנסתי כאשר האקדח במצב הנשיאה הרגיל שלו מבלי להתעסק אתו בכלל (לרוב מוסלק, מחסנית בהכנס).
2. ניקוי - ביומיום הורדת אבק פעם בחודש אחרי פירוק ראשוני באמצעות פלנלית. אחרי מטווח - ניקוי באמצעות הכלים המצויים בפינת הניקוי, כולל שימון לפי מרשם השימון המופיע בחוברת המגיע עם האקדח.
3. כמה שיותר מאובטח ומוסתר. לי אישית יש כספת קיר יצוקה לתוך בטון מזוין. כמו כן אני ממליץ שלא להשאיר את הכלי בבית במשך תקופה ממושכת.
4. אביזרים: ממליץ על מספר נרתיקים לצורות נשיאה שונות - בתוך המכנסיים, על החגורה, כנ"ל לגבי פונדה לנשיאת מחסניות נוספות. זה תלוי בייעוד הכלי מבחינתך. מלבד הנ"ל ייתכן שתרצה להתאמן מחוץ למסגרת מטווח ואז יש אביזרים נפרדים. בעלי אקדחים רבים משתמשים במשקפיים ומגיני שמיעה פרטיים.
5. צורות נשיאה בארץ - אם אתה בביגוד אזרחי אני ממליץ לך להסליק את האקדח ככל הניתן - כלומר לשאת אותו באופן בו אדם סביר שאינך מכיר לא יבחין בכך שאתה חמוש. לגלוק 17 רצוי באצמעות ביגוד מכסה ארוך, אך יש שיטות נוספות.
אותיר את הבמה לחברים נוספים. שוב, ברוך הבא. בחרת אקדח מעולה.
1. כל בית עסק שמקבל קהל יכול להציב תנאי כניסה. לכל קניון שנכנסתי עד עתה הצגתי רישיון כלי ירייה לשומר(ים) בכניסה ונכנסתי כאשר האקדח במצב הנשיאה הרגיל שלו מבלי להתעסק אתו בכלל (לרוב מוסלק, מחסנית בהכנס).
2. ניקוי - ביומיום הורדת אבק פעם בחודש אחרי פירוק ראשוני באמצעות פלנלית. אחרי מטווח - ניקוי באמצעות הכלים המצויים בפינת הניקוי, כולל שימון לפי מרשם השימון המופיע בחוברת המגיע עם האקדח.
3. כמה שיותר מאובטח ומוסתר. לי אישית יש כספת קיר יצוקה לתוך בטון מזוין. כמו כן אני ממליץ שלא להשאיר את הכלי בבית במשך תקופה ממושכת.
4. אביזרים: ממליץ על מספר נרתיקים לצורות נשיאה שונות - בתוך המכנסיים, על החגורה, כנ"ל לגבי פונדה לנשיאת מחסניות נוספות. זה תלוי בייעוד הכלי מבחינתך. מלבד הנ"ל ייתכן שתרצה להתאמן מחוץ למסגרת מטווח ואז יש אביזרים נפרדים. בעלי אקדחים רבים משתמשים במשקפיים ומגיני שמיעה פרטיים.
5. צורות נשיאה בארץ - אם אתה בביגוד אזרחי אני ממליץ לך להסליק את האקדח ככל הניתן - כלומר לשאת אותו באופן בו אדם סביר שאינך מכיר לא יבחין בכך שאתה חמוש. לגלוק 17 רצוי באצמעות ביגוד מכסה ארוך, אך יש שיטות נוספות.
אותיר את הבמה לחברים נוספים. שוב, ברוך הבא. בחרת אקדח מעולה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
שאלה נוספת...
אם האקדח דרוך ואז אני מכניס מחסנית ולוחץ על ההדק, מה קורה? אשמח מאוד לעזרה. תודה
- סליקאי ארד

Re: שאלה נוספת...
sgordon83 כתב:אם האקדח דרוך ואז אני מכניס מחסנית ולוחץ על ההדק, מה קורה? אשמח מאוד לעזרה. תודה
באימון שעשית לפני שהוצאת רישיון, המדריך היה חייב להראות לך כיצד לתפעל את הכלי.
אני ממליץ לך שלא לבצע את התרגיל אותו הזכרת, מכיוון שיש להניח שהאקדח טעון כל הזמן אלא אם נאמר אחרת. עקרונית כל האקדחים החצי אוטומאטיים פועלים במנגנון מכנס סגור, כלומר נקרת על בית בליעה ריק - אין ירי.
אימון מסודר ותדיר במטווח זה השקעה שאני ממליץ מעל כל אביזר אחר לאקדח. סליחה שלא ציינתי זאת כבר.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
איש יקר,
אני ממליץ לך בחום ללכת לאחד המטווחים ולבקש הדרכה מסודרת על הכלי שלך מאחד המדריכים במקום. אתה תקבל הסבר מסודר על אופן תפעול/טיפול של הכלי שלך, כמו כן יעברו איתך על כל נושא הבטיחות. ככל שיקדם, כן ייטב.
א.
אני ממליץ לך בחום ללכת לאחד המטווחים ולבקש הדרכה מסודרת על הכלי שלך מאחד המדריכים במקום. אתה תקבל הסבר מסודר על אופן תפעול/טיפול של הכלי שלך, כמו כן יעברו איתך על כל נושא הבטיחות. ככל שיקדם, כן ייטב.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

SPY,
חייל כותב (הנ"ל הצהיר באחת מהודעותיו הראשונות) כי איננו יודע מה קורה אם מכניסים מחסנית לנשק, דורכים ולחוצים על ההדק.
נו באמת..
המסקנה המתבקשת היא שאין למכור נשק ללא מעבר הדרכה מסודרת, לא "שעתיים" אלא לפחות 40 שעות הדרכה, ירי של 800 כדור ומבחנים בע"פ ובכתב. יש אצל שחריקו בחתימה את הפירוט המקוצר לדרישות.
ולך, פותח האשכול, תפוס את עצמך ותעשה בבקשה שני דברים :
1. תסתכל במראה ותשאל את עצמך האם אתה בוגר דייך לשאת נשק ? (לא, צה"ל איננו גוף שתשובותיו לגבי בגרות ואחריות ואו אמינות, בד"כ מתקבלות אצלי לחיוב) האם אתה שלם עם מהלכים שביצעת עד כה בתהליך הרכישה ורכישת הידע ?
2. רוץ כל עוד נפשך בך למטווח לקבל הדרכה. אתה מוזמן לבוא אלי למטווח לקבל הדרכה מסודרת, על אף שלא רכשת אצלי את האקדח. הטלפון שלי למטה.
ברוח טובה ולימים יפים.
נעם.
חייל כותב (הנ"ל הצהיר באחת מהודעותיו הראשונות) כי איננו יודע מה קורה אם מכניסים מחסנית לנשק, דורכים ולחוצים על ההדק.
נו באמת..
המסקנה המתבקשת היא שאין למכור נשק ללא מעבר הדרכה מסודרת, לא "שעתיים" אלא לפחות 40 שעות הדרכה, ירי של 800 כדור ומבחנים בע"פ ובכתב. יש אצל שחריקו בחתימה את הפירוט המקוצר לדרישות.
1. תסתכל במראה ותשאל את עצמך האם אתה בוגר דייך לשאת נשק ? (לא, צה"ל איננו גוף שתשובותיו לגבי בגרות ואחריות ואו אמינות, בד"כ מתקבלות אצלי לחיוב) האם אתה שלם עם מהלכים שביצעת עד כה בתהליך הרכישה ורכישת הידע ?
2. רוץ כל עוד נפשך בך למטווח לקבל הדרכה. אתה מוזמן לבוא אלי למטווח לקבל הדרכה מסודרת, על אף שלא רכשת אצלי את האקדח. הטלפון שלי למטה.
ברוח טובה ולימים יפים.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
higt-power כתב:GUSS
למה להתנפל ?
עד שסוף סוף יש אוחז נשק אחד במדינתנו (שבה כמו שאתה יודע כל אחד הוא מנימום שילוב מנצח בין רמטכ"ל ללוחם יחידה מובחרת) שמודע שאינו יודע ורוצה ללמוד!
אני , משום מה , לא מצאתי שום "התנפלות"
שרוצים -להערכתי- אך בטובתו ובבטחונו של השואל .
בראייתי , אגב , לטובת בטחון הציבור עדיף פחות נושאי-נשק , אבל שאלו שנושאים יהיו
מיומנים (ואני לא מדבר על "מקצוענות" , אלא על מיומנות אלמנטרית...)
זה מזכיר לי קטעים לא-סימפטיים מאתר ג'יפטריפ , כאשר חבר'ה צעירים קונים/מקבלים
מההורים רכב 4X4 , ואח"כ מעלים בפורום שאלות של "לימוד שחייה בהתכתבות" -
מכיוון שהם מנסים לחסוך את ההוצאה (הזניחה , לעומת מחיר הרכב) על "השתלמות
נהיגת שטח" של חצי-יום...
A friend in need - is a friend indeed
sgordon83, אל תיבהל מהביקורתיות. המחשבה שאדם לא מיומן מספיק נושא אקדח מחוץ למטווח, מטרידה את מנוחת חברי הפורום (דמיין נהג ללא הכשרה שרוצה לנהוג במכונית החדשה שהוא קנה).
אנא הימנע מניסויים בנשק שלא במטווח (נכון, אין לי מושג אם התכוונת לעשות כך או לא...אבל עם הנשק החדש באה הרבה סקרנות).
נשק שדרכת ללא מחסנית, אח"כ הכנסת מחסנית ואז לחצת על ההדק, באופן תיאורטי לא אמור לירות, כי לא נגרף כדור לבית הבליעה. אבל דמיין שלפני הדריכה היה כדור שלא נורה בתוך הקנה, דריכת האקדח לא פלטה אותו משום מה, ואז להפתעתך, בלחיצת ההדק הכדור נורה.
לכן יש צדק בהמלצה ללכת למטווח ולקבל הדרכה.
לגבי אבטחת האקדח, עד שתשיג כספת, רצוי להחזיק אותו מוסתר ברשותך, ולשמור אותו קרוב כל הזמן. עם זאת, ידוע על מקרים בהם עבריינים עקבו אחרי בעלי אקדח ועקרו את הכספת כאשר הם לא היו בבית.
אנא הימנע מניסויים בנשק שלא במטווח (נכון, אין לי מושג אם התכוונת לעשות כך או לא...אבל עם הנשק החדש באה הרבה סקרנות).
נשק שדרכת ללא מחסנית, אח"כ הכנסת מחסנית ואז לחצת על ההדק, באופן תיאורטי לא אמור לירות, כי לא נגרף כדור לבית הבליעה. אבל דמיין שלפני הדריכה היה כדור שלא נורה בתוך הקנה, דריכת האקדח לא פלטה אותו משום מה, ואז להפתעתך, בלחיצת ההדק הכדור נורה.
לכן יש צדק בהמלצה ללכת למטווח ולקבל הדרכה.
לגבי אבטחת האקדח, עד שתשיג כספת, רצוי להחזיק אותו מוסתר ברשותך, ולשמור אותו קרוב כל הזמן. עם זאת, ידוע על מקרים בהם עבריינים עקבו אחרי בעלי אקדח ועקרו את הכספת כאשר הם לא היו בבית.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

נועם כתב:SPY,
נו באמת..![]()
ברוח טובה ולימים יפים.
נעם.
נעם אתה בריא ?
הכל בסדר ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד